kafelek_z_pieca 27.12.14, 17:09 Zależy mi na ekspresie, który parzyłby prawdziwą kawę (nie taką z kapsułek), miałby dodatkowe funkcje np latte, espresso i byłby nieduży. Może podpowiecie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mruwa9 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 18:05 chodzi o automat? to np. Jura www.ceneo.pl/Ekspresy_do_kawy;0112-0;szukaj-jura.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 19:02 Niedrogi model Krupsa. Wolę to niż zalewajkę, czy rozpuszczalną. Dla nas starcza. Jest opcja spieniania mleka i dobrze spienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 19:26 jesli uwazasz rozpuszczalna zalewajka za kawe, to nie dziwie sie, ze ci Krups wystarcza Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 19:39 Byłam ciekawa co i kto Wygrałaś. Chociaż po cichu liczyłam, ze nikt. Tak, jak kogoś stać na drogi ekspres to już nie ma takiego znaczenia jaka marka. Pytanie było jakie macie. Taki mam więc. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 19:47 absolutnie nie pilam do kwestii ceny i kogo na co stac, tylko do jakosci kawy. Jesli autorka ma na mysli espresso albo rodzaje tworzone na bazie espresso, raczej nie ma na mysli ani "kawy" rozpuszczalnej, ani ekspresu przelewowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 19:51 Nie mam ekspresu przelewowego, rozpuszczalnej nie pije. Więc o co cho? Mam za to dwie kawiarki jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 19:55 a udaje ci sie z krupsa uzyskac ladna creme? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 20:04 Zadowalającą mnie. Bo w końcu o to chodzi, prawda? Autorce wątku rozpatrzyć jaką sumę ma do wydania i w tym przedziale cenowym szukać ekspresu firmy, która się specjalizuje w ich wyrobie. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 20:11 Oczywiście że się udaje. Jak nie uzyskasz z prostej "kolby " krupsa to i Jura za Ciebie jej nie zrobi! Najlepsze kawy robi się za pomoca zwykłej kolby. Automaty to takie same kofimakery jak idiotkamery są aparatami fotograficznymi. Skoro nic nie potrafisz to po prostu wciśnij guzik a maszyna zrobi coś za Ciebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 21:44 kolezanka ma taki prosty kolbowy. Nie ma szans na creme, bo cisnienie zbyt niskie. Inna ma Jure i sobie chwali. Gdybym nie wiedziala, co w kuchni stoi (sama doradzalam w kwestii zakupu , nie zorientowalabym sie, z czego pochodzi serwowana kawa. Ja akurat mam kolbowego quick mill, bo lubie ten ceremonial zwiazany z przygotowywaniem, mieleniem, ubijaniem i parzeniem. I widok splywajacego do filizanki ekstraktu i orzechowej cremy Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 22:06 Jak ma za niskie ciśnienie to żegnamy ekspres i eleganckim rzutem wysyłamy go na smietnik... Jura jest totalnie przereklamowana i absolutnie pod zadnym wzgledem nie warta swojej chorej horrendalnej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 28.12.14, 11:13 adellante12 napisał: > Jak ma za niskie ciśnienie to żegnamy ekspres i eleganckim rzutem wysyłamy go n > a smietnik... > Jura jest totalnie przereklamowana i absolutnie pod zadnym wzgledem nie warta s > wojej chorej horrendalnej ceny. A co o DeLonghi Primadonna? Odpowiedz Link Zgłoś
tonik777 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 29.12.14, 13:32 Dla mnie akurat ekspres w młynkiem jest dużym udogodnieniem. Dzięki temu co rano mogę sobie wypić pyszną kawę. Gdybym musiał robić to ręcznie (mielenie, ubijanie i t.d.) to albo trzeba by było wstawać wcześniej albo zrezygnować z tej porannej kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 19:42 Klasyczna wloska kafetiera na zmiane z tygielkiem do kawy po turecku Odpowiedz Link Zgłoś
helufpi Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 19:52 Kawiarkę firmy na "b", ręczny spieniacz do mleka innej firmy na "b" i bezmarkowy młynek elektryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 19:59 zelmera maestro mam zgrabny nieduzy www.zelmer.pl/dla-kuchni/ekspresy-do-kawy-cisnieniowe/maestro-13z012 kawa pyszna chciaz z 2 razy musialam go serwisowac bo z grzalka cos sie dzialo na szczescie ich serwis jest bez zarzutu Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 20:18 Nie dziala bo to chinskie gowno z nalepka zelmera Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 20:27 podobno wycofali produkcje z chin i wszystko w polsce robia Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 20:36 Spoko. Co najwzej nalepke robia w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 20:53 luz, nie mam z tym problemu Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 20:58 Nie masz problemu poza noszeniem non stop do serwisu Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 21:03 no tak to bylo upierdliwe ale z toyota tez serwis zaliczam czasem, a niby japonska Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 28.12.14, 11:18 moofka napisała: > no tak > to bylo upierdliwe > ale z toyota tez serwis zaliczam czasem, a niby japonska > Teraz wiekszosc rzeczy jest made in China.Ulice od mojego miejsca zamieszkania parkuje Jeep a na kole zapasowym umieszczonym z tylu ma wielki napis: USA MADE IN CHINA (mieszkam w NYC) Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Jaki macie ekspres do kawy? 29.12.14, 14:56 malo mnie obchodzi gdziem ieszkasz tak , wiekszosc jest teraz robiona w chinach ifony tez ale od ciebie zalezy jaka jakosc zamawiasz moze byc wysoka moze byc niska zelmer to jakosc najnizsza Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 28.12.14, 11:54 moofka napisała: > podobno wycofali produkcje z chin i wszystko w polsce robia Wszystko - znaczy - składają. Kiedyś sprzęty Zelmera były naprawdę nie do zdarcia, teraz nie są w stanie wytrzymać (przy normalnym, a nie okazjonalnym uzywaniu) nawet okresu gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Jaki macie ekspres do kawy? 28.12.14, 11:57 ja nie mam zastrzezen, mam sporo sprzetow zelmera i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
kafelek_z_pieca Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 20:10 Chodzi mi o ekspres ciśnieniowy w przedziale cenowym hmm.....do 2500? To chyba wystarczy? Od lat odkładam zakup ekspresu na kiedyś z uwagi na cenę ale już nie mogę dłużej pić niedobrej kawy Dlatego wszelkie opinie będą cenne nawet te odradzające jakąś markę. Nie chcę go po miesiącu reklamować. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 20:17 Przerobiłem wiele ekspresów. Naprawdę dużo, srednio po dwóch latach lądowały w smietniku. - wykańczała się pompa lub grzałka - naprawa tego typu urządzeń przewaznie kosztuje 80-90% ceny nowego urządzenia. Zazwyczaj przy kupnie ekspresu zauważam prostą zależność - im toś ma mniej pojecia o kawie tym droższego ekspresu szuka.. Efekty zazwyczaj daje to mizerne... Kup sobie prostą kolbe i pobaw sie w robienie kawy - ty bedziesz decydować o wszystkim przy jej robieniu dzieki temu nauczysz się robić perfekcyjną dla siebie kawę. Maszynke z pseudobajerami zawsze zdążysz sobie kupić. A prawda jest taka jak o kabinach i wannach z wodotryskami i fajerwerkami - po kilku tygodniach żadnego z bajerów wiecej nie uzywasz.... Kolba + młynek + dobra kawa i chude mleko odrobina wprawy i zrobisz wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 20:21 Ekspres ma swoj zalozony przebieg. Moj ostatni byl na 1500 kaw i mniejwiecej po tylu sie rozsypal Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 20:25 Mogę potwierdzić. Chyba, że te droższe są trwalsze. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 29.12.14, 15:19 jamesonwhiskey napisał: > Ekspres ma swoj zalozony przebieg. Moj ostatni byl na 1500 kaw i mniejwiecej po > tylu sie rozsypal Sprawdziłam-mam 9765 zrobionych kaw przez 5 lat i siemens działa nadal. Mam nadzieję, że limit to nie 10 tysięcy Odpowiedz Link Zgłoś
kafelek_z_pieca Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 20:36 U mnie jest tak, ze najpierw długo rozwazam zakup ale jak kupię to już korzystam. Mam kabinę prysznicową z deszczownicą, dyszami i bajerami i latem w upały bardzo to sobie chwalę. W pralce korzystam z wszelkich możliwych funkcji.Myślę, że z ekspresem będzie podobnie i bedę chętnie korzystała z wszelkich opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
jolinka102 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 20:20 Jura ENA Micro 9 One Touch. Kawa wychodzi z niej bardzo dobra. Przy wyborze ekspresu radze policzyc koszty eksploatacji bo moga okazac sie zaskoczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 20:23 A jakie to koszty? Torebka kwasku cytrynowego co jakis tam czas? Odpowiedz Link Zgłoś
jolinka102 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 20:43 Nie kazdy ekspres mozna odkamieniac kwaskiem cytrynowym. Inne koszty to np. filtr do wody, tabletki czyszczace, plyn do czyszczenia mechanizmu spieniajacego. Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 20:23 Jura Ena 7. Ma juz 5 lat. Kawe robi super, nigdy zadnego problemu z maszyna nie mielismy. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia19851 Podłączę sie do pytania 27.12.14, 20:22 bo miałam zakładać podobne. Różnica polega na tym, że nie jestem żadną degustatorką kawy ale chcę jakiś ekspres ciśnieniowy żeby pić "trochę lepszą" lurę myślałam o takim do 500 zł . Czy możecie coś polecić ?? Znalazłam coś takiego www.ceneo.pl/270014#mh=w5H0nHbc87000REQhxi0QeR3rIcMbMGE-7oh6jaZbKM_WBScuU-XUY87dgwchGRra-HqL2RbzSBXnraFAj1QJ1dQMvgeVFpYUJQhc7-8OSgmQnV1IeJFIPofM96rse2bzaXM3t7U2yGzJSZ6uGz38aCw1 w ogóle czy może jakiś inny model ale tej firmy de longhi ?? Czy jeszcze cos innego ? Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Podłączę sie do pytania 27.12.14, 20:47 My od ponad roku mamy saeco intelia z pojemnikiem na mleko, jesteśmy bardzo zadowoleni, kawy pijemy ogromne ilości wiec chcieliśmy w końcu pić coś dobrego. Dużo zależy od rodzaju kawy a nie ekspresu, najtańsza kawa nawet z najdrozszego ekspresu nie będzie smakować dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Podłączę sie do pytania 27.12.14, 20:59 Mąż twierdzi, że Rowenta u nich w pracy się sprawdziła Wytrzymała. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Podłączę sie do pytania 27.12.14, 21:06 Siemens EQ.7 od ponad pięciu lat-działa niezawodnie, ale taki nieduży to nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
anetaa Re: Podłączę sie do pytania 27.12.14, 21:20 Mój model bardzo grubo mieli kawę i kawa słabo się zaparza - trzeba robic podwojna by miala odpowiednia moc i zdarza mu się zawieszać - trzeba wyjmować jednostkę zaparzania - myślę nad zmiana i na pewno nie będzie to Siemens Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Podłączę sie do pytania 27.12.14, 21:25 anetaa napisała: > Mój model bardzo grubo mieli kawę i kawa słabo się zaparza - trzeba robic podwo > jna by miala odpowiednia moc i zdarza mu się zawieszać - trzeba wyjmować jednos > tkę zaparzania - myślę nad zmiana i na pewno nie będzie to Siemens > Masz tylko jedno ustawienie mielenia kawy? Ja mam trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: Podłączę sie do pytania 28.12.14, 11:22 niunia19851 napisała: > bo miałam zakładać podobne. Różnica polega na tym, że nie jestem żadną degustatorką kawy ale chcę jakiś ekspres ciśnieniowy żeby pić "trochę lepszą" lurę myślałam o takim do 500 zł . Czy możecie coś polecić ?? Znalazłam coś takiego www.ceneo.pl/270014#mh=w5H0nHbc87000REQhxi0QeR3rIcMbMGE-7oh6jaZbKM_WBScuU-XUY87dgwchGRra-HqL2RbzSBXnraFAj1QJ1dQMvgeVFpYUJQhc7-8OSgmQnV1IeJFIPofM96rse2bzaXM3t7U2yGzJSZ6uGz38aCw1 w ogóle czy może jakiś inny model ale tej firmy de longhi ?? Czy jeszcze cos innego ? PrimadonnaS Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 21:05 Mam włoski, kolbowy ekspres marki Gaggia, do tego osobno młynek. Crema wychodzi obfita Odpowiedz Link Zgłoś
grabasik Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 21:24 Od 3 lat użytkuję taki ekspres: www.mediamarkt.pl/ekspres-saeco-hd-8745-19-xsmall-class-srebrny,id-68821 Niedrogi i nieduży. Kawa bardzo smaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 21:44 Tu Jura Ena 9 pl.jura.com/pl/produkty-do-zastosowan-domowych/ekspresy-do-kawy/ENA-9-OT-Black-EU-13762 A tu jeszcze mniejsza Ena Micro: pl.jura.com/pl/produkty-do-zastosowan-domowych/ekspresy-do-kawy/ENA-Micro-1-Black-EU-13594 Ten pierwszy polecam bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 27.12.14, 22:00 www.ceneo.pl/17170472#mh=a1a1aaaa13000zoqWR1PPfGGtZdg42L57mCEkyhOQpTqypzEQXv5wznCUyvJvcReAQWelck6G6zFg_R11udhcRuTM_JTBDTGXDTNFKpzzsnWvv73Tp9TJ9rW6aYqYgr9MSw2 nieco przekracza zalozony przez autorke budzet, Nivony na ceneo sa tansze. Ale po kilku miesaicach od zakupu z reguly juz nikt o takiej roznicy w cenie nie pamieta. Odpowiedz Link Zgłoś
mirszy Re: Jaki macie ekspres do kawy? 29.12.14, 18:50 Mam ten sam. Moja siostra ma wypasiony de Longhi. Mówi, że by się chętnie zamieniła, ale w życiu nie oddam Jak ktos tu powiedział, z biedronkowej kawy nawet w najlepszym expresie dobrego espresso nie zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Jaki macie ekspres do kawy? 28.12.14, 11:18 Ja to się w ogóle nie wypowiadam, bo bardzo lubię moją Lavazzę z przelewowego, a to zdaje się tu jest uważane za taką samą zbrodnię co kawa-plujka ale co to jest ta kolba, o której mówicie? Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Jaki macie ekspres do kawy? 28.12.14, 11:49 podlaczam sie pod to pytanie o kolbe, na ekspres za 4-5 tys (ta reklamowana Jura Ena numer) za skompa jestem. Cos tanszego robiacego dobra kawe? Mam rowente Adagio - tego ekspresu ZDECYDOWANIE NIE POLECAM - od poczatku robil prawie zimna kawe (kilka razy reklamowalam ale podobno ten model tak ma) Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 28.12.14, 12:02 Najtansza kolbowa gaggia kosztuje ponizej 1 k PLN www.ceneo.pl/Male_AGD_do_kuchni;0112-0;szukaj-gaggia.htm Ascaso troche drozsze: www.ceneo.pl/Ekspresy_do_kawy;0112-0;017Ascaso_P1-1186066.htm ale kolba to zabawa, a oprocz ekspresu potrzebny jest porzadny mlynek, tamper do ubijania, no i kolbowe przyrzadzaja wylacznie espresso. Na jego podstawie mozesz przygotowac latte, capuccino, ale to dodatkowa zabawa. Dla tych, ktorzy to lubia. Dlatego wymyslono automaty, wersja dla leniwych. Odpowiedz Link Zgłoś
zarin Re: Jaki macie ekspres do kawy? 28.12.14, 12:00 Chodzi o ręczny ekspres ciśnieniowy: www.frito.pl/obrazki/produkty/ekspres_cisnieniowy_espreso_DELICATO,6269.jpg cafevelo.blox.pl/resource/kolba.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Jaki macie ekspres do kawy? 28.12.14, 12:02 Ja mam włoską kafeterkę, do tego można kupic mini blender do spieniania mleka. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Jaki macie ekspres do kawy? 28.12.14, 12:08 to tez dobra opcja dla tych, ktorzy chca czegos lepszego , niz zalewajka czy kawa z ekspresu przelewowego, a jednoczesnie nie chca wyskakiwac z duzej kasy na kolbowy czy automat. kawiarek jest mnostwo, do wyboru, do koloru, rozne rodzaje i rozmiary. Aluminiowe i ze stali nierdzewnej. Kolorowe. Sliczne smak-kuchni.pl/kategoria/parzenie-kawy Odpowiedz Link Zgłoś
wielkanocnaniespodzianka Re: Jaki macie ekspres do kawy? 29.12.14, 14:05 ja mam ekspress Zelmera. ma wymienione przez ciebie funkcje, nie był drogi-zapłaciłam za niego ok. 500 zł. Wiernie służy nam bezawaryjnie (odpalany 2-3x dziennie) od ponad 4 lat. Kawę do niego mielę sama za pomocą młynka elektrycznego. kafelek_z_pieca napisała: > Zależy mi na ekspresie, który parzyłby prawdziwą kawę (nie taką z kapsułek), mi > ałby dodatkowe funkcje np latte, espresso i byłby nieduży. Może podpowiecie ? : > ) Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Jaki macie ekspres do kawy? 23.01.15, 13:28 kafelek_z_pieca napisała: > Zależy mi na ekspresie, który parzyłby prawdziwą kawę (nie taką z kapsułek) a w kapsułkach jest kawa nieprawdziwa? Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Jaki macie ekspres do kawy? 24.01.15, 10:46 W większości kapsulek jest po prostu rozpuszczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
woi.mi Re: Jaki macie ekspres do kawy? 24.01.15, 11:59 To skąd fusy pozostałe w kapsułce? Odpowiedz Link Zgłoś
a-bara Re: Jaki macie ekspres do kawy? 24.01.15, 12:32 W kapsułkach Tchibo jest prawdziwa kawa Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Jaki macie ekspres do kawy? 24.01.15, 16:02 norra.a napisała: > W większości kapsulek jest po prostu rozpuszczalna. eeee, kto ci nagadał takich głupot? Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Jaki macie ekspres do kawy? 24.01.15, 16:48 www.makro.pl/shop/pl/office/product/376399001001 O proszę... Dolce Gusto wersja Cortado - 36% kawa rozpuszczalna. To pierwszy lepszy link, moja mama ma ten ekspres i czytałam skład kilku rożnych kapsulek i wiele z nich miało w składzie rozpuszczalną. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Jaki macie ekspres do kawy? 24.01.15, 18:57 moja mama ma ten ekspres i czytałam skład kilku rożnych kapsulek i w > iele z nich miało w składzie rozpuszczalną. widocznie mama takie lubi, mogła kupić kapsułki espresso czy ristretto w których jest wyłącznie kawa mielona Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Jaki macie ekspres do kawy? 24.01.15, 16:55 Proszę - skopiowane bezpośrednio... Nescafé Dolce Gusto Cortado Espresso Macchiato Kawa w kapsułkach 100,8 g (16 x 6,3 g). Pełne mleko w proszku z kawą rozpuszczalną Składniki: pełne mleko w proszku (61,8%), kawa rozpuszczalna (36,5%), stabilizatory (fosforan dipotasowy, cytrynian trisodowy), emulgator (lecytyna sojowa), Wartości odżywcze: w 100 g Wartość energetyczna : 1473 kJ 353 kcal,Białko : 19,0 g,Węglowodany : 25,1 g,- w tym cukry : 24,8 g,Tłuszcz : 16,7 g,- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 10,4 g,Błonnik : 12,4 g,Sód : 0,36 g w 80 ml Wartość energetyczna : 95 kJ 23 kcal,Białko : 1,2 g,Węglowodany : 1,6 g,- w tym cukry : 1,6 g,Tłuszcz : 1,1 g,- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,7 g,Błonnik : 0,8 g,Sód : 0,02 g Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Jaki macie ekspres do kawy? 24.01.15, 18:53 ale to jest tylko jeden rodzaj kapsułek a nie większość jak napisałaś, w ekspresach tchibo czy nespresso masz w kapsułkach doskonałej jakości kawę, próżniowo pakowaną. chociaż i w dolce możesz używać dobrej jakości kawę, Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Jaki macie ekspres do kawy? 24.01.15, 21:12 Próbowałam kilku rożnych kapsulek z systemu Dolce Gusto i nie mogłam trafić w smaczną kawę. Wszystkie smakują sztucznie i plastikowo. Moze miałam pecha? Jeśli mam wypić dobrą kawę to musi być to świeżo mielona z ekspresu czy kawiarki. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Jaki macie ekspres do kawy? 24.01.15, 21:47 Moze miałam pecha? wychodzi że miałaś albo nie wiedziałaś co chcesz wypić > Jeśli mam wypić dobrą kawę to musi być to świeżo mielona z ekspresu czy kawiark świeżo mielona piszesz? a jak dużo kawy pijesz dziennie, jak długo ją przechowujesz po otwarciu opakowania próżniowego, ile czasu trzymasz ją w młynku przed mieleniem, jaki masz młynek? Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Jaki macie ekspres do kawy? 24.01.15, 22:03 Średnio 2-3 espresso dziennie, staram się ograniczać bo karmię piersią. Kupuję kawę z palarni w małych porcjach, wypijamy szybko, młynek Ascaso. Co jeszcze? Czy to jakiś egzamin? I ile trzeba dostać punktów, żeby móc bez konsekwencji twierdzić, że kawa z kapsułek jest jak McDonald vs dobra restauracja? Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Jaki macie ekspres do kawy? 24.01.15, 22:55 Jeżeli chodzi o mnie i ekspresy do kawy, to jest to dla mnie temat bardzo bolesny, bo ciągle nie mam swojego wymarzonego. W końcówce roku wydawało się nawet, że znalazłam, zamówiłam, zapłaciłam, zakupiłam kawę ziarnistą i filtry... po czym sklep anulował moje zamówienie. Ale może teraz się uda, jestem napalona na ten: A tu jeszcze była dyskusja o ekspresach: forum.gazeta.pl/forum/w,567,155176794,,Jaki_najlepiej_kupic_ekspres_do_kawy_Poradzcie_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
marti.ku Re: Jaki macie ekspres do kawy? 26.02.15, 10:58 My mamy ekspres firmy Saeco i kawa bardzo mi smakuje. Po prostu czasem lubię się napić kawy lepszej niż rozpuszczalna. Być może jestem właśnie z tych ?leniwych?, ale kawa z automatycznego ekspresu jest dla mnie wystarczająca i nie było sensu wydawać kilku tysięcy na wymyślne ekspresy. Poza tym nie każdy poradziłby sobie z zabawą z kolbą. Ekspres kupiłam w sklepie Flint, który jest też autoryzowanym serwisem. Odpowiedz Link Zgłoś