Dodaj do ulubionych

Wyslalam zly pit :/

26.02.15, 13:53
I nie moge dojsc jak to odkrecic. uncertain czy jest cos takiego jak podanie o wycofanie pita? uncertain czy skladam korekte? Ale jaka korekte jak wyslalam pit a okazalo sie ze nie jestem platnikiem i nic nie powinnam byla wysylac? Jakies podanie ze ten pit co wyslalam to niewazny? (I do tego ten pit wypelniony na zerowo?)czy samo podanie?
Jestem w kropce - informacja podatkowa poradzila pojsc do urzedu w urzedzie nie umieli mi tego jasno wyjasnic uncertain
Obserwuj wątek
    • nowaczek1 Re: Wyslalam zly pit :/ 26.02.15, 14:23
      Mój urząd przed rokiem kazał złożyć korektę do zera tego błędnego i wysłać prawidłowy.
    • tonik777 Re: Wyslalam zly pit :/ 26.02.15, 14:35
      Ja bym wysłał korektę z kwotami zerowymi (skoro nie jesteś płatnikiem to nie powinnaś w ogóle wysyłać tego pita, a to jest równoznaczne z kwotami zerowymi), a w przyczynach korekty opisałbym zaistniałą sytuację.
      • ichi51e Re: Wyslalam zly pit :/ 26.02.15, 14:40
        A rozumiem! Teraz to wypelnienie ma sens! Tak zrobie dzieki wielkie big_grin
      • araceli Re: Wyslalam zly pit :/ 26.02.15, 14:42
        Zadzwoń do swojego US ale prawdopodobnie jest tak jak pisze Tonik - składasz ten sam pit z zaznaczeniem 'korekta' i wpisujesz kwoty zerowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka