23.02.15, 13:50
Dlaczego teraz każda krytyczna/niepochlebna opinia wyrażone w necie to "hejt"?

Czy jeżeli nie podoba nie podoba mi się np. jakaś piosenka i napiszę komentarz na ten temat komentarz to znaczy, że nienawidzę autora i "zalewam go falą hejtu" (który to zwrot ostatnio sobie wszyscy krytykowani upodobali)?
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: Hejt 23.02.15, 14:17
      Naprawdę nie wiesz, co jest hejtem, a co nie?
      Nie odróżniasz krytyki od zjadliwych i nienawistnych, a często chamskich komentarzy?

--------------------
      Odsetek decyzji izraelskich sędziów przychylnych warunkowemu zwolnieniu z więzienia był bliski 0 przed ich przerwą na lunch, lecz później wzrastał do 65%. (Danziger i in., 2011)
      • eve-lynn Re: Hejt 23.02.15, 14:34
        No wlasnie ja odrozniam - ale wyglada na to, ze krytykowani nie za bardzo.
        • iskierka3 Re: Hejt 23.02.15, 14:53
          Bo jak sie powie, ze to hejt to ustawia sie sprawe jasno - krytykujacy jest agresorem a krytykowany ofiara. Wygodne, przyjemne i teraz to adwersarz musi sie bronicwink
          • nangaparbat3 Re: Hejt 23.02.15, 14:56
            Bardzo często krytyka jest przejawem agresji po prostu, czasem niezamieroznej, bo nie umiemy krytykować nie atakując.
        • rosapulchra-0 Re: Hejt 23.02.15, 16:43
          Krytykowani bardzo dobrze wiedzą, co to jest hejt. Ci, którzy wylewają swoje fekalia na krytykowanych --> hejtowanych też bardzo dobrze wiedzą, że je wylewają i jeszcze się nim smarują i tańczą jak gwiazdy. Na tym polega hejt. Niektórzy przypłacają to myślami, a inni czynami, jak np. ta dziewczynka wyborcza.pl/1,76842,14399529,14_latka_zabila_sie_przez_komentarze_na_portalu.html
          lub tu: wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Chciala-popelnic-samobojstwo-przez-zlosliwe-komentarze-w-sieci,wid,16667753,wiadomosc.html?

Ktoś na tym forum napisał, że zło wraca jak bumerang. Gdy niektóre z tych emamuś będą dzwonić po pogotowie do swojego dziecka, to może zrozumieją, co wcześniej zrobiły i to niejednokrotnie.
          • rosapulchra-0 Re: Hejt 23.02.15, 16:49
            www.sadistic.pl/do-czego-moze-doprowadzic-hejt-w-komentarzach-vt231320.htm
          • tak_to_nowy_nick Re: Hejt 23.02.15, 17:37
            > Gdy niektóre z tych emamu
            > ś będą dzwonić po pogotowie do swojego dziecka, to może zrozumieją, co wcześnie
            > j zrobiły i to niejednokrotnie.

Oj, miłość do bliźniego aż cię przepełnia uncertain Oby takie twoje pobożne życzenia nie zrykoszetowały, bo wiesz...

> zło wraca jak bumerang.

No właśnie!
            • rosapulchra-0 Re: Hejt 23.02.15, 18:31
              forum.gazeta.pl/forum/w,567,155954548,155965387,tak_to_nowy_nick.html
              • tak_to_nowy_nick Re: Hejt 23.02.15, 18:43
                A coś na temat?
    • kill.emall Re: Hejt 23.02.15, 16:15
      Hejt jest wtedy gdy krytyka NIE JEST kostruktywna, i kiedy wypowiedź zawiera wycieczki osobiste. Moim zdaniem przynajmniej.
    • lafiorka2 Re: Hejt 23.02.15, 16:22
      to jest dobre pytanie.
      Ja kiedys nie wiedziałam co to hejt,a słyszałam że wszyscy dookoła hejtują big_grin

takie czasy pani...takie czasy.
    • kadfael Re: Hejt 23.02.15, 17:42
      Nie jest to chyba jakoś specjalnie nie do rozpoznania.
      Jak napiszesz - Mnie się nie podoba ta piosenka to to hejt nie będzie. Ale jeśli napiszesz - co za debil napisał to gó... - to już hejt.
    • kropkacom Re: Hejt 23.02.15, 18:38
      Hejt to agresywne komentarze, zazwyczaj negatywne pod nieagresywnymi i nie negatywnymi artykułami, postami. To nie ma nic wspólnego z opinią. To konkretny atak słowny. Znany też na ematce i uprawiany zarówno przez trolle jak i przez stałe nicki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka