Dodaj do ulubionych

Długi weekend czerwcowy

19.05.15, 16:38
dziewczyny, proszę o pomoc w sprawie wyjazdu Bożociałowego. Chciałabym jechać z mężem i dziećmi (7 i 10 lat) w Tatry. Czy znacie jakiś nocleg, który byłby dobrą bazą wypadową do Zakopanego? Chcę pokazać synom Morskie Oko, Krupówki, nigdy nie byli w górach. Chyba, że radzicie nocleg w Zakopcu? Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • atena12345 Re: Długi weekend czerwcowy 19.05.15, 17:31
      co to jest "wyjazd Bożociałowy" ? Poza tym, jeśli chcesz się zrelaksować z rodziną, to nie w Zakopanym
      • lexie007 Re: Długi weekend czerwcowy 19.05.15, 17:38
        Atena.... udajesz czy jestes jakas nierozgarnieta nie wiedzac co to wyjad bozocalowy? Jestes nieoceniona ... Jak tylko pomoc to tylko do ciebie.
        • atena12345 Re: Długi weekend czerwcowy 19.05.15, 17:40
          udaję, albo jestem - wybierz sobie wink
          • lexie007 Re: Długi weekend czerwcowy 19.05.15, 18:28
            Wybralam smile
    • nenia1 Re: Długi weekend czerwcowy 19.05.15, 17:40
      Ja parę lat temu spałam w Murzasichlu, bardzo ładna wieś, z dobrym góralskim jedzeniem, w samym środku lasów. Małe Ciche też jest ciekawe.
    • mam_aa11 Re: Długi weekend czerwcowy 19.05.15, 17:56
      Bańskie Zacisze- domki w Bańskiej Niżnej, dobra baza wypadowa praktycznie wszędzie-Podhale, Słowacja, Pieniny, Gorce, do Zakopanego dojazd od strony Zęba ( mijasz główny wjazd do Zakopca). Tuż obok, w Szaflarach baseny termalne, w tym nowo otwarty basen Gorący Potok.
    • kalina_lin Re: Długi weekend czerwcowy 19.05.15, 18:01
      Murzasichle.
    • bella_roza Re: Długi weekend czerwcowy 19.05.15, 20:26
      serdecznie odradzamy nabijanie kabzy góralom z Zakopanego. jest tyle pięknych miejsc w górach gdzie mieszkają bardziej gościnni ludzie!
    • memphis90 Re: Długi weekend czerwcowy 19.05.15, 20:39
      Ja z reguły lądowałam na stałej miejscówce w Poroninie, ale dobrze wspominam też Kościelisko - o ile macie samochód. Spokój, cisza, spokojnie można na szlaki wyskoczyć. W samym Zakopcu też nocowałam i też mi się podobało, wybierałam miejscówki na uboczu. Ale są tacy, którzy lubią w ścisłym centrum. Co komu pasuje.
      • chocolate_cake Re: Długi weekend czerwcowy 19.05.15, 20:53
        Też polecam Kościelisko.
    • woman_in_love buhahaha to cię zdrajcy z Goralenvolk z dutków 19.05.15, 21:12
      nieźle obrobią huehue.
      Jedź raczej do Smokowca albo Tatrzańskiej Łomnicy. Zobaczysz porządne góry i będziesz spać u uczciwych ludzi.
    • volta2 Re: Długi weekend czerwcowy 08.12.16, 00:07
      jak jadę samochodem to albo bukowina tatrzańska (odkąd otworzyli termy w białce w zasadzie non stop główna droga przelotowa zapchana autami i nie jest zbyt przyjemnie mieszkać przy głównej ulicy)
      albo koscielisko.

za to gdy jadę pociągiem - tylko zakopane, najlepiej przy centrum buiskowym, czyli koło dworca. rok temu z butach narciarskich wychodziłam z hotelu i hyc do busa do kuźnic. latem - wszędzie indziej na trasy, szlaki czy termy. mamy 2 hotele sprawdzone, jeden lepszy i droższy, drugi tańszy i gorszy nieco, ale jak jadę sama to mi to nie przeszkadza.

chyba nie za bardzo znasz specyfikę rejonu do którego jedziesz, bo te wszystkie miesjca które wymieniasz to właśnie są poza zakopanem(bez krupowek oczywiście) - i to z niego trzeba mieć dobrą bazę wypadową.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka