09.02.15, 20:48
Młoda kobieta skarży się na ból środkowego palca u prawej dłoni.Ból umiejscawia się w górnej części palca,pojawia się nagle kilka razy dziennie,trwa kilka sekund i boli okropnie.Kolejny lekarz nie potrafi wytłumaczyć co się dzieje,a tym samym pomóc.Palec wygląda dobrze,urazu nie było. Może ktoś się spotkał z taką sytuacją?

Ps.nie chodzi o mniewink
Obserwuj wątek
    • ailia Re: Palec 09.02.15, 21:23
      nie ma urwanej skorki przy paznokciu? moze jakas ropa sie zbiera.

• wielkafuria Re: Palec 09.02.15, 21:26
      ucisk na rdzen kregowy
      ps nie zartuje
      • hedna Re: Palec 09.02.15, 21:30
        Poważnie? Ale dlaczego tak sądzisz?
    • dziennik-niecodziennik Re: Palec 09.02.15, 21:48
      moze łuszczyca stawowa?...
    • k1k2 Re: Palec 09.02.15, 22:07
      Nerwobol? Przyczyny moga byc rozne, najczesciej ucisk na nerw gdzies "po drodze".
    • vivaluna Re: Palec 09.02.15, 22:35
      Niech obejrzy paznokcie czy nie pojawiły się jasne kręgi pod płytką, może to oznaczać początek choroby naczyniowej np. Raynaud. Niech zobaczy czy ból nie pojawia się po kontakcie z zimnem. Ja na to cierpię od lat, raz jest lepiej raz gorzej, czasem boli jeden palec, czasem wszystkie uncertain
      • rosapulchra-0 Re: Palec 10.02.15, 07:24
        Aż se obejrzałam dokładnie własne paznokcie wink
        Kręgów nie mam, ale same płytki wyglądają jak drabina.
        • aqua48 Re: Palec 10.02.15, 10:23
          Zerwane wiązadło? zapalenie stawu? Najlepiej iść do dobrego ortopedy od dłoni (oni mają takie śmieszne specjalności - od dłoni, od łokcia, od kolana).
        • vivaluna Re: Palec 10.02.15, 12:10
          E nie, płytki przy tej chorobie wyglądają idealnie, ja mam piękne paznokcie. Pod płytką, na skórze pojawiają się kręgi - białe, czasem czerwone. Niektórzy lekarze mylą to z grzybicą. Ta choroba pojawia się najczęściej u młodych kobiet, u mnie zaczęło się jak skończyłam 25 lat.
          • rosapulchra-0 Re: Palec 10.02.15, 12:14
            A to spoko. Za stara jestem wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka