krejzimama 09.02.15, 06:50 Która była w tym mieście? Myślę o spędzeniu tam weekendu pt/so/nd w maju. Warto? Jak z parkowaniem? Jakiś hotel *** blisko centrum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosapulchra-0 Re: Drezno - pytania 09.02.15, 06:52 Tylko na trzy gwiazdki cię stać? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Drezno - pytania 09.02.15, 08:26 Jak najbardziej wystarczający standard jak na city break. (prosze zauważyc jaka spokojna odpowiedź na głupio-zaczepne pytanie, poprosze o aplauz) Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Drezno - pytania 09.02.15, 08:41 Byłam pół roku temu- ale nie spałam, nie pomogę. Miasto ładne, bardzo zniszczone w czasie wojny- pooglądaj fotki, część zabytków odbudowana dopiero w okolicach 2000 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Drezno - pytania 10.02.15, 05:29 Biorąc pod uwagę jak wcześniej się wypowiadałeś na temat osób, które spędzają wakacje w Chorwacji np. z własnym prowiantem, to ten trzygwiazdkowy hotel mocno zgrzyta.. A prowokacji się nie doszukuj. To jest komentarz o szerszym zasięgu. Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: Drezno - pytania 09.02.15, 08:41 Drezno jest piękne, fajne miejsce na wycieczkę. Polecam Galerię Obrazów Starych Mistrzów, warto zobacxyć Katedrę, Kościół Marii panny i budynek Opery. Co do parkowania, to nie jestem pewna, bo byłam dość dawno i nie samochodem. Jeśli chodzi o hotel to zobacz sobie sieć A&O. Kilka razy spaliśmy w hotelach tej sieci, co prawda akurat nie w Dreźnie tylko w innych miastach (m.in. w Köln i w Düsseldorfie) i nie narzekaliśmy - czysto i estetycznie, bardzo pomocna i miła obsługa, niezłe śniadanie (typowe śniadanie kontynentalne, ale produkty znacznie wyższej jakości niż zwykle w tego typu hotelach), bardzo dobry stosunek jakości usług do ceny. Ich hotele są zazwyczaj blisko centrum, w Dreźnie mają hotel niedaleko Hauptbahnhof (Dworca Głównego). Odpowiedz Link Zgłoś
ywwy Re: Drezno - pytania 09.02.15, 09:25 Drezno jest blisko granicy i ja korzystałam z opcji nocleg w Polsce. Drezno to miniaturka Berlina, w środku piękny Zwinger - pałac- muzeum, w maju powinno już wszystko kwitnąć, ach! Gdzieś niedaleko Drezna, w kierunku granicy z Polską jest wspaniały park z rododendronami, słyszałam, może warto też tam zajrzeć przy okazji? Wracając do Drezna, wszystko jest blisko, obok Zwinger odrestaurowana starówka, Rynek, Ratusz, Katedra. A w podziemiach galeria handlowa . Mnóstwo niedrogich restauracyjek, sklepów itp. Jak byłam dzieckiem to wrażenie na mnie zrobiła zruinowana, spalona katedra- symbol historii Drezna, ofiary bombardowań alianckich napalmem. teraz jej nie ma, wszystko odbudowane. Za to zostały ślady okresu NRD-ówka, beton trochę razi. Okolice Drezna też ciekawe - tzw Szwajcaria Saksońska. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Drezno - pytania 09.02.15, 12:42 W samym centrum masz Ibis, który co prawda nie ma własnego parkingu, ale ma zniżkę na całodobowe parkowanie na parkingu miejskim tuż obok, 9 euro za dobę. www.booking.com/hotel/de/ibis-budget-dresden-city.en-gb.html?label=opensearch-plugin;sid=37226919ee635129678fae7543b2dc7b;dcid=1;no_rooms=1;req_adults=2;req_children=0& Drezno i okolice naprawdę piękne i zdecydowanie warto na weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
agaeva Re: Drezno - pytania 09.02.15, 13:33 Aparthotel am Schloss (z garazem), albo Innside by Meliá Dresden Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Drezno - pytania 09.02.15, 15:37 Dziękuje wszystkim (z jednym wyjątkiem) za odpowiedzi. Na pewno wezmę Wasze informację pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś