Dodaj do ulubionych

Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc!

21.07.15, 14:52
za zmasowany hejt na syna Chajzera, chłopca który się zabił i blogerkę etc stoi społeczność Karachan- subkultura zrzeszająca ludzi, którzy "nienawidzą" wszystkich

podobno to co się dzieje u nich na zamkniętym forum przechodzi ludzie pojęcie
natemat.pl/149209,hejt-na-filipa-chajzera-to-zorganizowana-akcja-karachana-sprawia-im-to-ogromna-radosc
Obserwuj wątek
    • ada1214 Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 15:03
      a oni zapewne przyklaskuja temu, ze Aneta Skarpeta wsadza wentylator w to gowno.
      • aneta-skarpeta Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 15:13
        nie zrozumiałaś?

po to to piszę, aby nie dyskutować z takimi fb etc, bo dla nich największą karą jest obojętność- ale aby do niej dojść to trzeba rozpowszechnić kto za tym stoi

dodatkowo to że zaczęto ich demaskować wprowadziło podobno u nich straszny popłoch bo się okazało, że nie są tak anonimowi jakby mogło się wydawać

ja np odetchnęłam z ulgą, że to jakaś niewielka grupa świrów, a nie "ta dzisiejsza" młodzież
        • nangaparbat3 Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 15:17
          tez odetchnelam czytajac, ze atak na Dominika przypusily chore swiry. Moze dobra kara byloby publiczne ujawnianie tych osob wraz z co ciekawszymi wpisami? Nie wiem, czy to legalne, i troche mi przypomina publiczne egzekucje, ale, kurka wodna, moze by podzialalo.
          • aneta-skarpeta Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 15:19
            też jestem za tym

i wiedząc to inaczej już się reaguje na ten zmasowany hejt wobec zmarłych
            • gazeta_mi_placi Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 15:34
              Ich zdjęcia, z imieniem, nazwiskiem, miejscowością, szkołą lub pracą (zależy czy jeszcze się uczą czy pracują).
              • matt.lippa Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 16:06
                nie sądze, by to cos dało - tacy podszywaja sie pod inne realne osoby. jak hejtowali blogerke modowa, to podszywali sie pod inne szafiarki.

duzo tego typu hejterów podaje fikcyjne imie i nazwisko.
                • yenna_m Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 22:35
                  Mają IP.
          • gogologog Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 21:39
            "Ich dziełem są również wszelkie memy z Janem Pawłem II"

to ematki?
        • ola_dom Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 15:19
          aneta-skarpeta napisała:

> ja np odetchnęłam z ulgą, że to jakaś niewielka grupa świrów, a nie "ta dzisiejsza" młodzież

Ja także.
        • ada1214 Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 15:54
          nie zrozumiałaś?

>po to to piszę, aby nie dyskutować z takimi fb etc, bo dla nich największą karą jest >obojętność- ale aby do niej dojść to trzeba rozpowszechnić kto za tym stoi

zrozumialam bardzo dobrze. Przeciez im wlasnie chodzi o uwage, atencje, wzmianki w mediach i dyskusje na forach. Nie tylko na FB.
          Ty i tobie podobni wyswiadczaja im niemala przysluge.
          • sniyg Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 15:56
            Kij ma dwa końca. Proponowane przez ciebie opcja rozzuchwala, bo skoro nikt nie reaguje można sobie pozwolić na jeszcze większy hejt.
          • kadfael Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 21:13
            Gdzie Ty widzisz w tekście Anety tę atencję?
            Bardzo dobrze, że napisała - ja też wolę - jeśli tak można napisać - że to grupa świrów, a nie przypadkowy zbiór społeczeństwa.
    • sniyg Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 15:04
      Chorzy ludzie. W sumie chyba muszą nudne życie skoro nakręcają ich takie akcje.
    • ksionzka Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 15:04
      Czemu to nie jest karalne, realnie karane? Z reguły obrażanie innych ludzi podlega jakiejś odpowiedzialności ale ogólnie nikogo to nie rusza nawet moderacji, a przecież takimi wpisami lamie sie regulamin. Ktoś sie za to powinien w końcu zabrać.
      • myszkowa Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 18:06
        Jest karalne, ale nie jest ścigane z urzędu.
        Ktoś więc musi złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa.
        A co do moderacji to spójrz choćby an to podwórko. Koszmarne posty pełne nienawiści i hejtu nie są moderowane, mimo zgłaszania ich.
    • cat4 Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 15:11
      Jak puste i nudne trzeba miec zycie, zeby spedzac czas na robieniu czegos takiego...
      • antyideal Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 15:21
        Socjopaci raczej bujnego zycia nie prowadzą. A tam sa w swoim gronie i moga sie
        upajac wlasną zajeb.stoscią. Do czasu, miejmy nadzieję.
        • cat4 Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 18:26
          No, pewnie tak, choc sadze, ze nie wszyscy tam sa socjopatami - czesc jest po prostu nikim, kto w grupie moze poczuc sie kims...

Nie majac nic kompletnie w zyciu do roboty...
    • iwoniaw Cóż, upośledzenie psychiczne nie wybiera. 21.07.15, 15:19
      Przecież nawet na takim w sumie niszowym i niewielkim forum jak emama pojawiają się okresowo przypadki ewidentnie psychiatryczne, więc co tu mówić o portalach nastawionych programowo na komentowanie artykułów z brukowców albo o portalach społecznościowych?
      • marychna31 to jest temat, który mnie fascynuje od lat 21.07.15, 22:11
        choć może fascynuje to trochę za mocne słowo ale i tak go pociągnę.

Przypadek ewidentnie psychiatryczny jest jeden- za to pod ponad stu (dosłownie) nickami i niezwykle płodny więc można go odbierać jako rzeszęwink jest również psychopatka, kosztem innych lecząca swe kompleksy, która może i miałaby szansę przez te lata się czegokolwiek nauczyć i przejść rzeczywistą ( a nie tylko leżącą w sferze forumowych urban legends) przemianę gdyby co jakiś czas nie trafiała na forumową pańcie o złotym sercu, która owe troliszcze wsadza sobie do szanelowskiej torebusi (jak yorka) i z triumfem ją obnosi: "zobaczcie jaka ze mnie dama- obłaskawiłam trolla, zachowujcie sie jak ja to tez przestanie was kąsać". Po czym troliszcze, zesrywa się do szanelwowskiej torebusi, bez żadnego szacunku dla wykwintnego logo torebusi, jak równiez złotego serca pańci. Pańcia jest w szoku, zaczyna rozumieć swój błąd ale wtedy troliszcze znajduje kolejną POZS (pańcię o złotym sercu) i historia (od nieomal 10 lat się powtarza).

No i jest przypadek psychiatryczny uwięzionego w domu rencisty. Choć z tego loginu, jak wszyscy wiemy, piszą rożne osoby (czasami ma dyżur ta bystrzejsza - niektórzy sugerują, ze to pielęgniarka środowiskowa-ja bym raczej opłacała blond prostytutkę) Tego mi szkoda bo widać, że te wyżywanie się na ludziach to cale jego życie i imo wystarczy czasami trzepnąć go po łapkach.
        • lady-z-gaga Re: to jest temat, który mnie fascynuje od lat 22.07.15, 08:38
          jest również psychopatka, kosztem innych lecząca swe kompleksy, która może i miałaby szansę przez te lata się czegokolwiek nauczyć i przejść rzeczywistą ( a nie tylko leżącą w sferze forumowych urban legends) przemianę gdyby co jakiś czas nie trafiała na forumową pańcie o złotym sercu, która owe troliszcze wsadza sobie do szanelowskiej torebusi (jak yorka) i z triumfem ją obnosi: "zobaczcie jaka ze mnie dama- obłaskawiłam trolla, zachowujcie sie jak ja to tez przestanie was kąsać". Po czym troliszcze, zesrywa się do szanelwowskiej torebusi, bez żadnego szacunku dla wykwintnego logo torebusi, jak równiez złotego serca pańci. Pańcia jest w szoku, zaczyna rozumieć swój błąd ale wtedy troliszcze znajduje kolejną POZS (pańcię o złotym sercu) i historia (od nieomal 10 lat się powtarza).

Genialne podsumowanie smile
      • bufo.bufo Re: Cóż, upośledzenie psychiczne nie wybiera. 23.07.15, 17:19
        Iwoniaw, a czemu jako admin nie zajmujesz się dyscyplinowaniem psychiatrycznych przypadków na emama? Tak z ciekawości.
        • iwoniaw O moderowaniu po raz kolejny 23.07.15, 18:05
          Nie admin, tylko moderatorka, ale mniejsza.
          Owszem, jak najbardziej się zajmuję i wycinam posty łamiące regulamin. Pod warunkiem wszakże, że ktoś raczy je zgłosić, jeśli nie zostały zauważone przez moderatorów. Przypominam uprzejmie, że nikt nie czyta na raz całego forum, tym bardziej w czasie 0. Klikanie w kosz jest b. skutecznym narzędziem, do stosowania którego wielokrotnie zachęcała tu zarówno moderacja, jak i administracja. Ja też ponawiam apel: widzisz post łamiący zasady - kliknij w kosz. Nie kosztuje to nic, a gdy post zgłasza więcej niż 1 osoba, jest on do natychmiastowego wychwycenia przez moderację, nawet jeśli nie mamy akurat czasu na czytanie całego forum.
          • bufo.bufo Re: O moderowaniu po raz kolejny 23.07.15, 18:14
            Dziękuję iwoniaw za niniejsze wyjaśnienia i za interwencję w wiadomej sprawie smile
    • feel_good_inc Też mi news 21.07.15, 15:26
      Karachan to odbyt internetu, więc nikt zorientowany w temacie nie zwraca uwagi na treści produkowane przez tamtejszych gimnazjalistów.
      • ola_dom Re: Też mi news 21.07.15, 15:29
        feel_good_inc napisał:

> Karachan to odbyt internetu, więc nikt zorientowany w temacie nie zwraca uwagi
        > na treści produkowane przez tamtejszych gimnazjalistów.

Ale te treści nie znajdują się w odbycie, tylko na wszystkich głównych portalach i nie są opatrzone komentarzem, że to z Karachanu. I nie tak znowu wiele osób jest "zorientowanych w temacie" - a to może i lepiej, akurat.
        Więc te ostatnie hejty po śmierci kilku osób były naprawdę szokujące.
      • iwoniaw Re: Też mi news 21.07.15, 15:31
        Po pierwsze, nie każdy jest "zorientowany w temacie" odbytów internetu, po drugie, tamtejsi bywalcy raczej nie głoszą w czasie hejtu, skąd się wywodzą.
        • feel_good_inc Re: Też mi news 21.07.15, 15:43
          iwoniaw napisała:
          > Po pierwsze, nie każdy jest "zorientowany w temacie" odbytów internetu, po drug
          > ie, tamtejsi bywalcy raczej nie głoszą w czasie hejtu, skąd się wywodzą.

Może pora przestać przejmować się medialnie rozdmuchanym tematem hejtu, szczególnie jeżeli dotyczy on osoby publicznej?
          Przed fejzbuczkami też się wieszali zaszczuci ludzie, tylko medialnie nośnego określenia na to nie było. A zaszczuwali ich dobrzy sąsiedzi, katolicy, a nie wyimaginowane chakiery z jakiegoś chana.
          • ola_dom Re: Też mi news 21.07.15, 15:46
            feel_good_inc napisał:

> Może pora przestać przejmować się medialnie rozdmuchanym tematem hejtu, szczególnie jeżeli
            > dotyczy on osoby publicznej?

Możesz przestać się przejmować, jak wiesz co to i skąd się bierze. Teraz już wiemy.
            Ale naprawdę nie było łatwo pojąć to, co się działo po śmierci Dominika, blogerki czy teraz.
            • feel_good_inc Re: Też mi news 21.07.15, 15:51
              ola_dom napisała:
              > Możesz przestać się przejmować, jak wiesz co to i skąd się bierze. Teraz już wi
              > emy.
              > Ale naprawdę nie było łatwo pojąć to, co się działo po śmierci Dominika, bloger
              > ki czy teraz.

Dlatego należy przyjąć zasadę, że nie ma co się przejmować medialnie rozdmuchiwanymi tematami zastępczymi.
              • ola_dom Re: Też mi news 21.07.15, 15:54
                feel_good_inc napisał:

> Dlatego należy przyjąć zasadę, że nie ma co się przejmować medialnie rozdmuchiwanymi tematami zastępczymi.

Kurde, ale taki hejt, nawet nierozdmuchany, jest ciężko szokujący sad
                • feel_good_inc Re: Też mi news 21.07.15, 15:55
                  ola_dom napisała:
                  > Kurde, ale taki hejt, nawet nierozdmuchany, jest ciężko szokujący sad

Szokujące to są obozy śmierci.
                  • marychna31 Re: Też mi news 21.07.15, 21:20
                    > Szokujące to są obozy śmierci.

To ta sama nienawiść. W przypadku obozów śmierci, przez lata podsycany antysemityzm+ świetna organizacja. ta w necie- w sumie nawet konkretnie nie skanalizowana-popuszczająca rurami w przypadkowe miejsca.
          • aneta-skarpeta Re: Też mi news 21.07.15, 15:49
            właśnie o to chodzi, że ja np nie miałam świadomości o Karachanie

coś mi się kiedyś obiło o uszy o amerykańskim pierwowzorze etc

a to co się działo w sprawie Dominika, blogerki a teraz Chajzera było dla mnie szokujące

a teraz wszsytko mi się składa w jedną całość i o ile jest to interesujące zagadnienie socjologiczne to odetchnęłam z ulgą i się już tak nie przejmuję i liczę na to, że ktos zacięty da im popalićsmile
          • purchawkapuknieta Re: Też mi news 21.07.15, 21:32
            A zaszczuwali ich dobrzy sąsiedzi, katolicy, a nie wy
            > imaginowane chakiery z jakiegoś chana.

hehehehe a jakże mogłoby być inaczej?
    • rosapulchra-0 Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 15:39
      Poczytaj sobie forum i hejty, które ematki, kobiety, żony, matki dzieciom, kochające zwierzęta i sieroty, urządzają na innych. Ty też często brałaś w nich udział. Aż mnie dziwi twoje oburzenie.
      • aneta-skarpeta Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 15:46
        poproszę o dowody mojego hejtu, Rosa.

tylko interesują mnie konkrety, a nie Twoje wynurzenia na mój temat
        • rosapulchra-0 Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 17:08
          Doskonale wiesz, że leciały całe gałęzie hejtu, w których ty też brałaś udział, więc też doskonale zdajesz sobie sprawę z tego, że nie mam twoich hejterskich wypowiedzi np. na mój temat. O innych hejterkach (choćby dziś) nie wspominając. Takżętego..
          • crises Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 17:19
            Konkrety (link do wątaska) or it didn't happen.
            • rosapulchra-0 Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 17:30
              Nick na nową potrzebę?
              • aneta-skarpeta Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 17:59
                Twoja obsesja, Rosa, jest rozbrajająca

przecież to stara forumka, niezbyt aktyna, ale z historią

takżę tego Rosa- zejdź na ziemie i radzę więcej realu
              • crises Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 18:36
                Użycie forumowej wyszukiwarki przerasta intelektualnie?
              • bufo.bufo Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 23.07.15, 17:23
                Rosa, nie wiesz, że nie wolno pisać pod dwoma nickami w jednym wątku? to się nazywa pacynkowanie i jest wycinane przez adminów smile
          • aneta-skarpeta Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 17:55
            "Doskonale wiesz, że leciały całe gałęzie hejtu, w których ty też brałaś udział, więc też doskonale zdajesz sobie sprawę z tego, że nie mam twoich hejterskich wypowiedzi np. na mój temat. O innych hejterkach (choćby dziś) nie wspominając. Takżętego.."

aha, tak myślałam...
            • rosapulchra-0 Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 18:09
              I cóż innego możesz odpowiedzieć? Norma w twoim przypadku.
              • aneta-skarpeta Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 18:35
                oczywiście, że norma- lubię rozmawiać o konkretach
          • lilly_about Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 23.07.15, 10:23
            Rosa, zauważyła, że porzuciłas ulubione słówko serio na rzecz hejtu. Sprawdziłas chociaż co to oznacza? Bo rzucasz na prawo i lewo, a mam usilne wrażenie, ze ci się defenicje popierdzieliły delikatnie.
            • memphis90 Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 23.07.15, 18:41
              Słowo "hejt" stoi w słowniku ematki zaraz obok słowa "hipokryzja". Masz odmienne zdanie na jakikolwiek temat: losowo zostaje przyznany zarzut hejtu lub bycia hipokrytą big_grin
    • aneta-skarpeta Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 15:42
      tutaj stary art, bardziej od srodka

generalnie kłebowisko ludzi ze spapranym zyciem lub probl.psych.
      wyborcza.pl/duzyformat/1,127379,12102809,Trolle_i_zlewy.html
      • marzeka1 Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 19:22
        Ale hejt jest jakoś niefajnie w neta wpisany- już czas jakiś przestałam czytać wpisy pod niektórymi wiadomościami, bo jest taki wylew ohydnego widzenia czegoś, nienawiści do "innych" (i tu można wpisać każdego- bo to zależy od ludzi taką nienawiścią nawalonych).
    • totorotot Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 20:30
      > podobno to co się dzieje u nich na zamkniętym
      forum przechodzi ludzie pojęcie

Czytam codziennie kara na zmianę z ematka od dłuższego czasu (od zeszłego roku) i większa agresja, hejt, gnojenie ludzi etc. jest na ematce. Dilujcie z tym.
      • aneta-skarpeta Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 20:52
        to, że karaczany sobie jadą po sobie nawzajem i posługują się nowomową to jedno ( odnosi się do ematki)

chodzi o to,że oni się umawiają na zewnętrzne ataki hejtu ramach rozrywki

ematki jak sie kłócą to z powodu temperamnetów i różnych narastających akcji forumowych, a nie dla funu ( to dotyczy małego promila trolli)
        • totorotot Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 21:04
          > to, że karaczany sobie jadą po sobie nawzajem

O to chodzi ze nie jada po sobie. Bardzo zgodna grupa, wspierają się itp.
          Anonki akcje robią dla funu (inby) ale też mają one inny wymiar, by napietnowac prawdziwy hejt oraz hienowe dziennikarstwo (słynne: umarł tragicznie, zobacz memy).

Ematka to jeden wielki, nieżyczliwy jad.
          • totorotot Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 21:12
            Co do śmierci Dominika i hejtu na niego. Większość anonow padla ofiarą wieloletniego hejtu i agresji w szkole, rodzinie i pracy (o ile mają). Dominik przechodził właśnie to samo. Hejt facebookowy ,dobrze że zdechl' to jest karykatura tego, co sami słyszeli od swoich dreczycieli jak nikt tak samo nie reagowal.
            Nie jestem psychologiem wiec nie umiem nazwać tego zjawiska.
            • aneta-skarpeta Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 21:22
              moim zdaniem to było "dla beki", żeby internet zawrzał
              nie było to po to aby ludzie się obudzili, bo nie od Dominika się zaczęło

tylko z tego co poczytałam to takie nekanie zmarłych jest u nich powszechne, bo to takie *&^% zabawne

tak jak z tym " nie udawaj, że umarłes, oddawaj moje pieniadze" etc
              chanarchive.pw/wiki/Ewa_Rogowska
              a przecież to nie jedyne ich tzw.raidy- czyli akcje
            • sumire Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 21:24
              Tak, z pewnością. Biedactwa dobrze chciały.
            • antyideal Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 21:48
              > Co do śmierci Dominika i hejtu na niego. Większość anonow padla ofiarą wielolet
              > niego hejtu i agresji w szkole, rodzinie i pracy (o ile mają). Dominik przechod
              > ził właśnie to samo. Hejt facebookowy ,dobrze że zdechl' to jest karykatura teg
              > o, co sami słyszeli od swoich dreczycieli jak nikt tak samo nie reagowal.
              > Nie jestem psychologiem wiec nie umiem nazwać tego zjawiska.
              >

Chcesz powiedziec, ze to miala byc psychodrama ? Tego nie robi sie cudzym kosztem,
              wybierajac na slepo ofiare. To bylo zwykłe nekanie i dorabianie do tego ideologii nic nie pomoże.
            • dziennik-niecodziennik Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 22.07.15, 09:23
              > Nie jestem psychologiem wiec nie umiem nazwać tego zjawiska.

najbardziej pasuje "odwet".
          • aneta-skarpeta Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 21:15
            nie zgodzę się, że ematka to jeden wielki nieżyczliwy jad, bo oczywiscie on jest, ale tez są fajne rozmowy, pomoc, wsparcie, smiech, żarty

mi samej forumki pomagaly, radzily, wykazywaly się życzliwością w stosunku do mnie- akurat zmasowanego ataku hejtu nie mialam przyjemności przyjmować, ale czasem się z kimś pokłóciłam, nie wszystkich lubię

ale ematka jest różnorodna, nie tylko zła- jak w życiutongue_out
            • aneta-skarpeta Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 21:16
              a tym, że karaczany jadą po sobie to mialam na mysli język i gnębienie np nowych
          • iwoniaw Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 21:16
            Cytat Ematka to jeden wielki, nieżyczliwy jad.

No z twojej strony to na pewno.
          • marychna31 totorotot 21.07.15, 21:29
            Jak Cie lubię, to tu się w ogóle nie zgadzam:
            >> Ematka to jeden wielki, nieżyczliwy jad.
            Oczywiście, że tu jest dużo pie...nia od rzeczy i widać PRZEDE WSZYSTKIM realizowanie potrzeby własnej psychoterapii (siłą rzeczy amatorskiej więc walącej rykoszetem wszystkich w koło) ale tu jest mnóstwo interesujących osobowości ( w sensie pozytywnym smile), porad b. merytorycznych i zwykłej ludzkiej życzliwości.
            • wtop.ek wypisz wymaluj kotlet, feel & co. 21.07.15, 21:38
              "To oni są odpowiedzialni za frazę Jan Paweł II gwałcił małe dzieci, czy oszukiwanie, że za całą sprawą stoi serwis Wykop.

Użytkownicy Karachana idą często o krok dalej i świętują codziennie godzinę 21:37 albo mówią, że obchodzą swoje urodziny dwa razy w roku: te prawdziwe i 2 kwietnia.

Większość to osoby żyjące na utrzymaniu rodziców lub z różnego rodzaju środków socjalnych dostarczanych przez państwo, często studenci lub kończący średni szczebel edukacji, ludzie skrzywieni przez życie, pogrążeni w depresji, mający cechy osobowości borderline lub schizoidalnej - mówił Nafing, informator autorki tekstu."
              • marychna31 Re: wypisz wymaluj kotlet, feel & co. 21.07.15, 21:44
                półprawdy wcale nie przybliżają nas do prawdy. Ematke śledzę od lat i nigdy nie widziałam tu wpisu treści:
                > "To oni są odpowiedzialni za frazę Jan Paweł II gwałcił małe dzieci,

Jeśli jest inaczej -pokaż link, mogę się oczywiście mylić.
                Natomiast FAKTEM jest i pora przestać to ukrywać- JPII jest autorem zorganizowanego systemu krycia pedofilii w KK i to z powodów ekonomicznych (czyli wyjątkowo niskich pobudek).
          • nangaparbat3 totorotot 21.07.15, 23:14
            co to znaczy @anonki@?
            • feel_good_inc Re: totorotot 22.07.15, 08:35
              nangaparbat3 napisała:
              > co to znaczy @anonki@?

Bolandzka bastardyzacja "organizacji" znanej w Fox News jako "chaker 4chan".
              pl.wikipedia.org/wiki/Anonymous_%28aktywi%C5%9Bci_internetowi%29
              • nangaparbat3 Re: totorotot 22.07.15, 09:47
                dziekuje
          • dziennik-niecodziennik Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 22.07.15, 09:21
            > O to chodzi ze nie jada po sobie. Bardzo zgodna grupa, wspierają się itp.

jak każda grupa.

> Anonki akcje robią dla funu (inby)

obym nigdy nie zrozumiała świata w ktorym pisanie takich obrzydliwych rzeczy do Bogu ducha winnych ludzi jest uważane za FUN.

> ale też mają one inny wymiar, by napietnowac prawdziwy hejt oraz hienowe dziennikarstwo (słynne: umarł tragicznie, zobacz memy).

czym sie Twoim zdaniem różni prawdziwy hejt od ich hejtu "for fun"?...

> Ematka to jeden wielki, nieżyczliwy jad.

nie masz racji.
            • rosapulchra-0 Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 22.07.15, 09:38
              A ja się z totorotot zgadzam. Poza nielicznymi wyjątkami ematki zioną jadem i chęcią ubicia swoich interlokutorów. Ostatnie wątki o nieślubnych dzieciach i zdradzie świetnie to ukazują. Chociaż już nie. Bo te najbardziej hejterskie posty zostały usunięte.
              Ale są też tacy, którzy w białych rękawiczkach uprawiają hejt, nie żeby bezpośrednio do hejtowanej osoby, ale jednak na jej temat. Świadomie i z premedytacją próbują obniżyć czyjąś wartość. Obrzydliwe to i ohydne pod każdym względem.
              Rozumiem, że w emocjach można napisać do kogoś, że jest głupi, bo cośtam, cośtam, ale ciągłe wpisywanie się pod cudzymi postami nie na temat i obrażając tę osobę dla mnie jest po prostu chore.
              Czy ciągłe wyrzygiwanie komuś wiary, choć wątek jest absolutnie na zupełnie inny temat. Wyrzygiwanie komuś jego przeszłości i to w kłamliwy, oszczerczy sposób, w wątku którego temat tego nie dotyczy i heja, to jedziemy po kimś dla swojej chamskiej, niezdrowej satysfakcji! Kolejny zbiorowy hejt.
              To forum jest pełne matek, kobiet, żon, kochanek (oczywiście żadna się nie przyzna), partnerek, które zachowują znacznie gorzej niż hejterzy z karachana.
              • sumire Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 22.07.15, 09:55
                Myślę, że słowo "hejt" jest jednym z najbardziej nadużywanych na tym forum - nie każda polemika to hejt od razu.
                Nie jestem pewna, czy widziałaś to, co te dzieciaki (i nie tylko, niestety) faktycznie wypisują w ramach tych swoich akcji. Największe jatki na tym forum bledną przy tym bezmiarze już nawet nie chamstwa, ale pełnowymiarowego okrucieństwa.
                • rosapulchra-0 Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 22.07.15, 10:02
                  Widziałam te wpisy. Są obezwładniająco przerażające.
                  Ale i tu niektóre panie potrafią dawać tak czadu, że ręce i cycki opadają, a oczy na szypułkach wyłażą dosłownie. Z tą różnicą, że tu moderacja działa i w większości kasuje obraźliwe, chamskie i hejterskie posty.
              • dziennik-niecodziennik Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 22.07.15, 10:13
                Rosa, mimo wszystko śmiem twierdzić ze to co spotyka Ciebie (bo pewnie siebie m.in. masz na mysli) to nie jest hejt na takim poziomie jak ten karaczanowski. masz tu swoich przeciwników ktorzy Ci z chęcią dokopią (nie pozostajesz dłuzna zresztą i tez potrafisz niezle dokopac), ale jednak nie jest tak ze "Rosa weszla i całe forum leci pluć na Rose". mimo wszystko.
                • rosapulchra-0 Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 23.07.15, 06:53
                  Wiesz co?
                  Napisałam Ci długą odpowiedź i ją skasowałam. Jeśli chcesz, to na tego mogę odpowiedzieć ci na priwie. Tu nie widzę sensu po prostu smile
                • araceli Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 23.07.15, 08:08
                  dziennik-niecodziennik napisała:
                  > Rosa, mimo wszystko śmiem twierdzić ze to co spotyka Ciebie (bo pewnie siebie m
                  > .in. masz na mysli) to nie jest hejt na takim poziomie jak ten karaczanowski. m
                  > asz tu swoich przeciwników ktorzy Ci z chęcią dokopią (nie pozostajesz dłuzna z
                  > resztą i tez potrafisz niezle dokopac), ale jednak nie jest tak ze "Rosa weszla
                  > i całe forum leci pluć na Rose". mimo wszystko.

Kto sieje wiatr - zbiera burzę.
              • memphis90 Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 23.07.15, 18:48
                Wyrzygiwanie komuś jego przeszłości i to w kłamliwy, oszczerczy sposób
                > , w wątku którego temat tego nie dotyczy i heja, to jedziemy po kimś dla swojej
                > chamskiej, niezdrowej satysfakcji! Kolejny zbiorowy hejt.
                Rosa, nie przesadzaj. Są na forum osoby, z którymi nie wchodzi się w pyskówki- a Ty uparcie wchodzisz. Nie ma "zbiorowego hejta", jest kilka osób wstrętnych konkretnie względem Ciebie. Ale nie w porządku jest winienie całej społeczności ematki, że Ty się nie potrafisz z kimśtam dogadać.
      • claudel6 Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 21.07.15, 22:36
        oj to bzdura, ematka jest grupą wsparcia, tylko że okrutną ;p
      • kolibeer2 Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 22.07.15, 08:26
        jak na to wejść , żeby poczytać ?
        • aneta-skarpeta Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 22.07.15, 08:36
          Nie jest to takie proste, ale w necie są aktualizacje instrukcji
        • feel_good_inc Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 22.07.15, 08:38
          kolibeer2 napisała:
          > jak na to wejść , żeby poczytać ?

Wymaga to ogromnego wysiłku intelektualnego, koniecznego do wpisania w google frazy "jak wejść na karachan".
          • narfi Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 23.07.15, 10:17
            Serdeczne pozdrowienia od, mhmm...starszej generacji smile

Wbrew temu co sie o Was pisze na innych forach, uwazam, ze macie chyba jedno z najzywszych for na Gazecie. Czytam Was od paru miesiecy i jestem mile zaskoczony.

Nawiazujac do tematu watku poczytajcie co Lem, czyli juz zupelnie inna generacja, myslal o tych wszystkich, zupelnie nowych jakosciach, powstalych w zwiazku z tym, ze internet "zawedrowal pod strzechy". Pewnie wiekszosc tych aforyzmow jest powszechnie znana, ale warto co jakis czas sobie je przypomniec.
            www.cytaty.info/autor/stanislawlem.htm
            Bezinteresowne okrucienstwo jest i zawsze bylo domena najprymitywniejszych umyslow, czyli i mlodego wieku. Okres opoznionego dojrzewania przesunal je w ciagu kilkuset lat o jakies 10 lat. Wiekszosc z tego wyrasta, albo jest do tej zmiany zachowan zmuszona, czesc ukrywa swoje prawdziwe poglady do sprzyjajacych warunkow, np. wiezienie, obojetne z ktorej strony barykady, wojna czy rewolucja, dodac do tego podteksty religijne czy rasowe i jestesmy juz "w domu".
            Znacie film z 54-go roku en.wikipedia.org/wiki/Lord_of_the_Flies ? Ok, dotyczylo to dzieci, ale dodajcie te 10 lat do wieku bohaterow tego filmu i mamy dzisiejsze spoleczenstwo w kazdym calu.

No, dobra, dorzucilem swoje trzy grosze, a teraz bawcie sie dobrze. Znalazlem w koncu cos na czym moge oko zawiesic z samego rana przy pierwszej kawie i przy pierwszym papierosie smile
      • bufo.bufo Re: Karachan- zmasowany hejt na Chajzera etc! 23.07.15, 17:25
        Niech administracja z tym diluje. Bo często nie robi NIC. Może trzeba poprosić six_ę z Kobiety żeby tu posprzątała? Jest o niebo skuteczniejsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka