Dodaj do ulubionych

sama schudła 80kg

16.03.15, 10:05
ciekawi mnie co dokładnie robiła Bohateka że udało jej się schudnąć w rok 80kg , mówiła że ćwiczyła na steperze w domu , i 1-2 tygodniowo na siłowni , używała oliwek i kremów żeby skóra jej nie obwisła (ale tak po prostu wcierać? bez masażu ) no i nic jej nie zwisa smile))
i tylko! regularnie jadła .
chciałbym wiedzieć więcej może któraś z Was zna sposoby , proszę łopatologicznie

dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/nosila-rozmiar-56-a-teraz-38-schudla-80-kg-w-rok,160988.html
Obserwuj wątek
    • kietka Re: sama schudła 80kg 16.03.15, 10:13
      80kg to stanowczo za duzo, jak na rok, zobacz na jej włosy (słabiutkie) i twarz, widac, ze szybko spadła z wagi. poza kwestiami zdrowotnymi, nie wyszlo jej to na dobre (nie chudniecie, ale tak szybkie chudniecie). podejrzewam, ze przyjmowala znacznie mniej kalorii i skladnikow niz powinna, no i nie wierz w brak jakiegokolwiek nadmiaru skóry.
      genetalnie NIE wyglada korzystnie.
      • joasia33 Re: sama schudła 80kg 16.03.15, 10:44
        Taaak, sama, rzeczywiście. Jakoś w to nie wierzę. Primo raz: 80 kg w rok to strasznie dużo. Ja kiedyś schudłam 55 w ponad rok (po operacji bariatrycznej). Sukces był, ale z włosów, będących niegdyś moją jedyną dumą, została połowa, reszta wylazła. Skutkiem operacji była notoryczna, chroniczna biegunka, co zjadłam, uciekało. Razem z witaminami itd. Szalenie zdrowe to to nie było. A jadłam niewiele, bo raz, że operację należało wspomóc, a dwa, no cóż, biegunka życia mi nie ułatwiała, a były to pierwsze dwa lata studiów. Ciężko było żyć ciągle w pobliżu toalety. No sorry za turpizm.
        Skóra mi nie obwisła, bo byłam młoda no i chodziłam na siłownię, jeździłam na rowerze i dużo chodziłam tak ogólnie. Niestety, nie schudłam na zawsze, po kilku latach, a osobliwie po wyjściu za mąż kilogramy zaczęły wracać. Teraz znów schudłam, przez chorobę i już ze skórą tak dobrze nie jest. Wydałam kilka tysięcy na zabiegi ujędrniające, ale skutek tak sobie. Na więcej teraz mnie nie stać.
        Jako osoba doświadczona w temacie wagi wiem, że różnie może być. Dziewczyna może przytyć z powrotem. Jak ktoś ma tendencję, to (wedle słów profesora, który mnie operował) albo będzie ciężki reżim dietetyczny utrzymywał do końca życia (a mało kto jest na tyle silny, ja nie jestem), albo przytyje i znów będzie walczyć. Da capo al fine.
      • pieskuba Re: sama schudła 80kg 16.03.15, 23:01
        Na rękach żadnych nadmiarów skóry nie widać smile Może i w innych miejscach ich nie ma. Dziwnie natomiast wygląda ta pani, która przeprowadza wywiad. Ma coś z twarzą.
    • priszczilla Re: sama schudła 80kg 16.03.15, 10:37
      Sposób jest jeden, trzeba mieć ujemny bilans kaloryczny. Czyli mniej jeść i więcej się robić. Idealnie przy tym jeśli odżywiasz się dobrze, czyli jesz białeczko, warzywa, zdrowe tłuszcze i owoce (w niewielkich ilościach). W odchudzaniu pomaga budowanie masy mięśniowej, bo wtedy więcej spalasz nawet leżąc na kanapie, więc ćwiczenia siłowe są wskazane nawet bardziej niż aerobowe.
    • thea19 Re: sama schudła 80kg 16.03.15, 10:39
      eee, te 80kg to naciagane jest. ona na fotkach wygladala na setke z malym okladem.
    • cosmetic.wipes Re: sama schudła 80kg 16.03.15, 10:44
      Nie za bardzo wyglądała na 145 kilo, stawiałabym raczej okolice setki.
      I ten brzuszek nie sprawia wrażenia nietkniętego skalpelem.

Jednakowoż babka super zawzięta (pozytywnie), zrobiła dobra robotę i przede wszystkim na zdrowie jej wyszło smile
    • solaris31 Re: sama schudła 80kg 16.03.15, 10:45
      możliwe. regularne jedzenie to podstawa odchudzania. fakt, 80 kg to dużo, może trochę za dużo. ważny jest wiek, im się jest młodszym, tym chudnie się łatwiej, i skóra potrafi się ładnie zejść.
    • aurita Re: sama schudła 80kg 16.03.15, 12:04
      nie wygladala na 145.... ale fakt ze zmienila sie fajniesmile
      • solaris31 Re: sama schudła 80kg 16.03.15, 13:06
        zobaczyłam te zdjęcia teraz.

po mojemu, na jednym z nich wygląda na 145 kg. tylko na jednym. pozostałe oscylują w okolicach 100 z okładem.
    • zielona.limonka Re: sama schudła 80kg 16.03.15, 15:22
      Rewelacja. Faktycznie włosy ma wymęczone, ale przecież jak minie trochę czasu, to jej się poprawią. Skórę ma rewelacyjną, ciekawe, jak to zrobiła.
    • chocolatemonster Re: sama schudła 80kg 16.03.15, 20:57
      Mi udalo sie schudnac 25 kg w 4 mce. Bardzo duzo cwiczylam (2godz dziennie) , jadlam tez duzo ale dobrze. Zero rozstepow, cera super ,wlosy tez (bralam tabletki na wlosy ).
      • 3-mamuska Re: sama schudła 80kg 16.03.15, 22:34
        A ja wierze.
        Wystarczy oglądać ekstremalne odchudzanie gdzie facet na pierwsze 40 dni , chce zeby uczestnik schudl 30-40 kg.

Pierwsze kilogramy to woda , zapchane jelita, obkurczają sie narządy wewnętrzne.
        Wiec 25-30 kg pewnie zeszło 1-2 miesiące.
        Reszta pewnie zdrowo 1/1.5 tygodniowo.

A ja zrozumiałam ze ona teraz ćwiczy 1/2 razy w tygodniu czasem rzadziej a codziennie w domu stoper.
        Ja schudłam 25 w 3 miesiące.
        Wiec mogła schudnąć.

Sukces był, ale z włosów, będących niegdyś moją jedyną dumą, została połowa, reszta wylazła. Skutkiem operacji była notoryczna, chroniczna biegunka, co zjadłam, uciekało. Razem z witaminami itd. Szalenie zdrowe to to nie było.

No i tu masz przyczynę biegunki , dlatego poleciały ci włosy.
        A słyszałam ze osoby po tej operacji musza przyjmować do końca zycia witaminy w tabletkach.
        • 3-mamuska Re: sama schudła 80kg 16.03.15, 22:37
          Z ta waga i wyglądem to tez rożnie bywa.
          Maz myslal ze wazy mniej niz w rzeczywistości.
          Mi tez zawsze zaniżali wage, koleżanka wazy 50 kg jest wyższa odemnie , a jak przytula 6 to twarz miała jak księżyc w pełni i wszyscy sie dziwili ze tak mało wazy.
          Wygląd a waga jest względna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka