Dodaj do ulubionych

jakie gazety kupujecie ?

08.02.15, 12:41
W sensie prasy kobiecej ?
Jezeli w ogole kupujecie ?
Na innym forum pisano, ze to zbytnia rozrzutnosc , ze wszystko w necie mozna wyczytac
Niby tak, ale bardzo lubie jednak miesieczniki babskie, Twoj Styl, Pani, Zwierciadlo, aczkolwiek wkurza mnie przeladowanie reklamami.
Obserwuj wątek
    • sumire Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 12:46
      Żadnych. Tygodniki mam w internecie, a nasza prasa kobieca nie nadaje się do czytania.
    • edelstein Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 12:47
      Zadne,strata kasy.3strony tekstu,7 stron zdjec,20 stron reklam.
    • paul_ina Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 12:49
      Do Rzeczy i Twój Styl
    • na_pustyni Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 12:52
      od kilku lat żadnych i dobrze mi z tym
    • feel_good_inc W sensie pracy niekobiecej też nic nie ma :( 08.02.15, 13:02
      Rynek prasy papierowej dramatycznie się kurczy, więc wydawcy mają do wyboru albo ciąć koszta, albo rozszerzyć target. To pierwsze zazwyczaj kończy się dramatycznym spadkiem jakości artykułów, a to drugie robieniem pisma o niczym.
      Pojawiają się różne ambitne startupy, ale znikają po kilku numerach - czy to ze względu na brak siły przebicia twórców czy wewnętrzne tarcia (jak chociażby ostatnio Secret Service), czy też przez brak zainteresowania konkretnym tematem przez szerszą grupę czytelników.
    • angazetka Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 13:04
      W sensie prasy kobiecej - "InDtyle" na podróże, bo nie udaje, że jest czymś więcej, niż pismem o ciuchach i makijażu. W sensie prasy niekobiecej - "Politykę" niemal co tydzień i "Wyborczą" w piątki, bo CJG.
    • rhaenyra Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 13:05
      zadnych
    • tryggia Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 13:07
      Rzeczpospolita, czasem W sieci.
      Dla równowagi kupowałam tez Urodę, ale od kilku miesięcy juz nie jest wydawana.
      Kupowalam namietnie gazety wnetrzarskie, ale w internecie jest milion razy wiecej inspiracji.
      Gazety papierowe umra juz wkrotce, wszystko jest w necie.
    • gazeta_mi_placi Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 14:33
      Newsweek.
    • catroux Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 14:47
      Kiedyś kupowałam Twój Styl, czasem Zwierciadło/Panią. Teraz nie kupuję nic, szkoda mi kasy. Dramatyczna powtarzalność tematów, słodzone wywiady ciągle z tymi samymi gwiazdami i głębokie porady życiowe uncertain Co jakiś czas robię prasówkę u fryzjera i tyle mi wystarczy. Z innych kupuję Politykę i czasami Tygodnik Powszechny. Aha, i czasami też Wysokie Obcasy extra.
      • aqua48 Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 14:53
        Politykę, niekiedy Newsweek, Twój Styl pożyczam nie kupuję, czasami pożyczam też Tygodnik Powszechny, kupuję Wyborczą weekendową, ale nie co tydzień, To i Owo z programem. Na podróże jakieś babskie czasopismo typu Gala, czy Poradnik Domowy.
    • solejrolia Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 15:25
      nie kupuję.
      • arim28 Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 15:29
        Tylko "Wysokie obcasy"
    • jagienka75 Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 15:32
      od lat nie czytuję kobiecej prasy. dla mnie wieją nudą.
      kupuję za to prasę codzienną, zwaną "brukowcami" oraz gazety typu DETEKTYW, ŚLEDZTWO itd...
    • thea19 murator 08.02.15, 15:33
      i wnetrzarskie jesli cos mnie zaciekawi. nie kupuje na stale tylko do czasu skonczenia chalupy i pojedyncze numery.
    • nangaparbat3 Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 15:44
      Ty lko kiedy jestem potwornie zmeczona albo w dołku, wtedy kieruje się ceną, wybieram najtańsze, ogladam zdjecia i czytam przepisy.
    • jesienna.nuta Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 15:52
      ŻADNYCH. Szkoda pieniędzy na te głupoty, zwykle przedruki z niemieckiej prasy.
    • drinkit Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 16:27
      Prasy kobieciej nie kupuję w ogóle, uważam że to strata pieniędzy. Moje potrzeby w tej materii zaspokajają blogi o modzie i kosmetykach.
      Regularnie kupuję gazetę poświęconą sportowi, który uprawiam (miesięcznik i kwartalnik), magazyn Książki, dodatek historyczny Polityki. Niekiedy w podróż pociągiem biorę Politykę. Raz na ruski rok świąteczne wydanie GW. Staram się czytać co się da online.
    • wyznawczyniiwielkiegoczerwia Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 16:34
      Co to znaczy: prasa kobieca?
      Jestem kobietą i absolutnie nie uważam, że pismo o wyglądzie, modzie, prowadzeniu domu, plotkach i życiu innych jest "kobiece".
    • crea.tura Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 17:54
      Angorę, Tygodnik Powszechny, Newsweek i Focus
    • na_pustyni Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 17:55
      Po co kupować pisma plotkarskie te z mniejszymi (Życie na gorąco, Fakt) i większymi (Twój Styl, itp) ambicjami, skoro jest Pudelek?
    • fikus_na Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 20:14
      Różnie. Zależy co jest w środku. Nic nie kupuję regularnie. Biorę to, co mam akurat ochotę poczytać.
    • stasiowa-marynia Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 20:15
      od lat wyłącznie angorę i newsweeka- i to też nie na bieżąco tylko w kiosku z przecenioną prasą, z opóźnieniem 1- lub 2-tygodniowym.
      nie lubię babskich plot, nie interesuję się za specjalnie modą czy trendami w makijażu, nie mam typowo babskich zainteresowań więc tzw. prasa kobieca może dla mnie nie istnieć.
    • shell.erka Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 20:28
      Twoj styl, elle, fashion magazine, zwierciadlo i pania. Poza tym polityke i wprost. Oraz..... Detektywasmile
    • mamaa3d Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 20:45
      Co poniedziałek Newsweek, Wprost, Angora i Motor ( dla męża) środa Polityka, piątek gazeta regionalna z programem TV. Miesięczniki Pani, Twój Styl, Detektyw, Śledczy, okazjonalnie Fokus i zawsze Fokusa Śledczy ( co dwa m-ce). Czytam dużo i codziennie, w weekendy książki.
      • puellae_2007 Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 20:51
        Regularnie Twój styl, zwierciadło, wysokie obcasy ekstra, książki a od czasu do czasu Panią lub czasoumilacz na drogę typu Claudia Olivia itp. Żeby przepisy poczytać smile
    • menodo Re: jakie gazety kupujecie ? 08.02.15, 21:05
      żadnej prasy nie kupuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka