Dodaj do ulubionych

granice prawa do aborcji

03.05.15, 14:00
www4.rp.pl/artykul/1197854-Zgwalcona-10-latka-bez-prawa-do-aborcji.html

ja wiem że Paragwaj to lata świetlne od nas, ale zdaje się że mamy i u siebie przeciwników aborcji nawet w wyniku gwałtu (ostatnia wypowiedź Kukiza), ale zmuszenie dziecka do urodzenia to jakaś psychopatia. w imię czego?!
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 14:04
      W imię tego, że w Paragwaju istnieje bezwzględny zakaz przerywania ciąży. Tak sobie ustawodawcy wydumali i tego przestrzegają, o ile są w stanie. Tu są, bo dziecko trafiło do szpitala i wiadomo z jakiego powodu.
      Kukizem bym się nie przejmowała, pigułka 24 po jest dostępna bez recepty, a w razie czego granice otwarte.
      • gazeta_mi_placi Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 14:13
        Są też proste ubogie kobiety, dla których nawet kwota 2000 zł może być nie do przeskoczenia plus organizacja wyjazdu za granicą.
      • ludborka Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 14:18
        a widziałaś ją w aptece? wink miesiąc temu rozmawiałam z koleżanką, pracuje w hurtowni farmaceutycznej na sląsku. nie było pani. może coś się zmieniło od tego czasu...
        • triss_merigold6 Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 14:22
          Czasy kiedy potrzebowałam pigułek 24 po minęły dawno temu. big_grin
          Nie szukałam.
        • mid.week Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 14:23
          za południowa granicą - bez recepty. Przy okazji wakacji można sobie sprawić zapas.
          • ludborka Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 14:24
            generalnie powinna być chyba dostępna w naszym kraju, skoro dostęp jest zagwarantowany, no nie?
            • mid.week Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 14:45
              powinna, ale mam wrażenie, że granice prawa do aborcji i antykoncpecji mają kształ Polski.
              • triss_merigold6 Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 14:47
                Hm... gumek w celu antykoncepcji nie umiesz kupić czy jak?
                • ludborka Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 14:53
                  ale co ma umiejętność zanabycia gumek do braku dostępności pigułki po w regularnej aptece?

zawsze też można wypić szklankę wody zamiast, to już lepszej antykoncepcji nie uświadczysz
                • iwoniaw Co ma do tego antykoncepcja? 03.05.15, 17:05
                  W przypadku ciąży z gwałtu argument o umiejętności kupowania gumek jest raczej słaby.
              • ludborka Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 14:47
                coś w tym jest.
            • dziennik-niecodziennik Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 15:23
              no ale tu akurat problem leżał po stronie producenta. juz poogarnial wszystko i ella jest dostępna.
              a poki jej nie było to dalej było escapelle, na receptę, ale było.
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 14:25
          Hulają na necie bez problemu.
        • cosmetic.wipes Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 14:32
          Możesz kupić na zapas:

dostępna, dostępna i nawet tania, tu jeszcze taniej, tu drogo, ale jest, a tu szokująco tanio wink
          • ludborka Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 14:36
            big_grin będę spać spokojnie big_grin
        • arwena_11 Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 14:57
          No przestań, jak nie ma jak jest? W internecie możesz zamówić
          www.doz.pl/apteka/p46522-Ellaone_30_mg_tabletki_1_szt
          to i w ich stacjonarnych aptekach są
          • ludborka Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 15:00
            no to już przestałam big_grin streściłam rozmowę z koleżanką, zadałam pytanie, przyjęłam do wiadomości, że jest inaczej smile, ba, nawet napisałam, że będę spać spokojnie big_grin
            • arwena_11 Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 15:09
              jak zaczynałam pisać to innych odpowiedzi nie byłosmile
        • dziennik-niecodziennik Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 15:24
          juz jest.
      • woman_in_love granice można zamnąć takiej ciężarnej, to nie 03.05.15, 14:37
        problem. Irlandia zamykała ta granice przez lata, aż ich UE zmusiła do zmiany prawa. Ale w wielu krajach Ameryki Południowej można zamknąć nadal przed ciężarną granicę, by nie dopuścić do aborcji. Kukizem trzeba się przejmować, kto wie czy i w Polsce nie będzie chciał zamknąć granic.
    • ludborka Re: granice prawa do aborcji 03.05.15, 14:39
      nie ogarnę takich rzeczy nigdy. ktoś zrobił temu dziecku niewyobrażalną krzywdę, a ktoś inny jeszcze mu jeszcze dop...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka