mamati3 25.05.15, 21:48 Podchodzę do kasy z winkiem a tu pani kasjerka ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu prosi mnie o dowód pełnoletności! Jutro kończę 41 lat... Normalnie poprawiła mi dzisiaj mój zryty od kilku dni humor Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lady-z-gaga Re: to lepsze niż komplement ;) 25.05.15, 21:55 pewnie jestes elektoratem Dudy? niestety, te, co głosowały na Komorowskiego nie odmłodniały o 20 lat, niech sobie teraz w brodę plują Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: to lepsze niż komplement ;) 25.05.15, 21:58 Pochwal sie, jakich kremów używasz Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_blauwinder Re: to lepsze niż komplement ;) 25.05.15, 21:59 A mogę spytać w jakim sklepie? Bo wiem, do jakiego wieku "na oko" kasjerzy z Lidla mają prosić o dowód. Nie chcesz wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: to lepsze niż komplement ;) 25.05.15, 22:00 Oj tam, oj tam. Podchodzę dziś do okienku na poczcie, a tam pani proponuje mi książeczki dla dziecka na dzień dziecka. Przede mna proponowała pewnej pani książeczki dla wnuków Pani była na oko o 10 lat ode mnie młodsza. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: to lepsze niż komplement ;) 25.05.15, 22:12 Ja,chce wiedzieć, mnie nigdy w lidlu nikt nie poprosił o dowód Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_blauwinder Re: to lepsze niż komplement ;) 25.05.15, 22:19 W MOIM Lidlu kasjerka kiedyś wyjaśniała legitymowanemu panu (w sile wieku), że mają prosić o dowód do 40 na oko. Może to była taka jednorazowa akcja? Ja nie kupuję alkoholu. Ale co tam, mnie ostatnio lekarz podrywał. Pewnie dlatego, żem taka piękna i młoda. Wcale nie dlatego, że wyglądam już na zblazowaną długoletnią mężatkę zainteresowaną skokiem w bok Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: to lepsze niż komplement ;) 25.05.15, 23:44 Mam 26 lat, nigdy mnie w Lidlu o dowód nie poprosili Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 08:11 A kupowalas tam alkohol? Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 08:52 Tak, i jeszcze papierosy do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 14:01 > Tak, i jeszcze papierosy do tego. to przez jaranie wyglądasz na 40-tkę Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 09:46 Już się zaczęłam martwić czytając ten wątek, bo mnie nigdy o dowód nie proszą w sklepie, a tu Twój post mi uświadomił, dlaczego - ja nie kupuję alkoholu ani papierosów. Ale gdybym kupowała... Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Widocznie wyglądam na 80 ;-) 26.05.15, 12:36 Jako że nigdy przenigdy mnie nikt w Lidlu o dowód nie pytał. Zresztą nie tylko w Lidlu, nigdzie mnie o dowód nie pytają. No, z wyjątkiem poczty, jak przychodzę polecony odebrać Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: to lepsze niż komplement ;) 25.05.15, 22:04 Idę się zastrzelić. Mnie dziś zaproponowano tylko pastę do zębów w Rossmannie a też w tym roku kończę 41 Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: to lepsze niż komplement ;) 25.05.15, 22:07 No wiesz, to znaczy, że nie posądzali Cie o sztuczną szczękę. Bardzo przyjemne Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: to lepsze niż komplement ;) 25.05.15, 22:13 A ja kiedy dawno temu jechałam taksówką ze swoim wtedy 3 miesięczym synem, usłyszałam od taksówkarza "też mam wnuka w takim wieku" Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: to lepsze niż komplement ;) 25.05.15, 22:22 verdana napisała: > No wiesz, to znaczy, że nie posądzali Cie o sztuczną szczękę. Bardzo przyjemne: > ) Aaaa ok. A już obawiałam się , że mam żółte zęby Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: to lepsze niż komplement ;) 25.05.15, 22:29 ciesz sie ze paste a nie tabletki Corega... Odpowiedz Link Zgłoś
zwariowana_wariatka Re: to lepsze niż komplement ;) 25.05.15, 22:15 tak, na pewno dajcie już spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
agrypina6 Re: to lepsze niż komplement ;) 25.05.15, 22:36 Jasne! Jak każda emama wyglądasz na niepełnoletnią he he. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 00:08 Jak kupowałam noże w supermarkecie, to też jakaś idiotka mnie o dowód poprosiła. Potem się dowiedziałam, że od czasu do czasu sprzedawcy po prostu muszą tak robić, mimo że widzą, że mają do czynienia z dorosłymi osobami. Z drugiej strony.. ja i noże..? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 08:03 Znaczy gdybyś dowodu nie miała wróciłabyś do domu bez winka? Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 08:08 Mnie też kobieta poprosiła w niedzielę o dowód, a mam 43 lata A nie, sorry, to nie było w sklepie, tylko w lokalu wyborczym Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 08:10 > A nie, sorry, to nie było w sklepie, tylko w lokalu wyborczym > Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 08:10 Nie wiem, czy chcialabym wygladac jak dziecko, bedac kobieta... Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightmoon Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 08:17 annajustyna napisała: > Nie wiem, czy chcialabym wygladac jak dziecko, bedac kobieta... Mialam ten problem gdzies tak do 38 roku zycia. Czasem bylo to mile, a czasem bardzo irytujace. Teraz juz mam wiecej doswiadczenia w oczach i zmarszczek dookola Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 08:41 Widać, że dziecina nowa na forum i nie wie, że 90% jematek musi z dowodu wyskakiwać nawet przy zakupie oranżady, takie urodziwe są. Nic nowego... Odpowiedz Link Zgłoś
mamati3 Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 09:31 Wyluzuj kobieto... Na tym forum jestem zapewne dłużej niż Ty. Nie chodziło mi tutaj o żaden lans, przecież wiem że nie wyglądam na małolate, stąd moje zaskoczenie. Ta cała sytuacja mnie bardziej rozbawila chociaż nie powiem że miło mi było Dzięki za wszystkie wpisy przede wszystkim za te luźne i zabawne bo wątek był lajtowy Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 09:42 Przeciez post wynika z wyluzowania i dystansu?! Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 09:40 Ty głupia! Oni w tych kasach mają specjalne skanery. Pani zeskanowała twój dowód i teraz ktoś kredyt na niego weźmie. Mają instrukcję, żeby prosić o dowody takie z mało inteligentnym wyrazem twarzy. Bo to mniejsze ryzyko, że zaczną zadawać pytania, patrzeć na ręce. --- Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek). Odpowiedz Link Zgłoś
mamati3 Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 09:49 A widzisz...na to nie wpadlam... taka mało inteligentna jestem Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 11:44 są sklepy, gdzie kasjerki proszą o dowód każdego klienta, który kupuje alkohol. nawet wtedy, gdy ma 40-50 lat. koleżanka w takim pracowała. podobno takie wymogi. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 11:45 Pewnie kasjerka zapomniała okularów Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_magda Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 11:53 Jak miałam 33 lata to też mnie poproszono o dowód w sklepie, ale od tego czasu juz nie zdarzyło się. Czyli jesli wtedy nie wyglądałam na 18 tylko powiedzmy na 17 a od tego czasu minęło 8 lat znaczy że teraz wyglądam na 25? czy to tak nie działa ? Odpowiedz Link Zgłoś
7dosia Re: to lepsze niż komplement ;) 26.05.15, 13:57 Pewnie pani w kasie była krótkowidzem. Odpowiedz Link Zgłoś