Dodaj do ulubionych

nieuczciwy sprzedawca

17.12.14, 16:51
pytam, bo wy wiecie wszystkosmile, a ja wdepnęłam w niezły bajzel
zamowiłam drzwi w firmie ach i och drzwi wraz z montażem za niezłą sumkę
zamontowali wszystko byle jak, jednych drzwi w ogóle, bo były zarysowane (ponoc z winy producenta), klamka w drzwi zewnetrznych wypadła
złożylam reklamację, niby naprawili, ale wracam dzis do domu i klamka została mi w ręku
brakujących drzwi nadal nie ma
dzwoniłam, ale właścicel mi dosyć chamsko oświadczył że nie świadczy usług 24 godzinnego montażu
co mogę jeszcze zrobić?
Obserwuj wątek
    • babcia.stefa Re: nieuczciwy sprzedawca 17.12.14, 16:57
      Wysłać pismo z żądaniem usunięcia wad, najlepiej podpisane przez prawnika (koszt 5 dych).
      • cherrystrawberry Re: nieuczciwy sprzedawca 17.12.14, 17:02
        Ile czasu mają na jego rozpatrzenie?
        i czy jeśli sama naprawię klamkę (to drzwi wejściowe),to reklamacja nie przestanie obowiązywać?
        • parkelbol Re: nieuczciwy sprzedawca 17.12.14, 17:28
          Szkdoa kasy nap raenika, sama przygotuj i wyslij.
        • thea19 Re: nieuczciwy sprzedawca 17.12.14, 22:37
          14 dni kalendarzowych
    • stara-a-naiwna Re: nieuczciwy sprzedawca 17.12.14, 21:10
      wysłać listem poleconym (za potwierdzeniem odbioru - to ważne ) żądanie naprawy, wymiany, reklamację itd co tam sobie chcesz
      jeśli on się nie wywiąże albo ponownie dostaniesz partacką robotę - możesz zażądać zwrotu gotówki (w butach jest tak, że jak reklamujesz to oni w ramach reklamacji mają obowiązek albo naprawiać - do 3 razy a potem muszą oddać kasę)
      zadzwoń do rzecznika praw konsumenta (porady za darmo) taki rzecznik jest w każdym większym mieście i on Ci poradzi jakie są procedury.

Być może złożysz wniosek o zwrot kasy do sądu (wiem, wiem... brzmi przerażająco - ja raz się sądziłam - uwierz mi, można przez to przejść)
      A na taką okoliczność (sprawy w sądzie) zanotuj sobie fakty takie jak: kiedy podpisałaś umowę, kiedy był montaż, z czego się nie wywiązali, kiedy była pierwsza usterka i reklamacja, i potem data drugiej reklamacji.
      I rób zdjęcia - jako dokumentację.

Albo buc będzie chciał sprawę załatwić jak człowiek - i wywiązać się z tego co powinien, albo będzie amoniakował licząc, ze dasz mu spokój. Tak czy siak póki co dobrej woli nie wykazuje. A skoro zapłaciłaś nie ma co odpuszczać.

ps. jak skończysz w sądzie daj znać - powiem Ci jak napisać wniosek wink po napisaniu pierwszego już potrafię
      • cherrystrawberry Re: nieuczciwy sprzedawca 18.12.14, 13:57
        Dziękuję bardzosmile
        zlozylam reklamację pismem, wysłałam poleconym, poczekam 14 dni
        rozumiem, ze po 14 dniach musi mi odpowiedziec, a jeśli tego nie zrobi mogę zazadac zwrotu pieniędzy?
        ile ma czasu na naprawę?
        najbardziej mi przeszkadza brak drzwi w pokoju dziewczynek, a tyle kasy wydalam
        i, oczywiście, glupia, za wszystko z góry zaplacilam...
        • misiowamama-2 Re: nieuczciwy sprzedawca 18.12.14, 16:22
          Nie. On ma ci dać odpowiedz DO 14-dni. Jeśli nie ustosunkuje się w przeciągu 14 dni, i w tym czasie nie poinformuje cię czy reklamacja została uznana bądź nie, to ustawowo jest to traktowane jako uznanie reklamacji.
    • mejerewa Re: nieuczciwy sprzedawca 18.12.14, 16:43
      Miałam podobną sytuację z nowymi drzwiami wejściowymi do mieszkania. Firma solidna podobno, ale do montażu zatrudnia podwykonawców w typie "pan Zenek z kolegą". I też zamontowali inną klamkę niż zamawiałam (i to nie wzór zły, tylko rodzaj, bo gałka zamiast klamki). Odmówiłam zapłaty za montaż (za drzwi musiałam z góry zapłacić) i mieli przyjechać drugi raz z dobrą klamką. I już się nie pokazali! Czekałam kilka dni, dzwoniłam, nic - mąż sam wymienił klamkę, a za montaż nie zapłaciłam wcale. Jak widać, "pan Zenek" wolał stracić pieniądze za robotę, niż przyjechać i poprawić.
    • uuuwaga [...] 19.01.15, 16:22
      Treść postu jest niedostępna.
      • marcin28286 Re: nieuczciwy sprzedawca 02.03.15, 21:59
        witam,
        Czy udało się rozwiązać problem ?
        jestem w podobnej sytuacji ponad 3 miesiące na dodatek do dnia dzisiejszego mnie zwodził.
        Zamierzam jutro zgłosić sprawę na policję
        pozdrawiam
        Marcin
        • marcin28286 [...] 02.03.15, 22:08
        • zuzia.fruzia Re: nieuczciwy sprzedawca 06.03.15, 16:00
          Ja też czekam już sporo czasu, jak się sprawy mają. Zakupiony towar w końcu dotarł?
        • misla2u Re: nieuczciwy sprzedawca 20.04.15, 09:31
          Szukam kontaktu z osobami poszkodowanymi przez KwBit, proszę o kontakt na: praca małpa marekwlodzimirow pl
      • zuzia.fruzia Re: nieuczciwy sprzedawca 06.03.15, 16:02
        Podobna sytuacja, rozumiem, że zwrócono Ci pieniądze?
        • misla2u Re: nieuczciwy sprzedawca 08.03.15, 23:59
          Witam! Analogiczna sytuacja. Ktokolwiek coś z tym Panem osiągnął?
          • klaudia852 Re: nieuczciwy sprzedawca 09.03.15, 10:21
            Witam. Rzeczywiście długo się czekało u niego ale otrzymałam towar, problem jest z urzędem celnym gdzie to jest przetrzymywane tak długo
            • klaudia852 Re: nieuczciwy sprzedawca 09.03.15, 10:38
              Z tym że miałam świadomość że długo będzie bo drogą morską to płynęło. Wcześniej zamawiałam też u niego i czekałam prawie dwa miesiące ale dopłyniecie i rozładunek to jest półtorej miesiąca, za to cena niska i gwarancji mi dołożono. Trzeba się z nim kontaktować i wyjaśniać.
              • misla2u [...] 09.03.15, 19:30
                • sprzedawca01 Re: nieuczciwy sprzedawca 09.03.15, 20:59
                  Bawi ta anonimowość, ale nic błędnego...........................
                  • misla2u Re: nieuczciwy sprzedawca 09.03.15, 21:59
                    Mnie nie bawi
              • zuzia.fruzia Re: nieuczciwy sprzedawca 12.03.15, 12:08
                A kiedy Pani zamawiała? Bo w moim przypadku to jest dużo dłużej niż dwa miesiące, na które byłam przygotowana. Ewentualnie prośba o kontakt na priv zuzia.fruzia@gazeta.pl
                Pozdrawiam
          • wojtekpolonista [...] 09.03.15, 12:51
            • sprzedawca01 Re: nieuczciwy sprzedawca 09.03.15, 13:45
              Witam. Bardzo ciekawe bo nikt nie jest zwodzony..... kontakt emaliowy i telefoniczny jest, czy można prosić o wyjaśnienie Pana wojtekpolonista na adres e-mail firmy
              • sprzedawca01 Re: nieuczciwy sprzedawca 09.03.15, 14:08
                Witam! Proszę kontakt wszystkich którzy mają roszczenia wobec powyższej firmy na adres e-mail firmy lub telefonicznie.
              • wojtekpolonista Re: nieuczciwy sprzedawca 09.03.15, 15:24
                Owszem kontakt może i jest jednak za każdym razem mówi Pan to samo, a towaru jak nie ma tak nie ma o zwrocie gotówki już nie wspomnę. Tak się nie postępuje
                • sprzedawca01 Re: nieuczciwy sprzedawca 09.03.15, 15:51
                  nie wiem z kim mam do czynienia prosiłem o kontakt
                • misla2u Re: nieuczciwy sprzedawca 09.03.15, 15:52
                  Dokładnie, prowadzi Pan biznes, nie może Pan zwalać odpowiedzialności na Urząd Celny. To infantylne. Ktoś ma pomysł co z tym smrodem zrobić?
            • zuzia.fruzia Re: nieuczciwy sprzedawca 10.03.15, 10:30
              Prośba o kontakt na priv zuzia.fruzia@gazeta.pl
      • misla2u KwBit 20.04.15, 09:31
        Szukam kontaktu z osobami poszkodowanymi przez KwBit, proszę o kontakt na: praca małpa marekwlodzimirow pl
    • na_pustyni Re: nieuczciwy sprzedawca 09.03.15, 19:53
      jej, jakiz to watek kosmiczny
      • misla2u Re: nieuczciwy sprzedawca 14.03.15, 15:41
        ano
    • niktmadry uważaj z tą reklamacją 20.04.15, 09:52
      przypadek z mojego bloku:
      Rodzina była niezadowolona z zakupu nowych drzwi, reklamowali, wykłócali się ze sprzedawcą aż tu nagle sprzedawca (chyba miał dość), przyszedł (znaczy wysłał pracowników), wymontował drzwi i futryny, oddał kasę i ... rodzina została bez drzwi. Oczywiście zamówili nowe w innej firmie. Udało im się wyprosić (za dodatkową opłatą) natychmiastowy montaż czyli czekali 2 dni. Przez te dwa dni tam gdzie mieliby miec drzwi stawiali sobie szafkę. Pan musiał wziąść urlop bo przecież nie zostawi pustego mieszkania.
      To tak ku przestrodze - oczywiście, że reklamuj ale przemyśl to w jaki sposób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka