Dodaj do ulubionych

Dominika Kulczyk pomaga dzieciom

15.04.15, 11:41
pomagając organizacjom i ludziom efektywnie pomagać. Pomagała też pracującym w Bangladeszu dzieciom robiąc o nich program telewizyjny byśmy w Polsce "wpływali jakoś na producentów odzieży". Ze wzruszeniem opowiadała o pracy tych dzieci będąc znaną z tego, że sama ubiera się u kreatorów mody. Mam wrażenie, że większą niesie WOŚP niż tego typu fundacje.
Obserwuj wątek
    • valtho Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 11:45
      Pewnie tak, ale zawsze miło, gdy ktoś coś robi dla innych.
    • conena Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 11:45
      pani Dominika też była dwojga nazwisk big_grin mówię wam, że to się sprawdza.

sorry za offtop.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 13:53
        XD
    • iwoniaw A cóż ci pani K. i jej program przeszkadza? 15.04.15, 11:49
      Robi co potrafi i apeluje jak umie. Lepiej żeby w ogóle nie ruszyła tematu niż w ten sposób?
      • mildenhurst Re: A cóż ci pani K. i jej program przeszkadza? 15.04.15, 12:00
        na pytanie Mellera co właśnie powinien zrobić taki Polak, który kupuje szyte przez te dzieci ciuchy odpowiedziała właśnie "jakoś wpłynąć" Podpowiedz mi jak mam wpłynąć na h&m żeby nie płacili tym dzieciom 3 gr za sztukę?
        • afro.ninja Re: A cóż ci pani K. i jej program przeszkadza? 15.04.15, 12:06

Efekt globalizacji i konsumpcjonizmu. Przecietny klient sam jest ofiara, na tym zyskuje jedynie wlasciciel marki.
        • lilly_about Re: A cóż ci pani K. i jej program przeszkadza? 15.04.15, 12:26
          Zapomniałaś dodać, że pani Kulczyk powiedziała, że nie ma dobrego rozwiązania, bo jeśli nie będziemy kupować rzeczy szytych przez te dzieciaki, to one nie będą miały pracy. I co cie tak naprawdę boli? Gdyby Dominika Kulczyk zaczęła dziergać sama sweterki byłabyś szczęśliwa? Ma przepraszać, że ma pieniądze?
          • mildenhurst Re: A cóż ci pani K. i jej program przeszkadza? 15.04.15, 12:28
            to są słowa Mellera, nie jej.
            • mildenhurst link 15.04.15, 12:31
              dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/dominika-kulczyk-to-jest-pieklo-na-ziemi,164481.html
              • lilly_about Re: link 15.04.15, 12:32
                Widziałam tę rozmowę. Pytam raz jeszcze: co cie boli?
                • mildenhurst Re: link 15.04.15, 12:45
                  skoro widziałaś to nie powinnaś pisać, że zapomniałam o właściwych kwestiach we właściwych ustach. Mnie nie boli nic, odpukać.
                  • lilly_about Re: link 15.04.15, 12:52
                    No bo zapomniałaś. Dziewczyno, weź się ogarnij i nie rób z siebie gł...
                    • mildenhurst Re: link 15.04.15, 13:12
                      słucham? co Ty do mnie piszesz?
          • shell.erka Re: A cóż ci pani K. i jej program przeszkadza? 15.04.15, 12:32
            Dokladnie. Widzialam ta rozmowe i jej bezsilnosc.
            Fajnie, ze sie angazuje i budzi swiadomosc u wielu ludzi.

Serio nie ma chyba dobrego rozwiazania problemu, jak pokazal przyklad Reserved. Po tym glosnym wypadku w fabryce, namawiano do bojkotu firmy i co? Obroty im wzrosly, a szyja nadal w takich warunkachsad

Z jednej strony mamy sieciowki z tanimi ubraniami, ale okupionymi niewolnicza praca dzieci, z drugiej "polskich projektantow" z cenami od czapyuncertain

Dopoki nie bedzie czegos pomiedzy, kiepsko to widze...
        • minor.revisions Re: A cóż ci pani K. i jej program przeszkadza? 15.04.15, 13:47
          Hahaha haha. Dopóki prog ubóstwa, a co za tym idzie a to wysokość świadczeń, a to wysokość pensji minimalnej będzie ustalony na podstawie cen produktów, których wytwarzanie opiera się na płacy niewolniczej, a sprzedaż na pracy opartej o bezpłatnych stażystów lub umowy smieciowe , hm może się głośno śmiać, bo zawsze na końcu będzie masa klientów, którzy nawet i chętnie by kupowali ubrania za które ludzie dostają uczciwa zapłatę, ale zwyczajnie ich nie stać. A to się nie zmieni, dopóki ludzie, i tym razem celowo nie pisze ematka, bo choć ematka tez, to to samo zjawisko jest wyraźne i w USA, nie przestaną wyliczać ubodzy bliźnim, co ich zdaniem kupili za drogiego i na pewno, na pewno zaraz wyciągną łaska po zasiłki, bo wydali kasę na droższe ubrania a teraz nie mają na jedzenie.
    • mozambique Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:09
      nieodmiennie rozczula mnie dobroczynnosc polskich miliarderów

jak taki Rockefeller czy Gates chciał pomóc biednym to prostu przelewał te paredziesiat milionów na konkretny cel

a u nas taki zakłada fundację i zaczyna , uwaga uwaga , ZBIERAĆ pieniądze od ludzi.
      bossskie !
      • mildenhurst Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:11
        sama mając wielokrotnie więcej niż budżet niejednego miasteczka.
        • kietka Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:15
          myslalam, ze to Bruce byl wszechmogacy, ale to jednak Dominikasmile
        • mozambique Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:18
          kiedys czytalam bardoz madrą wypoeidz MOdzelweskeigo ( tego ekonomisty)
          ze nei ejst probleme dla nikogo , a nap pewno dla nikogo bogatego szrapnac sie raz do roku na jakąs dzialalnosc dobroczynną , szczegolenie dobrze reklamowaną
          wielu jest takich

a ilu jest takich co nie raz do roku i swietle kamer ale na stałe, na co dzień potrafią ograniczyc swe potrzeby i wydatki na rzecz pomocy drugiemu ????
          np czy pani Dominika bylaby w stanie regularnie 30 -50% swego miesiecznego dochodu przezanczac na szczytne cele? tak porzadnie , regularnie, stałel zlecenie na koncie owiedzmy, niezależne od jej aktualnych potzreb, fanaberii, wyajzdów i nowych sukienek od macochy ?
          cieakwa jestem
          • mildenhurst Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:24
            przez taką działalność podatki mniejsze płaci holding taty, a nawet nie jest w Polsce zarejestrowany.
            • iwoniaw Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:32
              Ciekawe, ile ematek uważa, że ponosi moralną odpowiedzialność za posunięcia finansowe swoich rodziców/teściów/rodzeństwa, a nawet małżonków?
              • mozambique Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:38
                a co to ma do rzeczy ?

pani córka ma duze pakiety akcji firm swego tatusia, to jest jej majątek w głównej mierze, po jego snmierci bardzo duzo odzieidziczy
                zyje i zarabia z posuniec finansowych swego tatusia - nie powiesz mi ze zyje w nieswiadomosci jako ta lelija
                • iwoniaw Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:47
                  Nic nie ma do rzeczy? A ty kupując akcje rozważasz to pod kątem zysków finansowych, czy moralności inwestycji czynionych przez firmę? I czy pracujesz w firmie niosącej światu tylko pokój i dobro, czy przykładasz rękę do propagowania zgoła innych wartości?

Chodzi mi o to, że łatwo jest powiedzieć "ona jest winna, bo dostanie duży spadek jak tatuś się przekręci". Ona coś robi w tej sprawie, bo ją to obchodzi. Pewnie mogłaby inaczej/więcej - ale to w zasadzie zarzut, który możnaby postawić każdej z nas.
                  • mildenhurst Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:51
                    zrobiła program telewizyjny do telewizji śniadaniowej, którą oglądają średniacy. Na konkretne pytanie prowadzącego jak pomóc odpowiedziała "jakoś" . To jest pomoc na miarę milionerki? Inni dają więcej, niż tylko twarz i dukanie w telewizji.
                    • lilly_about Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:56
                      Ale ci słoma z butów wychodzi. Nie ma obowiązku dawać, nie ma obowiązku pomagać. Jak ci żal tyłek ściska, że jest bogata to weź się do roboty. Może zarobisz chociaż na waciki.
                      • mozambique Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 13:00
                        no i nie daje i nie pomaga , wylacznie robei sobei reklamę

ale ty tego nie dostrezgasz
                        • lilly_about Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 13:02
                          Serio? Kto ci powiedział, że nie pomaga? Dowody poproszę. Wiesz... Jesteś najgorszym typem człowieka: sama nie dam, sama nie mam, ale innym zazdroszczę.
                          • mozambique Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 13:16
                            a jak pomaga?
                            jakiemu dziecku sfinansowal aoperacje ratujacą zycie? komu ufundowla protezy albo wózek?
                            oplacila jakiejs k zrozpaczonej matce rehabilitacje ciezko uposledzonego dziecka ? wyremontowal ajaka rudere w ktorej mieskza piecior dzieci z padaczką ?
                            finansuje jakeis osrodki dla porzuconych dzieci ?

konkrety, konkrety podaj

ja ci cos powiem - fotka z łysym śliniącym sie niekontaktowym dzieckiem jest bardzo nieestetyczna , jeszcze bardziej opieka nad nim, wziećiec go na ręce i posłuchanie wycienczonej matki moze czlowieka załamac , lepiej wyglada fotka z BAngladesz , przy okazji mozna na cudowną plażę skoczyc
                            • mozambique Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 13:20
                              a propos - jej laurka w wikipedii jest bardzo długa i lądna, duzo zarządza, jezdzi, kooordynuje i wpsolpracuje, z biznesem i mediami .
                              NIe od dzis wiadomo ze wszlekie fundacje na styku biznesu i polityki to super dochodowe interesy .
                              Protezy dla dzieci lub operacji mózgu dla dzieci tam jakos nie ma
                              Jest oragnizacja wolontariatu dla krajów II swiata - czyli pelne wodolejstwo
                              • cosmetic.wipes Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 14:10
                                Cóz więc stoi na przeszkodzie, abyś i ty załozyła podobna fundację?
                                I komuś pomożesz i przy okazji zarobisz ;->
                              • babcia.stefa Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 15:11
                                Coś jak Claire Underwood. Wiele z tego nie ma, ale ładnie wygląda w materiałach PR-owych.
                            • lilly_about Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 13:31
                              Pytam się: skąd wiesz, ze nie pomaga?
                              • mozambique Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 13:43
                                ty jej bronisz jak niepodleglosci
                                widocznie wiesz wiecej
                                udowodnij wiec ze zrobila cos konkretnego osobiscie
                                • lilly_about Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 13:55
                                  Ja nie bronię Dominiki K., ale takiego idiotycznego myślenia i dzielenia się myśleniem, że jak ktoś ma więcej to musi dać. Twoja roszczeniowość nie zna granic. Idź się potnij, że masz mniej.
    • lelija05 Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:20
      Wzruszam się jej działalnością od początku, nie mogę tego opanować wręcz.
      Tak samo wzruszył mnie apel pani Lewandowskiej o zbiórkę pieniędzy dla jej przyjaciółki, która straciła kończyny po ataku sepsy, i podobnie się wzruszyłam gdy zdaje się holenderskie blogerki modowe zalewały się łzami, gdy poznały warunki pracy i życia krawcowych w Bangladeszu.
      • mozambique Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:24
        co do Lewandowskiej to mnie zwruszylo do łez gdy na WOŚP przekazale spocone gacie sportowe swego męza
        • gaskama Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:26
          Tak, wtedy moje wzruszenie też sięgnęło zenitu.
      • gaskama Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:26
        To obie mamy podobną wrażliwość. Mnie też to bardzo wzrusza. Aż mi się łezka w oczku zawsze kręci. Szczególnie ta Lewandowska pomagająca przyjaciółce zbiórką.
        • mozambique Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:28
          nie wiem ile kosztuja takei protezy ? 20% miesiecznej pensji jej meza? 30 %
          zysk z jednej okładki w GAli czy Vivie ?
          • iwoniaw Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:31
            Myślę, że przeceniasz gaże za okładki w vivie/niedoszacowujesz kosztu protez.
            • mozambique Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:32
              moze

daltego pytam
              • mozambique Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:35
                tak na szybko - zarobki pana pilkarza to lekko liczac 100 mln zł za zeszly rok

naparwde nie doszacowałam protez ?
                • iwoniaw Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:43
                  Nie pisałam o zarobkach piłkarza. Może nie znosi przyjaciółki żony i nie da złamanego grosza.
                  • mozambique Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:47
                    tjjjja - i wydziela jej na podpaski

ludzie , znajcie miarę
                    • iwoniaw Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:51
                      Dlaczego zaraz wydziela, pani L. wszak zarabia swoje własne pieniądze, w układy małżeńsko-finansowe nie wnikam. Dziwię się tylko, że kogoś bulwersuje, iż ludzie wykorzystują przy zarabianiu (dla siebie lub innych) pieniędzy to, co jest ich atutem. Pani L. ma wizerunek i radzi sobie jak umie (nieźle zresztą), ma iść dorobić dla przyjaciółki sprzątaniem biur na nocnej zmianie? Toż to byłaby ignorancja ekonomiczna level hard.
                    • gaskama Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:52
                      Ja myślę, że ludzie nie do końca są świadomi dochodów takich Lewandowskich. Na protezy potrzebne było 200 tyś. zł. Dla przeciętnego Kowalskiego to niewyobrażalna kwota. Dla Lewandowski to kilka procent miesięcznych dochodów. Z drugiej strony nie można od nich wymagać, by finansowo wpierali wszystkich wokół siebie.
                      • mozambique Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:58
                        czyli dokaldnie to co pisal MOdzelwski = pani Lewandowska moze sie zaangazowac z medialną kampanie na rzecz kolezanki bo nie ponosi przy tym zadnych kosztów a przy okazji pare okladek zrobi i jej osobista wartosc reklamowa rosnie , czyli czysty zysk

i ta wlasnie hipokryzja mnie mierzi , ciekawe ile taka "dobroczynna " gęba telewizyjna przelała w lasnego osobostego konta na ten okreslony cel ?
                        cos mi sie zdaje ze zero
                        • mozambique Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 13:02
                          a sama pani piłkarzowa przyznala w wywiadzie ze od dluzszego czasu zyje w niewyobrażalnym luksusie i to dzieki mezowi
                          wiec nie łykam kitów jak to ona sama w pocie czoła zarabia na swe potrzeby i benzynę do auta
                          • lilly_about Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 13:34
                            No i tu cie boli, ze nie jesteś piłkarzową, tylko zwykłą elektrykową. No tak.
                            • mozambique Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 13:46
                              co mnie boli to wiem tylko ja i moj lekarz , nic ci do tego
                              ja sie przygladam krytcznie telewizyjnym pajacom , ty bys jej pewne buty lizała zeby cos skapło

a ze niebotycnze zarobki piłlkarzy sa czesto oparte na piramidalnych przestpstwach finasowych klubów i FIFA to wszyscy wiedzą, jesli choc troche intereusją sie tą tematyką
                              • lilly_about Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 13:56
                                No i dalej nie wiem, co cie tak boli, że sobie żyły wypruwasz wink Idź do prokuratury, skoro widzisz problem ha ha
                        • gaskama Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 14:04
                          No wiesz, tak się kręci świat. Zamożni dają biednym z wielu powodów. Często po to, by poprawić własny wizerunek. Jeśli to komuś uratuje życie, to chyba też dobrze. Myślę, że osobie, której z daru uratuje się zdrowie czy życie jest wszystko jedno, jakie były intencje darczyńcy.
                          • kandyzowana3x Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 14:46
                            żeby jeszcze dawali, czesto tylko mowia ze daja. Te slynne bale charytatywne na ktorych bogaci tego swiata zapijajac kawior szampanem zbierali datki na glodujace dzieci. Taka charytatywnosc to tylko robienie sobie PRu, decyzje podejmowane w zaciszu gabinetow maja o wiele wieksze znaczenie.
          • lelija05 200 tys 15.04.15, 12:49
            Tekst linka
            • mozambique Re: 200 tys 15.04.15, 12:52
              czyli pewnie jedna czwarta jej jednego kontraktu reklamowego , jak nie mniej
              • lelija05 Re: 200 tys 15.04.15, 13:01
                I dlatego tak się wzruszam, bo wg informacji na temat jej dochodów (nie męża) to z palcem w ... mogłaby te protezy zafundować. Nie musi, to jej kasa i może z nią robić co chce, nawet w piecu rozpalać, ale jej lans mnie zniesmacza.
    • oqoq74 Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 12:42
      Z jednej strony faktem jest, że wiele dzieci pracuje za bardzo niskie stawki, często pomagając w utrzymaniu rodziny. I dla nich ta praca, to coś co pozwala im żyć, czy mówiąc ściślej wegetować.
      Z drugiej, to nikt inny tylko osoby bogate, prowadzące różne biznesy, same uczestniczą w tym, by pozyskać jak najtańszą siłę roboczą. Przyczyniają się do obniżek kosztów produkcji, przenoszą całe biznesy, tam gdzie można płacić za pracę mniej, przenoszą siedziby firm, tam gdzie można płacić mniejsze podatki itd. Jednocześnie często za szmatę na jedno wyjście płacą więcej, niż przez rok jest w stanie zarobić rodzina w Bangladeszu.
      Ale to ci przeciętni, pracujący za najniższą mają "coś zrobić".
    • mildenhurst Konkrety: 15.04.15, 13:31
      Remont 6 dachów w SOS Wiosce Dziecięcej w Biłgoraju
      Plac zabaw dla byłych dzieci żołnierzy z Ugandy
      Wspólnie z wolontariuszami wyremontowaliśmy szkołę w Hovatraha
      Pomagamy uczyć technik haftu w Sainte Luce
      Pomagamy budować most Garrate
      Wspieramy budowę mostu Paso Real
      Instalujemy kioski solarne w Togo
      i jeszcze kilka pod nazwą pomagamy i wspieramy, ale to są akcje partnerskie z innymi fundacjami i firmami (kulczykfoundation.org.pl/) W porównaniu z innymi fundacjami średnio.
      • lilly_about Re: Konkrety: 15.04.15, 13:35
        Ty jesteś naprawde tępa. Czy ona ma obowiązek wydawac swój majątek na pomoc innym?
        • mildenhurst Re: Konkrety: 15.04.15, 13:40
          może zjedz coś słodkiego, cukier ci spada.
          • lilly_about Re: Konkrety: 15.04.15, 13:43
            Jak czytam takie durnoctwa to wszystko mi opada.
            • mildenhurst Re: Konkrety: 15.04.15, 14:13
              to nie czytaj i nie wyżywaj się na osobach, które mają inne spojrzenie. Wyzwanie z tego powodu od tępaków z plotkarskiego wątku robi rynsztok.
        • mozambique Re: Konkrety: 15.04.15, 13:41
          tępotą rodem z bloku wschodniego wlasnie popisujesz sie ty
          dojrzało bogatą demokrajce zachodnie cechuje swiadomosc ze bardzo bogaci ludzi oprocz nieprzecietnych zysków i praw mają tez nieprzecietne obowiązki
          i wlasnie tak - oni tam maja OBOWIĄZEK wydawac te swe miliony na doborczynnosc
          gdyby teraz taki Gates czy Buffet nagle pozakanczał te swe charities i wydal wszystko na kopalnie brylantów spotkaloby sie to z coaanjmniej ciekzim zdizwieniem polityków i klientów a moze i czyms wiecej

poczytaj troche pozycji zachdoniej gospodarce i funkcjoonwoaniu najwiekszych siwatowych majątków ( nie licząc rosyjskich) to cos ci sie w glowei wyjasni
      • mozambique Re: Konkrety: 15.04.15, 13:36
        wszystko bardzo daleko i malowniczo
        • nihiru Re: Konkrety: 15.04.15, 13:51
          Wiesz co, chyba masz zły dzień, bo normalnie nie piszesz tak głupio.

Masz pretensje do laski, że udziela się charytatywnie nie tak jak Ty byś chciała?
          Ludzie różnie pomagają: jedni bezpańskim zwierzętom, inni chorym dzieciom, jedni zrobią przelew i resztę mają w poważaniu, inni poświęcają swój czas.
          Ocenianie, czy ktoś mógł pomóc więcej/inaczej to po prostu świństwo.

Jeśli tak Ci zależy na dzieciach w Polsce, to nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś im pomagała.
          A pani Dominice pozwól działać w taki sposób, w jaki ona uważa za najlepszy.
          • mozambique Re: Konkrety: 15.04.15, 15:00
            co ja pomagam to wiem ja i niektore osoby

pani Dominika jak zwykle dziala głownei na swoja wlasną korzysc
      • babcia.stefa Re: Konkrety: 15.04.15, 15:19
        Pff, śmiech na sali.

Mniej więcej tyle samo robi ta organizacja:

www.szkolynakoncuswiata.org/

Która, kurczę, nie ma za sobą twarzy Kulczykowej ani miliardów jej tatusia, nie jest nawet OPP, robi to zbierając kasę na konkretne inicjatywy wśród znajomych i przyjaciół!
    • karola1008 Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 13:44
      Mnie też zawsze wzruszały tego typu akcje ludzi, którzy naprawdę mogą potrzebujących realnie wspomóc swoim majątkiem-ufundować szkołę, stypendium, szpital, sprzęt do szpitala, studnię, wpłacić na konto fundacji, która niesie bezpośrednią pomoc potrzebującym, nie przenosić produkcji tam, gdzie jest tania i nieludzko eksploatowana siła robocza, itp., itd. Nie mam nic przeciwko temu, by takie akcje były następnie szeroko reklamowane.
      • mozambique Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 13:49
        nie przenosić produkcji tam, gdzie jest tania i nieludzko eksploatowana siła robocza,"

tylko wtedy wiesz - koszty produkcji wzrastaja i to niemalo , zyski sa mniejsze, dywidendy mniejsze , akcje troche spadają i taki jeden z drugim zarobilby rocznie pewnie z pare milionów mniej
        a to juz za duze poswiecenie - płakac na bednymi na plakacie mozna sobei do woli , zrezygnowac z nowej rezydencji ? juz nie bardzo
        • karola1008 Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 13:56
          No właśnie, dlatego akcja Dominiki Kulczyk jest taka wzruszająca big_grin.
    • pomidorpomidorowy Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 14:13
      a jakby placili dziciom wiecej niz te 3 grosze to byloby ok? dzieci wogole nie powinny pracowac , nie chodzi o stawki...
      popatrzmy tez na wlasne podworko chiny czy bangladesz gdzxie pracownicy zarabiaja grosze...a w PL korpo- na tym samym stanowisku w pl 3x mniej niz na tzw "zachodzie" to jest ok?>
      • roks30 Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 14:46
        Anna Lewandowska tą akcją dla swojej przyjaciółki mnie zniesmaczyła. Jej mąż zarabia niebotyczne pieniądze,a ona przynosi i pokazuje jego 3 przepocone koszulki i od zwykłych ludzi wyciąga kasę. Heloł. Mogłaby się tak nie ośmieszać. Jeśli chodzi o ubrania to w zasadzie nie ma dobrego wyjścia z tej sytuacji. Chyba jedynie to żeby te dzieci miały jakąś ochronę w sensie lepszych warunków pracy i dostępu do edukacji. Innej drogi nie ma. Ja na szczęście ubieram się tylko w lumpeksach więc mnie ta sprawa dotyczy tylko w 50% smile.
        • mildenhurst Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 15:08
          z tymi dziećmi to też chodziło to to, że ich rodzice przeważnie nie pracują. Poza tym, trochę ciekawi mnie ile warte były/są ubrania pani Kulczyk, które miała na sobie wzruszając się nad losem ww dzieci. Poza tym, przyszła z misją do telewizji, ale nie potrafiła określić sposobu w jaki można ją osiągnąć. Wpływanie na producentów odzieży nie bardzo leży w zakresie oglądacza telewizji śniadaniowej. Nie wiem co to miało na celu.
          • babcia.stefa Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 15:22
            No, na spotkanie ze studentami przyszła w Balmainie za 7 k:

www.gazeta.tv/Wideo/10,132475,15784606,Dominika_Kulczyk_na_spotkanie_ze_studentami_przyszla.html
            • mildenhurst Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 15:29
              ale kurs strategicznej filantropii też ukończyła w NY. Nie gra mi to z biedą w Ugandzie.
    • volta2 Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 15:33
      wygląda na to że sprawdziły się przewidywania karoliny z magla(chyba?) która wspominała o tym, że dominika po rozwodzie uderzy na media. a żeby uderzyć to coś trzeba ze sobą wnieść - żeby nie wylądować tam gdzie grycanki, wyprawa ma bardziej długofalowy charakter.
      zdaje się, że dominika wynajęła jakąś agencje pr, która ma jej mediowanie wprowadzić w obieg i pilotować. no i i proszę, mówisz i masz.
      • mozambique Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 15:34
        no proszę
    • oqoq74 Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 15:35
      W Starym Browarze w Poznaniu jest pełno sieciówek. Za pewne część płaci grosze dzieciom i ciężkie pieniądze na wynajem sklepów akurat w tym miejscu. I to pani Kulczyk nie zgrzyta?
      • kietka Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 15:46
        o, co ten caly raban, przeciez biedne dzieci tymi drogimi ciuchami i szpilkami sie nie najedza...
        a tak powaznie, sa to osoby kompletnie oderwane od rzeczywisosci...ja nie rozumiem, jak mozna sie zachwycac Lewandowska, Kulczykowna...IQ za pieniadze nie kupisz...niestety.
        • oqoq74 Re: Dominika Kulczyk pomaga dzieciom 15.04.15, 15:50
          A gdzie ja się zachwycam kimś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka