a1ma 05.01.15, 18:59 www.wykop.pl/i/artykul/1819096/zestawienie-zarzutow-wobec-wosp-i-ich-konfrontacja-z-faktami/ I co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wielkanocnaniespodzianka Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 19:09 Podczas tegorocznego koncertu finałowego Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy nie zagra Tomasz Lipiński, znany muzyk rockowy. Chociaż rokrocznie stawał po stronie WOŚP zamieszanie wokół gaży dla artystów zmusiło go do rezygnacji, Chociaż Owsiak zapewnia, że wszyscy artyści grają za darmo Lipiński na swoim facebooku napisał "wersja Owsiaka bardzo, ale to bardzo mija się z prawdą. Dla wielu występ podczas WOŚP, to żniwo sowitych honorariów". „Do czasu, gdy dowiedziałem się w garderobie od członków pewnego, wtedy bardzo popularnego kabaretu, że dla nich ten dzień to prawdziwe żniwa: objeżdżają kilka podwarszawskich miejscowości, w każdej występują, a za każdy występ inkasują sowite honorarium. Najpierw nie uwierzyłem, w końcu Owsiak zawsze twierdził, że wszyscy grają za darmo, Hołdys piętnował itd... ale odkryłem, że niestety - wersja Owsiaka bardzo, ale to bardzo mija się z prawdą. Kiedy później dzwoniono do mnie z różnych lokalnych komitetów WOŚP, odpowiadałem, że to zbyt dla mnie dwuznaczna moralnie sytuacja, by brać udział w tym przedsięwzięciu. Na co za każdym razem słyszałem odpowiedź: "Noale my przecież Panu zapłacimy ile Pan będzie chciał" ” – czytamy na Facebooku Lipińskiego. Pomimo szybkiej reakcji WOŚP, która umieściła pod postem gitarzysty obszerne tłumaczenia, że „Fundacja akceptuje jedynie realny zwrot kosztów podróży zespołu na koncert i ew. wyżywienia i zakwaterowania(...)” Lipiński za wyjaśnienia podziękował, jednak uznał, że „ta kwestia kładzie się cieniem na całej WOŚP, czego być może ze swojej perspektywy nie możecie dostrzec. Także dlatego, ze ci artyści, którzy dosłownie rozumieją słowo „charytatywny”niekoniecznie chcą stać na jednej scenie z tymi, dla których jest to dzień obfitych zbiorów. Gitarzysta całą dyskusję zakończył wpisem: „Jeśli summa summarum WOŚP ma sukces, a MA i tego nie neguję, to niech płacą artystom, napędzającym całą imprezę. Nie mam z tym problemu. Chodzi mi o to, że ktoś, kto dysponuje takim kapitałem społecznego zaufania, przekładającym się na realny kapitał finansowy, nie powinien mijać się z prawdą nawet o milimetr. Bo co to jest??? Kłamstwa usprawiedliwione słuszną sprawą? Artyści zarabiają, ale im wstyd więc milczą? Owsiak wie (wszyscy zainteresowani wiedzą, cała branża), że sztaby im płacą, ale rokrocznie z ogniem w oczach krzyczy, że to nieprawda?” – napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkanocnaniespodzianka Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 19:12 wpolityce.pl/spoleczenstwo/228225-zona-owsiaka-zatrudnila-sama-siebie-juz-14-lat-temu-przyznala-sobie-9-tys-zl-pensji-w-zarzadzie-wosp-zobacz-dokument Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 19:14 poszczególne finały organizują sztaby w danym miejscu, nie sądzisz chyba, że Owsiak nadzoruje to wszystko sam? Sztaby maja kasę na finał - skąd?... od sponsorów w dużej mierze. Jeżeli chcą zebrać kasę to robią wszystko żeby zapewnić ludziom rozrywkę, taką na którą przyjdzie jak najwięcej ludzi, bo z tego jest kasa w puszkach - z tych ludzi ktorzy przyjdą na koncert, wystawę, pokaz czy co tam jeszcze wymyśli sztab. Jak sztab ma DOBRYCH sponsorów to ma kasę na organizację finału z największymi gwiazdami. Ot, cały spisek, tajemnica i prywata Owsiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 22:11 > Gitarzysta całą dyskusję zakończył wpisem: > > „Jeśli summa summarum WOŚP ma sukces, a MA i tego nie neguję, to niech pł > acą artystom, napędzającym całą imprezę. Nie mam z tym problemu. Chodzi mi o to > , że ktoś, kto dysponuje takim kapitałem społecznego zaufania, przekładającym s > ię na realny kapitał finansowy, nie powinien mijać się z prawdą nawet o milimet > r. Bo co to jest??? Kłamstwa usprawiedliwione słuszną sprawą? Artyści zarabiają > , ale im wstyd więc milczą? Owsiak wie (wszyscy zainteresowani wiedzą, cała bra > nża), że sztaby im płacą, ale rokrocznie z ogniem w oczach krzyczy, że to niepr > awda?” – napisał. po czym na swojej stronie FB dodał: Nie spodziewałem się, że mój post o honorariach artystów występujących w WOŚP narobi tyle hałasu. Napisałem w końcu tylko to, co było publiczną tajemnicą. Proszę Was o zwrócenie uwagi na to, że w żadnym momencie nie kwestionowałem ani sensowności WOŚP, ani jej osiągnięć i zasług, ani nawet prawa Jurka Owsiaka do zatrudniania w Fundacji kogo chce, jeśli tylko ma to pozytywny skutek dla całego przedsięwzięcia. To, że niektórzy doczytali się tego, czego w moich wypowiedziach nie było, nie dziwi; fakt nieumiejętności zrozumienia czytanego tekstu przez część populacji jest znany, zbadany i opisany. > Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 22:14 Na ematce też by się chłopak odnalazł - czytaj ze zrozumieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 19:09 nic, przeciwników i tak nic i nikt nie przekona, zwolennicy przekonani są już dawno. Po prostu kolejny raz ludzie mali i zawistni chcą mieć uciechę że obrzucą kogoś błotem. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkanocnaniespodzianka Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 19:13 noo, tak jak zawistni zazrdoszczą lekarzom, prawda.... bez komentarza.... Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 19:18 nie porównuj kochana fundacji WOŚP do lekarzy ja cię bardzo proszę. Nie ta skala. A i zakres działalności jakby "troszeczkę" inny. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 19:26 Jurkowym zbieraczom do puszki zawsze wrzuce. Nie interesuje mnie co to tym wypisują prawackie menty. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 19:29 to tak jak ja, i krew pójdę oddać na corocznej zbiórce. Chociaż się bałam za pierwszym razem. I niech sobie Jurek ma 4 domy, 5 basenów i zarabia 100 miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 19:34 z cala pewnoscia minal etap Owsiaka-Boga doslownie swietego teraz wiadomo, ze klamie jak wszyscy, zalozyl firme, po to by zarabiala, jak wszyscy no i jakos lud musi z tym zyc Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 19:52 Nie wyobrażam sobie, by ktokolwiek był w stanie rozkręcić ogólnopolską kampanię społeczną sam z zacisza własnego pokoju. Takie przedsięwzięcie jak WOŚP by sprawnie funkcjonować i robić to co robi musi mieć rozbudowaną strukturę. Tak, to firma, ale firma generująca ogromne zyski, która siłą generuje również koszty. Mnie nie interesują szczegóły rozliczania a sam fakt, że dzięki Owsiakowi potrzebujący dostają wsparcie. nie mam nic przeciwko temu, by Owsiak zarabiał tyle ile zarabia, niech drugie tyle ma jego żona, niech mają samochody służbowe i inne bonusy, wszak są prezesami FIRMY, którą sami stworzyli ją od podstaw. Dlaczego mieliby nie czerpać z jej działalności dochodów? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 11.01.15, 11:06 saszanasza napisała: > wszak są prezesa > mi FIRMY, którą sami stworzyli ją od podstaw. Dlaczego mieliby nie czerpać z je > j działalności dochodów? Może nie do końca sami! Jurek był współpracownikiem SB, któremu przydzielono drugiej połowie lat '80 konkretne zadanie. To mu otworzyło drzwi do radia, a potem do telewizji. A potem czasy się zmieniły i Jurek się trochę zerwał ze smyczy.... Trzeba o tym pamiętać! Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 20:03 Czytalas co zalinkowalas? Moze chociaz sam poczatek przeczytalas? Tytul watku sugeruje, ze nie (pomijam, ze tekst sprzed roku). Pomoge.. Ten tekst, to nie zarzuty, a wykazanie bezpodstawnosci ich. Zaczyna sie tak.. "W ostatnich dniach przetoczyła się przez internet, w tym wykop, fala rozmaitych oskarżeń pod kierunkiem WOŚP. Przytłaczająca większość z nich to zwyczajne brednie (nie bójmy się nazywać rzeczy po imieniu), oparte na doniesieniach przypadkowych blogerów, polityków, telewizyjnych manipulacjach, krążących w internecie obrazkach oraz zwyczajnych plotkach. W poniższym tekście odnoszę się do tych zarzutów, niesprawdzonym kłamstwom przeciwstawiając uźródłowione fakty." Bicie (starej) piany zapewne zostanie Ci wynagrodzone watkiem na 300 postow. A moze wiecej? Ja osobiscie wolalbym cos nowego, np.: "Jak podaje PAP, Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w 2012 r. przeznaczyła 91,6 proc. spośród zebranych 51,3 mln zł bezpośrednio na zakup sprzętów i cele charytatywne, pozostałe 8,4 proc. pochłonęły koszty funkcjonowania Fundacji. Dane pochodzą ze sprawozdania za rok 2012, które Fundacja zobowiązana jest składać do Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej. Zdaniem rzecznika ministerstwa Janusza Semeja to jedne z najlepszych wyników wśród fundacji i stowarzyszeń. "Te dane mówią o wyjątkowo dużej skuteczności Fundacji" - oświadczył. Czytaj wiecej: www.wiadomosci24.pl/artykul/ministerstwo_pracy_owsiak_i_wosp_wyjatkowo_skuteczni_292985.html Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 20:05 Pudło, niestety. Czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 20:03 Deklaracja dla przeciwników WOŚP: Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 20:06 Siebie i dzieci rozumiem, ale jakim prawem ktoś podejmuje zobowiązania za własne wnuki, rodziców i dziadków?? Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 20:11 Dzięki temu te brednie są bardziej ckliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 23:36 Nie bardzo rozumiem dlaczego ktokolwiek mialby rezygnować z korzystania ze sprzętu, który mu sie w polskim systemie opieki zdrowotnej po prostu należy. Z tytułu ubezpieczenia i dzięki prawidlowym dzialaniom ministerstwa zdrowia. A może ty mi to jakoś wytlumaczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 23:39 tryggia napisała: > Nie bardzo rozumiem dlaczego ktokolwiek mialby rezygnować z korzystania ze sprz > ętu, który mu sie w polskim systemie opieki zdrowotnej po prostu należy. Z tyt > ułu ubezpieczenia i dzięki prawidlowym dzialaniom ministerstwa zdrowia. A może > ty mi to jakoś wytlumaczysz? Typowe podejście 'NALEŻY SIĘ' Sprzęt nie pochodzi z systemu opieki zdrowotnej - jest podarowany przez ludzi wpłacającyh pieniądze na WOŚP. Jesteś przeciw - nie korzystaj. Korzystaj ze sprzętu zapewnionego przez system. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 23:41 Przypomnij nam swoje zdanie w sprawie protestu lekarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 23:42 Dlaczego na ten sprzęt trzeba zbierac? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 23:47 Głupie pytanie. Pokaż mi kraj gdzie NIE MA zbiórek charytatywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 23:52 Ale na PODSTAWOWE wyposażenie? Proszę cie, rozumiem, po wojnie, klesce żywiołowej, a nie w normalnym, podobno dobrze funkcjonujacym panstwie. Nie widzisz absurdu? WOŚP to dobro, które jednak czyni zlo, tak calosciowo. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 23:54 Jakie PODSTAWOWE? Podstawowe to takie, na które starcza pieniędzy. Cała reszta jest ekstra. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 23:58 Dlaczego nie starcza pieniedzy np.na wenflony? Co się z nimi dzieje? Nie obronisz sie, choć w tej sprawie i ty i ja i ci co placa na WOŚP i ci co nie placa przegrywają tak samo... Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 00:02 Możesz zażądać wenflonu finansowanego przez NFZ skoro WOŚP Ci przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 00:09 Myslisz, ze mialabym szansę taki dostac? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 08:55 W którym miejscu dokładnie czyni to zło? Albo komu je wyrządza? Ludziom korzystającym z tych sprzętów? Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 00:02 Pokaz mi kraj, w którym spoleczenstwo robi zrzute na igly do strzykawek dla niemowlat. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 00:03 Igły i strzykawki nie są istotą tej zbiórki. Inkubatory już tak. Rozumiem, że jak urodzisz wcześniaka to powiesz 'nie chcę korzystać ze sprzętu WOŚP'? Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 00:08 Chce dostać sprzęt, w ktory powinien byc wyposazony norrmalný szpital. Ja wiem, ze ty wiesz o czym piszę. Ok, zachowaj twarz, napisz, ze postawowy sorzet jest sprzetem ekstra i rozejdzmy sie w pokoju. ps rodzilas na Klinicznej czy na Zaspie? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 00:11 Haha, 'powinien być'. Takie myślenie życzeniowe Za 150zł miesięcznie składki na ubezpieczonego PS. Nie jestem z Warszawy. Poza nią też jest życie i też są szpitale Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 00:15 Bylam pewna, ze jesteś z Trojmiasta. Ale moze po prostu pomylilas mi sie z kims innym. Albo nie rodzilas Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 00:18 Mieszkam w Trójmieście ale nie jestem stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 10:38 Ale akurat wenflony nie kupowane są z pieniędzy WOŚP. Za te pieniądze kupowany jest specjalistyczny sprzęt. Pompy infuzyjne,aparaty USG, aparaty do znieczuleń, i mnóstwo innych. Szpital owszem częściowo zapewnia taki sprzęt, ale np. jeden, no może dwa, a reszta kupowana jest właśnie za zebrane pieniądze. Dzięki czemu dzieci na operację czekają znacznie krócej, bo można te operacje przeprowadzać. Tak pewnie część z nich operacji by już nie doczekała. Wystarczy że któryś z tych sprzętów się zepsuje i juz się robi problem, bo oczywiście nie ma kasy na serwis, a co dopiero na zakup nowego sprzętu.Wystarczy pochodzić po szpitalach i popatrzeć, na ilu aparatach specjalistycznych ponaklejanych jest serduszek. Odpowiedz Link Zgłoś
satur9 Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 00:56 Moja droga araceli - Owsiakowi sukcesów nie odmawiam, ale tego typu łzawe, ckliwe "deklaracje" ociekające sentymentem pod najniższy wspólny mianownik, oprócz tego, że nadają się do czasopism dla dziewiętnastowiecznych trędowatych praczek i bab z magla, to również mają wartość zużytego papieru toaletowego do spuszczenia w klozecie. Nie wspominając o tym, że zamieszczając tak straszne guano, obniżasz i tak niziutki intelektualnie poziom tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 20:06 aszdziennik.pl/114325,owsiak-sie-zalamie Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 20:23 Zawsze wrzucam do puszki porę złotych. Ile akurat mogę. I nie interesowało mnie nigdy , czy Owsiak się na tym wzbogaci, czy nie. Dlaczego?. Bo pracuje w szpitalu, na bloku operacyjnym i pooperacyjnej sali i 3/4 sprzętu jaki tam jest ma ponaklejane serduszka. Przyjeżdża na salę aparat, do echa serca przezprzełykowego i też ma serduszko naklejone. Wiele innych przykładów bym mogła jeszcze przedłożyć. Dzięki tym urządzeniom odbywają się operacje, które ratują dzieciom życie. I niech ta orkiestra gra do końca świata i jeden dzień dłużej. A kto nie chce niech nie daje, przymusu nie ma. Ja tam zawsze coś dam. Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 20:24 Moje zdanie jest takie - niech Owsiak ma kasy jak lodu, 3 domy i rodzinę ustawiona do końca Życia. Nikt inny nie podjął się i nie dokonał tego co on. Nie każdy może miał możliwość ocenić jak ważny jest sprzęt, który kupuje i dzięki któremu ludzie i nasze dzieci są leczone, diagnozowane prawidłowo. W skali na jaka działa choćby i połowę zabrał do puszek wrzucę bo naoczmie widze wymierne efekty jego działań, jego i sztabu ludzi bo nie podlega wątpliwości że sam nie podolalby nikt takiemu przedsięwzięciu. Niech więc ma i dalej pomaga, kto nie chce wspomóc akcji niech chociaż nie przeszkadza i nie jatrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 20:46 Owsiak przegrał proces sądowy z blogerem Matką Kurką i nie wypełnił zalecenia sądu, który nakazał mu dostarczyć pełną dokumentację księgową przepływów finansowych między WOŚP a podmiotami zależnymi typu Złoty Melon. Po przegranym procesie , żona guru Lidia Niedźwiecka-Owsiak czym prędzej wyrejestrowała Złotego Melona i założyła kolejną spółkę-klon o nazwie "Jasna Sprawa" (ha ha ha!). Facet kręci i mataczy niczym Wałęsa-Bolek na temat swojej współpracy z SB. Wszyscy wiedzą, że żyje jak król wraz ze swoją rodziną z pieniędzy z WOŚP, natomiast za wszelką cenę usiłuje temu zaprzeczyć (wbrew faktom) i kreować swój ascetyczny wizerunek jako Mahatmy Gandhiego-bis. Jest w tym wszystkim bezdennie głupi, bo wielu rodaków przełknęłoby jego jawne gaże nawet i w wysokości 100.000 zł/m-c, natomiast idiotycznie zapierając się tego jedynie dalej prowokuje kąsających go wrogów. I w końcu polegnie z kretesem, bo ten Matka Kurka mu nie odpuści, a jest to naprawdę łebski facet - wystarczy spojrzeć na wpisy o WOŚP na jego blogu. Wszystko w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 20:54 u massz dane Złotego Melona z KRS ja tam za biegła może nie jestem ale daty wyrejestrowania spółki nie znalazłam. Może ty mi pokażesz gdzie jest? Strona www.zlotymelon.pl działa także nadal Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 21:50 wejdź na bloga matki kurki, facet waży każde słowo , bo jest w sytuacji procesowej z Owsiakiem. Jak pisze, że wyrejestrował, to ja mu wierzę. Ps. Gdy wyrejestrowywałem z KRS moje spółki z o.o., fakt ten pojawiał się w necie z wielomiesięcznym opóźnieniem Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 21:53 Wyrejestrowanie handlu na łóżkach polowych trwa dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 21:58 Taki światowy, a nie rozumi. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 22:18 Data aktualizacji na stronie KRS podana jest 29.12.2014. A ponadto czy ktoś kto nie figuruje w zarządzie firmy może ją wyrejestrować? Nie wydaje mi się. Firma jasna sprawa figuruje jako firma samego Owsiaka. Nie traktuj Matki Kurki jak wyroczni bo nią nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 22:29 Paskudku, nie będę zgłębiał tematu, bo mi się po prostu nie chce. Nie bronię Owsiakowi ani pieniędzy , ani zaszczytów - co miałem do powiedzenia, wyraziłem już wcześniej. Uważam, że powinien powiedzieć otwarcie - tak biorę z całą rodziną tyle i tyle, może i dużo, ale i tak jest to procentowo 0,0001% kosztów jakie ze swych budżetów biorą na własne funkcjonowanie ministerstwo zdrowia i NFZ. Lud by to raczej kupił. Natomiast mataczenia z podmiotami zależnymi którym WOŚP zleca wydumane zadania za ciężką kasę lud raczej nie kupi. Przynajmniej ja tak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 23:43 riki_i napisał: > Paskudku, nie będę zgłębiał tematu, bo mi się po prostu nie chce. Nie będę zgłębiał tematu ale błockiem w Owsiaka rzucę, a co! Jakież to typowe Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 06.01.15, 16:02 widze riki że jak ci podac kilka faktów (nota bene latwych do znalezienia w necie) to "nie chcesz drążyć tematu" jakże wygodne. Sprawdzilam raz jeszcze stronę KRS z informacją o firmie Złoty Melon. Wg danych tam zawartych firma zarejestrowana została w kwietniu 2003 roku. eżeli jest tak jak piszesz (za Matką Kurką jak mniemam) to powinna zostać wyrejestrowana PRZED powstaniem firmy Jasna Sprawa. Tymczasem na stronie KRS zaktualizowanej (wg danych z tej strony) 29.12.2014 roku nie ma tam informacji o zawieszeniu bądź zakończeniu działalności Złotego Melona. CO więcej - Lidia Niedźwiedzka-Owsiak nie widnieje wśród władz spółki. Ja tam się na prawie nie znam, ale tak sobie myślę, że osoba NIE BĘDĄCA właścicielem czy prezesem raczej nie wyrejestruje firmy? A teraz firma Jasna Sprawa Jak podaje Centralna Ewidencja i Informacja o Dzialalności Gospodarczej jest to firma prywatna Owsiaka, gdzie jego żona figuruje jako pełnomocnik. Data rozpoczęcia 1.05.2014. Gdyby prawdą było że Lidia Owsiak wyrejestrowała Zloty Melon i zalożyla Jasną Sprawę to na stronie KRS powinno to zostać chyba odnotowane nie sądzisz? d maja do grudnia minęło wystarczająco dużo czasu.... Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 06.01.15, 16:34 Wszystko się zgadza, tylko z rozpędu pomyliłem Złotego Melona z Mrówką Całą. To tę spółkę Lidia Niedźwiecka- Owsiak czym prędzej wyrejestrowała po wyroku sądu i zastąpiła Jasną Sprawą. A jak tak chcesz bronić Owsiaka to wejdź na dzisiejszy wywiad z nim na Wirtualnej Polsce , zobacz ocenę internautów (1837 głosów przeciwko Owsiakowi tj. 87,98% i 251 za Owsiakiem tj. 12,02%), a zwłaszcza poczytaj komentarze pod tym wywiadem. Imho Owsiak leży już znokautowany na glebie, a sędzia odlicza sekundy do nokautu. wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,title,Jurek-Owsiak-dla-WP-w-tym-kraju-kazdy-dostaje-baty,wid,17153617,wiadomosc.html?ticaid=1141d1&_ticrsn=3 Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 06.01.15, 20:07 "Imho Owsiak leży już znokautowany na glebie, a sędzia odlicza sekundy do nokautu." a tacy jak ty się cieszą. przyznaj się, marzysz o tym żeby sie Owsiakowi dostało co? Po prostu upiłbys sie z radości gdyby mu udowodniono że przewalił na prywatny użytek choć z 15 zeta z WOŚP. Mali, zawistni, nienawistni ludzie. Facet rozkręcxił coś niepowtarzalnego w skali świata. Dzieki niemu kotek żyje POKOLENIE bo mineło juz prawie 25 lat od pierwszego finału. Pierwsze dzieciaki uratowane dzięki fundacji dziś są dorosłymi osoami. Dzięki pomysłom Owsiaka działają programy medyczne, ktorych by po prostu bez niego NIE BYŁO. Nie byłoby badania słuchu, pomp insulinowych itp. Nie byłoby masowych szkoleń z pierwszej pomocy. WOŚP to nie tylko zbiórka raz w roku i światełko do nieba po koncercie Dody elektrody czy innego Piaska. To są tysiące przebadanych dzieciaków, miliony wydane na konkretny sprzęt w konkretnych miejscach, od kilku lat to są nowoczesne łózka dla starych ludzi, dla ZOLi, które wyglądają jak obraz nędzy i rozpaczy. Chcecie uwalić Owsiaka? Uwalcie ... tylko potem nie zdziwcie się, jak nie będzie nowego sprzętu dla szpitali. Bo czy ci się to podoba czy nie - NFZ NIE DAJE na sprzęt ale na świadczenia medyczne. Jak czytam takie teksty jak twoje to przypomina mi się książka Rodziewiczówny "Czahary".... Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 23:41 riki_i napisał: > wejdź na bloga matki kurki, facet waży każde słowo Łącznie z kłamstwami, które już zostały mu udowodnione? > bo jest w sytuacji procesowej z Owsiakiem. To jest w 'sytuacji procesowej' czy jak pisałeś wcześniej - z Owsiakiem wygrał? Zdecydujesz się na jedną wersję? Odpowiedz Link Zgłoś
jerry9 Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 07.01.15, 11:53 wygrał w pierwszej instancji. Jest w sytuacji procesowej bo wyrok nie jest prawomocny, Jerzy Owsiak wniósł apelację do okręgowego Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 07.01.15, 19:57 Wyrok pierwszej instancji go miazdzy, wiec co tu niby mozna jeszcze ugrac?Ze druga instancja powie, ze wierzy OwsiKowi na slowo i nie musi przedstawiac dokumentow ksiegowych? Ludzie , facet lezy na deskach a wy mowicie, ze zaraz wygra - rozumiem fanatyzm wyznawcow WOSP ale sa chyba pewne granice. Odmowil pokazania kwitow, kosi kase metniacko przez podmioty zalezne, zatrudnia zone z kompetencjami kucharki za 15 tys. zl , wybudowal sobie hacjende jako osrodek szkoleniowy, kupuje sprzet medyczny po uwazaniu bez przetargow, wpitala sie w kompetencje min zdrowia i chce za gruby hajs szkolic dyspozytorow pogotowia .... Malo? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 07.01.15, 20:00 riki_i napisał: > Wyrok pierwszej instancji go miazdzy, A To już Twoje subiektywne zdanie. Swoją drogą dla mnie grandą jest, że kazano Owsiakowi udowadniać niewinność podczas gdy to człowiek odpowiedzialny za oskarżenie powinien udowodnić, że mówił prawdę. Nie dziwię się, że nie chciał udowadniać, że nie jest wielbłądem bo jak raz zacznie to hejterzy będą mnożyć się jak mrówki - jak widać na przykładzie Rikiego, który z rzucaniem kolejnymi oskarżeniami nie ma żadnego problemu. Szkoda, że Polacy są tacy nienawistni. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 07.01.15, 20:17 araceli napisała: > Swoją drogą dla mnie grandą jest, że kazano Owsiakowi udowadniać niewinność Przecież to Owsiak wytoczył powództwo, więc bloger mógł się bronić, dowodząc, że powiedział prawdę. Owsiak miał szansę zaprzeczyć, przedstawiając dokumenty wymagane przez sąd. No i nie wykazał, aby bloger kłamał. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 07.01.15, 21:32 scher napisał: > No i nie wykazał, aby bloger kłamał. W państwie prawa osoba rzucająca oskarżenia powinna dowieść, że mówi prawdę a nie oskarżany dowodzić, że jest niewinny. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 07.01.15, 22:42 araceli napisała: > W państwie prawa osoba rzucająca oskarżenia powinna dowieść, że mówi prawdę To Owsiak rzucił oskarżenie. Oskarżył blogera o naruszenie dóbr osobistych. No i nie zdołał tego dowieść, bo odmówił sądowi kluczowych dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 11.01.15, 11:43 W państwie prawa osoba wytaczająca proces powinna udowodnić swoją tezę. Bodajże art 6 kc. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 07.01.15, 20:01 Owsiak owszem wygrał. Kurka musi go przeprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 07.01.15, 20:18 araceli napisała: > Owsiak owszem wygrał. Tak dialektycznie, po marksistowsku rzecz ujmując ;P Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 21:04 Wiesz co riki....prezes banku w którym pracowałam również żyje jak król, przypuszczam że prezesi innych banków również. To samo dotyczy prezesów spółek naftowych i innych podmiotów z udziałem skarbu państwa, jednak nie zauważyłam, by żaden z tych podmiotów wydawał tyle kasy na cele społeczne jak Owsiak. jeżeli myślisz, ze twoje podatki idą na zbożne cele, to żyjesz w błogiej nieświadomosci. Oszukują wszyscy, począwszy na pani w osiedlowym warzywniaczku, skończywszy na politykach. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 21:11 > Oszukują wszyscy, Udowodnij to! Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 21:49 baltycki napisał: > > Oszukują wszyscy, > Udowodnij to! fakt, trudno by było Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 21:54 Ty tak serio piszesz? Naprawdę uważasz, że komercyjny bank i akcja typu publiczna zbiórka pieniędzy na zbożny cel to ta sama półka? No sorry, ale chyba "mieszasz różne systemy walutowe" jak kierownik produkcji Hochwander w "Misiu" Facet, który zbiera datki od dzieci, emerytek itp. to nie jest prezes banku ani spółki naftowej. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 23:32 riki_i napisał: > Ty tak serio piszesz? Naprawdę uważasz, że komercyjny bank i akcja typu publicz > na zbiórka pieniędzy na zbożny cel to ta sama półka. tak, w aspektach które poruszyłam to ta sama półka, natomiast w aspektach które ty wyczytałaś (jakże ze zrozumieniem) - nie. zakres obowiązków, odpowiedzialności i ryzyka, dość podobny. zdaje się że zarobki również, choć w porównaniu z innymi prezesami Owsiak kokosów nie zarabia. nie widzisz analogii, czy szukasz jej w charakterze dzialalności, choć tu zapewne nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 06.01.15, 16:44 Osłabiasz mnie. Wytłumaczę ci jak krowie na rowie. *Bank zajmuje się zarabianiem pieniędzy, WOŚP zbiórką pieniędzy. **Bank świadczy usługę komercyjną, WOŚP uprzejmie prosi o wsparcie w zamian za papierowe serduszko i dobre słowo ***Bank wielbi bogatszych klientów, WOŚP wysyła dzieci z puszkami i zbiera wśród szerokich mas, raczej nie najbogatszych. Prezes banku ma wszelkie prawo opływać w najrozmaitsze doczesne luksusy, człowiek zbierający wśród ubogich datki na szczytny cel - nie bardzo. Wielu wrzucających datki do puszek może sobie bowiem nie życzyć, aby z tej kasy np. zatrudniać żonę Owsiaka, z zawodu kucharkę, na stanowisku "dyrektora medycznego" z pensją 15 tysięcy złotych na miesiąc, fundować rodzinie Owsiaka służbowe landrovery w wersji full wypas po kilkaset tysięcy zł sztuka, czy budować pseudo ośrodek szkoleniowy w Szadowie sprawiający wrażenie hiper luksusowej hacjendy szefa fundacji. Ps. Papy Rydzyka też to powinno dotyczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 07.01.15, 20:00 Szkoda pisac z idiota. Koles nie odroznia zysku z oplat za usluge, od tego ze owsikowi ludzie daja dobrowolnie bo naiwnie wierza ze to "na dzieci" Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 22:06 riki, przyznaj, ze zazdrościsz mu umiejętności biznesowych. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 22:20 ekhem, jeśli już miałbym czegoś zazdrościć to charyzmy szołmena mieć wielką kasę i musieć korzystać z niej po cichaczu to jest wielki problem Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 22:25 On z niej korzysta jawnie, z tego co ma tylko różne matki Kurki szukają przekrętów tam gdzie ich nie ma. Jak łatwo zmanipulować dane i podać kwotę zebrań ą wpisałem oraz wydaną na sprzęt, za to subtelnie pominąć takie drobiazgi jak wydatki na cele statutowe np programy medyczne działające cały rok co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 06.01.15, 00:41 paskudek1 napisała: > różne matki Kurki szukają przekrętów tam gdzie ich nie ma. Jak łatwo zmanipulować dane Ale Owsiak jakoś nie skorzystał z okazji i nie udowodnił przed sądem wszystkiego czarno na białym, przedstawiając sądowi całą dokumentację księgową dotycząca przepływów finansowych między WOŚP a zależnymi od niej spółkami. Zamiast tego wolał rżnąć głupa przed sędzią i skakać po stole, szukając niby słoika. Jego różne show to strategia mająca odwrócić uwagę od niewygodnych dla niego faktów. Manipulacja opinią publiczną Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 07.01.15, 19:50 Bo elita nie musi respektowac wyrokow sadow. Aparat panstwa trzyma za twarz plebs a Owsiakowi i adwokatce z przejscia podziemnego sad moze naskoczyc Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 11.01.15, 11:16 riki_i napisał: > Owsiak przegrał proces sądowy z blogerem Matką Kurką i nie wypełnił zalecenia s > ądu, który nakazał mu dostarczyć pełną dokumentację księgową przepływów finanso > wych między WOŚP a podmiotami zależnymi typu Złoty Melon. Po przegranym procesi > e , żona guru Lidia Niedźwiecka-Owsiak czym prędzej wyrejestrowała Złotego Melo > na i założyła kolejną spółkę-klon o nazwie "Jasna Sprawa" (ha ha ha!). Pokręciłeś trochę! Ja wiem, że Jurek natworzył tych spółeczek sporo, żeby nie było zbyt łatwo...ale fakty wyglądają mniej więcej tak: ------------------------------------------------------ 1.W dniu 3 kwietnia 2014 roku Sąd Rejonowy w Złotoryi wydał zarządzenie, w którym zażądał od WOŚP i „Złotego Melona” przekazania kopii dokumentacji odzwierciedlającej „wszelkie operacje finansowe” w trójkącie: „Mrówka Cała”, „Złoty Melon” i WOŚP. 2. 16 kwietnia 2014 roku, po zarządzeniu Sądu Lidia Niedźwiedzka-Owsiak biegnie do urzędu i zawiesza działalność „Mrówki Całej”. 3. 24 kwietnia 2014 roku, po zarządzeniu Sądu, Jerzy Owsiak zakłada swoją firmę "Jasna Sprawa". 4. 1 maja 2014 roku firma Jerzego Owsiak „Jasna Sprawa” rozpoczyna działalność gospodarczą. 5. 12 maja 2014 roku do Sądu trafia kilkanaście nieistotnych i wewnętrznie sprzecznych świstków, z czego spora część została wyprodukowana w Excelu. 6. 17 czerwca 2014 roku Sąd uznając dokumenty za niewiarygodne, wydaje nowe zarządzenia, w których żąda od fundacji WOŚP i "Złotego Melona" dostarczenia kopii ksiąg rachunkowych. 7. 5 września 2014 roku pełnomocnik Owsiaka i WOŚP, po wielu tygodniach kluczenia, przysyła do Sądu pismo, w którym oświadcza, że fundacja i "Złoty Melon" nie wykonają prawomocnych zarządzeń, które dotyczyły kopii ksiąg rachunkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Prawica znalazła sposób na WOŚP 05.01.15, 22:24 Bardzo dobra inicjatywa brawo za pomysł. Caritas przez rok zbiera wielokrotnie więcej pieniędzy niż oszołom owsiak co deprawuje polską młodzież. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 21:20 Jakby rząd z Arłukowiczem na czele robili tyle dla wyposażenia polskich szpitali, to chętnie płaciłabym podatki i nie wnikała w kilometrówki, koszty służbowych kolacji itp.. A tak podatki płacę i psioczę, a na WOŚP wrzucam z radością. PS. Nie wykluczam, że jestem manipulowana i wierzę w banialuki. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 22:32 Jesteś manipulowana i wierzysz w banialuki więcej oglądaj TVN i czytaj wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 22:38 Obiecuję, że się poprawię. Ale dopiero po tegorocznym finale WOŚP . Odpowiedz Link Zgłoś
mamawojtuska79 Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 23:36 Większość przeciwników WOŚP szpitale omija z daleka, mają szczęście bo są zdrowi i nie interesuje ich to że większość sprzętu medycznego jest właśnie z darowizn zwykłych ludzi do puszek wolontariuszy. Ja im mimo wszystko życzę zdrowia, niech sobie nadal snują teorie spiskowe, szpitale omijają szerokim łukiem. O tym że coroczna akcja WOŚP ma sens przekonałam się wielokrotnie, niestety w niezbyt miłych okolicznościach. Mój starszy synek jest skrajnym wcześniakiem, przez pól roku walczył o życie, przez 4,5 miesiąca leżał na OIOMie, gdzie prawie każdy sprzęt miał naklejone serduszko, od inkubatora, po pompy infuzyjne, respiratory,m kardiomonitory a nawet apartura do badań okulistycznych (Red Cam). Kilka miesięcy temu mój młodszy synek zachorował na raka, bardzo złośliwego i agresywnego chłoniaka burkitta. Na onkologii spędziliśmy pół roku i znów korzystaliśmy ze sprzętu z czerwonymi serduszkami, czasami zdarzały się sprzęty z darowizn od innych podmiotów (np. gminy kleszczów), pomijam już fakt wyremontowania oddziału przez inną fundację. Po tym jak zepsuł się tomograf i p[rzez ponad 2 długie tygodnie dzieciaki były wożone do innego szpitala na badania bo nie było 200 000 zł na naprawę (tyle kosztowała zepsuta lampa) zaczęłam się ostro zastanawiać cna co idzie nasza publiczna kasa. Uważam ze to indywidualna sprawa czy ktoś daje na Orkiestrę czy też nie, ja zawsze coś im do puszki wrzucę, zwłaszcza że w tym roku zbierane są pieniążki na oddziały onkologiczne. Szczerze nie obchodzi mnie czy Owsiak na tym zarabia czy też nie, choć w sumie to przecież za coś musi żyć, czy przeciwnikom ulżyłoby gdyby mieszkał pod mostem i zbierał w wolnych chwilach złom aby kupić sobie suchą bułkę na obiad. Dla mnie liczy się fakt że dzięki WOŚP nie zabraknie dla wcześniaka inkubatora, respiratora czy pompy infuzyjnej, ze chore na raka dziecko nie będzie czekać na badanie USG bo nie ma akurat wolnego aparatu, lub np. na pulsoksymetr bo akurat dwa jedyne na oddziale są w użyciu przez inne dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 23:39 WOŚP powinna zostać włączona w system obowiązkowego dorocznego opodatkowania dochodow na rzecz opieki zdrowotnej. Z muzyką i tancem, niech będzie. A obywatel bez serduszka musialby placic odsetki. Ciekawe czy też tak by ten dzien swietowano. Odpowiedz Link Zgłoś
mamawojtuska79 Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 05.01.15, 23:45 O Caritasie jest cichutko a tam to dopiero są kwiatki dziwny rachunek roczny gdańskiego caritasu Odpowiedz Link Zgłoś
serei Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 01:07 dlaczego ludzi tak boli na co wrzucam MOJE zarobione pieniądze? od lat wspomagam WOŚP i choćby Owsiak chodził w złotych gaciach, jego żona jeździła maybachem i mieszkaliby w zamku otoczonym złotą fosą to i tak wrzucać nadal będę, niech sobie i sra tymi drobnymi z puszek bo można mu zarzucić wiele ( podobno) ale nie to że dzięki niemu mamy sprzęt w szpitalach bo nasi rządzący napychają własne kieszenie zamiast zadbać o obywateli Ja Wam do portfela nie zaglądam więc i od mojego wara Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 07.01.15, 20:18 I bardzo slusznie piszesz. Nie zapomnij zaglosowac za podniesieniem podatkow - kolezanki kopacz musza miec pare groszy na osmiorniczki - Pitera afery sie nie dopatrzyla afery dorszowej w tym? Swoja droga owsik podobnie jak michnik zastraszal pozwami sadowymi, ale ze przekret na niewyobrazalna skale to ksiegowa musiala dodatkowo stracic pamiec. Ciekawe czy sad w apelacji tez bedzie mial jaja czy jednak ulegnie naciskom "medialnych" autorytetow Odpowiedz Link Zgłoś
karla.on Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 03:19 wlasnie dokladnie obrazuje w tym przypadku te polska mentalnosc ten dowcip, co to sasiad mial 100 krow i drugi sie modlil, nie aby tez cos osiagnal, ale aby temu te krowy wyzdychaly, jakos tak to szlo. i tak tu wlasnie sie spoleczenstow modli, aby temu Owsiakowi wyzdychaly te krowy, co sie bedzie typek bogacil jak ja taki biedny , a ze innym pomaga? a ciul z tym MA NIE POMAGAC I SIE NIE BOGACIC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 07:34 Lipiński wersja owsiaka mija się z prawdą beta.rp.pl/article/20150105/KRAJ/301059803 Odpowiedz Link Zgłoś
77kunda Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 08:49 nie interesuje mnie ile zarabia Owsiak ile jego żona czy pociotki wiem ze robi dużo dobrego, polowa sprzętu w szpitalach na oddziałach dziecięcych ma serduszka. Mam dwóch wcześniaków i oboje korzystali ze sprzętu zakupionego dzięki WOŚP i dlatego zawsze coś wrzucę do puszki Odpowiedz Link Zgłoś
miacasa Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 11:19 My również korzystaliśmy ze sprzętu zakupionego z wośp, troje dzieci miało przebadany słuch a jedno z nich spędziło tydzień w inkubatorze (JEDYNYM, jaki był w naszym szpitalu i to właśnie zakupionym dzięki wośp). Ostatnio w naszym szpitalu dzięki tej akcji pojawiło się super nowoczesne stanowisko do resuscytacji noworodka po porodzie. Nawet jeśli przy akcji są niejasności, czy wręcz nadużycia to bilans dla dzieci jest na plus. A Caritasowe świeczki też w miarę możliwości kupujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 12:16 Absolutnie nie pojmuje w jakim celu matka kurka (co za durnych pseudonim)szuka przekretow?co to ma dac? Kto na tym straci?bo Owsiak swoja kase ma i do konca zycia bedzie zyl b.dobrze chyba,ze popadnie w nalog hazardowy.Straca ludzie,bo bedzie mniej kasy ,a co za tym idzie mniej sprzetu.Wszelkie lajzy typu matka czegostam to taki sasiad co sie modli,by sasiadowi krowy wyzdychaly.Nie widze zadnej pozytywnej strony odkrywania zarobkow Owsiaka,jedyny pozytyw maja te lajzy,które zywia sie cudzymi potknieciami.Skoro im nie odpowiada W ISO to niech placa zwiekszone skladki na NFZ.Tam wiecej kasy topi sie w marmury. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 12:25 Brzydzą mnie osoby, które starają sie zdyskredytować Owsiaka i to co robi dla dzieci. W imię czego? Ja jak co roku zamierzam zasilić puszki wolontariuszy. Moje dzieci korzystaly ze sprzętu z Orkiestry, miały przebadany słuch, córka spedzila pare dni w takim monitorowanym łóżeczku. To co robi Orkiestra jest wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_baworowska Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 12:28 kontrowersje.net/uzasadnienie_wyroku_matka_kurka_pisa_o_faktach_zeznania_owsiaka_dobiesa_i_pilarskiej_niewiarygodne Odpowiedz Link Zgłoś
kamykwskarpecie Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 13:28 "Edelstein'...co za durny nick Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 07.01.15, 12:42 Dobrze sie czujesz dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 07.01.15, 13:10 Twój jest wprost zaj...y Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: kubekwkropki 06.01.15, 12:37 Taki był nick forumki,która otwarcie mówiła, że jest bogata i z jakich atrakcji , na które nie stać większość Polaków korzysta ? Oj nie była lubiana-bo nie lubi się ludzi, którzy mają pieniądze, jasno i otwarcie o tym mówią. Oczekuje się narzekania, "oj stara bieda", zrozpaczenia, robienia wszystkiego za darmo ( wątek o tym wynagrodzeniu dla fachowca z rodziny, który się na czymś zna i pomaga), charytatywniem,altruistycznie w pokutnym worze i z samobiczowaniem się PRACA nie jest wartością -i nad tym ubolewam. Nie szanuje się pracy, nie chce się za nią godnie płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Uzasadnienie wyroku 06.01.15, 16:34 No dobra, przejrzałam pobieżnie. Sąd uniewinnił Wielguckiego, ponieważ ten opierał swoje wnioski na analizie (subiektywnej) części (sic!) dokumentów, które udało mu się uzyskać. Nazewnictwo, jakim potraktował Owsiaka zostało uznane za dopuszczalne. Wielgucki nie wykazał winy Owsiaka, zresztą nie to było przedmiotem sprawy. Wykazał jedynie, że bazując na tym, co zostało mu udostępnione miał prawo do własnych (subiektywnych) wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Uzasadnienie wyroku 06.01.15, 16:49 A to, że Owsiak nie dostarczył dokumentów księgowych, o które wnosił sąd, też doczytałaś? A to, że jego księgowa nie potrafiła odpowiedzieć na najprostsze pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Uzasadnienie wyroku 06.01.15, 20:12 riki_i napisał: > A to, że Owsiak nie dostarczył dokumentów księgowych, o które wnosił sąd, też d > oczytałaś? A to, że jego księgowa nie potrafiła odpowiedzieć na najprostsze pyt > ania? doczytałam, ale to nie świadczy o ich winie. równie dobrze może świadczyć o burdelu w dokumentach, czy niekompetentnych pracownikach nikt jak dotąd nic Owsiakowi jednoznacznie nie udowodnił. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Uzasadnienie wyroku 07.01.15, 20:07 buuuuuhahahaa tzw pomrocznosc jasna u ksiegowej? Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Uzasadnienie wyroku 06.01.15, 19:32 saszanasza napisała: > No dobra, przejrzałam pobieżnie. Sąd uniewinnił Wielguckiego, ponieważ > ten opierał swoje wnioski na analizie (subiektywnej) części (sic!) dokumentów, > które udało mu się uzyskać. Nazewnictwo, jakim potraktował Owsiaka zostało > uznane za dopuszczalne. > Wielgucki nie wykazał winy Owsiaka, zresztą nie to było przedmiotem sprawy. > Wykazał jedynie, że bazując na tym, co zostało mu udostępnione miał prawo > do własnych (subiektywnych) wniosków. Widzę, że nad fragmentami, kiedy to sąd rozjeżdża Owsiaka, fragmentami, w których kompromituje się jego księgowa, lekko przechodzisz do porządku dziennego. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Uzasadnienie wyroku 06.01.15, 20:14 > > Widzę, że nad fragmentami, kiedy to sąd rozjeżdża Owsiaka, fragmentami, w który > ch kompromituje się jego księgowa, lekko przechodzisz do porządku dziennego. > bo to nie świadczy o jego winie, co napisałam wcześniej, ewentualnie o niekompetencji pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
noowaak Re: Uzasadnienie wyroku 07.01.15, 21:51 Nie czytałam wszystkiego, ale wg mnie ta informacja, że WOŚP płaci artystom za występy podczas finału, nie uderza tyle w Orkiestrę, ile w tych artystów, którzy z chęcią wzbogacają się na akcji, przy okazji, a może przede wszystkim podbudowując swój PR. Jak to ładnie wygląda - wspierają swoją twórczością/osobą/głosem szlachetną akcję, tacy dobrzy, takie poświęcenie i dobre serduszka. Ale po cichu konkretna kasa na ich konto wpływa. No sorry, jakbym zarabiała tyle, co celebryci wszelkiej maści, ten 1 występ mogłabym szczerze "ofiarować" na rzecz dobrej idei. I miałabym i dobry uczynek, i czyste sumienie. Widać żyję w jakimś innym świecie... najwyraźniej nie ma nic za darmo. Tylko czemu czepiacie się Owsiaka, a nie tych cwanych, zarabiających na każdej możliwej okazji, promujących się jak tylko się da artystów ? Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Uzasadnienie wyroku 11.01.15, 09:31 Swiadczy oczywiscie o jego winie, bo to on odpowiada za prace swoich pracownikow. Przeplyw pieniedzy, zwlaszcza tych zebranych publiczniem powinien byc przejrzysty jak lza. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Uzasadnienie wyroku 11.01.15, 10:54 Wszystko jest w porzadku - zbiera na dzieci, a pieniadze trafiaja do Dzidzi Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 06.01.15, 12:57 Ja zupełnie nie rozumiem toku rozumowania ludzi, którzy uważają, ze Owsiak powinien odprowadzać podatki, lub w inny sposób dofinansowywać skarb państwa.Czy to spowoduje że Owsiak nagle zbiednieje, a zyska na tym państwo? Oczywiście że nie. Zbiednieje WOŚP, a państwo skonsumuje tą kwotę, co najwyżej na zatrudnienie kolejnych urzędników lub zakup nowych samochodów, komputerów lub innch narzędzi do "pracy", lub podejmując inne bzdurne decyzje, które w żaden sposób nie będą miały przełożenia na interes społeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.steel Ci co byli zawistni podczas kanonizacji JPII... 06.01.15, 16:27 teraz zarzucają zawiść i małostkowość tym, którzy nie spuszczają się z całych swoich sił nad WOŚP i potrafią spojrzeć na Owsiaka również krytycznym okiem, jednocześnie zasług mu nie odmawiając. Ja mu zasług nie odmawiam, ale omijam szerokim łukiem imprezy organizowane przez kogoś, kto cały czas przekazuje młodzieży, że obecna władza jest taka fajna, a na swoje spędy zaprasza Wojewódzkich, Lemańskich, Bonieckich, Miecugowów, Hołdysów, Czubaszków, Komorowskich, Hołdysów, Lisów, Żakowskich, panią Środę i sekciarzy z Hare Kryszna. Zawsze mi było daleko do imprez dla ludzi, którzy wyglądają jak pielgrzymi w sandałach. Estetyka zresztą pasująca do muzyki tam granej - Zielone Żabki i Strachy Na Lachy. To, że raz ściągnęli np. Type O Negative to za mało, by ten fest był festiwalem muzyki rockowej z najwyżej półki. Odpowiedz Link Zgłoś
mimarika Re: Ci co byli zawistni podczas kanonizacji JPII. 06.01.15, 20:37 jest duże prawdopodobieństwo, że osoby zapraszane dostają dużą kasę od owsiaka,więc się im opłaca... Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Kto nie z Mieciem tego zmieciem.... 06.01.15, 19:56 Co tam pedofil arcybiskup Wesołowski, co tam zboczeniec biskup Peatz- wierni i lojalni wobec KK a wiec mimo dziesiątek, może setek ofiar otaczani bogactwem, luksusami i "ludzkim szacunkiem". Nie do ruszenia, nie do tknięcia. Całkowicie bezkarni. Kiedyś w komentarzu do ich sytuacji napisałam: kruk krukowi oka nie wykole. A ktoś mnie wtedy poprawił: ku... ku...e łba nie urwie. Tak, to zdecydowanie adekwatniejsza mądrość ludowa. a taki Owsiak- bezczelnie naruszył katolicki monopol na "czynienie dobra" i "wdzięczność ludzką". I jeszcze nie dzieli się zyskami i splendorami. To zalicza zmasowany atak: na siebie, swoja rodzinę, swoją organizację, muzykę, która lubi... I po tych wszystkich latach, nieustannego szperania i węszenia nawet czegoś się doszukali. Niesamowite... Niech szukają dalej- pewnie kiedyś jechał w tramwaju bez biletu. Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 07.01.15, 12:36 co to się porobiło???? człowiek pomaga innym a hejter i tak swoje zrobi. Wcale się nie ździwię,jak Owsiak się wk..wi i rozpier...li całą tę akcję. Odpowiedz Link Zgłoś
kietka Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 07.01.15, 12:57 niech tam sobie zarabia, ale nich nie kłamie, faktycznie Lipa ma rację, wielu offowych artystów lat 90 pameta inne czasy i to na ich plecach zaistniał Owsiak, potem, coz wciagnela go machina, bo prawda jest taka, ze mamona wciaga, jak kto by sie nie zarzekał, wciaga i nie wypuszcza pomimo tego, ze ideał juz siegnął bruku, kto pamieta poczatki akcji, to wie, o czym mowie, to wrzuce do puszki, jak co roku, chociazby ze wzgleduna tych wszystkich bezintersownych, przemarznietych ochotników, ktorzy jeszcze wierza, ze mozna zmienic swiat na lepsze, tak, jak ja myslalam 20 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 07.01.15, 19:46 Owsik wyludza w granicach 50 mln PLN Koszt samego czasu antenowego TVP/TVNy/Polsaty/Radio/net - 10x tyle Oszustwo 25-lecia Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 07.01.15, 20:02 A ile płaci Twój religijny guru za orędzia w TV? Odpowiedz Link Zgłoś
noowaak Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 07.01.15, 21:54 Nie czytałam wszystkiego, ale wg mnie ta informacja, że WOŚP płaci artystom za występy podczas finału, nie uderza tyle w Orkiestrę, ile w tych artystów, którzy z chęcią wzbogacają się na akcji, przy okazji, a może przede wszystkim podbudowując swój PR. Jak to ładnie wygląda - wspierają swoją twórczością/osobą/głosem szlachetną akcję, tacy dobrzy, takie poświęcenie i dobre serduszka. Ale po cichu konkretna kasa na ich konto wpływa. No sorry, jakbym zarabiała tyle, co celebryci wszelkiej maści, ten 1 występ mogłabym szczerze "ofiarować" na rzecz dobrej idei. I miałabym i dobry uczynek, i czyste sumienie. Widać żyję w jakimś innym świecie... najwyraźniej nie ma nic za darmo. Tylko czemu czepiacie się Owsiaka, a nie tych cwanych, zarabiających na każdej możliwej okazji, promujących się jak tylko się da artystów ? Odpowiedz Link Zgłoś
noowaak Re: już czas!! :D zarzuty wobec WOŚP 07.01.15, 21:56 Gdybym musiała wydać XXXX zł, ale za to kupić sprzętu ratującego zdrowie i życie za XXXX zł, to też bym płaciła. Co by nie mówić i nie wyliczać, bilans i tak jest na plus. I miejmy nadzieję, że naszym dzieciom i nam te sprzęty nie będą niezbędne... wtedy bardzo zmienia się optyka Odpowiedz Link Zgłoś