Dodaj do ulubionych

korepetycje - wakacje

24.06.15, 09:15
W wakacje dzieciaki lekcji nie bedą miały - mają mieć wakacje. Ale wtedy korepetytor nie będzie miał zarobku. Płacicie za wakacje czy uznajecie, że nauczyciel wiedział na co się pisze i wliczył w cenę koszt swojego wolnego w wakacje. Dodam, ze nauczycielka moich dzieci nic o opłacie za wakacje nie mówiła ale cenię kobietę, chciałabym by w przyszłym roku także przychodziła... Jak Wy to rozwiązujecie?
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: korepetycje - wakacje 24.06.15, 09:17
      Pierwsze słyszę o tym aby płacić korepetytorowi za wakacje, jeśli nie ma wtedy zajęć...
      • nika222 Re: korepetycje - wakacje 24.06.15, 09:26
        Do mojej córki pani będzie przychodziła do połowy lipca i za to jej zapłacę. Natomiast za czas wolny już nie. Poza tym nie jest to jej jedyne źródło dochodu, tylko praca dodatkowa, więc wiadomo, że raz jest, a raz jej nie ma. Tak samo jak nie płacę za lekcje, które się nie odbyły, niezależnie kto je odwołał.
    • heca7 Re: korepetycje - wakacje 24.06.15, 09:23
      Raz tylko moje dzieci miały angielski w sierpniu, dwa razy w tygodniu. Buntowały się okropnie i marudziły. Nie sądzę aby wiele zyskały. W zeszłym roku już nie robiłam zajęć w wakacje i w tym roku też się nie umawiam. Za wakacje korepetytorowi nie płacę. Tak samo jak nie płacę logopedzie bo syn tylko w ciągu roku szkolnego.
      • niktmadry Re: korepetycje - wakacje 24.06.15, 09:26
        Moim zdaniem, jeśli dzieciaki nie nadrabiają zaległości to lekcje w wakacje nie mają sensu. Ja też w czasie urlopu nie pracuję. Moje dzieci uczyły się cały rok - należy im się odpoczynek i błogie lenistwo. Dlatego pytam o opłatę za wakacje - to, że nie będzie lekcji jest dla mnie oczywiste.
    • mamma_2012 Re: korepetycje - wakacje 24.06.15, 09:26
      Chyba nikt tak nie robi.
      Przyczym, jesli dziecko ma fajnego nauczyciela i lubi zajecia, to nie widze sensu robić przerwy na wakacje.
      • mamma_2012 Re: korepetycje - wakacje 24.06.15, 09:27
        Oczywiscie, jesli akurat jest w domu.
    • dziennik-niecodziennik Re: korepetycje - wakacje 24.06.15, 10:22
      to zalezy jak sie umowisz z korepetytorem
      ale wiekszosc jednak nie płaci za wakacje.
    • wuika Re: korepetycje - wakacje 24.06.15, 10:45
      Umawialiście się na jakieś opłaty przestojowe, czy coś? Udzielałam kiedyś korepetycji - płacone było za odbyte godziny korków, nie za fakt, że mogłyby się odbyć wink
    • gaskama Re: korepetycje - wakacje 24.06.15, 13:03
      Cały mój kierunek studiów żył z korków. NIGDY nikt nie dostawał kasy za wakacje. Syn ma fajnego nauczyciela hiszpańskiego i też nie wpadłabym na pomysł, by mu płacić za wakaje, tym bardziej, że on będzie wtedy w rozjazdach.
      Ja natomiast naszemu nauczycielowi zaproponowałam zapłatę 50% za odwołane przez nas zajęcia. Jako studentka byłam bardzo zła, że ludzie często na kwadrans przed lekcjami mi odwoływali i sama nigdy nie miałam odwagi zażądać kasy.
      • chocolate_cake Re: korepetycje - wakacje 24.06.15, 14:26
        Jestem anglistką i wiele lat temu przez kilka lat żyłam tylko z korepetycji ale nie przyszło mi do głowy że mam dostawać jakieś pieniądze w wakacje gdy nie pracowałam.
    • stara-a-naiwna Re: korepetycje - wakacje 24.06.15, 16:41
      bez sensu
      płacisz za korepetycje (zajęcia dobyte) a nie za ewentualną chęć czy gotowość nauczyciela albo brak obecności dzieci

nie ma zajęć = nie ma kasy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka