Dodaj do ulubionych

Mały miejski samochod

05.08.15, 00:42
Dojrzewam do wymiany auta - w tej chwili mam staruszka S40, którym generalnie wożę powietrze. Chciałabym jakies mniejsze auto di jazdy po mieście, ekonomiczne, na benzynę. Myślę sobie o fordzie fiesta, yarisce, kii. Samochod musi być 5drzwiowy (wożę czasem dzieci do szkoły i przedszkola).
Ja wiem że ematka jezdzi dużym bezpiecznym samochodem, ale gdyby jeździła takim małym pie...tem to co by poleciła?
Obserwuj wątek
    • default Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 07:18
      Od 4 lat jeżdżę Nissanem Micra i kocham to autko. Zgrabne, nieduże, ale ma wystarczająco przestrzeni w środku, zwrotne, a dzięki stosunkowo dużej pojemności (1,6) - zrywne. Pali śmiesznie mało - niecałe 5 l/100 km (w mieście). Z tym że ja mam diesla.
      Teraz już przyszedł czas na zmianę - mąż gorąco poleca mi Mitsubishi Space Star, oglądałam w salonie, przejechałam się - wygląda na fajne, ale nie znam go z praktyki. Natomiast micrę znam i polecam.
      Forda czy kię to sobie chyba raczej odpuść sad
    • mid.week Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 08:10
      Moja mama ma od 7lat fiestę - bardzo fajne autko. Wbrew opiniom nie psuje się notorycznie, nic nie odpadło, a silnik o dziwo odpala wink W środku jest spora, sporo miejsca z przodu i z tyłu. Bagażnik w normie. Kokpit po tych latach nie skrzypi ani się nie zestarzał. Przyjemnie się prowadzi. Nie jest jednak oszczędna - pali ok 8-9 po mieście.
      Ja mam getza. Nie narzekam - ciut mniejszy od fiesty ale mi wystarcza. Też nie jest ekonomiczny, pali podobnie co ford. Nieawaryjny- wymieniam w nim tylko to co się zużywa (bezpiecznik, żarówka, klocki itp.) Aha, ja kupiłam sobie najmnijeszy silnik i o ie w mieście nie robi to róznicy to co wyjazd na weekend żałuję, że nie szarpnęłam się na większą moc.
    • takie_kwiatki Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 08:24
      Najlepiej kup parę fachowych magazynów typu automoto,itp. Tam znawcy opisują rozmaite auta,parametry techniczne,a przede wszystkim opisują przeprowadzone testy z ich plusami i minusami
      Oceny aut są zupełnie inne,nuż "specjalistek" z ematki.
      • default Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 08:55
        takie_kwiatki napisał:

> Oceny aut są zupełnie inne,nuż "specjalistek" z ematki.

Nie, no jasne, co może głupia ematka powiedzieć o samochodzie, nawet jeśli sama nim codziennie jeździ ...
        • priszczilla Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 09:36
          Moim zdaniem - nie ujmując Microm zalet, które wymieniłaś - mają one jedną w moim poczuciu dyskwalifikującą wadę. Fatalnie się prowadzą, nie trzymają się asfaltu. Deszcz i większy wiatr sprawiają, że ten samochód skacze po jezdni jak żabka.

Miałam okazję jeździć jeszcze Swiftem i moim zdaniem jest o niebo lepszy niż Micra.
          • default Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 10:02
            priszczilla napisała:

> Deszcz i większy wiatr sprawiają, że ten samochód skacze po jezdni jak żabka.

Jak to skacze ? Ja nie miałam nigdy takiego odczucia w mojej micrze. Jedyną wadą, jakiej się w niej dopatrzyłam, to ekstremalnie trudna wymiana żarówki w przednich światłach smile
            • priszczilla Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 10:05
              Może po prostu nie masz porównania. Ja przez jakiś czas jeździłam na zmianę Focusem z wielowahaczowym zawieszeniem i Micrą. Różnica była kolosalna.
              • premeda Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 11:15
                Ty za to jesteś na tych magazynach świetnie wyedukowana widać, skoro porównujesz Focusa z Micrą. Zaznaczam, że w życiu Micrą nie jechałam wink Autorko czy chcesz typowo małe autko? Tutaj ta Micra, Ford Ka, czy Fiat 500. Czy jednak typowe miejskie? Yaris, Punto, Clio, Citroen C3itp. Doświadczenia dobre mam z Fiatami (robionym w Polsce), nie psują się, są tanie w eksploatacji. Z C3 już gorzej, nie wiem czy to taki egzemplarz czy wszystkie tak mają ale co trochę psuje się jakiś mały a drogi pierdzielnik, na szczęście auto bratowej wink. Renault Clio te z poprzedniej serii psuły się jak cholera, nowe zbierają bardzo dobre opinie. Zresztą dopłata do gwarancji w Reanult kosztuje chyba 700zł, a w Hondzie 2000zł. Info z tamtego roku.
      • dyzurny_troll_forum Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 09:38
        takie_kwiatki napisał:

> Najlepiej kup parę fachowych magazynów typu automoto,itp. Tam znawcy opisują ro
        > zmaite auta,parametry techniczne,a przede wszystkim opisują przeprowadzone test
        > y z ich plusami i minusami

Ale te czasopisma należą do niemieckich koncernów, więc tam zawsze wygrywają niemieckie samochody. Tak więc jak chce kupić coś niemieckiego to takie podejście będzie OK...
      • kamunyak Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 09:51
        > Oceny aut są zupełnie inne,nuż "specjalistek" z ematki.

szczególnie te opinie sponsorowane są bardzo "wiarygodne i godne zaufania".
    • ela.dzi Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 08:46
      Nissan Micra
    • mayaalex Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 08:50
      Yaris (moze w wersji hybryda? w miescie by sie sprawdzila). Kiedys mialam Clio, nomen omen, tez bardzo dobrze je wspominam - a obecna wersja jest przesliczna, wiec moze Clio by Ci podpasowalo?
      • mruwa9 Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 11:46
        Yaris hybryda to nieporozumienie. Toyota reklamuje ja jako "jedyna hybryde w swojej klasie", tylko czy ktokolwiek zastanawial sie, dlaczego nikt inny nie robi takich malych hybryd? Bo to sie nie oplaca: roznice w spalaniu sa tak znikome miedzy hybryda a pewnie benzynowymz malym silnikiem, ze nie tlumacza roznicy w cenie zakupu.
        Opowiesci dealerow o zuzyciu paliwa rzedu 3.6 l/100km mozna miedzy bajki wlozyc. Nie wiem, z jakiego sufitu wzieli taka wartosc albo w jakich warunkach testowali samochody, bo w realu 4.2 l/100km to BARDZO dobry wynik, ale blizszy realiom jest 4.5-5l, zima, przy wlaczonym ogrzewaniu nawet do 5.5l (w warunkach miejskich). i to przy oszczednym jezdzeniu z wylaczona klima.
        • lewapinger Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 21:58
          Mój Yaris premium w automacie benzyna rocznik 2014 pali 7,5 na 100km. Jeżdżę normalnie bez szaleństw.
      • capa_negra Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 22:01
        Yaris jest ok w dieselu albo hybryda, benzyna to porażka
        • zuleyka.z.talgaru Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 13:02
          Nie zgadzam się. Mamy yariskę w benzynie i jest przegenialna. smile Fakt, przy moim stylu jazdy w mieście trochę żłopie, ale przy ekonomicznej i spokojnej jeździe żre mniej.
        • robbea1 Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 14:19
          Moja Yariska w mieści pali około 7 l w trasie nawet poniżej 5 l.
          Mówię o silniku tysiączce.

I szczerze polecam Toyotę bo mimo iż nieduża to zaskakująco przestronna w środku z dużą ilością różnych schowków (co jest przydatne).
    • barbibarbi Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 09:03
      Mitsubishi colt, toyota yaris.
      • barbibarbi Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 09:09
        I to nie jest moja osobista opinia, tylko mojego męża, który skupuje właśnie specjalistyczne magazyny i spośród wielu w tym segmencie wytypował właśnie te dwa. Można temu ufać, bo porównał wszelakie parametry, koszty części zamiennych, usterkowość itd. A najlepszy taki nie sprowadzany z zagranicy, tylko nowy z polskiego salonu, albo używany od kogoś kto kupił samochód w Polsce.
    • krejzimama Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 09:41
      Mazda 2, Swift, Yaris,
    • olinka20 Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 09:53
      Jezdziłam swiftem i cały czas sobie chwaliłam.
      Nie dosc, ze ładne ( no dobra, to subiektywne, ale mi sie podoba), to jeszcze ma ten plus, ze w wyposazeniu podstawowym miałam klime, 6 poduszek, pełną elektryke, czyli to za co w niemieckich autach musisz dopłacac wink
      ( mowię o podobnym gabarycie, a nie o np bmw X6, dopisuje jakby ktos sie czepiał)
    • clio_1 Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 10:04
      Dzięki. O swifcie nawet nie myślałam, popatrzę sobie. Clio juz miałam, dawno temu smile jest jeszcze opcja na audi a4, od kolegi, auto mega wyposażone i zadbane, ale troche boje sie kosztu ubezpieczenia i części zamiennych.
      • mruwa9 Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 11:48
        daruj sobie audi! Zwlaszcza uzywane! To skarbonka bez dna.
      • mruwa9 Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 11:48
        a clio ?
        wink
    • mruwa9 Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 11:50
      a zakupy wozisz?
      Ile dzieci wozisz? Dwojka do malucha wejdzie, trojka raczej srednio, chyba, ze jedno na przednim siedzeniu.
      maciupenki bagaznik ci wystarczy?
      • clio_1 Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 22:48
        Wożę 2 dzieci, jedno na poddupniku, drugie w foteliku 15-36. Zakupy robię, ale takie codzienne, jak trzeba coś większego - mamy drugi samochód, kombi.
        Audi odpadło, bo okazało się że to też kombi.
    • olga727 Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 11:59
      Punto,VW "garbus" (moje wymarzone autko -tyle,że prawka nie mam wink )mercedes ,Renault Clio,Matiz.
    • berdebul Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 19:27
      A coś z mikro autek? Skoda citygo/up/jakiś seat lub drugie trojaczki toyota aygo/i kolejnych nie pamiętam. Zaparkujesz wszędzie, jest wersja 5drzwiowa, mało palą, ładne są, poduszek mają komplet.
      • mruwa9 Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 19:46
        A jak załaduje do czegos takiego dzieci? A ich tornistry chyba będzie wozic w przyczepce..jeśli Clio zamierza czasem kupować coś więcej,niż tusz do rzęs, to przydalby się jakiś bagażnik.IMHO samochod wielkości Yaris ma graniczną wielkość ładunkową,wszystko,co poniżej to stratą kasy
        • robin2510 kia picanto 05.08.15, 19:58
          Też się szykuję do zmiany auta i po wielu lekturach na forach oraz posiłkując się opinią wuja mechanika samochodowego właściciela kia picanto wybieram to auto. Bardzo się zdziwiłam ze koreanczyk ma tak dobre opinie. Samochód mały, 5 drzwiowy, mało pali bezawaryjny, nie rdzewieje jak nie jest garażowany (wuja ma 4 lata i nie garażuje- w ogóle nie ma rdzy).
          • dyzurny_troll_forum Re: kia picanto 06.08.15, 09:58
            robin2510 napisała:

> . Bardzo się zdziwiłam ze koreanczyk ma tak dobre opinie.

Te bym się zdziwił, ponieważ miałem kiedyś produkt tego koncernu i wiem jaki to nieziemski syf jest.

> (wuja ma 4 lata i nie garażuje- w ogóle nie ma rdzy).

Już nie róbmy sobie jaj. 4 lata bez rdzy to nawet Polonez był w stanie wytrzymać...
            • premeda Re: kia picanto 06.08.15, 11:21
              > Już nie róbmy sobie jaj. 4 lata bez rdzy to nawet Polonez był w stanie wytrzyma
              > ć...
              Już nie róbmy sobie jaj stare auta miały o niebo lepszą blacharkę od obecnych. No jeśli ten polonez na dzień dobry karambol zaliczył, to faktycznie mógł wytrzymać tylko te 4lata. Ale po jeżdżących jeszcze Cinquecento często gęsto rdzy nie widać.
        • malchance901 Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 14:37
          Nie przesadzaj, jeździłam wypożyczonym Clio na wakacjach i dwie duże (15-25kg) i dwie małe torby mieściły się spokojnie w bagażniku. W p207 znowu zapakowałam trzy dorosłe osoby i dziecko na dwutygodniowe wakacje i nawet obeszło się bez instalowania bagażnika na dachu, Pandą znowu dotarliśmy do Danii z rowerami na dachu.

Z mojego doświadczenia nie radziłabym kupować czegokolwiek z mniejszymi silnikami (1.1, 1.2) bo jak trasa (miasto) będzie nawet lekko pagórkowata to spalanie nawet nie zbliży się do katalogowego. Wystarczyło trochę górek na Maderze aby wspomniane Clio (1.2 bodajże) na 30l paliwa przejechało 300km, czyli porównywalnie do mniej oszczędnego SUV'a.

Co do Yaris to kilka osób w tym mój mechanik mi ją polecało. Prawie się na nią zdecydowałam, ale nie spodobał mi się pomysł z licznikiem na środku deski rozdzielczej, innych wad sobie nie przypominam.
        • berdebul Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 22:40
          Bez problemu. Bagażnik starcza na 2 plecaki + zakupy (codzienne typu pieczywo, owoce, cos na obiad), przy wsiadaniu do tylu fotel przedni się odchyla i przesuwa (a pózniej wraca na swoje miejsce).
          Yaris jest obecnie całkiem sporym samochodem, IMHO jako drugi jest zbyt duży. My wybraliśmy mikro autko jako drugi, bo jest praktyczne, mozna je zaparkować wszędzie, a komfort jazdy jest ok (bezpieczeństwo rownież), do tego przyzwoita cena.
          • zuleyka.z.talgaru Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 22:49
            Zależy jakie duże masz to drugie smile my mamy np. 7 osobową krowę i w nic mniejszego niż yariska nie wsiądę, bo się boję.
      • myelegans Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 19:58
        mini cooper
    • nenia1 Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 20:05
      Od lat jestem wierna "japończykom", albo Honda albo Toyota. Miałam kiedyś Yariskę, już dawno bo jeszcze jedynkę, córka też jeździła Yarisem II generacji, samochód bardzo zwrotny, kompletnie bezawaryjny. Jego jakość ma swoje odzwierciedlenie w cenie - Yarisy dobrze trzymają cenę co widać po autach używanych, więc i utrata wartości mniej boli.
    • figrut Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 20:47
      Od kilku miesięcy jeżdżę suzuki swift i to jest właśnie pudełko, które wywołuje uśmiech na twarzy. Głośne w środku, bo słabo wyciszone ale kilometrówka jaką nim robimy, ekonomia i brak jakichkolwiek awarii to jest to, co cieszy. Małe, wszędzie wjedzie, jeździ na przysłowiowej łyżce paliwa i w dodatku pakowne o ile rozłożysz tylne siedzenia (wczoraj przewiozłam nim drzwi z futryną). Autko jest na gaz i na 100 kilometrów pali 6,3 litra gazu w trasie, a w jeździe wokół komina nie przekracza 7 litrów. Jeśli myślisz o yaris, to też słyszę od kierowców same pozytywy, więc raczej obstawałabym przy japońskim autku. Ktoś tam pisał niepochlebnie o mikrze, że się drogi nie trzyma czy coś w tym stylu, ale po co Ci samochód o niesamowitej przyczepności, skoro w jeździe głównie po mieście nie będziesz rozwijać autostradowych prędkości.
      • mruwa9 Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 20:59
        a propos glosnosci: proponuje wziac sobie yariske na jazde probna w deszczowy dzien.
        Wrazenie bedzie niepowtarzalne (uczucie zamkniecia w metalowej puszce).
        To samochod, ktory za wszelka cene chce udowodnic i stale przypomina o tym,, ze jest tani i takim chce pozostac. A az taki tani, w stosunku do swojej wartosci, nie jest.
        • nenia1 Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 21:07
          Nie tani a oszczędny - to są dwie odrębne sprawy. Japońskie auta do tanich nigdy nie należały, ale słyną z niskiej awaryjności i małego spalania.
          • mruwa9 Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 21:11
            wyzej pisalam, ze z ta oszczednoscia (w przypadku hybrydy) tez nieszczegolnie.
            Nie mowiac o kosztach autoryzowanego serwisu.
            zreszta kupno to jedno, a koszty i dostepnosc serwisu to inna sprawa. Nie kazdy ma zaufanego pana Henia czy wujka Zdzicha-mechanika w poblizu.
            • nenia1 Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 21:15
              Serwisowałam zawsze w Toyocie i koszty nie powalają. Zresztą nic mi się nie psuło, podobnie w Hondzie, choć tu się mi dwa razy klocki zapiekły, raz niestety w Austrii i wtedy faktycznie pociągło trochę po kieszeni, ale tam ceny mają 2 razy takie jak w Polsce.
            • capa_negra Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 22:12
              Trzy lata miałam yariskę 1,4 diesel z 6 biegową skrzynią.
              Kochałam ten samochód.
              Na zakupy lub krótsze trasy super - zwrotne, bezawaryjne, a jak trzeba zrywne i szybkie.
              W międzyczasie ( samochód zamienny) jeździłam benzyną 1,0 lub 1,3 też z 6 biegową skrzynią.
              1,0 totalna porażka, 1,3 nic specjalnego. Paliły jak smoki, a pod nogą nic.
              Kolega ma hybrydę - zadowolony
        • zuleyka.z.talgaru Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 13:08
          Nie zgadzam się z Twoją opinią a yariskę ujeżdżam po mieśćie od lat 3.
          • mruwa9 Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 13:16
            a jezdzilas kiedykolwiek czyms innym, niz yaris? wink
            Ja nie twierdze, ze to jest zly samochod czy ze nie da sie nim jezdzic. Uwazam, ze jest przereklamowany, niewspolmiernie drogi w stosunku do tego, co soba reprezentuje, tandetnie wykonczony i ma charyzme budyniu waniliowego: mdly i nijaki. Ale da sie nim jezdzic i nie watpie, ze ma swoich zwolennikow. Zwlaszcza wersja z automatyczna skrzynia biegow i zwlaszcza wsrod kobiet, bo jest tak latwy w prowadzeniu, ze nie wymaga od kierowcy niemal zadnych umiejetnosci.
            • zuleyka.z.talgaru Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 13:28
              Passatem, Qashqaiem, Mazdą 5, Zafirą a z mniejszych - Micrą, Ka, Swiftem i fabią. Najgorszy syf z mniejszych to ka i fabia.
    • thea19 Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 21:17
      Gdybym miala pistolet przy skroni to nowe clio bo jest ladne i lepiej wyposazone niz inne auta z segmentu. Jezdzilam yarisem wersja pierwsza i druga - dramat nie auta, okropnie sie jezdzi. To sa jezdzidla dla przedstawicieli handlowych. Nieprawda jest ich bezawaryjnosc - psuja sie jak kazde auto. Czesci maja masakrycznie drogie.
      • mamagapka Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 21:32
        ja jezdze hyundaiem i10. super autko, bardzo polecam.
        • mamagapka Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 21:33
          silnik 1.2, pali 6/100, cichutki, sporo miejsca w srodku.
    • ola33333 Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 21:36
      Hyundai i20 pieciodrzwiowy, wystarczajaco miejsca na nogi z tylu. Bagaznik jak na male auto ok, ekonomiczny. Dobrze wypada w testach zderzeniowych, 10 poduszek, esp, niewysoka cena, 5 lat gwarancji jesli kupi sie nowy.
    • clio_1 Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 22:50
      Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Małe auta typu citigo odpadają - za małe. Clio nie chce - już miałam, starą wersję smile nie chcę żadnego francuza, fiat tez odpada (mimo że nikt nie proponował). Micra mi się nie podoba. Zostaje Toyota, Ford, Kia, Hyundai, Suzuki. Będę szukać smile
      • bi_scotti Re: Mały miejski samochod 05.08.15, 23:02
        Nie wiem jak sprawa wyglada cenowo w PL ale u siebie bralabym pod uwage Toyota Yaris, ewentualnie Nissan Versa (w EU chyba sie inaczej nazywa, tak mi sie cos zdaje ...) ze wskazaniem na Yaris. I z serca radze, nie patrz nawet w strone jakichkolwiek aut amerykanskich choc Ford moze najmniej kiepski ale wciaz fatalny! Jesli chodzi o tanie, reliable and long-lasting auta to Japan rulez smile Good luck!
      • olinka20 Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 10:07
        A czemu francuzów nie?
        To fajne ( i nieawaryjne ):
        https://palmerscars.co.uk/dbimages/CITROEN-DS3_vehicle_56626_xl--1423669704.jpg
      • kleo881 Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 10:42
        To moze Ford Fusion?
        • notting_hill Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 11:19
          Osobiście nie polecam. Jeździłam dwa lata, oddałam bez żalu. Cięzko się go prowadzi, totalnie wołowaty silnik (mimo że 1.6), wcale niemałe spalanie, tanie plastiki w środku. Zaletą jest to, że wyższy jest, ale poza tym żadnych innych zalet nie ma.
      • premeda Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 11:30
        Musisz wziąć poprawkę, że to co kiedyś miało opinię barachła teraz jest na bardzo przyzwoitym poziomie, i tak francuzy są o niebo lepsze niż stare, a tak znane z solidności niemieckie auta zalegają w warsztatach. Mam kuzyna mechanika i swego czasu na hasło VW Passat piany dostawał. Te wyśmiewane koreańczyki teraz jakoś liderują na drogach, mnóstwo nowych jeździ. Co mnie oczywiście jako wielką fankę Hyundaia bardzo cieszy, bo bardzo ładne są. I te wyśmiewane fiaty to też wbrew pozorom świetne mechanicznie auta, mam Pandę i do miasta jest świetna. Co udowodniła ostatnio na zapchanym niemiłosiernie szpitalnym parkingu, wciskając się w maleńka lukę.
      • olga727 Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 13:46
        clio_1 napisała:

> Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Małe auta typu citigo odpadają - za małe. Cli
        > o nie chce - już miałam, starą wersję smile nie chcę żadnego francuza, fiat tez o
        > dpada (mimo że nikt nie proponował). Widać jak dokładnie czytasz. tongue_out : Punto - to FIAT.
      • olga727 Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 13:49
        clio_1 a czym jeżdżą twoje koleżanki ?
    • kleo881 Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 10:40
      Jezdzilismy kiedys Toyota Yaris i sprawdzala sie ok.
    • tatrofanka Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 12:56
      Jeżdżę yariska i sobie chwale.
      Kupilam używane a bezawaryjny tfu tfu do teraz (5 lat).
      Wszedzie wiedzie, pali przyzwoicie.

Minus - bagażnik jest malutenki.
      Trzy pelne siatki-reklamowki i zapakowany.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 12:59
      Ja polecam toyotę yaris. Mała, ekonomiczna, nieawaryjna smile i wszędzie się wciśnie.
    • 7dosia Re: Mały miejski samochod 06.08.15, 14:49
      bentley continental smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka