Dodaj do ulubionych

Klapki pod prysznic

01.07.15, 18:27
Witam

W nawiazaniu do watku obok o pakowaniu 6 par butow na urlop

Kilka forumek zabiera ze soba klapki pod prysznic. Coz to za stwor i gdzie sie go uzywa?

Ciekawi mnie zwlaszcza, ze te same osoby rowniez zabieraja klapki plazowe.

Obserwuj wątek
    • bachula_gr Re: Klapki pod prysznic 01.07.15, 18:36
      Klapki plazowe musza byc kompatybilne z bikini, tankini I innymi pareo.
      Klapki prysznicowe tylko z recznikiem.
      wink
      • la_dolce_vita Re: Klapki pod prysznic 01.07.15, 18:58
        Oo, widze ze jestes bachula w temacie, swietnie

Moze wiesz jeszcze pod jakie prysznice sie w tych klapkach chodzi? No chyba nie pod prysznic we wlasnym pokoju hotelowym ?, a nie przypuszczam ze ematki zatrzymuja sie w pokojach z dzielona lazienka? Moze jestem w bledzie...help
        • lauren6 Re: Klapki pod prysznic 01.07.15, 19:05
          Ciekawe zagadnienie. Prawdziwa ematka jeździ na urlop do hotelu 5* z łazienką full wypas, a po pokoju chodzi w miękkich kapciach hotelowych.

Klapki pod prysznic to w jakiejś zagrzybialej dzielonej łazience w pokoju za 15 zł/doba. Chyba nie sugerujesz, że wąskie specjalistki jeżdżą w taki survival????
          • little_fish Re: Klapki pod prysznic 01.07.15, 19:09
            ja jeżdżę głównie na kempingi - tam klapki pod prysznic są bardzo przydatne big_grin
            no ale ja nie jestem wąską specjalistką
        • po-trafie Re: Klapki pod prysznic 01.07.15, 19:17
          Otoz w takich 5* cud miod przybytkach czesto bywaja baseny, spa, sauny itp.
          Tam w kapciuszkach hotelowych nie pojdziesz (bo sie zmocza i sa sliskie i ogolnie nietakie), na boso tez nie, bo i winda po drodze i jednak basenowe / saunowe prysznice nie wzbudzaja zaufania.
          Wiec klapki prysznicowe /basenowe przydatne
          • lauren6 Re: Klapki pod prysznic 01.07.15, 19:48
            Do hotelowego SPA w japonkach za 10 zł? To jest większy obciach niż klapki pod prysznic.
        • peonka Re: Klapki pod prysznic 01.07.15, 19:38
          Ja mam klapki pod prysznic/ogolnohotelowe. Jezdze do hoteli 3 i 4 gwiazdkowych, albo do pensjonatow, lazienka jest osobna, ale kapci nie daja. A w lazience czesto sie nachlapie.
    • ichi51e Re: Klapki pod prysznic 01.07.15, 19:40
      Dla mnie to tez dziwne ale sa ludzie co pod cudzy prysznic inaczej nie wejda taki nawyk z czasow kiedy jezdzili na wczasy pracownicze i campingi.
      • peonka Re: Klapki pod prysznic 01.07.15, 19:49
        Hm. Ja na swoje mowie "klapki pod prysznic", ale pod prysznic w nich nie wchodze, tylko do lazienki i po pokoju. Moze inni tez tak maja?
    • bachula_gr Re: Klapki pod prysznic 01.07.15, 20:22
      Moje dziewczyny (mieszanej krwi wiec nie wiem czy przewazyly pierwiastki polskie czy greckie) wlasnie wrocily z obozu nad greckim morzem. Kazda zabrala po dwie pary klapkow: zwykle gumowe japonki w jakies wzorki do lazenia po wyplytkowanym pokoju w domku oraz pod prysznic do wspolnegodomku kapielowego oraz plazowki gumowe ale z koralikami, materialowymi kwiatkami/kokardkami do spacerow na plaze i po terenie obozu.

BTW w Grecji japonki potrafia byc bardzo wypasione wink
      • bachula_gr Re: Klapki pod prysznic 01.07.15, 20:24
        PS- oprocz tego zabraly tez po parze crocs'ow ale one z tych co to cale lato w klaposzach by przelazily w mysl zasady, ze crocsy i martensy pasuja do wszystkiego wink
    • mamma_2012 Re: Klapki pod prysznic 01.07.15, 21:05
      Ja jestem jeszcze lepsza, bo wyróżniam i zabieram wiecej rodzajów klapek.
      "Pod prysznic" czy basenowe, to klapki z jakiejs gumy, ktore mozna moczyć do woli.
      Zawsze mam jeszcze klapki z trawy morskiej, jakies "wyjściowe" płaskie i wyższe.
    • a.va Re: Klapki pod prysznic 01.07.15, 21:12
      Dla mnie klapki pod prysznic to jakby nazwa klapek - oznacza takie gumowe, proste klapki, w których chodzę na basen, po pokoju w pensjonacie itd. Niekoniecznie pod prysznic. Chodzi o to, że nie są ozdobne, na koturnie itd. tylko użytkowe.
    • landora Re: Klapki pod prysznic 01.07.15, 21:27
      Zawsze biorę ze sobą gumowe lub piankowe klapki, w których wchodzę pod prysznic i chodzę po pokoju (latem - zimą zabieram szmaciane baleriny).
      Na plażę mam piankowe różowe klapki z palemką. Szkoda mi skórzanych sandałów na mokre i słone nogi.
    • drinkit Re: Klapki pod prysznic 01.07.15, 21:51
      Mam japonki pod prysznic, które w tygodniu są klapkami pod prysznic po sporcie, na wyjazdach klapkami pod prysznicami wszelakimi (ja nie all incluzywna ematka, biwakuje pod namiotem, sypiam w hostelach, airbnb, czasem w hotelach). Pełnią także fukcję "kapci" na wyjazdach, więc zastosowanie mają szerokie.
    • forumkazforum Re: Klapki pod prysznic 01.07.15, 22:22
      Nie wiesz po co bierze się klapki pod prysznic ?? Cóż,jesteś krotkowzroczna i - najwidoczniej trochę na bakiet z higiena.
      • la_dolce_vita Re: Klapki pod prysznic 01.07.15, 23:03
        Fajnie to zescie opisaly. Dzieki.

Szczegolne uklony dla forumkizforum, ktora zamiast merytorycznej lub humorystycznej odpowiedzi postanowila dogryzc, imputowac miopie i brudactwo. Nie ma to jak sobie ulzyc w internecie ;-P
    • kamunyak Re: Klapki pod prysznic 02.07.15, 00:45
      ja mam klapki "pod prysznic". Nie wchodze w nich pod prysznic tylko do łazienki i zakładam po prysznicu. Dlatego, że noga jest wtedy wilgotna jednak i wygodniej jest włożyc ją do gumowego/plastikowego luźnego klapka niż do kapcia, często z innego materiału niż plastik jakiś, często bardziej zabudowanego. Taki system mam w domu i na urlopie.
      Na urlopie to jeszcze o tyle się przydaje, że w kapciach - klapkach wyskakuje sie np. przed domek, bywa, że chodzi się w nich mając zapiaszczone stopy (z plaży) wiec generalnie kapcie nie są tak czyste, żebym chciała założyć je na czyste wilgotne stopy.
      Klapki prysznicowe nie zajmują więcej miejsca niż np. zeszyt. Można też kupic na miejscu, byle jakie tanie plastikowe klapki, i wyrzucic po urlopie, zeby nie taszczyc do domu.
      Ostatnio takie klapki kupiłam w markecie za, chyba, 5 zł więc to naprawdę żaden wydatek.
    • feuerwasser Re: Klapki pod prysznic 02.07.15, 06:38
      Mam crocsy. Noszę je wszędzie -na plaży, po mieście, pod prysznic je zakładam. Właściwie noszę je non stop i nie wiem, po co zabieram inne buty na urlop. Ale ja raczej survivalowa jestem, spa i luksusy nie dla mnie.
    • franczii Re: Klapki pod prysznic 02.07.15, 07:03
      klapki na plaze to sa japonki gumowe chyba lub plastikowe, ktore zakladam kiedy ide na plaze, wy chodzicie na plaze w normalnych sandalkach?
      Wlasciwie ja kiedy jestem nad morzem w miejscowosci kapieliskowej to caly dzien chodze w tych klapkach i kostiumach kapielowych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka