malina76 21.09.06, 12:30 Czy pojawienie się w krótkim czasie dużej ilości pieprzyków może świadczyć o zaburzeniach hormonalnych?????Co może być przyczyną?Oprócz czerniaka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwietniowe_cappuccino Re: Pieprzyki!!!!! 21.09.06, 12:39 moze też świadzczyć o bezsensownym opalaniu a na pewno jest sygnałem do wizyty u dermatologa Odpowiedz Link Zgłoś
malina76 Re: Pieprzyki!!!!! 21.09.06, 12:44 Nie opalam sie bo nie lubie,byłam u dermatologa powiedział ze to taka moja uroda,ja sie jednak boje moze to sprawy hormonalne,wybieram sie do endokrynologa ale wczesniej chciałam popytac na forum jak to z tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: Pieprzyki!!!!! IP: *.acn.waw.pl 21.09.06, 13:01 Pierwszy raz słysze zeby pieprzyki miały coś wspólnego z hormonami! Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Pieprzyki!!!!! 21.09.06, 13:13 Na forum Ciąża i Poród kiedys pojawił się taki wątek i po krótkim spięciu okazało się, że rzeczywiście niektórym kobietom w czasie ciąży pojawiły się nowe pieprzyki. Nie znaczy to, że autorka wątku jest w ciąży! Zapewne w jej ciele zachodzą jakieś zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatuszekxx Re: Pieprzyki!!!!! IP: *.aster.pl 21.09.06, 13:16 Też pojawiły mi się ostatnio nowe pieprzyki, zwłaszcza na dekolcie - raczej nie opalam się, jesli już to z filtrami, w ciązy nie byłam i i nie jestem, też nie wiem skąd one się wzięły. Na pewno u mnie nie od opalania, bo pojawiły się dwa przy sutkach, a nigdy w zyciu nie opalalam się topless i nie chodzę na solarium. W ogóle skad się biora pieprzyki ??? Co to jest w ogóle??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: Pieprzyki!!!!! IP: *.acn.waw.pl 21.09.06, 13:37 Zaprogramowane genetycznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena Re: Pieprzyki!!!!! IP: *.ub.uni-heidelberg.de 22.09.06, 12:45 w czasie opalania i wogole kontaktu ze sloncem, jako ochrona przed UV promieniawaniem w skorze produkuje sie i gromadzi barwnik melatonina. u jednych zostaje jako piekna opalenizna a u innych wedruje sobie i gromadzi sie pod skora jako wlasnie takie pieprzyki albo piegi. U niektrych ludzi gina a u innych zostaja. A co do ich ilosci i jakosci i tego nawet ze sie robia bez wielkiego opalania to sie zgadzam: zaprogramowanie genetyczne Odpowiedz Link Zgłoś
malina76 Re:link 21.09.06, 13:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=45102347&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
malina76 Re:jedna osoba napisała... 21.09.06, 13:50 • Re: Usuwanie pieprzyków znamion...kto doradzi? IP: *.chello.pl Gość: finezja 12.07.06, 22:16 + odpowiedz Prawdopodobnie cierpicie na zapalenie łojotokowe skóry; warto skonsultować się z dermatologiem i zrobić badania hormonal... Czy tak może być???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re:jedna osoba napisała... IP: *.acn.waw.pl 21.09.06, 14:12 Dziewczyno poczytaj trochę o ŁZS i nie pisz takich bzdur! Odpowiedz Link Zgłoś
malina76 Re:jedna osoba napisała... 22.09.06, 12:16 Gość portalu: nosek napisał(a): > Dziewczyno poczytaj trochę o ŁZS i nie pisz takich bzdur! Cytowałam inną osobe która to napisała,PaTRZ UWAŻNIE !!!!!!Zapytłam czy to prawda bo pierwszy raz słyszałam o tym i jestm tak jak ty zdziwiona tym co ta osoba napisała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena Re:jedna osoba napisała... IP: *.ub.uni-heidelberg.de 22.09.06, 12:39 u mnie bardzo duzo pieprzykow pojawia sie po lecie. tez nie lubie sie opalac ale mam jasna skore i jakikolwiek kontakt ze sloncem konczy sie mnostwem piegow. Po jakims czasie wieszosc znika ale wiele zostaje na skorze i ciemnieje. Dwa lata temu po takim lecie dwa z nich dosc szybko sie rozrosly i zciemnialy jeszcze mocniej ( dodatkowo mialy czerwone otoczki) i to sklonilo mnie do wizyty u onkologa. bardzo szybko je wycieli ale okazalo sie ze to nie bylo nic groznego. A moze wystarczajaca wczesnie zglosilam sie do lekarza. Teraz rowniez pojawiaja mi sie pieprzyki i niektore zostaja inne ginna. Mysle ze powinnas isc do lekarza ale nie niepokoic sie zbytnio. Jesli masz jasna skore to pewnie taka Twoja urodaNatomiast rzeczywiscie nie uslyszalam ani razu w czasie mojej "przygody z pieprzykami" o hormonach. Obserwuj je dokladnie: czy robia sie wieksze, nieksztaltne albo bola i czerwienieja. Jesli cos takiego zauwazych koniecznie idz do lekarza. Nie martw sie i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
malina76 Re:jedna osoba napisała... 22.09.06, 12:46 Wszystkie mi sie powiekszyły,te stare co mam i nowe.Czy Ty tak samo masz??Jeden lekarz kazał witaminy brać.Totalnie mnie zbył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena Re:jedna osoba napisała... IP: *.ub.uni-heidelberg.de 22.09.06, 18:33 nie nie wszystkie sie powiekszaja. Ale kilka mam juz sporych po tym lecie i ciemniejszych. Na razie wygladaja w porzadku. Najwiecej na rekach i twarzy. Witaminy to bzdura moim zdaniem. Ale nie martw sie. Idz do dobrego onkologa jesli Cie to uspokoi niech je obejrzy. Czasami ci domowi lekarze sobie olewaja to prawda. Ja jednego mialam na plecach tuz pod zapieciem biustonosza - kazal mi nie nosic biustonosza jak sie tak bardzo martwie. Ale naprawde nie martw sie na zapas. Moze w tym roku wiecej slonca Cie dopadlo. Naprawde nie sadze ze to hormomy. Obserwuj je. jeli sie maja nieregularny ksztalt, jasnieja albo cos z nich cieknie (ja tak mialam) albo swedza albo bola i cczerwona obwodka sie robi wtedy od razu lec do onkologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????? Co ty wypisujesz? IP: *.chello.pl 22.09.06, 20:38 Czerniak przyczyną powstawania pieprzyków? !!!!!!!! Zastanów się zanim coś palniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
malina76 Re: Co ty wypisujesz? 23.09.06, 12:19 Gość portalu: ??????? napisał(a): > Czerniak przyczyną powstawania pieprzyków? !!!!!!!! > Zastanów się zanim coś palniesz. Co ja wypisuje?? Raczej co ty wypisujesz głupoty!!!!!Czytaj uważnie!!!! Jeżeli nie czytasz uważnie i nie masz nic konkretnego do napisania to nie odpisuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: Co ty wypisujesz? IP: *.acn.waw.pl 23.09.06, 14:45 Nie pouczaj, bo tak właśnie napisałaś! Odpowiedz Link Zgłoś
malina76 Re: Co ty wypisujesz? 24.09.06, 10:21 Gość portalu: nosek napisał(a): > Nie pouczaj, bo tak właśnie napisałaś! Co napisałam???Wyrazaj sie konkretnie o co Tobie chodzi.Jak dotychczas masz do mnie tylko jakieś pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś