Dodaj do ulubionych

stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie bo

18.11.14, 22:12
zwariuje!!!! czy ktokolwiek mial takie dziwne uczucie jakby cos utknelo w przelyku??a przy tym bol przelyku promieniujacy do plecow.wczoraj polykalam tabletke i popilam mala iloscia wody a pozniej chcialam napic sie wiecej i przy polykaniu bol sie pojawil mocny i tak do dzis....chyba oszaleje,bo tyle osob umiera na raka.ja mam 36l. pomocy..........
Obserwuj wątek
    • verdana Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 18.11.14, 22:16
      Taak. Ja na przykład. Idź Ty do lekarza, zamiast panikować.
      U mnie to była nerwica przełyku.
    • mary_lu Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 18.11.14, 22:17
      A jak się walniesz o stolik kawowy, to masz od razu raka kości i też płaczesz, że nie chcesz umierać?

Może daj zarobić laryngologowi zanim pójdziesz wpłacać zaliczkę w zakładzie pogrzebowym?
    • klamkas Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 18.11.14, 22:58
      Brzmi jak klasyczne objawy refluksu. Idź internisty i opisz objawy. Jak się bardzo martwisz to na cito prywatnie do laryngologa i gastrologa.
    • anika772 Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 18.11.14, 23:04
      Idź do lekarza. Taka "blokada" w przełyku może wiele różnych przyczyn, niekoniecznie nowotworowych.
    • demonii.larua Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 18.11.14, 23:04
      Zgłupiałaś? Idź do lekarza POZ, pewnie dostaniesz skierowanie na gastroskopie i wykaże Ci refluks albo grzybicę przełyku, albo coś w ten deseń. Jak masz się diagnozować przez net, to weź najlepiej się od razu w trumnie połóż...
    • aankaa Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 18.11.14, 23:06
      polykalam tabletke i popilam mala iloscia wody

następną (o ile przeżyjesz) popij dużą ilością wody
      • bei Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 18.11.14, 23:10
        Moze masz przepuklinę., albo masz infekcję, albo chorobę wrzodową , albo tabletka zrobiła otarcie, albo to refluks, albo kilkugodzinny incydent itd, itd....mam nadzieję, że lekarz szybko rozwieje Twoje obawy smile
    • feel_good_inc Raczej nerwica 18.11.14, 23:47
      Dość często daje takie objawy. Histeryczne wyszukiwanie sobie śmiertelnych chorób też na to wskazuje.
    • jola-kotka Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 19.11.14, 00:31
      W sumie to tak jeden dzień bólu diagnoza rak,szybka jesteś. Jak jutro będzie cię bolała glowa na bank to guz mózgu,a jak język od gadania glupot o swoim stanie zdrowia to rak języka. Pozdrawiam.
      • aankaa Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 19.11.14, 00:33
        a co z palcami ? wszak popełniła tego posta...
    • alexa0000 Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 19.11.14, 01:03
      Jaką tabletkę połknęłaś?
      • kamila4414 Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 19.11.14, 11:14
        dalacin C
    • rosapulchra-0 Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 19.11.14, 01:43
      Refluks masz, a nie raka. Idź do lekarza po polprazol i bierz regularnie.
      • evee1 Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 19.11.14, 03:36
        Refluks orzeczony po bolu przlyku przez jeden dzien? To prawie tak dobre jak ten rak.
        Autorko, zamiast juz sobie trumne kupowac, to poczekaj z tydzien czy dwa i jak Ci nie przejdzie, to wtedy wybierz sie do lekarza.
        • rosapulchra-0 Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 19.11.14, 05:53
          Tia.. Ma czekać w bólu dwa tygodnie?? Oszalałaś chyba.
          • evee1 Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 19.11.14, 07:25
            Ale o jakim bolu mowimy? Ja zrozumialam, ze jej bardziej to przeszkadza niz skreca sie w bolach.
            • rosapulchra-0 Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 19.11.14, 11:19
              Cytata przy tym bol przelyku promieniujacy do plecow
    • malwa51 Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 19.11.14, 03:52
      zapalenie blony sluzowej przelyku aka gastritis? Sprobuj omeprazol. I do lekarza, a sio!
    • nagako Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 19.11.14, 06:05
      OJP skaleczylas się, czy coś w tym stylu, tą tabletką. Mąż tak kiedyś miał. Rozumiem wystraszyć się ale zaraz rak? Za kilka dni pewnie przejdzie ale jak się boisz to do lekarza.
    • ewcia1980 Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 19.11.14, 08:01
      Po histerycznym wpisie na 100% obstawiam - globus histericus.
      Sugeruję wizytę u psychologa.
      • hugo43 Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 19.11.14, 08:42
        moj brat ma 25 lat,nie pije,nie pali,typ sportowca.17 pazdziernika zdiagnozowano u niego nowotwor zlosliwy przelyku,rzecz w tym wieku niespotykana.i niesamowite jest to ,ze leczenie w pl moze zaczac za 5 miesiecy,brak miejscsadszczescie w nieszczesciu,ze guz jest malutki,7 mm,przerzutow brak.i stac go,by zaplacic za leczenie za zachodnia granica,moze pozniej nfz zwroci czesc kosztow,jak przeanalizuje faktury.w kazdym badz razie leczenie juz zaczal w tempie blyskawicznym,w godnych warunkach.lata do niemiec co dwa tygodnie na 2-3 dni.
        • marzeka1 Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 19.11.14, 15:27
          Hugo, a gdzie szukacie, że "nie ma miejsca"? Jak chcesz, napisz na priva , doradziłabym coś.
          • hugo43 Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 19.11.14, 17:11
            leczy sie metoda brachykardia hrd i ciezko bylo o miejsce na cito.trzy tygodnie po diagnozie byl juz po zabiegu instalacji tego "cosia" i po naswietlaniu.pojutrze znowu leci.dzieki za chec pomocy.mnie przeraza najbardziej to,ze na funduszowego onkologa mozna czekac i 2 miesiace,na leczenie rowniez sporo.
    • cosmetic.wipes Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 19.11.14, 08:47
      Proponuję sobie wyciąć część przełyku i zrobić dosztukowanie z jelita. Najlepiej samodzielnie. Tylko jelito PRZED dobrze wypłucz, bo kupa na wysokości mostka tez będzie dawać objawy fobii big_grin
    • roksanka_3 Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 19.11.14, 14:56
      czy ktokolwiek mial takie dziwne uczucie jakby cos utknelo w przelyku??

jest na to jakas specjalna naszwa, ktorej nie powtorze. ale moze masz cos takiego ze resztki jedzenia zbieraja ci sie w tych doleczkach kolo migdałków? i stad uczucie "czegos" w przelyku
    • sk1119 Re: stawiam sobie diagnoze-rak przelyku. pomozcie 10.12.14, 00:17
      Kamila4414!!!
      Ja mam dokładnie tak samo. Od środy.
      Ból okropny.
      I zaczęło sie tez od połykania tabletki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka