Dodaj do ulubionych

Odnośnie teściowych

19.06.15, 18:52

To pytanie zwłaszcza do tych, ktore nie maja fajnych teściowych / rodziców.

Jak wyglądało spotkanie zapoznawcze waszych rodziców i teściów? Zwłaszcza kiedy z góry wiecie ze nie maja ze sobą nic wspólnego? Jak to zorganizowalyscie, jak było?
U was, u któregoś z rodzicow czy moze na neutralnym gruncie?

Jakies ciekawe anegdoty?smile
Obserwuj wątek
    • klamkas Re: Odnośnie teściowych 19.06.15, 20:53
      Nasi się poznali po 6 latach naszego małżeństwa, tylko dlatego, że miałam wypadek i teściowa w trybie pilnym wezwana do zostania z wnuczką, wpuściła ich do domu. To było pierwsze i ostatnie ich spotkanie, a jesteśmy małżeństwem ze stażem prawie 17-letnim.
    • drosetka Re: Odnośnie teściowych 19.06.15, 21:28
      moi rodzice zostali zaproszeni przez rodziców mężą, spotkanie odbyło się w domu teściów, ale już nie pamiętam jak przebiegało. Ewidentnie nie przepadają za sobą, tzn moi rodzice robia dobra minę do złej gry i jak dochodzi do jakiś rodzinnych spotkań( komunie i chrzty dzieci) to zachowują się normalnie,teściowa woli w takich uroczystościach nie uczestniczyć, kilka razy odmówiła obecności, przyszła tylko do kościoła.
      • konwalka Re: Odnośnie teściowych 19.06.15, 22:02
        na slubie, z fochem ze strony tesciowej, gdyz syneczek mezalians popelniłbył
        • capa_negra Re: Odnośnie teściowych 19.06.15, 22:19
          Jak by mąż miał brata to pomyślałabym, że miałyśmy tą samą teściową.
          Moja, zawsze odziana w garsonkę , pierździonki i koronkowe rękawiczki raczyła mawiać że : każda szanującą się rodzina ma wśród przodków co najwyżej przodków pochodzących z 3 narodowości.
          Zawsze jej na to odpowiadałam, że w takim razie "mamusiu" ja jestem kundlem Europy.
    • capa_negra Re: Odnośnie teściowych 19.06.15, 22:07
      Pierwszy i ostatni raz na naszym ślubie.
    • jowita771 Re: Odnośnie teściowych 19.06.15, 22:31
      Urodziłam córkę przed ślubem, nasi rodzice jeszcze się nie znali. Do szpitala przyjechała moja mama, przywiózł ją mój mąż i pojechał po coś do domu. Jak przyszedł lekarz, to mama wyszła na korytarz. W międzyczasie przyszli teściowie, podeszli pod salę, zapytali, czy teraz nie można wejść, moja mama powiedziała, że właśnie w sali jest lekarz i trzeba zaczekać. Teściowa zaczęła gadać z moja mamą, zgadały się, że każda przyszła zobaczyć wnuczkę. Jak wyszedł lekarz, to weszły obie rozmawiając. Myślałam, że się poznały, że mój mąż już wrócił i je sobie przedstawił. Obie stanęły nad moją córką i zaczęły mówić, jaka ładna. Któraś pierwsza powiedziała, że to jej wnuczka, na co druga powiedziała: "nie, to moja wnuczka". I tak się poznały.
    • lady_mary Re: Odnośnie teściowych 20.06.15, 07:49
      Zrobiliśmy spotkanie zapoznawcze u nas, przed ślubem. Teściowa zasiadla, po trzech zdaniach strzeliła focha i przestała się odzywać. Do dziś nie wiem o co był foch - przypuszczam, że za mało została "uhonorowana". Ponieważ powtórzyła akcję z fochem ostatnio w święta przy wspólnym spotkaniu rodzin, więcej wspólnych spotkań nie planuję.
      • konwalka Re: Odnośnie teściowych 20.06.15, 08:06
        skonczylam wlasnie czytac Syna Nesbo
        jest tam piekna scena, gdy szurnieta tesciowa in spe "wita" podczas zareczyn narzeczoną swojego dziubdziusia
        i zwraca sie do niej wsrod tłumu gosci, wznosząc kieliszek z szampanem: witaj w pierwszej lidze Martho!
    • shell.erka Re: Odnośnie teściowych 20.06.15, 08:24
      Mąż kupił mieszkanie i teściowa przyjechała nam "doradzać" w kwestii urządzania, więc korzystając z okazji, że była w moim mieście, moja mama zaprosiła ją na kawę. Tata był w szpitalu akurat.
      Teściowa wjechała w oczojebnej turkusowej spódnicy z falbanami i półprzezroczystej bluzce do kompletu, wiązanej pod cyckami, którą próbowała zakrywac brzuch....

Wtedy mama uwierzyła w moje opowieści o niejwink

Tatę poznała na chrzcinach mojego syna. Wtedy wystąpiła w kabaretkach, czarnej skórzanej mini i bluzce z gigantycznym wycięciem.
      Dodatkoworzyprowadziła nowego faceta, z którym ku zazenowaniu gosci obsciskiwala sie orzy stole i pod...
      • aqua48 Re: Odnośnie teściowych 20.06.15, 09:28
        shell.erka napisała:

> Tatę poznała na chrzcinach mojego syna. Wtedy wystąpiła w kabaretkach, czarnej
        > skórzanej mini i bluzce z gigantycznym wycięciem.
        > Dodatkoworzyprowadziła nowego faceta, z którym ku zazenowaniu gosci obsciskiwal
        > a sie orzy stole i pod...

Wlazła pod stół w tych kabaretkach i skórzanej mini?
        • konwalka Re: Odnośnie teściowych 20.06.15, 09:53
          toż to cała tesciowa nie musiała sie umiescic pod tym stolem
    • forumkazforum Re: Odnośnie teściowych 20.06.15, 11:34
      Mieszkalismy w miastach oddalonych 100 km od siebie. Maz oświadczył mi się po 3 m-cach znajomości,wtedy teściową zaprosiła moich rodziców do siebie na obiad,na którym był męża brat z zona i dziećmi. Bardzo Milo wspomonam tamte spotkanie.
    • mama.nygusa Re: Odnośnie teściowych 20.06.15, 11:51
      Na kolacje zapoznawcza przyszli tesciowie przyjechali do mojego rodzinnego domu.Juz wtedy tesciowa wiedziala, ze chcemy male wesele, ale ona chciala duze, bo przeciez jej siostry nie beda...do wesela nie dolozyla ani grosza, a rzadzic sie chciala.No i w czasie kolacji wypalila do synusia:miales szukac sobie dziewczyny z mieszkaniem" Bo kasa, ktora w jej mniemaniu moglaby byc na wesele poszla na mieszkanie.
    • rosapulchra-0 Re: Odnośnie teściowych 20.06.15, 12:21
      U mnie nie było żadnego spotkania zapoznawczego, bo nasze rodziny się znają od zawsze i mój mąż zna mnie dosłownie od mojego urodzenia. A jego matka jest moją chrzestną. Nie lubi mnie od czasu, gdy jej syn się ze mną związał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka