ktosnaprzyczepke 20.01.15, 19:11 Czy ktoś wykonywał dziecku panel pediatryczny? Czy warto wykonać to badanie w przypadku AZS niewiadomego pochodzenia u 2-letniego dziecka? Będę wdzięczna za porady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aguar Re: panel pediatryczny 20.01.15, 19:28 Moim zdaniem nie warto. Szkoda dziecko kłuć. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: panel pediatryczny 20.01.15, 19:29 A jakie możliwe przyczyny AZS zostały wykluczone i w jaki sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
ktosnaprzyczepke Re: panel pediatryczny 20.01.15, 21:22 Wykluczaliśmy różne pokarmy z diety, zmienialiśmy kosmetyki, itd... Trudno znaleźć jakiekolwiek powiązania Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: panel pediatryczny 20.01.15, 22:09 Prowadziliście dzienniczek w celu znalezienia alergii krzyżowych? U nas dopiero to pomogło. Żadne badania nie dały rady, a codzienne upierdliwe zapiski natchnęły alergologa do diagnozy . U mnie było podobnie - dopiero staranne zapiski pozwoliły mi odkryć co mnie uczula a co nie, żadne testy nie pokazały alergii. Odpowiedz Link Zgłoś
nicol.lublin Re: panel pediatryczny 20.01.15, 20:12 ja robiłam i w naszym przypadku pomogło. ale wolałabym inny panel, bardziej szczegółowy. Odpowiedz Link Zgłoś
nicol.lublin Re: panel pediatryczny 20.01.15, 23:15 dodam, że u nas wyszedł kot w 5 klasie który oczywiście w domu był, bo w testach skórnych dziad nie wychodził potwierdził się niestety empirycznie Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: panel pediatryczny 20.01.15, 21:54 Moim zdaniem nie warto... Nie znam osoby, którym by wyszło coś sensownego: albo nie wychodziło nic przy ewidentnej alergii, albo wychodzila alergia na coś, co nie dawało objawów, Odpowiedz Link Zgłoś
alinalen Re: panel pediatryczny 20.01.15, 21:57 u córki było warto, wyszło nam białko jaja a potem było już łatwiej z eliminacją i walką z azs, u syna 2 razy nic nie wyszło i dalej nie wiemy co go uczula a problemy skórne straszne. Odpowiedz Link Zgłoś