Dodaj do ulubionych

Casamundo - znacie?

30.01.15, 21:48
Planujemy już wakacje w czerwcu i upatrzyłam nawet jeden fajny domek we Włoszech. Cenowo ok, lokalizacyjnie ok, dużo zdjęć...
Casamundo jednak każe płacić sobie z góry i trochę mnie to niepokoi..
Korzystaliście z ich usług? CO jeśli na miejscu się okaże, że właściciel coś kręci - pomagają, dają jakieś gwarancje?
Obserwuj wątek
    • peonka Re: Casamundo - znacie? 31.01.15, 01:32
      Ale całość płatna juz teraz? To trochę dziwne.. Ja zawsze rezerwowalam na Booking.com, tam najczęściej do 1-7 dni przed przyjazdem można zrezygnować bez płacenia.
    • alexa0000 Re: Casamundo - znacie? 31.01.15, 09:14
      Zanim odpowieem szczegółowo, wejdz na Novasol .pl i zobacz, czy tam nie ma tego domku.
      • ofelia1982 Re: Casamundo - znacie? 01.02.15, 10:23
        Na Novasol nie ma
        • alexa0000 Re: Casamundo - znacie? 01.02.15, 12:58
          Nie bałabym sie rezerwować, ale trzeba sie pogodzic z pewnymi warunkami. To nie booking.com, gdzie mozna czasem odwoałac rezerwacje dzien przed wyjazdem.
          Mam kolege, który ma dwa domki w Novasol, znam te firmę b. dobrze, mnostwo razy razy jedzilismy do CRO czy Włoch korzystajac z ich bazy. Zawsze było OK, zawsze domek i jego standard odpowiadał fotkom, oplaty itp pokazane sa przy rezerwacji, wiec sciemy zadnej nie ma.
          Casamundo to taki Novasol, nie wiem, co łaczy te firmy- moze jedna "wchłoneła " drugą, na pewno w kazdym razie Casa ma ofercie wszystkie domki z Novasolu (te same foty, opisy itp.), ale takze jeszcze inne. Z Casa z kolei korzystałam kiedys rezerwując domki dla pracowniów firmy. Nie było problemów, polecam.

Trzeba na pewno zwrócic uwagę na :

1.Zdjęcia jesli czegos nie ma na nich, nie jest warte pokazania, wiadomo-brzydkie, stare itp.
          2. Odległosć do plazy- ma byc plaża, nie skaliste wybrzerze i trzeba patrzec na odleglosc-w linii prostej moze byc 500m, a realnie trzeba przejechac 5 km.
          3. Oplaty- w niektórych krajach oplata za energie jest wliczona, w niektórych placi sie dodatkowo. To samo tyczy się sprzątania, poscieli- to podane jest przy rezerwowaniu.

Ja w każdym razie polecam, nigdy sie nie zawiodłam na nich. Niektórzy wsciekają sie,że kasa przepada w razie odwołania wyjazdu- takie sa warunki, my sie z tym zawsze liczymy, trudno.
    • ofelia1982 Re: Casamundo - znacie? 01.02.15, 09:40
      Ktos jeszcze? Pomóżcie
      • ola33333 Re: Casamundo - znacie? 01.02.15, 09:51
        3 lata temu wykupilam domek w Holandii przez Casamundo (ale z Niemiec). Wszystko bylo ok.
        Niestety nie pamietam jak bylo z platnoscia. Wiem, ze cos tam placilismy na miejscu, wiec chyba nie 100% bylo przez Casamundo.

A booking.com ma zwykle wyzsze ceny, wiec w sumie nic dziwnego, ze i lepsze warunki np. rezygnacji.
        • ola33333 Re: Casamundo - znacie? 01.02.15, 10:01
          z ta dodatkowa platnoscia to tak bylo, ze to jakas oplata klimatyczna byla. Casamundo wspomniala o tym na stronie internetowej, wiec wszystko bylo ok. Na miejscu policzyli nam nawet mniej tej oplaty klimatycznej, nie dociekalam dlaczego smile
    • odzim22 Re: Casamundo - znacie? 01.02.15, 10:23
      Wynajmowałem przez nich domek w Czechach. Z samą rezerwacją nie było problemu, pobyt też udany, ale małą niedognością było że opłaty szły na konto w Niemczech (o czym nie wiedziałem wcześniej), co oznaczało dodatkowe koszty - międzynarodowy przelew, przewalutowanie itp. To było w 2011, więc może dorobili się już konta w PLN.
      • teliszon Re: Casamundo - znacie? 01.02.15, 10:31
        Zobacz na stronie www.homelidays.com czy nie maja Twojego domku.
        Rezerwowalam pol roku przed wyjazdem mieszkanie nad jeziorem Como,wlascicielka chciala 30% zaliczki.
        I to uwazam jest ok.
        www.homelidays.com/location-vacances/italie/r39
    • azkasia Re: Casamundo - znacie? 26.03.16, 17:14
      cześć, mam pytanie do osób korzystających już z casamundo - czy możecie mi potwierdzić te opinie wakacjesos.pl/casamundo ? czy to co tam ludzie piszą to prawda? nie wiem czy warto korzystać z tego serwisu... dzieki za pomoc!
    • lena36 Re: Casamundo - znacie? 26.03.16, 17:24
      Dwa lata temu byłam z przyjaciółmi na Sycylii domek nad samym morzem - ogródek i schody do morzs- właśnie z Cadamundo. To był cudowny pobyt właśnie na Wielkanoc. Domek super w sumie niedrogo tylko jeszcze wynajelismy samochód żeby bez problemu zwiedzać bp to takie trochę zadupie było niedaleko Palermo. Byliśmy bardzo zadowoleni.
    • arwena_11 Re: Casamundo - znacie? 26.03.16, 17:35
      Ja rezerwuję zazwyczaj w zimie przez Interhome. Przypuszczam, że casamundo działa podobnie. Też płaci się tutaj. Nie miałam problemów
    • jopowa Re: Casamundo - znacie? 26.03.16, 18:42
      ja nie znam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka