Dodaj do ulubionych

życzenia urodzinowe

18.05.15, 18:46
Mam do Was pytanie. Cz teściowie składają Wam telefonicznie życzenia urodzinowe?
Od czasu pojawienia się dzieci przestaliśmy z mężem urządzać imprezy z okazji swoich dorosłych urodzin. W związku z tym w dniu urodzin odbieramy troche telefonów z życzeniami. Do mojego męża dzwonią zarówno jego rodzice i rodzeństwo, jak i cała moja rodzina. Moi rodzice z reguły pofatygują się osobiście wyściskać i złożyć te życzenia. Natomiast kiedy ja mam urodziny kontaktuje się ze mna tylko moja rodzina, z drugiej strony z reguły złoży mi zyczenia jedna siostra męża, pozostałe rodzeństwo i teściowie nigdy.
Olałybyście to, czy jednak byłoby Wam przykro.
Dodam, że wszyscy są zapraszani na wielkie imprezy z okazji urodzin dzieci, obchodzimy razem święta, grillujemy itp.
Zostawić temat w spokoju, czy wykazuję się tu za dużą tolerancją?
My pamiętamy o wszystkoch urodzinach.
Obserwuj wątek
    • feuerwasser Re: życzenia urodzinowe 18.05.15, 19:36
      jestem po ślubie 21 lat i nigdy nie zdarzyło się,żeby teściowa, teść lub szwagier złożyli mi jakiekolwiek życzenia z jakiejkolwiek okazji.
      dlatego od wielu lat ja o ich rocznicach też "nie pamiętam".
      • mag1_k Re: życzenia urodzinowe 18.05.15, 21:56
        jestem coraz bliżej decyzji dot.mojej nagłej amnezji...
    • cosmetic.wipes Re: życzenia urodzinowe 18.05.15, 19:53
      Teściowa corocznie składa mi życzenia urodzinowe, nawet więcej - na dzień dziecka też składa big_grin
      Ja sie jej odwdzięczam z okazji urodzin i dnia matki.

Ale moja tesciowa ma pamięć do dat lepszą niż najlepszy komputer, więc składa zawsze i wszystkim. Poza tym lubimy się.
    • angiz Re: życzenia urodzinowe 18.05.15, 22:04
      rodzina jest liczna, o ile czasem pamiętają o imieninach, to do zapamiętywania dat urodzin głowy nikt nie ma.
      nikt z tego tragedii nie robi.

• angiz Re: życzenia urodzinowe 18.05.15, 22:10
        aha, jak ci zależy, żeby jednak składali ci życzenia , to ze 2 tygodnie lub kilka dni wcześniej zadzwoń po kolei do tych nie składających, pod jakimś tam pretekstem, i na koniec rozmowy ogłoś "a! 10-tego są moje urodziny! oczekuję życzeń w tym roku, bo w poprzednim to chyba zapomniałeś, no to pa!"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka