merlott 07.09.04, 15:01 wyskoczylam wlasnie w pracy na papieroska i zobaczylam piekna pare. dwie kobiety, delikatnie objete, spacerujace powoli, gladzace sie po czule wlosach.. no taka milosc, czulosc i cieplo z nich bilo, ze szok... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sakada Re: homo :))) 07.09.04, 15:07 To piękny obrazek. Przyjemnie jest oglądać zakochanych Płeć nie gra roli. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: homo :))) 07.09.04, 15:11 Real love nie zna granic wieku, rasy, płci - i dobrze. Lepiej żeby ludzie się kochali niż się zabijali. A to w Polsce widziałaś? Podziwiam odwagę tych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaasia1 Re: homo :))) 07.09.04, 15:15 zgadzam się z 18lipiec cieszę się , że się "ujawniły ". czy to w PL było ? Odpowiedz Link Zgłoś
merlott Re: homo :))) 07.09.04, 15:15 hi, hi - a skad wiedzialyscie, ze w Polsce to malo prawdopodobne? taaa - rzecz sie miala w wyzwolonej Holandii, duzo tu takich par, ale ta byla naprawde wzruszajaca.. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: homo :))) 07.09.04, 15:17 jakto skad? u nas zaraz by caly biurowiec huczal nie wspominajac o łypaniu zza rogu i przygladaniu sie jak kosmitom chociaz w koszalinie tez znam kilka par, ktore sie specjalnie nie kryja ze swoja seksualnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki Re: homo :))) 07.09.04, 15:17 A ja juz mialam nadzieje, ze w Polsce... No nic, moze kiedys... Odpowiedz Link Zgłoś
sabe Re: homo :))) 07.09.04, 15:22 dziewczyny,nie przesadzajcie! nigdy nie widizałyscie zakochanych par homo, spacarujacych za rękę lub tulących się? to moze ja mam do tego wyjatkowe oko? nie rpzesadzę, jeśli powiem, ze przynajmniej raz dziennie widuję takie pary - i jak któraś wcześniej zauważyłą - miło jest patrzeć na zakochanych, bez wzgledu na płeć pozdrawiam zakochanych zakochana sabe Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki Re: homo :))) 07.09.04, 15:29 Hm, co prawda w Polsce bywam teraz sporadycznie, ale nawet kiedy juz jestem to jakos nie widuje na Rynku w Krakowie par homoseksualnych, ani w blizszym sasiedztwie. I w sumie to im sie nie dziwie, zwlaszcza po ostatnim - tfu! - "marszu tolerancji" A tak w ogole to mam zarowno wsrod sasiadow jak i wsrod znajomych calkiem sporo homoseksualistow, choc co ciekawe jak dotad tylko pary meskie Odpowiedz Link Zgłoś
sabe Re: homo :))) 07.09.04, 15:37 to zapraszam do wawki - kraków jest moze zbyt konserwatywny -w wawce są kluby homo, normalnie funkcjonujące, nie wyrzucajace hetero itp, itd - widok dwóch chłopaczków, luyb dwóch lasek trzymajacych sie za łapki, tudoizeż tulacych, lub chociażby specyficnzie "po zakochanemu" muskających jest tu - w centrum - zupełnie normalny! Nowy Świat, Chmielna, Marszałkowska, Bracka, Złota, Zgoda, Szpitalna - tu są świetne miejsca zarówno kawiarnioano - restauracyjne, jak tez klubowo - kinowe i deptakowo - zakupowe Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: homo :))) 07.09.04, 15:41 no...moimi ulubionym miejscem była Cafe Kredens pycha jedzenie i naprawdę ciekawi ludzie a jak poznać miejsce przyjazne dla homo? jest wielka flaga z tęczą tutaj w Anglii to normalne! Odpowiedz Link Zgłoś
asiaasia1 Re: homo :))) 07.09.04, 15:49 mieszkam w Wawie i zgadzam sie , ze w klubach , kawiarniach i innych oficjalnych bądź mniej oficjalnych msc-ach są homoseksualiści . niestety nie ma ich na ulicach w sensie , że mogą sobie swobodnie funkcjonować w innych miejscach niz centrum Wawy - okolice Nowego Swiatu i tych innych miejsc .Wiesz o co mi chodzi ? ja bardzo żałuję, że tak jest ... " the tendency is to push it as far as you can " Odpowiedz Link Zgłoś
sabe Re: homo :))) 07.09.04, 16:05 bardzo być może - w centrum głównie się poruszam, bo poza nim, to w wawie niewiele ciekawego, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki Re: homo :))) 07.09.04, 15:52 Przypuszczam, ze w Krakowie tez sa takie miejsca, bo przeciez ich wszystkich nie wywialo, nawet po manifestacji uczuc wspolobywateli, tylko ze - sila rzeczy - zapewne pozostaja to miejsca dla wtajemniczonych albo stalych bywalcow, a nie z doskoku, jak ja teraz. Chodzilo mi bardziej o to, ze nie widuje takich par ani na al Grottgera przed blokiem ani w parku Krakowskim, bo zapewne babcie by je laskami pogonily, albo jakis uczynny "patriota" zdzielil kijem baseballowym... eeh, kochany nasz kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
sabe Re: homo :))) 07.09.04, 16:12 no wiesz, wszystko co inne jest niszczone - atawizmy się w ludizach odzywają, nasze pierotne, zwierzęce odruchy. Straszne to z jednej strony, z drugiej pocieszające, ze nie wsyztcy już tak mają... idę popracować papapa miłego wieczoru sabe Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa Re: homo :))) 07.09.04, 19:39 ani nie jestem babcia z laska, ani uczynnym patriota, a jednak BARDZO NIE LUBIE widoku obsciskujacych sie homo i trudno ble... A Odpowiedz Link Zgłoś
sabe Re: homo :))) 08.09.04, 09:49 wiesz, wszytko zależy od formy - ja nie lubię namietnych pocałunków w miejscach publicznych w niczyim wykonaniu, jednak tulenie, nie "erotyczne", nie "obmacywanie", tylko tulenie, rpzytulanie, uścisk dłoni, absolutnie mi nie rpzeszkadzają - zakochani, to zakochani, bez względu na płeć i wiek miło mi się na nich patrzy, jeśli nie są obsceniczni, a to niestety częściej się zdarza nastolatkom, którzy tak "mielą" jęzorami w nie swoich ustach, że bleeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki Re: homo :))) 08.09.04, 10:00 Otoz to. Poza tym nie zyjemy w prawie islamskim wiec wg mnie to, co dozwolone kulturowo dla hetero nie powinno razic i u homo. Przegiecia u kazdego sa niesmaczne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gupik Re: homo :))) 09.09.04, 22:35 Nigdy nie widziałam takiego obrazka w miejscu publicznym w Polsce. Mam mnóstwo znajomych wśród homo, ale myśle, że to nie wynika z jakiegoś specjalnego zagęszczenia ich przy mnie, tylko z tego, że wiedzą, że wobec mnie mogą się ujawnić, bo traktuję to dokładnie na równi z hetero. Zawsze twierdzę: jeśli ktoś mówi, że nie zna nikogo, kto jest homo, to nieprawda - po prostu nie wie, kto w jego otoczeniu jest homo, a kto hetero. Nie dziwię się, że w Polsce homo nie widać na ulicach. Jestem socjolożką i dośc dobrze zdaję sobie sprawę z tolerancji (lub fałszywej tolerancji) polskiego społeczeństwa. Ujawnianie się z "innymi" skłonnościami w miejscu publicznym to przeważnie niepotrzebna brawura, niestety. Bardzo bym chciała, zeby było inaczej. Świat byłby lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
hancik5 Re: homo :))) 09.09.04, 08:15 Tylko ile ta ich miłość potrwa... Bez obrazy dziewczyny, to taka mała dygresja, bo z moich obserwacji nic pozytywnego nie wynika. Przyznaję, że jestem przeciw związkom homo. Może jestem jakaś dziwna, ale nie mogę się do nich przekonać. Nie obrażajcie się na mnie, wyrażam swoje zdanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki Re: homo :))) 09.09.04, 09:30 I bardzo dobrze, ze je wyrazasz, zamiast udawac, ze zgadzasz sie z tzw "ogolem" Jesli o mnie chodzi, to chcialabym nie zeby przeciwnicy (np zwiazkow homo)w naszym kraju udawali, ze je kochaja, tylko zeby swa dezaprobate wyrazali w inny sposob niz kijami i obrzucaniem wyzwiskami i butelkami... A jeszcze bardzo czesto do tego dorabiaja jakas pseudo-chrzescijanska ideologie i wtedy to juz mnie naprawde szlag trafia... Eeh, ale do tego jeszcze dluga droga... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś