Dodaj do ulubionych

Polecam "Malego ksiecia"....

12.08.15, 13:29
Jezeli ktios chce z dzieckiem pojsc na fajny film...ktory moze cos wniesie w zycie dziecka to polecam "Malego ksiecia":..

www.youtube.com/watch?v=UsJeSwkJKP4
Obserwuj wątek
    • oregano1 Re: Polecam "Malego ksiecia".... 12.08.15, 23:06
      Ciekawi mnie czy czytałeś wcześniej synkowi książkę?
      • oregano1 Re: Polecam "Malego ksiecia".... 12.08.15, 23:06
        I jeszcze czy Ty czytałeś?
        • camel_3d Re: Polecam "Malego ksiecia".... 13.08.15, 08:24
          czytalem i czytalem dzeicku. Jakies pytania jeszcze?
    • undoo Re: Polecam "Malego ksiecia".... 12.08.15, 23:14
      Mnie juz zajawka wymeczyla tak, ze nie pojde. Dzieci tez tego nie obejrza. Najpierw to niech ksiazke przeczytaja, a potem mozemy rozmawiac o filmie, ktory pewnie gdzies obok Malego ksiecia lezal.
      Ale dzieki, ze sie dzielisz spostrzezeniami smile
      • wro-tka Re: Polecam "Malego ksiecia".... 13.08.15, 08:56
        idź na barbie rockowa księżniczka tongue_out

nawet jeśli Ciebie coś męczy warto aby Twoje dzieci mogły wyrazić swoje opinie, patrzyły na świat swoimi oczami, myślały po swojemu.
        • camel_3d Re: Polecam "Malego ksiecia".... 13.08.15, 10:09
          a byle reklama tego i mama z tymi chipasmi od razu powiedziala corce, ze na pewno bedzei to ladna bajka dla niej...
          • undoo Re: Polecam "Malego ksiecia".... 14.08.15, 01:44
            Jej, chipsy w kinie i inne takie to rozpacz w ciapki. Nie znosze tych 'zapaszkow'
        • undoo Re: Polecam "Malego ksiecia".... 14.08.15, 01:43
          ? nie rozumiem, czemu, bo barbie rockowa ksiezniczka to tym bardziej nie jest film ani dla mnie, ani dla moich dzieci

poki co zabralam wbrew wlasnej nudzie dzieci na 'Inside Out' i ja sie wynudzilam, im sie podobalo, Shaun the Sheep tez sie im podobal, ja przysypialam

nie rozumiem zlosliwosci i uszczypliwosci z Twojej strony, akurat tak sie sklada, ze lubie dobre kino, nie tylko dla doroslych i jestem dosc wybredna, moje prawo. Zlosliwa nie bylam, wiec Twoja uszczypliwosc byla zupelnie nie na miejscu sad Zwyczajnie mi przykro.
          • wro-tka Re: Polecam "Malego ksiecia".... 14.08.15, 11:39
            bosz... popłacz się, że ktoś śmiał zażartować... nawet uszczypnąć...

jeśli oceniasz kino po zajawce/zapowiedzi to nie lubisz dobrego kina.
            • undoo Re: Polecam "Malego ksiecia".... 14.08.15, 16:34
              W realu to sie nazywa pasywna agresja. Nie lubie takiego zachowania ani w realu, ani w wirtualu. Zart jest wtedy, gdy obie strony sie smieja. Ty sie chcialas zwyczajnie poczuc lepsza, a teraz zwalasz na moj domniemany brak poczucia humoru.

Jesli ja osobiscie nudze sie na zajawce, to na pewno wynudze sie i na filmie. Moje dzieci tez sie na zajawce wynudzily. Co jest zlego w roznicy pogladow? Co Ci przeszkadza w tym, ze ktos ma inne zdanie?
              • wro-tka Re: Polecam "Malego ksiecia".... 20.08.15, 12:34
                > Zart jest wtedy, gdy obie strony sie smieja. Ty sie chcialas
                > zwyczajnie poczuc lepsza, a teraz zwalasz na moj domniemany brak poczucia humor
                > u.

u osób bez poczucia humoru wszystko jest ... pasywną agresją.

> Jesli ja osobiscie nudze sie na zajawce, to na pewno wynudze sie i na filmie. M
                > oje dzieci tez sie na zajawce wynudzily. Co jest zlego w roznicy pogladow? Co C
                > i przeszkadza w tym, ze ktos ma inne zdanie?

to tak jakbyś oceniła książkę po okładce.
                stara pieśń sprzed wieków.

i to nie jest pogląd. nie masz argumentów nie obejrzawszy filmu. nie ma o czy z tobą dyskutować.
        • kamyk417 Re: Polecam "Malego ksiecia".... 16.08.15, 13:55
          A ja byłam z córką i bardzo nam się podobało.
      • camel_3d a co... 13.08.15, 12:47
        wedlug ciebie jest dla dzieci?
        • undoo Re: a co... 14.08.15, 01:44
          Napisze Ci, jak znajde chwile, ok? smile
          • undoo Re: a co... 14.08.15, 03:14
            smile
            Fajne filmy dla dzieci: Ania z Zielonego Wzgorza (wersja kanadyjska), Totoro, Spirited Away, Mary Poppins, Koralina, Kirikou. Ogladamy maniakalnie smile
            • camel_3d Re: a co... 14.08.15, 09:50
              koralina jest dla malych dzieci??! zartujesz....

z ta lasta wnioskuje ze masz corke smile))
              • koza_w_rajtuzach Re: a co... 15.08.15, 08:47
                > koralina jest dla malych dzieci??! zartujesz..

A dla jakich?
                Moje dzieciaki od dawna Koralinę oglądają. Bardzo fajna bajka.
            • camel_3d wiec tak 14.08.15, 17:53
              Totoro jak najbardziej.,
              krilestwo kotow,
              ksiezniczka mononoke

i wogole filmy z Ghibili sa rewelacyjne.
              Zreszta chyba mam wszytskie plus mase innych.. Mlody uwielbia Piano Forest Masayuki Kojima

Ale Ani z zielonego wzgorzy by nie przelknal..nie lubi takowych filmow.. Jak wspomnailem wczesniej nie uwazam, zeby koralina byla dla malych dzieci...ma straszne sceny. Moze 6-7 latek juz przezyje..ale 4-5 moze meic niezla traume.

Probowalem ogladac z mlodym Paranormana..niby dla 6 latkow, ale przerazil go ten film. ta sama metoda i ten sam producent...

• undoo Re: wiec tak 14.08.15, 18:28
                Ghibli jest super smile

Kwestia osobnicza w temacie Koraliny i Ani z Zielonego Wzgorza. Nie wiem, czy plci, bo syn obejrzal.
                • camel_3d Re: wiec tak 14.08.15, 18:44
                  mlody nie chcial Ani..bo dziewczynskie.. Chociaz w formie AudioBooka mu si epodobalo.
                  Koraliny nie chcial..przestraszylo go..ale to bylo jakies 1.5 roku temu.

Ale dzeici sa dziwne.. ja sie paniczeni balem Filmu Maly Muk, kiedy zakladal buty i nagle bardzo szybko poruszal nogami i biegl smile))
    • wro-tka Re: Polecam "Malego ksiecia".... 13.08.15, 08:54
      idę dziś ze własnym i sąsiednim dzieckiem wink
      książka przeczytana przez wszystkich domowników.

bardzo też polecam '"w głowie się nie mieści".
      • camel_3d od razu mowie... 13.08.15, 10:10
        ze bajka jest smutna i dzieciaki plakaly...
    • kanna Re: Polecam "Malego ksiecia".... 13.08.15, 13:07
      Moja 10-o latka zachwycona, ale książkę też uwielbia, czytała pierwszy raz jakiś rok temu.
      Mnie książka mniej zachwyca, ale film wizualnie piękny.
      I lepiej w 2 D oglądać.
    • mynia_pynia Re: Polecam "Malego ksiecia".... 13.08.15, 14:55
      Nie lubię tej książki jest jakaś taka .... Wszyscy ją polecają kochają, dają w prezencie, a jakbym ją dostała to bym się chyba wyrzygała tęczą wink. Czytałam z 20 lat temu.
      • wro-tka Re: Polecam "Malego ksiecia".... 14.08.15, 11:40
        sens książki, tak jak sam autor wielokrotnie daje do zrozumienia, jest niewidoczny dla oczu.

film widziałam, bardzo fajny.
        nie warto nie iść ! wink
        • camel_3d Re: Polecam "Malego ksiecia".... 14.08.15, 17:46
          > sens książki, tak jak sam autor wielokrotnie daje do zrozumienia, jest niewidoc
          > zny dla oczu.

smile)) dobra odpowiedz smile))
    • kanna mała zafascynowana :) 13.08.15, 23:27
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/fi/uh/lieb/yfGcWF4dEAWd4LCKNA.jpg

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3866931
    • akn82 Re: Polecam "Malego ksiecia".... 16.08.15, 21:13
      Czy to jest dobry film dla bardzo wrażliwej pięciolatki¿ Ktoś mi mówił, że końcówka może wymagać odwracania uwagi lub zasłonięcia oczu. Prawda to?
      Córka często przeżywa bajki w nocy, budzi się z wrzaskiem lub ma nieprzyjemne sny.
      Jeśli nie ten film, to co innego polecacie (z tego co akurat jest w kinach)?
      • kamyk417 Re: Polecam "Malego ksiecia".... 16.08.15, 22:08
        końcówka filmu faktycznie może przestraszyć dziecko ale to zawsze zależy od dziecka. Na jedno zadziała a na inne nie...ja byłam z 5latkiem i płaczu nie było raczej pytanie "uda im się"??
    • budzik11 Re: Polecam "Malego ksiecia".... 18.08.15, 15:42
      E tam, byliśmy, szału nie ma. Film niewiele ma wspólnego z 'Małym księciem", który jest IMO bajką filozoficzną raczej nie dla dzieci. Film jest bardziej przygodowy, z małymi wstawkami z Małego księcia, taki "misz-masz". Mnie się to nie podobało, nie ma absolutnie klimatu nostalgicznego książki, a reszta - bajka jak bajka. Coś jak "Odlot". Obejrzeć mozna, ale bez jakiegoś szczególnego entuzjazmu.
      • kanna Re: Polecam "Malego ksiecia".... 18.08.15, 16:07
        który jest IMO bajką filozoficzną raczej nie dla dzieci.

"Mały książę" - książka - IMO jest bajką filozoficzną właśnie dla dzieci i młodzieży. Zachwycał mnie jako dzieciaka, jak dorosłam - przestał, jest dość naiwny, wolę inne lektury. Dobry jest jako baza do rozmowy z dzieckiem.

Film nie jest ekranizacją książki, raczej wariacją na jej temat, rozwinięciem przesłania. Choć fragmenty książki są pięknie wizualnie podkreślone, Mały Książę i lis wśród róż - natychmiast kupuję taka grafikę.
    • radomska0 Re: Polecam "Malego ksiecia".... 24.08.15, 09:47
      Mały Książe to piękna i mądra opowieść. Film jest ładny, warto na niego zabrać dziecko, chociaż można się domyślić, że młodsze nie zrozumie metafor i aluzji odnośnie granicy między dzieciństwem a doroslością, na pewno jako dodatek na dobranockę można dzieciom czytać te historię smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka