Dodaj do ulubionych

Walentynkowo - mdło i romansowo

14.02.15, 14:52
Własnie przy myciu okien suchałam muzyki. i w składance trafiła się piosenka z Dirty Dancing.
I się pytam: wasze najbardziej romantyczne filmy, piosenki, ksiązki. Niech będa słodkie, mdłe i nie bójmy się tego słowa ocierające o szmirę smile
Zatem zaczynam.
Kocham Dirty Dancing, Patrick Swayze był bohaterem mych wczesnonastoletnich fantazji. Do tej pory lubie muzykę z tego filmu i wzdycham z rozrzewnieniem jak zdarzy mi się obejrzeć film.
Książka - Błękitny zamek LM Montgomery. Ech to taka piękna miłość.
Muzyka - ballady Barbry Streisand - ech ten głos i naprawdę dobra muzyka oraz ballady Guns n Roses - czas pierwszych dyskotek w szkołach. O i jeszcze Richard Marx - Right here waiting for me - też do niego długo wzdychałam smile.

Parę lat temu załapałam się na zmierzch - nawet mi sie podobał romansowo choć stara pupa już ze mnie. Podobnie trylogia Jeździec miedziany.

Dawajcie swoje typy. Pomalujmy te walentynki na różowo smile

Babeczki które czytają tylko wartościową literaturę i wysublimowaną muzykę - wiemy jesteście strasznie inteligentne i mądre i w większości tych książek/filmów odpadłyście po pierwszych 15 stronach lub 7 minutach filmu i w ogóle jak można takie dziadostwa czytac/słuchać/oglądać smile.
Obserwuj wątek
    • best_bej Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 14:57
      Eee beataj po kiego w lutym mylas okna????!!
      • gazeta_mi_placi Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 14:58
        Ha ha, miałem właśnie napisać, że Święta już były big_grin
        • beata985 Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 15:51
          gazeta_mi_placi napisała:

> Ha ha, miałem właśnie napisać, że Święta już były big_grin
          znowu będą...jeszcze tylko jakeś 45 dni....pora jak najbardziej idealna....big_grin
      • beataj1 Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 15:09
        Bo miałam tak brudne że co rano jak wstawałam wydawało mi się że jest mgła smile a ponieważ nie mam firan a okna wychodzą na południe to w ostrym słońcu wyglądąły jak wygladąły. na szczęście z moim karcherkiem umycie 6 okien zajęło mi może 30 minut (ram nie myje bo mi się nie chce).
        • best_bej Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 15:12
          A ten kracher to fugi doczysci?
          • beataj1 Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 15:14
            Nie. Ten jest tylko do szyb. Może jeszcze do glazury ale nie próbowałam. Fug na pewno nie umyje.
    • rhaenyra Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 15:10
      dracula
      • beataj1 Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 15:12
        Ale ten w wykonaniu Garego Oldmana? Czy książkowy?
          • rhaenyra Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 15:24
            cos nie wyszlo
            o film mi chodzi
            gowniara bylam jak ogladalam
            i za cholerę nie rozumiałam czemu to niby jest horror
    • solejrolia Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 15:19
      kurcze, a ja nie wyrobiłam się z oknami, za to dwa razy na miescie byłam, obiad z dwóch dań, muffinki, psa wyczesać, psa wykąpać, po myciu psa to jest dopiero sprzątania. PADNIĘTA JESTEM, a wszystko w rytmie melodii romasowychsmile jak wspomniałaś.

>Pomalujmy walentynki na różowo smile

Lubię kolor różowy.
      Piosenka taka pierwsza z pierwszych to mnie kojarzy się Kylie Minogue i Jason donovan, i taki tam song , www.youtube.com/watch?v=aGuNsiSZ9RI
      oraz to: www.youtube.com/watch?v=MLxTEV5vpyg
      że nie wspomnę o tym: www.youtube.com/watch?v=fUis9yny_lI !!!
      darty dancing-też.
      muzyka z filmu Pretty Woman, no i musical Metro! mmmhm...

Jeździec miedziany odhaczyłam, z czego pierwszą część połknęłam wręcz, super to się czytało, ale potem, to już męczyłam się. serio.
      Czytałam kilka takich tam romansideł, w typie Ostatnie spotkanie w Paryżu, czy Czekolada (to akurat fajna i ksiązka, i film genialny), czy Jezynowe wino. Albo Niebezpieczne związki- film lepszy.
      A moim najukochańszym romansem był, i już zawsze będzie, Przeminęło z wiatrem! kocham ten film, księżkę również!
    • anika772 Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 15:21
      Uwielbiam Błękitny Zamek, ale nie z powodu miłości, tylko przemiany Valancy.
      "Dirty Dancing" też lubiłamsmile
      Uwielbiam piosenki Michała Bajora i Diany Krall- dla mnie to cholernie romantyczne!
      Film, hmmm, pierwszy który mi przyszedł do głowy to "Co się wydarzyło w Madison County".
      • t.tolka Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 15:26
        "My blueberry nights"
    • princess_yo_yo Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 15:37
      u mnie w tv jest wlasnie love actually. najlepszy romcom swiata!
      lucy maud montgomery lubilam dopuki nie okazalo sie ze te ksiazki to wcale nie byly o milosci tylko o jak na dziesiejsze czasy bardzo dziwnej wizji bycia osobnikiem rodzaju zenskiego.
    • agaja5b Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 15:43
      Żeby było ckliwie albo romantycznie przeczytałabym Dame Kameliową, albo ktorąś z wiktoriańskich opowiesci Jane Austen,czy sióstr Bronte, posłuchalabym Boya Georga, bo niektóre kawałki Culture Club wybitnie mi się kojarzą z moimi niegdysiejszymi romantycznymi przygodami, albo może G. Michaela, tez nastrojowo, a z filmów to lekko i przyjemnie " Zakochana złośnica" albo trochę bardziej dramatycznie "Ostatni mohikanin". Ogólnie jakbym miała wybierać miłosne watki to wolę mniej romantycznymi a bardziej dramatycznymi historiami sie faszerować np jakies niespełnione miłości (E. Oniegin mój ulubiony), muzyka bardziej drapiezna moze być rockowa, albo ociekajaca zmysłowością i seksem np I feel loved DM, albo perwersyjny "Clean". Zwykle słodko romantyczne historie niezbyt mnie ruszają.
      • konwalka Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 15:56
        łi tam
        jak mawia moja ciotka, każda normalna baba czyta romanse
        tam facet piesci po trzy godziny, czeka siedem lat na ukochaną (w tzw międzyczasie nie używa innych kobit seksualnie) i jeszcze zazwyczaj śmierdzi kasą

afilm, który rozbudził moją nastoletnią fantazję chyba na zawsze, to "ptaki ciernistych krzewów"
        Jezu przenajsłodszy, jak ja wyłam przy tym filmie
        www.youtube.com/watch?v=X_-h0vJP7F0
      • mdro Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 18:59
        "albo ktorąś z wiktoriańskich opowiesci Jane Austen,czy sióstr Bronte"

O ile twórczość sióstr Brontë jeszcze od biedy można do epoki wiktoriańskiej czasowo przypisać, to Jane Austen zmarła zanim się Wiktoria w ogóle urodziła. I utwory żadnej z nich nie są "ckliwe".
    • kalia-kalia Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 16:01
      Ja trochę obok tematu: jestem właśnie po "Synach anarchii" i bardzo podobał mi się tamtejszy wątek romantyczny - miłość totalna, aż po grób smile.
    • 1matka-polka Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 18:15
    • clio_yaga Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 18:15
      Noe dobra, niech będzie "walentynkowo" wink
      Uwielbiam "Upiora w operze" wg Lloyda Webbera, a już wersja The Phantom Of The Opera w wykonaniu Banderasa i Sarah Brightman mnie rozwala całkowicie www.youtube.com/watch?v=S88rkpPu8_g&list=FLh5SoWPUPTuWlNEc3mR0Q4w&index=48
      Lubię czasem pooglądać filmy romantyczne, uwielbiam np. Czekoladę i Spacer w chmurach, Dirty Dancing też lubię obejrzeć, bo zakochana byłam w tym filmie od początku i kojarzy mi się zdecydowanie z moimi nastoletnimi latami.
      • maj18-98 Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 18:45
        Freddie Mercury, Love of my live, Delilah / wiem,ze o kocie/, I am going slightly mad, In my defence- kocham miloscia romantyczna od wieeelu lat, Freddie artysta genialny, kwintesencja romantyzmu,
        A kiedy spiewa I want to break free w ubranku pokojowki.....kocham tego faceta
    • purchawkapuknieta Love Actually 14.02.15, 19:21
      każdy wątek smile
    • arwena_11 Re: Walentynkowo - mdło i romansowo 14.02.15, 20:52
      Romantycznie to oczywiście
      film Dirty dancing - miałam z 15 lat jak wszedł do kina, oglądałam
      książka - Wichrowe wzgórza, Przeminęło z wiatrem
      muzyka - ballady Guns'n'Roses, Metallicy i Bon Jovi no i muzyka z Dirty Dancing

To wszystko było tłem nastoletnich miłości i zawsze będzie się kojarzyło z romantyzmemsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka