Dodaj do ulubionych

Worki pod oczami :(

17.01.15, 13:51
Jak sie ich pozbyc? Jak im zapobiegac? Juz mam dosc. Jakis czas temu pojawily mi sie worki pod oczami i nie bardzo wiem co mam zrobic zeby zniknely.
Moj ogolny stan zdrowia i wyniki sa OK, wysypiam sie, odzywiam w miare OK, nie mam stresu itp., nie pije i nie imprezuje wink itp.
Stosuje jakies specyfiki pod oczy, masuje, wcieram, wklepuje i nadal to samo. To nie sa nawet since tylko taka opuchlizna. Od kazdego (bez wyjatkow) slysze, ze wygladam na zmeczona i czy jestem niewyspana, albo jak ktos mnie odwiedza to pyta czy dzemke mialam i mnie obudzil... Juz mnie to zaczyna denerwowac. Nawet makijazem tego nie przykryje bo jak?
Jakies pomysly? Gdzie szukac przyczyny?
Obserwuj wątek
    • klamkas Re: Worki pod oczami :( 17.01.15, 14:44
      A z wątrobą w porządku? Puchniesz tylko pod oczami, czy w ogóle organizm zatrzymuje wodę? Spędzasz dużo czasu przed komputerem?

Doraźnie - możesz masować kostkami lodu, rano po przebudzeniu, albo kupić żelową maskę i zimną nakładać na kilka minut.
    • barbibarbi Re: Worki pod oczami :( 17.01.15, 15:09
      To są przepukliny tłuszczowe, z wiekiem się pojawiają, niektórzy mają większą tendencję od innych. Nic nie poradzisz, tylko korekta operacyjna, chirurg wycina tłuszczyk. Ewentualnie dostrzyknięcie kwasem przestrzeni między workiem a policzkiem, żeby wysokości się zrównały, wtedy nie widać worków, ale za to wyglądasz na spuchniętą, więc nie za bardzo.

No chyba że to opuchlizna, jeśli są momenty, że znika - to opuchlizna czyli woda, trzeba zrobić badania (nerki, hormony). Jeśli pojawiły się i już nie znikają, to tłuszcz.
      • jematkajakichmalo Re: Worki pod oczami :( 17.01.15, 17:42
        A wiesz, ze o tym tluszczu pomyslalam...? sad Ae w sumie nikt u mnie takiegos czegos nie ma. A ma to cos wspolnego tez z ogolna waga ciala? Chudnieciem, tyciem?
        • barbibarbi Re: Worki pod oczami :( 17.01.15, 21:47
          nic nie ma wspólnego z tyciem, taka uroda. K. Ibisz tak miał, już jako młody chłopak wory, po wycięciu śladów po worach nie ma. Też mam i mam w planach wycięcie.

www.google.pl/search?q=ibisz+oczy&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=LMq6VM_FBZLxatrSgKAP&ved=0CAgQ_AUoAQ
          • jematkajakichmalo Re: Worki pod oczami :( 18.01.15, 00:53
            Zastanawia mnie tylko to, ze one pojawily sie tak szybko i nagle doslownie. Ja rozumiem, ze to efekt starzenia sie, zmeczenia, niedospania, stresu itp. (u mnie, oprocz starzenia sie wink nie wysteuje zaden z czynnikow), ale myslalam, ze to dlugi proces. Wlasnie ogladalam zdjecia z konca pazdziernika i ni huhu workow i faktycznie ich nie bylo. One pojawiliy sie jakos 2 mce temu.
            Dlatego ludze sie jeszcze, ze to moze jednak cos innego. smile
    • eilian Re: Worki pod oczami :( 17.01.15, 18:29
      Łączę się w bólu, mam to samo. Wygląda się przez to starzej a nijak nie idzie tego zakamuflować. Z tego co wiem tylko chirurg, ale może ktoś jednak zna jakiś cudowny sposób...
    • nerika Re: Worki pod oczami :( 17.01.15, 18:39
      A może mezoterapia igłowa pomoże?

• a.va Re: Worki pod oczami :( 17.01.15, 18:54
      Jeśli to opuchlizna, to pomaga masaż limfatyczny twarzy.
    • izak31 Re: Worki pod oczami :( 17.01.15, 21:40
      U nie takie wory miała babcia, ma moja mama i mnie też już się zaczynają robić. Mnie pomaga maść z heparyną. Ostatnio stosuje Lotion 1000. Nie jest to pod oczy wiec trzeba uważać. Najpierw tłustawy krem a potem żel. I tak kilkakrotn ie w ciągu dnia, tylko juz bez kremu.
      • simply_z Re: Worki pod oczami :( 17.01.15, 22:13
        zwykła maść z witaminą A pod oczy na noc.
        • rainbow_dash Re: Worki pod oczami :( 19.01.22, 12:34
          lol, chyba sobie jaja robisz. Na przepuklinę tłuszczową czy nawet na opuchliznę nie pomoże żadna maść z wit A
    • marlenamak Re: Worki pod oczami :( 18.01.22, 13:32
      od siebie polecam akupresure palcami ale tez masaz schodzonym walkiem jadeitowym ale nie na sucho bo mozna wiazania kolagenowe sobie zniszczyc
      • maciejewska89 Re: Worki pod oczami :( 16.01.23, 15:46
        Ucisków nie robię, ale też mam wałek i taki schłodzony jest BOSKI!
        Do tego jeszcze kładę garisell eye. Na worki to takie moje najlepsze duo.
      • la_felicja Re: Worki pod oczami :( 16.01.23, 21:02
        A w jakim kierunku masować tym wałkiem?
    • triss_merigold6 Re: Worki pod oczami :( 18.01.22, 13:36
      Wolumetria twarzy, pomaga punktowe bardzo delikatne ostrzykniecie kwasem.
    • anorektycznazdzira Re: Worki pod oczami :( 18.01.22, 14:27
      Przyczyną, o ile brak konkretnych schorzeń, jest brak ruchu.
      Pomagają (dodatkowo do sportu, nie zamiast!!!) masaże twarzy, raczej profesjonalne niż domowe, poza tym polecam to: wizaz.pl/kosmetyki/produkt,343551,clinique-all-about-eyes-serum-depuffing-eye-massage.html
    • stara_i_brzydka Re: Worki pod oczami :( 18.01.22, 14:33
      Mi się czasem robią takie podpuchnięte worki pod oczami. Wtedy 2 x dziennie piję czystek. 2-3 dni i po sprawie.
      • chlodne_dlonie Re: Worki pod oczami :( 25.01.22, 12:00
        Słyszałam już sporo dobrego o czystku, mówisz, że i na to pomaga..?
        Trzeba będzie spróbować.
    • angielina Re: Worki pod oczami :( 20.01.22, 11:48
      @marlenamak, a masaż robisz na sucho czy jednak coś nakładasz na skórę?
      • marlenamak Re: Worki pod oczami :( 25.01.22, 11:39
        nakładam na siebie serum na biust które jest konkretnie na ujędrnianie biustu i zachęcam poczytać o frashe. dodatkowo jeszcze kozieradka jest dobra na unoszenie czy poprawienie ukrwienia skóry biustu.
    • figa_z_makiem99 Re: Worki pod oczami :( 25.01.22, 11:44
      To są przepukliny tłuszczowe, pomaga korekcja powiek dolnych, miałam robioną kilka lat temu i worki bezpowrotnie zniknęły. Ostrzykiwanie kwasem hialuronowym powoduje, że oczy stają się wąskimi szparkami, na przykład jak u Edyty Górniak.
    • snakelilith Re: Worki pod oczami :( 25.01.22, 12:19
      Jeżeli worki pokazały się praktycznie nagle, to przyczyną bardzo często jest hormonalna dysproporcja pojawiająca się u kobiet już po 35 roku życia i pogłębiająca się do menopauzy. Szybciej spadający progesteron tworzy tzw. estrogenową dominancję, a przewaga estrogenu sprzyja między innymi obrzękom i podwyższeniu masy tłuszczowej. Tu nie chodzi o to, że ma się za dużo estrogenu, bo ten obiektywne też się obniża, a o proporcje do progesteronu.
      • night_and_day Re: Worki pod oczami :( 09.07.24, 19:52
        Mam też takie worki i podejrzewałam od jakiegoś czasu, że to nierównowaga hormonalna, o której piszesz. Druga moja teoria, to niedrożny, przytkany nos.
    • m_incubo Re: Worki pod oczami :( 25.01.22, 12:21
      Nie znam się i nie polecam, żeby nie było, ale ponoć cuda robi maść na hemoroidy wklepywana pod oczy wink
    • marlenamak Re: Worki pod oczami :( 28.01.22, 10:34
      @angielina pomylily mi się tematy, ale ogólnie chodziło mi o masaż na mokro też pod oczami czyt chodzi mi o to że najlepiej będzie masował się wałkiem jadeitowym przykładowo na kremie z garisell eye przykładowo bo jest dość treściwy ale też ma fajne składniki usuwające lipidy i obrzęki.
      • dagasmoluchowska Re: Worki pod oczami :( 13.07.22, 15:48
        4,9 na ceneo przy ponad 30 ocenach potwierdzonych. Wygląda solidnie.
        Na KWC i allegro też dobre oceny zbiera. Na verdelab też. Skład ładny.
        Ciekawe czemu prędzej o nim nie słyszałam..
        • kinia.sosnowska Re: Worki pod oczami :( 09.07.24, 12:02
          Jak wypada ten krem pod kątem składu i skuteczności?
          • grazynaurtnowska Re: Worki pod oczami :( 12.08.24, 17:34
            bdb. sprawdziłam na lupie kosmetycznej garisell eye i wychodzi 4.7/5 więc powiem szczerze że jest na praaaawdę bardzo dobrze pod tym kątem 🙂
    • katie3001 Re: Worki pod oczami :( 13.07.22, 15:50
      Maść z heparyną. Pewnie masz za gęstą krew. Momenty kiedy nie mialam worków to jak bralam zastrzyki z heparyną
      • ivaz Re: Worki pod oczami :( 13.07.22, 18:49
        Zimą wzięłam 46 zastrzyków z heparyną, w marcu kolejne 15 i nie zauważyłam żadnego wpływu heparyny na worki, zatem nie potwierdzę tej tezy. To są jak ktoś już wyżej napisał przepukliny tłuszczowe, na to tylko zabieg chirurgiczny, żaden kwas ani stymulator tkankowy sobie z tym nie poradzi
        • lalkaika Re: Worki pod oczami :( 17.01.23, 00:05
          Dokładnie. Zrobiłem 20 lat temu i nigdy więcej się nie pojawiły.
          Jedyny zabieg upiększające, który mi się udał.
    • katie3001 Re: Worki pod oczami :( 09.07.24, 12:31
      Maść z heparyną
    • majenkirr Re: Worki pod oczami :( 09.07.24, 14:21
      Zabieg
      www.tiktok.com/t/ZPREs7ApW/
      • zerlinda Re: Worki pod oczami :( 09.07.24, 15:11
        majenkirr napisała:

> Zabieg
        > www.tiktok.com/t/ZPREs7ApW/
        Właśnie.
    • claudel6 Re: Worki pod oczami :( 09.07.24, 15:28
      mi pomógł RF mikroigłowy
    • krypteia Re: Worki pod oczami :( 09.07.24, 19:06
      Blefaroplastyka powieki dolnej
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Worki pod oczami :( 09.07.24, 19:53
      Jak obserwuję kobiety z bliskiego otoczenia w wieku +/- 50 lat , to większość ma takie worki, więc wydaje mi się, że to po prostu starość tongue_out
      • mela_stara Re: Worki pod oczami :( 12.08.24, 17:45
        Tylko operacja. Ja operowałam górne jest super

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka