Dodaj do ulubionych

Pomóżcie z pracą

22.05.15, 19:02
lat 33, ekonomia, tytuł mgr, praca mgr z prawa podatkowego , staż pracy w biurze podatkowym, US, pracowałam zawsze na zastępstwo, umowę zlec, język obcy słabo, angielski, powiat Hrubieszów. jestem w totalnym dole. Centrala taksówkarska też mi odmówiła.
Obserwuj wątek
    • pomidorpomidorowy Re: Pomóżcie z pracą 22.05.15, 19:07
      a wlasna DG...i konkurencyjne ceny? zreszta pewnie to rozwazalas....ale serio osoby z dosw w prawie podatk. dobrze przeda.
      • aeropolis Re: Pomóżcie z pracą 22.05.15, 19:19
        miałam, reszty nie rozumiem.
        • pani.mysz Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 01:55
          Nie rozumiesz dwuzdaniowego postu? I jesteś po studiach?
          • cauliflowerpl Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 09:29
            "ale serio osoby z dosw w prawie podatk. dobrze przeda."
            No proszę Cię, to nie jest zdanie, to jest bełkot.
            --
            • zuleyka.z.talgaru Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 13:03
              Jak to - "ale serio osoby z doświadczeniem w prawie podatkowym dobrze przędą" - czego nie rozumiesz?
              • alsk9 Re: Pomóżcie z pracą 29.10.15, 21:19
                tego, że na polskim portalu język polski w zaniku?
    • zuleyka.z.talgaru Re: Pomóżcie z pracą 22.05.15, 19:35
      Rozszerz poszukiwania pracy poza powiat lub województwo.
    • julka.82 Re: Pomóżcie z pracą 22.05.15, 21:27
      A ten angielski na jakim jest poziomie?
    • asmarabis Re: Pomóżcie z pracą 22.05.15, 21:35
      przykro mi ale tez ciekawa jestem na kogo glosujesz w niedziele i dlaczego na Bronislawa?
      • mamma_2012 Re: Pomóżcie z pracą 22.05.15, 21:48
        Jedrek samym spojrzeniem sprawi, ze telefon bedzie sie urywal z ofertami pracy za 3 średniesmile

• asmarabis Re: Pomóżcie z pracą 22.05.15, 21:51
          Nic nie rozumiesz, chodzi o to Bronek blokuje etat prezydenta, jak go zwolni to Jedrek zwalnia etat w Krakowie, tam wskakuje ktos inny, kto zwalnia swoj etat i moze w ten sposob znajdzie sie miejsce pracy dla autorki watku.....
          • antypomidorowa Re: Pomóżcie z pracą 22.05.15, 21:55
            przeczytawszy zarżałam big_grin
            • annajustyna Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 14:33
              Wy sie smiejecie, ale ja osobiscie jestem "ofiara" leniwej krowy, ktora zablokowala na uczelni etat do 18. swego dziecka. Wiec z drugiej strony to nieco inaczej wyglada.
    • antypomidorowa Re: Pomóżcie z pracą 22.05.15, 21:54
      Z góry przepraszam za złośliwość, ale nie mogę się powstrzymać.
      Przez te ok. 8 lat na rynku pracy nie przyszło Ci do głowy żeby rozejrzeć się za tym jakie kompetencje poszukiwane są na rynku pracy w Twoim regionie i je zdobyć? Lepiej się rozpłakać, że rząd nic nie robi żeby praca była.
      • 71tosia Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 01:44
        przepraszam za zlosliowosc ale czy ty myslisz? O jakich kompetencjach ty mowisz? Ile jest pracy w powiecie Hrubieszowskim, moze nie wiesz ale to sciana wschodnia i brak przemyslu jakiegokolwiek, jeden z rejonow najwiekszego bezrobocie, w takich rejonach pracy stalej nie ma nie tylko w zawodzie ekonomisty , praca w uslugach tez nie bo zapotrzebowanie na uslugi w biednych rejonach tez male. Moze przynajmniej podpowiesz jak rozpoczac dzialanosc gospodarcza jak sie nie ma zlamanego grosza ? Macie jakies konstruktywne rady czy tylko te zlosliowsci?
        Nie wiem jak moglabym pomoc, jedyne co mi przychodzi do glowy ze jezeli ma Pani dom to moze wynajac pokoj na wakacje, umiescic ogloszenie na wszelkich forach agroturystycznych? Drugi pomysl - w tym rejonie duzo ludzi wyjechalo zostawiajac czesto starsze pokolenie bez opieki, moze jakies ogloszenie na forach polonijnych ze zaopiekujesz sie stasza osoba? Moze to bylby jakis poczatek? No i nawet ze slaba znajomoscia angielskiego moze byc latwiej o prace poza Polska niz w Polsce wschodniej. Naprawde wspolczuje i trzymam kciuki.
        • zuleyka.z.talgaru Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 13:03
          Niech ruszy tyłek ZA powiat.
          • 71tosia Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 13:48
            znasz sytuacje tej pani? Nie zawsze jest to po prostu mozliwe.
            • zuleyka.z.talgaru Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 14:28
              No, zawsze może zdychać z głodu. W ramach alternatywy.
              • mynia_pynia Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 14:51
                Nie wiem jaki tam układ komunikacyjny ale zapewne to nie Wrocław gdzie wystawiając tyłek trochę bardziej w prawo czy w lewo jesteś na innym powiecie i w dodatku do pracy dojedziesz szybciej niż do centrum wink.
                Np ja mieszkam na powiecie wrocławskim a do 3 powiatów mam max 15 min jazdy samochodem.
                U mojej babci (Beskid Wysoki), jest już trochę gorzej bo co z tego że inny powiat jest za tą górą, skoro żeby dojechać tam to około 1,5 h krętymi drogami człowiek się snuje.
                • zuleyka.z.talgaru Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 15:33
                  Ok, ale może się przeprowadzić. Tak robią ludzie na świecie. Ale skoro woli tkwić w beznadziejnym układzie to już jej sprawa. Niby mgr z prawa podatkowego a taka nieogarnięta.
                  • 71tosia Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 17:56
                    a ty dosc arogancka
                    • jakw Re: Pomóżcie z pracą 24.05.15, 09:19
                      Bo ona z tych, co to doradzają "znaleźć pracę i wziąć kredyt".
                      • zuleyka.z.talgaru Re: Pomóżcie z pracą 24.05.15, 09:27
                        Nie no lepiej doradzić "siedź tam gdzie siedzisz, co z tego że nie ma pracy, biedna jestes, rząd nie pomaga" ojojoj.... ludzie na całym świecie przemieszczają się za pracą i tragedii życiowej z tego nie robią.
        • antypomidorowa Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 17:43
          Też jestem ze ściany wschodniej. Z jeszcze większego zadupia niż Hrubieszów. Już w wieku 18 lat zorientowałam się, że pracy tam dla mnie nie będzie i wyjechałam. Część znajomych została, pokończyli szkoły pokroju takich, na jakiej wykładał Duda i narzekają, że rząd im pracy nie daje.
          • 71tosia Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 17:59
            autorka na to nie narzeka, chociaz powinna bo rola rzadu jest miedzy innymi stworzenie warunkow by w takich miejscach jak Hrubieszow miejsca pracy powstawaly.
            • zuleyka.z.talgaru Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 18:15
              Jeśli uważasz, że rolą rządu jest kierowanie wolnym rynkiem to ten, przenieś się w czasie do PRLu.
            • antypomidorowa Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 20:44
              Gdyby skończyła oceanografię to rząd też powinien stworzyć jej miejsce pracy w Hrubieszowie? Przyznasz, że to brzmi trochę absurdalnie. A ja się tylko dziwię, że tak samo narzekąją Ci, którzy poszli na ekonomię, germanistykę czy pedagogikę nie zastanawiając się czy i gdzie po tym kierunku znajdą pracę.
              • 71tosia Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 22:00
                czy ona szuka pracy w oceanarium? Chcesz mi powiedziec ze w Polsce ekonomisci sa rownie zbedni jak badacze oceanow?
                To od czego jest wladza administracyjna jezeli nie od tego by tworzc mechanizmy sprzyjajacych powstawaniu miejsc prac w takim Hrubieszowie, pewnie o szkoly, o sluzbe zdrowia, o bezpieczenstwo obywateli tez rzad nie musi dbac? Ja wiem niektorzy proponuja taki model panstwa w ktorym obywatel ma to wszystko zalatwic we wlasnym zakresie? A co jak obywatel jest jednak mniej przedsiebiorczy niz ematka, bo chyba tacy tez istnieja, mamy ich poddawac eutanazji czy wysylac na emigracje do mniej jednak liberalnych Niemiec czy Anglii?
                • antypomidorowa Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 22:16
                  > Chcesz mi powiedziec ze w Polsce ekonomisci sa
                  > rownie zbedni jak badacze oceanow?

Chcę powiedzieć, że wybierając studia czy szukając pracy trzeba wykazać minimum zainteresowania tym, czego szukają pracodawcy. Czasem się trzeba dokształcić, zdobyć jakieś nowe kwalifikacje, a zasem nawet przeprowadzić. A nie postawa "mam studia, języków nie znam, niech ktoś mi znajdzie fajną pracę".
                • zuleyka.z.talgaru Re: Pomóżcie z pracą 24.05.15, 08:55
                  Tak, ekonomiści sa zbędni bowiem jest ich NADPRODUKCJA. Zatem jak ktoś idzie na studia, które kończy co roku ileś tysięcy ludzi i ma żal, że nie ma zapewnionej pracy to jest zwyczajnym kretynem.
                  • mamma_2012 Re: Pomóżcie z pracą 24.05.15, 10:02
                    Ekonomiści nie sa zbędni, ale rzeczywiście jest zbyt wielu absolwentów. Dodam tez, na obronę tych ludzi, ktorzy sie na nie decydują, ze nawet jesli nie dadzą pracy, to bardzo ułatwiają zycie i prowadzenie własnych interesów w przyszłości, jesli ktos rzeczywiście wyniesie z nich solidna i użyteczna wiedzę, a z tym jest bardzo rożnie (niekoniecznie z winy uczelni)

Trzeba tez pamietać, ze szkoly wypuszczają z tytułem mgr ekonomii ludzi o wielu specjalnościach, mniej czy bardziej poszukiwanych. A tu juz przyszły ekonomista powinien sam przeanalizować sytuacje, bo w końcu, kto jak nie on ma wyłapywać trendy w gospodarce.
                    Juz, kiedy 20 lat temu zaczynałam studia, na uczelni ekonomicznej widac było, ze o sukcesie decydować bedzie właśnie specjalizacja i dodatkowe kwalifikacje, bo juz wtedy wszyscy chcieli rządzić i zarządzać za grube pieniadze.
                    • zuleyka.z.talgaru Re: Pomóżcie z pracą 24.05.15, 21:32
                      Ty widziałaś, ale autorka wątku jakby nie.
                  • lily-evans01 Re: Pomóżcie z pracą 25.05.15, 13:30
                    Ale większość kierunków albo kończą tysiące ludzi i jest ich nadprodukcja, albo to są kierunki tak niszowe i egzotyczne, że znalezienie pracy po nich graniczy z cudem wink.
                    Zobacz, że na dzień dzisiejszy nawet młodzi lekarze czy stomatolodzy czekają na otwarcie stażu. Znajomą ostatnio młodziutka dentystka pytała o możliwość pracy w jej gabinecie. Duże kliniki oferowały jej pracę, za wykonanie której kasują krocie, za wynagrodzenie w wysokości 2000 brutto miesięcznie wink.
                    Chyba czas niestety pogodzić się z tym, że studia to luksus niekoniecznie przekładający się na sensowne zajęcie później i wrócić do czasów solidnej bazy złożonej z zawodówek różnych specjalności.
    • mamma_2012 Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 07:36
      Proponuje realnie ocenić kwalifikacje. Dyplom porządnej uczelni czy "uczelni"?
      Jesli to drugie, to przyjmij, ze pracodawcy traktują, to jako brak wyższego wykształcenia.
      Staż pracy, ile? Trzy miesiące tu i tu, w ramach praktyk czy trzy lata?
      A moze potrafisz szyc, robić na drutach lub znasz sie na czymś ciekawym.
      Jesli bardzo potrzebujesz pieniędzy, to musisz rozważyć wszelkie prace, sprzątanie, praca na kasie, taśmie.
      W domu masz duzo czasu, wiec od dzis traktuj to jako swoją prace nauke języka/ języków/ aktualizuj wiedzę, przeciez prawo zmienia sie (to jesli uważasz, ze jest cień szansy na znalezienie pracy w zawodzie)
      I myśl czego potrzebują ludzie w okolicy, oderwij sie od perspektywy spokojnej pracy za biurkiem, bo o taka jest najtrudniej.
      A moze po amerykańsku, trzeba ruszyć gdzies dalej w poszukiwaniu zajecia.
    • ola Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 08:05
      Wybacz pytanie, ale ja jestem trochę z innego świata. Co konkretnie umie ekonomista? Co konkretnie umiesz ty? Jaką wartość posiadasz, którą ktoś chciałby kupić? Umiesz liczyć potatki? Doradzać w tym zakresie? A może umiesz coś, czego nie zdobyłaś podczas formalnego wykształcenia? Zastanów się nad tym a potem wymyśl jak można to sprzedać ludziom. Na początku powolutku, robiąc to z domu, budując bazę klientów.
    • hermenegilda_zenia Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 16:09
      Ale niedawno był tu twój wątek, ze zaproponowano ci prace biurowa po znajomosci, która odrzuciłas, bo nie wyobrażasz sobie siedzieć w biurze. To teraz siedź za darmo w domu. Naprawdę, strasznie mnie irytują takie osoby jak ty.
      • annajustyna Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 17:26
        To byla ona?!
      • zuleyka.z.talgaru Re: Pomóżcie z pracą 23.05.15, 18:15
        To ta sama?
        • 0ldjoanna Re: Pomóżcie z pracą 24.05.15, 10:10
          Autorka pisała o pracy w kwiaciarni, na własnej działalności, świątek-piatek, za 20% utargu.
      • setia Re: Pomóżcie z pracą 24.05.15, 17:37
        hermenegilda_zenia napisała:

> Ale niedawno był tu twój wątek, ze zaproponowano ci prace biurowa po znajomosci
        > , która odrzuciłas, bo nie wyobrażasz sobie siedzieć w biurze. To teraz siedź z
        > a darmo w domu. Naprawdę, strasznie mnie irytują takie osoby jak ty.

Coś pomieszałaś hermenegildo, wypadałoby przeprosić autorkę wątku.
        • hermenegilda_zenia Re: Pomóżcie z pracą 24.05.15, 23:15
          Nie rozśmieszaj mnie kobieto - jest taki piękny jej watasek pt. " mam problem z "pracodawca", sam miodek. Wystarczy wpisać nich w wyszukiwarkę.Ja mam świetna pamięć do takich agentek i przy okazji alergie na takie typki.
          • 71tosia uczciwosc? 24.05.15, 23:30
            albo uczciwosc albo pamiec nie jest twoja silna strona hermenegildo, w watku 'mam problem z pracodawca' autorka opisala sytuacje w ktorej pracodawca probowal ja straszyc i szantazowac po tym jak umiescila na jakims forum opis praktyk jakie stosuje pracodawca. Wiec proponuje jednak przeprosic autorke.
            • 0ldjoanna Re: uczciwosc? 25.05.15, 10:42
              Hermenegilda zenia odważnie zamilkła big_grin
          • 71tosia hermenegilda czekamy na przeprosiny. 25.05.15, 19:26
            pewnie sie nie doczekamy? Autorke przepraszam za chamstwo, ktore ja spotkalo nie tylko ze strony hermenegilda. Wspolczuje autorce i bardzo zycze by znalazla prace.
            • aeropolis Re: hermenegilda czekamy na przeprosiny. 25.05.15, 19:50
              Ja poza praca nie czekam na nic. Z chamstwem nie od dzis sie spotykam.
              • 71tosia Re: hermenegilda czekamy na przeprosiny. 25.05.15, 20:15
                glowa do gory, z tego co piszesz jestes rozsadna, ciezko pracujaca osoba, napewno sie uda!!!
      • lily-evans01 Re: Pomóżcie z pracą 25.05.15, 13:32
        No faktycznie, handlowanie kwiatkami na gołej prowizji to szczyt marzeń magistra ekonomii wink.
        Ta od pracy biurowej jest nieźle pokręcona, ale to nie ta sama wink.
    • anna_no_wacka Re: Pomóżcie z pracą 24.05.15, 17:15
      Cizie tu nie są zorientowane w pol. rzeczywistości,wiec będą ci bez sensu pierniczyc o zmianie kwalifikacji,dobrym CV czy wyjeździe.poza tymi wciąż powtarzanym i banslami cizie-ematki nic nie powiedzą,będą tylko cie gmoic i dolowac,bo same niewiele osiągnęły,wiec lepiej skontaktuj się z doradca zawodowym.
    • aeropolis Re: Pomóżcie z pracą 25.05.15, 09:40
      przecież to nie ja pisałam o tej pracy biurowej. Wiecie co z tą zmianą miejsca to byłam w Italii na gruszkach, w Danii na porzeczkach, w Niemczech na szparagach, sprzątałam w Austrii, ale mam nieco pofałdowaną sytuację i na ten moment nie mogę wyjechać na dłużej niż miesiąc, dwa, a na tak krótko mnie nie stać. Mam porobione kursy (komputery w większości), ale jeśli nie pracuje się w zawodzie to wiedza i umiejętności mijają. Jak napisałam wyżej z ważnych powodów nie jestem mobilna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka