Dodaj do ulubionych

Coś na odrastanie włosów?

04.08.15, 14:14
Prawie rok temu moje włosy ruszyły w siną dal. Wypadło mi minimum 1/3 jak nie więcej. Dermatolog dała Biotebal do łykania oraz Alpicort i Alopexy do wcierania na zmianę.

Owszem, włosy przestały AŻ TAK wypadać i wyglądają na nieco mocniejsze, ale przyrostu nowych ani widu, ani słychu. A stosowanie (uczciwie, codziennie) właśnie obchodzi pół roku.

Jestem zdesperowana i gotowa na wszystko. Nawet na rycynę...

Pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • ola_dom Re: Coś na odrastanie włosów? 04.08.15, 14:22
      Witamina D.
      Dwa lata temu zaczęłam ją łykać, bo po zimie miałam zawroty głowy na stojąco, siedząco i leżąco.
      Po kilku miesiącach ze zdumieniem zauważyłam, że zupełnie przestały mi wypadać włosy, za to urosły nowe. Nie zmieniłam w życiu ani jedzeniu NIC poza tą suplementacją witaminy D (duża dawka, 5000 jednostek dziennie).
      Przetrzepałam internet i oczywiście okazuje się, że ta witamina ma wielki wpływ na włosy.
      Oczywiście przyczyny wypadania mogą być różne i nie wiem, jak jest u Ciebie. Ale witaminkę błogosławię, bo też bywało, że traciłam "bez powodu" 1/3 włosów.
    • ichi51e Re: Coś na odrastanie włosów? 04.08.15, 14:24
      Pokrzywa i czarna rzepa
    • alexa0000 Re: Coś na odrastanie włosów? 04.08.15, 14:29
      Twój nick kojarzy mi się ze stresem i przepracowaniem- czy słusznie? Cos kojarze,że duzo pracowałas (ale może sie mylę). Stres ma ogromny wplyw na wlosy, jak twoje samopoczucie- jestes szczesliwa, w miare zrelaksowana?
      • nisar Re: Coś na odrastanie włosów? 04.08.15, 14:54
        No słusznie, choleła. Poza pracą mieliśmy bardzo ciężki okres ze względu na chorobę w rodzinie. Stres mnie zżerał, to fakt.
        Teraz jest o niebo lepiej, ale tak idealnie spokojna to już chyba będę dopiero w trumnie smile
    • kochamruskieileniwe Re: Coś na odrastanie włosów? 04.08.15, 14:31
      nafta kosmetyczna?
    • mag1982 Re: Coś na odrastanie włosów? 04.08.15, 14:40
      Mnie pomógł szampon Pharmaceris. Co prawda szału nadal nie ma ale przynajmniej łyse prześwity mi zniknęły.
    • stacie_o Re: Coś na odrastanie włosów? 04.08.15, 14:50
      Znalezienie przyczyny i jej wyeliminowanie, ale to pewnie wiesz.

Ze środków na skórę głowy polecam mezoterapię igłową.
      • nisar Re: Coś na odrastanie włosów? 04.08.15, 14:55
        Wiem, kurczę, ale w tej chwili kompletnie mnie na nią nie stać sad
        • stacie_o Re: Coś na odrastanie włosów? 04.08.15, 15:00
          Ja Ci powiem, że warto. Pisałam kiedyś, wyłysiałam prawie zupełnie. Nowe włosy rosnąć nie chciały. Teraz te co mam rosną grubsze i ładniejsze do tego co miałam. Jak sobie podliczyłam koszt łączny różnych cudów, płynów, które niewiele dały okazał się niewiele mniejszy od kosztów mezoterapii wink A byłam gotowa smarować się diablim goownem żeby tylko mieć włosy.
          Ps. nie jestem dermatologiem, nie mam kliniki, to nie pseudo reklama.
          • nisar Re: Coś na odrastanie włosów? 04.08.15, 15:04
            Ależ ja Ci wierzę, bo z kolei jestem po serii mezoterapii na twarz i słowo daję, nie ośmieliłabym się mieć nadziei na taki efekt, jaki mam. Niemniej na głowę wyliczono mi prawie pięć tysięcy i w tej chwili - no nie ma szans.
            • stacie_o Re: Coś na odrastanie włosów? 04.08.15, 15:07
              A problem wypadania włosów znasz? Psychiczny, fizyczny, czy nie wiadomo? Ten ostatni jest najtrudniejszy.
              Mi też gdzieś tyle wliczono na początek. Ale już po 3-4 dawkach było lepiej.
              • b-b1 Re: Coś na odrastanie włosów? 04.08.15, 20:32
                Drożdże-widziałam efekty-włosy naprawdę rosną-tu mniej więcej co i jaksadblog zupełnie przypadkowy)
                obsessionhaircare.blogspot.com/2012/06/drozdze-magiczny-napoj-na-porost-i.html
    • kamea_chateau napisz do mnie na priv 04.08.15, 21:38
      ja miałam z wołosami podobnie, napisze ci co i jak.
      • kamea_chateau z włosami(zrobiłam błąd) 04.08.15, 21:40
      • nisar Napisałam. n/t 04.08.15, 22:13

• bei Re: Napisałam. n/t 04.08.15, 22:27
          Kamea, bardzo proszę, napisz mi o swojej kuracji- mojej teściowej włosy lecą , chcialabym jej pomóc.....
          • kamea_chateau napisz na priv 04.08.15, 22:33
      • milka_milka Re: napisz do mnie na priv 27.09.16, 20:22
        Napisz mi też, proszę!!! Włosy wypadają mi garściami, już nie wiem, co robić.
        • gama2003 Re: napisz do mnie na priv 27.09.16, 20:32
          Ja też pięknie poproszę o poradę na priva.
          Pozdrawiam.
    • tryggia Re: Coś na odrastanie włosów? 04.08.15, 21:46
      Mi po porodzie wypadły i nie tylko nie rosły wszerz, ale i rok wzdłuż (a normalnie mam gęste i długie, po porodzie ścięłam - rok wyrosły może 1,5 cm).
      Szampon Alpecin - włos ruszył jak u Siervy Marii.
    • kamea_chateau odpisałam nt 04.08.15, 22:24
    • lola211 Re: Coś na odrastanie włosów? 04.08.15, 22:51
      Olejek łopianowy i wcierki, np Jantar.
    • pade Re: Coś na odrastanie włosów? 04.08.15, 23:03
      poczytaj o kozieradce
    • kaz_nodzieja Re: Coś na odrastanie włosów? 27.09.16, 20:24
      Uważaj na rycynę, aplikuj ją jak już musisz tylko w domu. Jako dorosła tylko raz popuściłam jak to mówią w majty i to właśnie po rycynie. To była chwila, dosłownie sekunda, dwie. Nawet nie zdążyłem do końca wstać z krzesła. Na szczęście byłem w domu, spodnie do prania. Jak rycyna to tylko w domu i nie przed wyjściem.
      • gama2003 Re: Coś na odrastanie włosów? 27.09.16, 20:34
        Ale na włosy to się rycynę jakby zewnętrznie stosuje. Choc fakt, lepiej robic to w domu smile
        • milva24 Re: Coś na odrastanie włosów? 27.09.16, 20:37
          big_grin
      • thea19 Re: Coś na odrastanie włosów? 28.09.16, 20:57
        zdecyduj sie wreszcie na jakas plec obojnaku
    • kawka74 Re: Coś na odrastanie włosów? 27.09.16, 20:36
      Rycyna jak najbardziej, tylko ciepła, a potem zmyć odżywką.
      Wcierka z jantaru.
      Kozieradka podobno, ale zapach może odstraszać ('Moja dziewczyna czyta blogi' - piękny opis zastosowania kozieradki, polecam wink ).
      Loxon.
    • nena20 Re: Coś na odrastanie włosów? 27.09.16, 20:47
      Zbadaj tarczycę tsh, ft3 i 4. Wit. D i ferrytynę.
      Brałam prawie pół roku żelazo, wit. D, selen, wit. dla kobiet w ciąży i alpicort chyba trzy czy cztery butelki. Jeszcze 4 opakowania amoconu forte. Pomogło, nie jestem łysa i sporo odrosło.
    • lorelailee Re: Coś na odrastanie włosów? 28.09.16, 20:44
      mi duzo wlosow wyroslo (nowych, takie babyhair) po kuracji picia drozdzy, a ostatnio odkrylam latwiejszy sposob (chociaz drozszy)- na recepte kupuje wit. B6 (to jest pantoten, na nerwy tez dobry), medyczna nazwa Miligama, i po miesiacu mam mnostwo malych wlosow (tak jak po kuracji drozdzowej). W opakowaniu 30 tabletek jest- 1 dziennie, kosztuje ok. 50 pln. Paznokcie tez po tym rosna dlugie i twarde jak sztuczne. Efekty sa tez po wcieraniu soku z czarnej rzepy- ale z tym jest zabawa, no i starta rzepa smierdzi jak diabli. Ja kupowalam czarna rzepe, scieralam kawalek, wyciskalam sok i tym smarowalam skore glowy - piecze, bo ma duzo siarki miedzy innymi (przy okazji polecam tez do oczyszczenia cery). Te starte wiorki z rzepy zjadalam. Teraz jest akurat sezon na czarna rzepe.
    • chocolatemonster Re: Coś na odrastanie włosów? 29.09.16, 22:46
      Viviscal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka