Dodaj do ulubionych

Lalki z bajki Kraina Lodu

27.11.14, 00:11
Na allegro albo badziewie,albo oryginalne (bardzo drogie).Gdzie można kupić ładne za rozsądną cenę?
Obserwuj wątek
    • beataj1 Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 00:28
      Zależy jake chcesz. Na allegro kupiłam takie miękkie jakby pluszowe i muszę powiedzieć że naprawdę dają rade - a raczej nie mam złudzeń co to ich oryginalności - cena 80 zł z 2.
      Nieźle odszyte. wszystko się dobrze trzyma i nic nie rozłazi (choć to dokładnie przetestuje dziecko).
      Rysy twarzy też pasuja.
      Ale ja mam 2 latke i nie chciałam jej jeszcze kupować tych plastikowych

Takie mamy

https://i.ebayimg.com/00/s/NjE0WDYyMA==/z/HIMAAOSwFTRTqnKw/$_35.JPG
      moje sa tylko mniejsze niż te na zdjęciu bo mają około 40 cm wysokości.
      • mamaemmy Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 01:19
        ja chyba wystawie na all moje dwie lalki,bo młoda oczywiscie sie nimi nie bawi uncertain
        Moje kupiłam za jakies grosze,wiec pewnie za grosze je wystawie,jedynie korona jednej jest chyba pęknieta ,ale pewnie nie bedzie to problem na allegro smile
        Kurcze,mogłam kupic więcej,jak takie zapotrzebowanie i wystawic na allegro smilesmilenowe smile
        Dodam,że moje nie są z Mattel,asą naprawdę wykonane idealnie-jak oryginalna Barbie-mam porównanie-miałam Barbie kilkanascie-najwiecej z całej klasy smilesmile Szkoda,że moja nie bawi sie lalkami,moje się kurza w kącie.
        dzięki za post,chyba sie zmusze do wystawienia ich za 30zł
        • latarnia_umarlych Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 01:22
          mają ruchome stawy?
        • mag1982 Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 07:30
          Mogę do Ciebie napisać w sprawie tych lalek?
          • mamaemmy Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 23:22
            napisz ,jasne smile
            • mag1982 Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 01.12.14, 20:37
              Maila wysłałam, doszedł? smile
      • mag1982 Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 07:27
        Ja się właśnie przymierzam do kupienia takich miękkich moim córkom. Starsza ma 3,5 roku, młodsza na święta będzie miała 10 m-cy. Starsza za bardzo się lalkami nie bawi ale ma takie miękkie, z którymi spi, więc myślę, że się sprawdzi.
      • aurinko Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 12:15
        beataj1 napisała:

> Takie mamy
        >
        > https://i.ebayimg.com/00/s/NjE0WDYyMA==/z/HIMAAOSwFTRTqnKw/$_35.JPG
        > moje sa tylko mniejsze niż te na zdjęciu bo mają około 40 cm wysokości.

Dokładnie takie kupisz na chińskim internetowym bazarze, 1 szt 40cm około 8-9$, wysyłka gratis
        50cm komplet 2 lalki ok. 18$, wysyłka gratis.
        • beataj1 Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 12:21
          Pewnie tak I dlatego wspieram polską przedsiębiorczość i daje zarobić pośrednikom.
          Ekonomia smile
          • aurinko Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 12:40
            Ale mi nie chodziło o to, że mogłaś kupić taniej bezpośrednio, tylko chodziło mi o wskazanie autorce wątku, że jakby chciała akurat te to może zamówić w Chinach smile
            • beataj1 Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 12:43
              Wiem wiem. Tak sie wyzłośliwiam z rozpędu smile
              • aurinko Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 12:52
                nie odebrałam tego jako złośliwość smile
                • beataj1 Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 12:54
                  No i pięknie. Nie dość że sie wyzłośliwiam to do tego jeszcze kiepsko smile
                  To nie jest mój dzień smile
                  • aurinko Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 12:59
                    Oj tam wink Może to ja mam dzisiaj skrzywiony odbiór wink
    • butch_cassidy Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 10:32
      Nawet w smyku można wybrać jakieś ok. 100 zł, myślisz, to takie właśnie badziewne? Bo zastanawiam się, jakiej jakości oczekujesz. Może jak jakichś super ekstra szukasz to prędzej i taniej na amazonie?
      W tesco też widziałam kilka modeli.
      • latarnia_umarlych uwaga, drastyczne 27.11.14, 11:35
        Pewnie chodzi o to. Powiedz, czy nie badziewie i horror:
        https://imge.pl/p/26995/n/269951259599.jpg
        są też aukcje, gdzie w miniaturce masz zdjęcie normalnej, oryginalnej lalki, a potem wśród innych fot trafiasz na to:
        https://i.ebayimg.com/00/s/NjAwWDYwMA==/z/xFwAAOSwU9xUQhyh/$_12.JPG
        i na dole masz dopisek, że dostaniesz taki zestaw, jaka partia akurat przyjdzie, więc lalki mogą się różnić szczegółami. Czyli pewnie przysyłają to goowno z drugiego zdjęcia.
        Oryginalne też są, w okolicach stówki. Ale bałabym się zamawiać, lepiej iść do Smyka
        • butch_cassidy Re: uwaga, drastyczne 27.11.14, 13:49
          A... to ja takich w ogóle nie widziałam i nie wiedziałam nic o ich istnieniu smile
          • butch_cassidy Re: uwaga, drastyczne 27.11.14, 13:52
            A swoją drogą, przykro mi na myśl o dzieciach, które to dostaną, bo rodzice się nie znają, a chcą zaoszczędzić... Potem koleżanki mogą się okazać bezlitosne... Mam nadzieję, że się mylę.
            • latarnia_umarlych Re: uwaga, drastyczne 27.11.14, 14:02
              Oj, tak... jak widziałam te oszukane aukcje, to też pomyślałam o dziewczynkach, które rozpakowują prezent, a tu taki zonk. Może być przykro.
              • butch_cassidy Re: uwaga, drastyczne 27.11.14, 14:25
                Pod wpływem wątku rzuciłam okiem na ofertę renomowanych sklepów w necie i nie ma szału. Jakby powoli ubywało tych lalek. I teraz mam zagwostkę - moja córka z listem do Mikołaja się nie spieszy, a jak mi wyskoczy z taką lalą w chwili, gdy stanie się ona towarem deficytowym i ceny na all poszybują w górę ? Myślicie, że to możliwe (to znaczy nie oczekuję przewidywania pragnień córki, a raczej cen lalek big_grin)? Może jej kupić i niech leży, przydać się zawsze może... wink
                • mag1982 Re: uwaga, drastyczne 27.11.14, 14:44
                  No pewnie, jak nie teraz to kiedy wyjdzie druga część.
                  • butch_cassidy Re: uwaga, drastyczne 07.12.14, 00:34
                    Kupiłam, dziś mała dostała i okazało się, że to był strzał w 10. Twierdziła nawet, że Mikołaj musiał słyszeć, jak rozmawia z koleżanką o tych lalkach wink
                    Tak że dziękuję za inspirację smile

Ale... Po całym dniu zabawy usłyszałam: "To na Gwiazdkę poproszę Mikołaja o Annę" (kupiłam Elsę, zgodnie z preferencją). I teraz przeglądam net, a Anna już ze 30 zł droższa niż jeszcze niedawno i w sklepach z odbiorem osobistym właściwie niedostępna... Kupić, nie kupić... big_grin Wychodzi na to, że tego cenowego szczytu prezentowego nijak nie udaje mi się obejść. Tzn. wiem, że mogę nie kupować, tylko nie wiem, czy chcę wink

Może stacjonarnie jeszcze mi gdzieś w ręce wpadnie w lepszej cenie (możliwe?), ale szanse małe, bo rzadko bywam ostatnio w sklepach - już za dużo ludzi się robi.

• memphis90 Re: uwaga, drastyczne 27.11.14, 18:13
          > Oryginalne też są, w okolicach stówki. Ale bałabym się zamawiać, lepiej iść do
          > Smyka
          Bez przesady, ja niemal wszystkie lalki zamawiałam na all i do tej pory nikt mnie nie oszukał. Z tym, że ja nie kupuję lalek za 10zł, które rzekomo mają wyglądać jak te za stówę. W smyku nie kupuję nigdy, mają koszmarne narzuty.
    • sueellen Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 14:29
      Próbowałam kupić na gwiazdkę.... "chwilowy" brak towaru...
      • jadis76 Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 18:20
        Kupowalam miesiac temu w leclercu po 89 zl. Firmy mattel. Byl tez ten chlopak. Kristof? Gdzies czytalam ze teraz sa po 99 w leclercu (chyba na forum zakupy)
    • memphis90 Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 18:20
      Przejrzałam allegro- rzeczywiście wysyp tandetnych podróbek. Ale orginalną kupisz za 89zł (na all, trzeba się tylko przez badziew przedrzeć) - czy to jest strasznie drogo?.
      • butch_cassidy Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 18:26
        W smyku czy empiku jest z kolei za 92 chyba (Anna).
        Na agito te na łyżwach po 110.
        Wg mnie to są ceny porównywalne z all. Ja akurat tam nie kupuję, bo jakoś mi się nie chce. Zwykle wystarczająco dobrą cenę znajdę w zwykłych sklepach (z kodami, albo weekendowym rabatem czy jakimś innym) z punktem odbioru blisko mnie.
        • mag1982 Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 18:28
          Łyżwiarka była po 99 w auchan niedawno.
          • butch_cassidy Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 27.11.14, 18:38
            No tak, to jeszcze zależy od logistyki.
            Akurat ja mam punkt odbioru agito znacznie bliżej niż auchan. Tę dychę bym wydała na przejazd, albo i więcej wink
      • naomi19 Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 07.12.14, 09:06
        Memphis te za 89 za all to tandetne podroby, jakie sa za 30! ten facet to oszust! okradl w ten sposob moja kolezanke, na zdjeciach oryginalne lalki a przychodza podroby, nie badzcie naiwne! Oryginana kosztuje OD 159 jedna lalka!
        • melancho_lia Re: Lalki z bajki Kraina Lodu 07.12.14, 10:01
          Ja kupiłam oryginał za 115zł. (już otrzymałam, więc wiem, że nie podróbka).
          Tyle, ze to ze dwa tyg. temu było więc może je3szcze cen przedświątecznie nie podnieśli.
    • hedna Re: No i lipa:( 28.11.14, 18:02
      Oglądałam dziś w sklepie podróbki-straszne! Oryginalna niestety za droga na moje możliwości. Córka mówi o tej lalce,sądzi ,że Mikołaj jej przyniesie... Co zrobiłybyście na moim miejscu?
      • ichi51e Re: No i lipa:( 28.11.14, 18:20
        Mozesz tak zrobic. Widze ze w matrasie jest np elsa za 94. Przesylka darmowa ale sprawdz dokladnie zasady. Byc moze trzeba wydac np powyzej 90zeta.
        Zapisz sie na newsletter - na powitanie dostaniesz -15% na zakupy. To powinno byc jakies 13 zeta. Poszukaj zreszta ta metoda moze gdzies jeszcze znajdziesz tansza opcje ta else tak na szybko podaje.
        • hedna Re: No i lipa:( 28.11.14, 19:18
          Dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka