Dodaj do ulubionych

Adekwatna kara dla dziecka

• ichi51e Re: Adekwatna kara dla dziecka 28.04.15, 07:03
      Ot - juz widze rodzica ktory wytrzymuje z dzieciakiem odcietym od tabletu przez miesiac... Przeciez to sie trzeba wtedy zajac... Stawiam ze rodzice sia zalamia przed uplywem tygodnia - a wtedy tylko pokaza ze te ich kary i autorytet to tego tamtego... Lepsza jest kara krotsza imho. Najlepiej typu cos masz zrobic (dla domu/spolecznosci) a nie cos ci zabieramy.
    • anyway33 Re: Adekwatna kara dla dziecka 28.04.15, 07:07
      Ja rozumiem, że na forum będę postrzegana przez pryzmat wrednej macochy ale:

- uważałam od początku, że kara miesiąca bez tabletu jest mocno przesadzona
      - aha, dziecko może grać na tablecie tylko i wyłącznie od piątku popołudnia do niedzieli wieczora
      - tak jak słusznie zauwazyła Lili-evans, no 7 latek nie przypomina zorganizowanej asystentki zarządu i pewnie nie raz i nie dwa się zdarzy, że czegoś zapomni
      - generalnie nie mogę zrobic nic, zapytałam chłopa co teraz (bo on uważa też że kara przesadzona), on odpowiedział że zadzwoni do eks żeby zapytać o zmniejszenie kary.

Nie, nie napawam się nałożeniem kary na "znielubionego'' pasierba.
      • kropkacom Re: Adekwatna kara dla dziecka 28.04.15, 07:19
        Jesteś bardzo konsekwentnym trollem jednak.
      • ichi51e Re: Adekwatna kara dla dziecka 28.04.15, 07:22
        Pytanie co zrobic w tej sytuacji.
        Niestety mimo ze kara glupia powinniscie trzymac strone rodzicow i mu tego tableta nie dawac.
        • morekac Re: Adekwatna kara dla dziecka 28.04.15, 07:46
          Niestety mimo ze kara glupia powinniscie trzymac strone rodzicow

A dlaczego? Moim zdaniem taka kara to zdrowe przegięcie, podpadające pod znęcanie się (a i mało sensowna wychowawczo). Na fizyczne maltretowanie dziecka też być nie reagowała? Dlaczego?
    • nutella_fan Re: Adekwatna kara dla dziecka 28.04.15, 08:04
      U mnie max 1-3 dni by przeszły. Dzieci 7 lat.
    • lady-z-gaga Re: Adekwatna kara dla dziecka 28.04.15, 08:45
      Po Twoich poprzednich postach podejrzewam, że nie z dobrego serca powstały te wątpliwości wink
      dziecko bez tabletu będzie upierdliwe, zabierze więcej cennego (dla Ciebie) czasu Twojego faceta, stąd pewnie wzięła się nagła troska o sprawiedliwość wink ale oczywiście masz rację, kara całkowicie nieadekwatna - natomiast olanie decyzji matki byłoby jeszcze bardziej szkodliwe, niż sama kara. Pozostają negocjacje.
    • jehanette Re: Adekwatna kara dla dziecka 28.04.15, 11:35
      Yyyy, że co? Jakie jest "przewinienie" dziecka - gapiostwo? Tobie nie zdarza się zapomnieć o czymś? Czy dziecko nie dostało w szkole stosownej oceny negatywnej za brak skończenia zadania?
      Takie kary nie mają sensu, bo:
      a) nie mają związku z "przewinieniem"
      b) miesiąc "kary" jest czasem tak długim, że dziecko zupełnie traci perspektywę i powiązanie przyczyn i skutków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka