Dodaj do ulubionych

polska sie nie popisala

07.09.15, 09:56
jesli chodzi o kwestie imigrantow podobnie zreszta jak czechy i wegry . Tak wiem ,ze mamy naszych uchodzcow z ukrainy i musimy sie nimi zajac .Tak wiem ,ze tak na prawde do nas jeszcze nie przybyli i moze bysmy staneli na wysokosci zadania tak jak to zrobili austryjacy czy niemcy.Narazie lacza nas z wegrami co jest dosyc wstydliwym towarzystwem zwlaszcza po ostatnich wydarzeniach. Czytalam tez wypowiedzi wegrow , ktorzy oczywiscie maja swoje racje oni chcieli tylko respektowac traktaty genewskie ale mozna bylo przy tym zachowac sie po ludzku a nie traktowac ludzi jak bydlo a potem na koniec dziwic sie ,ze juz nawet szklanki wody od nas nie chca ehhh . Wiem ,ze wiele z was mysli inaczej mam nadzieje ,ze czesc odczuwa podobnie .Mi jest ogromnie przykro po tym co wydarzylo sie na dworcu w keleti...
Obserwuj wątek
    • ruda.anka2 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 09:59
      Zobacz film
      wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Grekom-puszczaja-nerwy-Zrozpaczeni-fala-imigrantow-blagaja-o-pomoc,wid,17826616,wiadomosc.html?ticaid=1158a9&_ticrsn=5
      • araceli Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 10:02
        Oj taj oj tam. Przecież Marianna już napisała, że stosowanie prawa międzynarodowego do islamskich imigrantów ekonomicznych to 'taktowanie jak bydło' więc wszelka agresja z ich strony to oczywiście nasza wina!

Kocham pożytecznych idiotów.
        • dzikka Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 10:03
          niezalezna.pl/70607-granica-z-austria-wstrzasajaca-relacja-polaka-z-autokaru-napadnietego-przez-imigrantow#.VercQf57vxA.facebook
          • rosapulchra-0 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:49
            To akurat jest bujda na resorach. Już tu kilka dziewczyn to udowodniło.
    • zielonelato Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 10:06
      Jesteś kolejną pożyteczną id..... tu sobie wstaw przymiotnik. Zero refleksji tylko propaganda.
    • jagienka75 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 10:09
      Mi jest ogromnie przykro po tym co wydarzylo sie na
      > dworcu w keleti...

rozumiem, że było Ci też przykro, kiedy w stronę Węgrów , leciały butelki ze strony "biednych" uchodźców, którzy koczowali w pobliżu dworca? i to wszystko w obecności Policji.
      oczywiście ci krewcy uchodźcy to nikt inny, tylko zdrowe/dorodne i agresywne chłopy, bo nie kobiety z dziećmi, których jest zaledwie garstka.
    • margierita Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 10:17
      Strasznie mi jest przykro, że mi nie jest przykro, że nie chcemy u siebie ludzi nie szanujących naszej kultury a jednocześnie chcących nam narzucić swoją ale za nasze pieniądze.
      • marianna72 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 10:24
        Margierita ale powiedz mi czy ty jakiegos uchodzca juz spotkalas , ktos ci cos probowal narzucic ?? Masz za sasiada jakiegos muzelmanina i on ci cos narzuca?
        Czy tylko bazujesz sie na jakis opowiesciach nie zawsze prawdziwych czasami wyolbrzymionych a czasami z pominienciem kilku istotnych faktow co do takiej a ej sytuacji doprowadzilo.

Nie twierdze ,ze wsrod nich sa tylko osoby wielkiego serca sa rowniez cwaniacy osoby ,, ktorzy byli lub beda na bakier z prawem tak jak w kazdym spoleczenstwie. Wiekszosc jednak chce tylko spokojnego godnego zycia i warto chociaz dla nich przelamac uprzedzenia i traktowac ich jak ludzi
        • zuleyka.z.talgaru Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 10:36
          Twój mąż jest takim urodzajnym byczkiem, że ich tak bronisz?
          • hermenegilda_zenia Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 10:58
            Co za prymityw - kulturalna matka-Polka się odezwała. Czy ktoś za twoje poglądy nazywa cię łajnem i ostatnim chamem?
        • margierita Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 10:40
          Na szczęście mieszkam w Polsce i chociaż w duzym mieście, to jednak na prowincji, więc mam szczęscie nie mieć muzułmanina za sąsiada.
          Ale miałam "przyjemność" kontaktu z nimi w Brukseli. Wolałabym tej traumy nie wspominać.
          Niestety, że Berlinie też zbyt często bywam- na szczęście tylko bywam.
          • marianna72 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 11:23
            czyli rozumiem ,ze odpowiedz brzmi nie, nikt cie nie probowal do niczego zmusic nic ci narzucic .

• margierita Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 11:27
              W sytuacjach, w których miałam do czynienia bardzo próbowano mi narzucić i bardzo próbowano mnie zmusić- więc bardzo nie chcę tego mieć w domu/za płotem/ we własnym kraju
              • marianna72 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 11:37
                margierita napisała:

> W sytuacjach, w których miałam do czynienia bardzo próbowano mi narzucić i bard
                > zo próbowano mnie zmusić- więc bardzo nie chcę tego mieć w domu/za płotem/ we w
                > łasnym kraju

Ale o czym teraz mowimy?? Jesli piszesz o napastowaniu ze strony mezczyzn ja jako 16 latka zostalam uderzona przez polskiego pijanego mezczyzne,ktory walna mnie glowe krzyczac ty dziwko ( w suwalkach bylam na wakacjach) i nie zlicze tekstow jakie slyszalam niejednokrotnie od pijanych polskich gentelmenow( szczegolnie na wakacjach poza granicami kraju kiedy byli przekonani ,ze ja nie rozumiem) czy to oznacza ,ze wszyscy polacy to pijacy i chamy ?
                • margierita Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 11:57
                  Ja nie piszę tylko o napastowaniu a o całości tej kultury! A częścią tej obcej kultury jest nie tylko napastowanie, ale programowanie nie szanowanie innej kultury a narzucanie swojej (mi obcej!). I ja nie będę na własnej skórze sprawdzała, kto z nich personalnie ma do nas obcy, wrogi stosunek!
                  W moim domu to ja ustanawiam zasady! A że się to komuś nie podoba, to on ma problem nie ja.
                  • marianna72 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:08
                    Ale ty o tej kulturze nic nie wiesz naogladalas sie telewizji widzialas jakiegos muzelmanina z daleka i tyle.Wiadomo ze dziennikarze opisuja sytuacje , ktore w jakis sposob przyciagaja uwaga .Nikt nie bedzie czytal o nudnym zyciu amina i jej meza mammadu z dwojka dzieci , ktorzy pracuja dzieci chodza do szkoly i nic sie szczegolnego nie dzieje .A takich histori sa miliony
                    • margierita Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:20
                      Ta część wiedzy która mam sprawia, że jestem przeciw. Więcej wiedzy sobie nie życzę.
                    • echtom Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:24
                      > Ale ty o tej kulturze nic nie wiesz naogladalas sie telewizji widzialas jakiegos muzelmanina z daleka i tyle.

Pisałam w innym wątku, że miałam kiedyś okazję poznać bliżej grupę uchodźców z tej kultury w europejskim kraju, więc nie myśl, że tu same ignorantki ksenofobki siedzą.
                    • mag1982 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:25
                      Mój wujek w latach 80 pracował w Iraku i owszem z tego co opowiadał próbowano go nawracać. On się bronił tym, że jest katolikiem i nie może zmienić religii bo by mu rodzina nie wybaczyła i to był dla nich argument. Najbardziej przekichane mieli ci co się przyznali, że są ateistami. Podobno codziennie współpracownicy ich molestowali "jak to w nic nie wierzysz" i na siłę próbowali nawracać. Wujek opowiadał to już wiele lat temu.
                    • straw-berry Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:43
                      miałam nieprzyjemność pracować z muzułmanami, na studiach też poznałam kilku. choć jestem osobą tolerancyjną z przykrością muszę powiedzieć to o nich: bydło.
                • ruda.anka2 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 11:58
                  Czego dziewczyno nie rozumiesz? Że są granice? Że obowiązuje jakieś prawo?
        • misiu-1 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 11:37
          marianna72 napisała:

> Margierita ale powiedz mi czy ty jakiegos uchodzca juz spotkalas , ktos ci cos
          > probowal narzucic ?? Masz za sasiada jakiegos muzelmanina i on ci cos narzuca?

A Ty zatrułaś się kiedyś sama muchomorem? Nie? To może zjesz jakiegoś, żeby pokazać, jaka jesteś nowocześnie myśląca i tolerancyjna?
          • marianna72 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:32
            misiu-1 napisał:

> marianna72 napisała:
            >
            > > Margierita ale powiedz mi czy ty jakiegos uchodzca juz spotkalas , ktos c
            > i cos
            > > probowal narzucic ?? Masz za sasiada jakiegos muzelmanina i on ci cos nar
            > zuca?
            >
            > A Ty zatrułaś się kiedyś sama muchomorem? Nie? To może zjesz jakiegoś, żeby pok
            > azać, jaka jesteś nowocześnie myśląca i tolerancyjna?
            >

Zly przyklad .Przestajesz jesc grzyby bo slyszales, ze ktos zatrul sie muchomorem?
            • joa66 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:38
              Marianna - co Twoim zdaniem powinny zrobić władze węgierskie? Mnie manipulacja typu " dzieci z tobołkami jak bydło podstępem zwabiane do obozów" nie rusza. Proszę o konkrety.
            • misiu-1 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:51
              Przykład jest dobry. Nie musimy uczyć się wyłącznie na własnych błędach. Mądry człowiek potrafi uczyć się na cudzych.

PS. Nie przestaję, bo nie zacząłem. Jeśli nie potrafię odróżnić danego grzyba od muchomora, to go nie jem.
        • dzikka Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 11:39
          Ta dziewczyna spotkała nawet kilku
          www.youtube.com/watch?v=Sg90QGuD7V4
          • hipinka Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:16
            straszne sad
          • misiu-1 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:39
            Swoją drogą sposób rozumowania tej dziewczyny jest typowy dla współczesnego leminga. Ktoś jej mówi, że pójdzie do piekła, a jej jest z tego powodu przykro.
            Albo to jest prawda, albo nieprawda. Albo się w to wierzy, albo nie. Ale jeśli nie wierzę, to mam to w dupie, a nie jest mi z tego powodu przykro. Niech lekarze przestaną wmawiać ludziom, że palenie zabija, bo i tak nie uwierzą, a będzie im przykro. big_grin
        • tiszantul Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:10
          jeśli niemcy dają miliony euro na dżihadystów, to pojawienie się płatnych trolli w tym temacie jest tylko kwestią czasu. Cóż zresztą internetowe trolle przy agresywnym proislamskim trollingu mejnstrimowych mediów.

> Margierita ale powiedz mi czy ty jakiegos uchodzca juz spotkalas , ktos ci cos
          > probowal narzucic ?? Masz za sasiada jakiegos muzelmanina i on ci cos narzuca?
          > Czy tylko bazujesz sie na jakis opowiesciach nie zawsze prawdziwych czasami wyo
          > lbrzymionych a czasami z pominienciem kilku istotnych faktow co do takiej a ej
          > sytuacji doprowadzilo.

czy za trolling już odpowiadają automaty, czy niskobudżetowi klepacze zagraniczni z google translatorem? nie, nie widzieliśmy ani jednego "uchodźca" ani "muzelmanina" i "bazujemy się" na treściach mejnstrimowych mediów o biednych kobietach z dziecmi uciekającymi do Niemiec przed wojną w turcji, przed wojną w serbii i przed wojną na węgrzech. Biedne kobiety uciekają z dziecmi, a ich mężowie dzielnie bronią domostw w Syrii, ponieważ są Syryjczykami. To dopiero są "prawdziwe opowieści". Masz rację, nikt, zupełnie nikt nie próbuje nam czegokolwiek narzucic. Jedynym źródłem faktów, do jakiego mamy dostęp, są Twoje wypowiedzi, prosimy o więcej.
        • rosapulchra-0 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:50
          marianna72 napisała:

> Czy tylko bazujesz sie na jakis opowiesciach nie zawsze prawdziwych czasami wyo
          > lbrzymionych a czasami z pominienciem kilku istotnych faktow co do takiej a ej
          > sytuacji doprowadzilo.
          Ja miałam sąsiadów muzułmanów. Nikt mi niczego nie narzucał.
          >
          > Nie twierdze ,ze wsrod nich sa tylko osoby wielkiego serca sa rowniez cwaniacy
          > osoby ,, ktorzy byli lub beda na bakier z prawem tak jak w kazdym spoleczenstwi
          > e. Wiekszosc jednak chce tylko spokojnego godnego zycia i warto chociaz dla nic
          > h przelamac uprzedzenia i traktowac ich jak ludzi
          Dokładnie tak jak w każdej nacji.
    • afro.ninja Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 10:24
      Tak, Polska w ogole sie nie popisala. Neicj sie najpierw zajmie sprawa Polakow, przyjdzie czas i na uchodzcow. Tylko, unia nam nie da forsy na Polakos z Kazachstanu.
      naszdziennik.pl/mysl/19046,dlaczego-polska-nas-nie-chce.html
      Jak tylko PO wygra wybory, nie da rady, wpuszcza uchodzcow do Polski. Teraz nie moga, bo by przegrali z kretesem, chociaz wszystko im sie wybacza, to i kilkadziesiat tysiecy Arabow, wyborcy PO zniosa dzielnie i z usmiechem na twarzy.
      • baltycki Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 11:22
        PiS tez wpusci.
        • afro.ninja Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 11:28
          baltycki napisał:

> PiS tez wpusci.
          >

Na pewno nie tyle co PO. smile
          Zalezy ile pis dostanie mandatow i jak pojdzie psl w tych wyborach... Szydlo moze nie wpuscic, PO musi.
          • baltycki Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 11:35
            > Szydlo moze nie wpuscic,
            Tak, tak, a Prezydent Duda oglosi referendum.
            Nie takie obietnice wyborcze slyszelismy.
      • pulower8 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:11
        UE zabrania Polsce przyjąć Polaków z Kazachstanu?
    • woman_in_love to idź do psychiatry 07.09.15, 11:36

• marianna72 Re: to idź do psychiatry 07.09.15, 11:38
        ???
    • kozica111 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 11:41
      Marianno weź pod uwagę że doświadczenia Polaków ze środowiskiem imigranckim sa nieliczne a te co sa bywają negatywne.Niestety to co sie obecnie dzieje nie pomaga żadnej ze stron.Głośno sie mówi o nietolerancji, strachu Polaków ale dlaczego nie piętnuje sie chuligaństwa sporej grupy uciekinierów, bo maja prawo byc zdenerwowani?
      A jak sie czuje Grek któremu weszli na posesje i wybijają szyby, ma prawo sie denerwować czy nie?
      • k1234561 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 11:54
        Ja tego bydła i dziczy w Polsce nie chcę.A rząd zamiast robić bezsensowne referenda niech zapyta Polaków czy chcą w Polsce imigrantów.Z tego co rozmawiam z ludźmi nikt ich nie chce i wszyscy raczej z duża rezerwą, a wręćz obawą podchodzą do ich goszczenia.Ci imigranci to zupełnie inna kulturowo grupa ludzi.Diametralnie inna religia,poglądy,przekonania i wychowanie.Odmienne od naszego.Poczytajcie sobie co oni wyrabiają w tych obozach,jak traktują pomoc (jedzenie,ubrania itp. rzeczy) od państw europejskich,poczytajcie,poczytajcie jacy są chamscy,butni,agresywni i roszczeniowi.Mam nadzieję,że Polska przyjmie ich jak najmniej,a może nawet wcale,a jak juz będziemy musieli ich przyjąć to sami szybko z Polski uciekna traktując nas jako kraj tranzytowy do NIemiec.Oni się nie asymilują,do roboty mają 2 lewe,języków uczyć się nie będą,ale w podzięce za pomoc i gościnę parę zamachów nam zrobią jak już się nieco rozgoszczą w Europie.
    • joa66 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 11:49
      Zapomniałaś o istocie problemu. Cały kryzys w Budapeszcie został spowodowany tym, że przybysze nie chcieli uzyskac status uchodźcy na Węgrzech. Satatus uchodźcy daje ci prawo zamieszkania I pracy w kraju, w którym ten status otrzymałeś. Pozostałe kraje UE - bezwizowo tylko turystyka do max 90 dni. Węgrzy chcieli ich zatrzymać i zarejestrować zgodnie z przepisami UE.
      • marianna72 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:04
        joa66 ja to rozumiem i napisalam o tym w pierwszym poscie. Nie rozumiem jednak jak mozna traktowac ludzi jak bydlo oszukiwac ich podstawiac autobusy klamiac ,ze jada do granicy a wywozic do obozow , przygladac sie obojetnie ludziom , ktorzy ida dniem i noca autostrada z tobalkami dziecmi .

A taka ciekawostke , ktora odkrylam niedawno chcialam wam opowiedziec.Ogladajac telewizje komentowalam z synem ,ze to co sie dzieje zmieni obraz obecnego swiata.Porownalam to do wielkiej wedrowki ludow tak jak w polsce byly okreslane migracie z iv i v wieku .No i syn ( konczacy szkoly we wloszech) nie bardzo rozumial o czym mowie ( rozmawialismy po polsku i jemu wielka wedrowka ludow nic nie mowila).Poklikalismy w internecie i zrozumialam dlaczego bo we wloszech to sie nazywa Inwazja plemion barbarzynskich Krotko mowiac punkt widzenia zalezy od punktu... itd
        • dzikka Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:12
          Bo to była wędrówka ludów barbarzyńskich, doprowadziła do zmian etnicznych oraz w rezultacie do upadku cesarstwa. Był to okres krwawy i nie przebiegał pokojowo.
        • joa66 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:13
          "ludzi jak bydlo oszukiwac ich podstawiac autobusy klamiac ,ze jada do granicy a wywozic do obozow "

To nie jest traktowanie ludzi jak bydło. To była jedyna szansa na zarejestrowanie zgodnie z prawem. Co byś zaproponowała gdyby tłum ODMÓWIŁBY ci stanowczo rejestracji?

p.s. dodajmy - obozów dla uchodźców, bo samo słowo "obóz" źle się kojarzy, chyba, że takie było zamierzenie.
        • echtom Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:29
          > przygladac sie obojetnie ludziom , ktorzy ida dniem i noca autostrada z tobalkami dziecmi .

Nie uciekali przed bombami, tylko otwarcie łamali unijne prawo. A jak ktoś z dobrego serca chciał pomóc, to się okazywało, że też źle.
        • iskierka3 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:02
          Nie wiem czy zdaje sobie sprawe, ze to byly zdziebko inne czasy. Obecnie jak widac tez zaczyna obowiazywac nie prawo stanowione tylko kto silniejszy. Jak widac imgranci de facto sa silniejsi i robia co chca, w nosie majac nasze prawo. Tylko czy do czasow prawa piesci rzeczywiscie chcemy wracac?
        • esme83 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:26
          > Nie rozumiem jednak jak mozna traktowac ludzi jak bydlo oszukiwac ich podstawiac autobusy klamiac ,ze > jada do granicy a wywozic do obozow ,

Zrozum, że ci ludzie złamali prawo. Jeśli ja złamię prawo, to też policja nie uwzględni tego, że chcę opuścić kraj, tylko zamknie mnie w areszcie śledczym.

• iskierka3 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:48
            Zawsze mozesz wtedy walic piesciami w sciane, krzyczec i zagrozic strajkiem glodowym oraz porownac stosowne sluzby do dowolnie wybranych historycznych oprawcow, a zakonczyc stwierdzeniem, ze to wstyd i bol taki czujesz. Jak widac dziala.
    • krejzimama Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 11:56
      Autorka widzę z tych co muszą włożyć rękę do ognia żeby zrozumieć jaki jest gorący i parzy.
    • echtom Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:03
      > Mi jest ogromnie przykro po tym co wydarzylo sie na dworcu w keleti...

Ale co właściwie się wydarzyło?
      • krejzimama Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:13
        Może chodzi jej o ten syf jaki muslimy pod sobie zostawiły.
    • edelstein Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:10
      Gratuluje Polakom trzezwego spojrzenia na sprawe uchodzcow.Mam nadzieje,ze Merkel wreszcie sie opamieta.
      • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:20
        Edel, nie chcę Cię martwić, ale w Niemczech będzie coraz gorzej i gorzej i za parę lat będziesz się bać wyjść z domu.
        • edelstein Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:54
          Juz jest.Pisalam w sasiednim watku.Moi znajomi zostali zaatakowani i obrabowani przez uchodzcow.Obawiam sie wojny.Znajomy powiedzial, ze jest ciekawy ile zaplacono za witanie na dworcu z balonikami.Co ciekawe Media pokazuja to na pierwszych stronach i w pierwszych odslonach programow.Natomiast dzisiejsze podpalenia dwoch o srodkow dla uchodzcow wepchniecia miedzy wodke,a zakaske czyli Informacje malo wazne.
    • iziula1 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:12
      To ty Marianno powinnaś się wstydzić. Polska napisałaś z małej litery sad

Zapraszam cię do mojego miasta. Zobaczysz ile daliśmy uchodźcom z Czeczenii. Daliśmy im dach nad głową-mieszkają w bloku mieszkalnym , budownictwo lata 80 , jak większość zabudowy osiedlowej w mieście. Dajemy im wsparcie finansowe - zasiłki i zapomogi. Opłacamy ich opiekę medyczną - dzieci i dorośli. Zapewniamy dla dzieci warunki do nauki i opieki przedszkolnej. Wybudowaliśmy im plac zabaw.
      Czego mam się wstydzić?
      Czego mój kraj ma się wstydzić?

A teraz zapraszam cię abyś porozmawiała z osobami które im pomagaj. To środowisko muzułmanów w moim mieście się radykalizuje. Jeszcze 3-4 lata temu kobiety chodziły w spódnicach o długości kolano-lub dłużej ale zakryte stopy i chustka we włosach. Teraz wszystkie kobiety z tego ośrodka mają chusty zakrywające szczelnie głowy, spódnice do kostek, bluzki zakrywające ramiona do nadgarstków, niektóre nawet noszą rękawiczki bez względu na pogodę.
      To z naszego ośrodka wywieziono 3 muzułmanów wspierających ISIS i próbujących werbunku we wschodniej Polsce.
      To w tym ośrodku prawo koranu jest ponad prawem polskim.
      Chcesz to zobaczyć? Chcesz się przekonać?
      • marianna72 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:22
        iziula1 napisała:

> To ty Marianno powinnaś się wstydzić. Polska napisałaś z małej litery sad

No nie faktycznie problem tej samej wagi .Pisze na telefonie wszystko pisze mala litera chyba ze zdanie po kropce , wskakuja mi wloskie wyrazy niestety i nie ma polskich liter
        >
        • ruda.anka2 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:24
          Ciekawe, że na argumenty wagi większej zwyczajnie nie odpowiadasz.
          • marianna72 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:18
            bo mam zwyczajnie inne doswiadczenia i tez moglabym opowiedziec jak zyja cudzoziemcy w moim miescie , jak sie integruja jak nie spotkalam sie z zadnymi radykalnymi zachowaniami .Jacy sa uprzejmi i pomocni i dyskretni to sa moje doswiadczenia .
        • tiszantul Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:39
          > No nie faktycznie problem tej samej wagi .Pisze na telefonie wszystko pisze mal
          > a litera chyba ze zdanie po kropce , wskakuja mi wloskie wyrazy niestety i nie
          > ma polskich liter

może najpierw naucz się obsługiwac telefon, a dopiero później próbuj ogarniac bardziej skomplikowane tematy?
          na przykładzie marianny widac, do jakiego typu odbiorcy trafia medialna narracja w sprawie imigrantów
    • lauren6 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:25
      Musisz mieć szczęśliwe i bezproblemowe życie, że smucisz się takimi pierdołami, które ani od ciebie nie zależą, ani ciebie nie dotyczą. Dorośnij.
    • tiszantul Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:29
      > jesli chodzi o kwestie imigrantow podobnie zreszta jak czechy i wegry
      > Narazie lacza nas z wegrami co jest dosyc wstydliwym towarzystwem zwlaszcza po ostatnich wydarzeniach.

Dla Marianny najważniejsze jest zachowywac się tak, żeby Niemiec był z niej zadowolony. Na szczęście społeczeństwo ma coraz mniej kompleksów i w końcu dociera do niego, że to, co o nas piszą w gazetach na Zachodzie, nie ma żadnego znaczenia, a wręcz im lepsza decyzja dla nas, tym gorzej będą o niej pisac na Zachodzie. Węgry zachowały się znakomicie, szkoda, że nas nie stac na taką suwerennosc.

> Mi jest ogromnie przykro po tym co wydarzylo sie na dworcu w keleti...

Przecież Ty nawet nie ogarniasz, że ten dworzec wcale nie jest "w keleti", z każdego zdania widac, że absolutnie nie masz pojęcia o temacie, na który usiłujesz się wypowiadac. Tylko kompromitujesz swoje stanowisko, i dobrze.
      • marianna72 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:40
        dworzeckeleti w budapeszcie, lotnisko okecie w warszawie, na okeciu Jeszcze nie uslyszalam co ty o tym myslisz narazie biegasz po watku ale na temat nic nie napisalas
        • joa66 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:51
          marianna - dopóki będziesz manipulowała językiem, a nie mówiła o faktach, nikt serio nie będzie Ciebie traktował.
      • fogito Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:44
        Mam nadzieje, ze Polska sie popisze i tego bydła do kraju nie wpuści. Zachodnia Europa juz sie zadławia swoją poprawnością polityczna. Za chwile sytuacja będzie nie do opanowania.
    • isa_bella1 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:45
      Chyba część z was zapomina że mówimy o grupie ludzi, która jest w opozycji do naszych wartości i naszego sposobu i stylu zycia. Ktoś zarzucał mi że generalizuję muzułmanów ponieważ stwierdziłam że dla życia ludzkiego nie mają szacunku. A jak zapytałam czy mają skoro tak traktują swoje kobiety i dzieci to już cisza, odpowiedzi brak. Polakom nie można zarzucić braku współczucia i chęcia niesienia pomocy. Popatrzcie co się działo w czasie II WŚ,polacy naprawde potrafili pomagac żydom, którzy żyli w innej kulturze ( moja rodzina została wymordowana za pomoc żydom) . Tu mówimy o innej kulturze .Wiele osób napisało b. mądre rzeczy o tym jakimi ludźmi sa muzułmanie i do czego dażą. I naprawdę Polska nie może być krajem któremu zawsze i wszedzie można wejść na głowę. Więc potrzebujemy porzadnej władzy, która nie będzie sługusem Europy w imie politycznej poprawności. Najpierw zadbajmy o siebię oraz pomagajmy mądrze naprawde potrzebującym ( kobietom i dzieciom) a nie uchodźcom ekonomicznym .
    • margierita Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 12:50
      Jeszcze tytułem wątku startowego:
      "Polska się nie popisała", "Narazie lacza nas z wegrami co jest dosyc wstydliwym towarzystwem"

Przepraszam, a dlaczego mamy robić coś dla poklasku? I czyjego poklasku?
      • esme83 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:29
        I dlaczego autorka wątku obraża Węgrów?
        • marianna72 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:36
          a gdzie ja ich obrazam?
          • esme83 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:48
            W pierwszym wpisie wątku.
            • marianna72 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:51
              zacytuj prosze bo nie moge sie doparzec niczego obrazliwego.
              • esme83 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:54
                "Narazie lacza nas z wegrami co jest dosyc wstydliwym towarzystwem zwlaszcza po ostatnich wydarzeniach".

Najlepsze jest to "zwłaszcza". Wychodzi na to, że Węgrzy zawsze są wstydliwym towarzystwem, no a ostatnio to już zwłaszcza. Aż ocieka tolerancjąsmile
                • echtom Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:58
                  Wobec Węgrów nie obowiązuje poprawność polityczna wink
              • joa66 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:12
                Marianna- szkodzisz uchodźcom. Te złe emocje tłumu, agresja , rasizm są efektem takich wypowiedzi jak Twoja. Manipulujesz i myślisz, że to przejdzie. Jeżeli chcesz coś zmienić w nastawieniu ludzi - podaj im konkrety a nie łzawe historie. Ludzie są wściekli nie tyle na imigrantów/uchodźców tylko na to, że próbuje się z nich zrobić idiotów.
                • marianna72 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:23
                  moze masz racje nie pomyslalam o tym. Nie byla moim zamiarem manipulacja ja widze to wszystko inaczej
                  • joa66 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:24
                    Jeżeli celem nie była manipulacja, to napisz w końcu o konkretach, a nie o "tobołkach" . Na przykład to co Wegrzy mogli zrobic zgodnie z prawem?
                    • iskierka3 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:44
                      To uslyszalas joa konkret - powinni zachowac sie jak ludziewink rozumiem z tego, ze przestrzegajacy przepisow, rozdajacy jedzenie i broniacy ciezarnej przed wlasnymi mezem - zachwuja sie jak zwierzeta, a awanturujacy sie na greckich wyspach, wszczynajacy bijatyki i rzucajacy kamieniami - jak ludzie? To faktycznie, pora umieracwink
                • iskierka3 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:33
                  Z nich a przy okazji z imigrantowwink ostaja sie tylko ci pouczajacy i cierpiacy katusze wstydu za ludzkosc, ze szczegolnym uwzglednieniem Europy Srodkowo-Wschodniejwink polowa ludzkosci to prymitywy, dazace do eksterminacji obcych, polowa bezwolni, durnowaci nieszczesnicy nad ktorymi nalezy sie pochylicwink i ci nieliczni wspaniali co sie pochylaja. Tak ja to widze i tak - imigranci nie budza we mnie negatywnych uczuc, takie marianny i sfonariny - ogromne.
    • asia_i_p Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:24
      A ja mam mieszane uczucia.
      Z jednej strony jestem całym sercem za pomocą uchodźcom i chciałabym, żebym się w tej kwestii zgadzała z większą liczbą moich rodaków.

Z drugiej strony, kiedy na wysokiego moralnego konia wsiadają Niemcy, Francja czy Anglia, to mnie diabli biorą. Jeśli społeczeństwo polskie jest nieufne i zamknięte w sobie, to jest to efekt historii XX wieku w znacznym stopniu. Ktoś nas nauczył, że "umiesz liczyć, licz na siebie".

Jak mnie zaczną pouczać ci, co równie jak my dostali po dupie - Litwa, Łotwa czy Estonia - to z pokorą pochylę głowę i się zarumienię. A na razie uważam, że o lękach ludzi trzeba rozmawiać, a nie z punktu wyzywać od faszystów.
      • tiszantul Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:49
        > Jeśli społeczeństwo polskie jest nieufne i zam
        > knięte w sobie, to jest to efekt historii XX wieku w znacznym stopniu. Ktoś nas
        > nauczył, że "umiesz liczyć, licz na siebie".

są też doświadczenia dnia codziennego, jak się kończą sytuacje, w których ktoś nagle intensywnie próbuje w nas wzbudzac ufnosc. Chociażby akwizytorzy i ich "niezwykle subtelne oraz skuteczne" (w założeniu) sposoby wzbudzania ufności. Akwizycja, metoda "na wnuczka", osiedlanie dżihadystów. Na ofiary "wzbudzonego zaufania" wybiera się najbardziej naiwnych i bezbronnych...
      • iskierka3 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:58
        Przybij piatkesmile
      • hipinka Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:44
        asia, mam dokładnie tak samo
        z jednej strony szkoda mi tych ludzi, którzy NAPRAWDĘ uciekli przed bombami i terrorem i którzy całymi rodzinami uciekają zostawiając dorobek całego życia - tym należy pomóc, ale MĄDRZE
        z drugiej strony zwyczajnie boję sie i czuję niechęć do tych mułzumańskich hord, roszczeniowych i zachowujących się jak u siebie, i wcale nie trafia do mnie argument, że i tak od nas uciekną, bo słaby socjal
        • cersei8 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:57
          Dokladnie tak. Pomoc, ale ta pomoc niekoniecznie musi sie przejawiac daniem mieszkania i zasilku.
          Przede wszystkim wyjasniac na wstepie, ze tu obowiazuje kultura europejska, jesli nie beda przestrzegac jej zasad to moga wracac skad przybyli, chocby pod bomby.
          Przyznawac tymczasowy azyl, do czasu gdy sytuacja w regionie sie ustabilizuje, ewentualne prawo pobytu tylko dla tych ktorzy moga cos Europie zaoferowac.
          Nie przyznawac azylu tym ktorzy nie maja dokumentow, albo nie sa w stanie w jakis sposob udowodnic kim sa. Tak ja rozumiem ze niektorzy mogli NAPRAWDE stracic dokumenty (ale niewielki procent, bo tego sie raczej pilnuje) ale jakies slady ich istnienia musza byc przeciez.
          Tych co tylko udaja ze uciekaja przed wojna odsylac natychmiast.

Ja tez sie ich boje.
          Nie ma opcji zeby nie doszlo do jakiegos zamachu...

hipinka napisała:

> asia, mam dokładnie tak samo
          > z jednej strony szkoda mi tych ludzi, którzy NAPRAWDĘ uciekli przed bombami i t
          > errorem i którzy całymi rodzinami uciekają zostawiając dorobek całego życia - t
          > ym należy pomóc, ale MĄDRZE
          > z drugiej strony zwyczajnie boję sie i czuję niechęć do tych mułzumańskich hord
          > , roszczeniowych i zachowujących się jak u siebie, i wcale nie trafia do mnie
          > argument, że i tak od nas uciekną, bo słaby socjal
          • iskierka3 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 15:15
            Podpisuje sie. Obecna polityka skonczy sie katastrofa. Calkowita poblazliwosc dla wybrykow imigrantow polaczona z odsadzaniem od czci i czlowieczenstwa kazdego, kto osmieli sie ich skrytykowac, zaskutkuje polaryzacja i radykalizacja postaw tubylcow az w koncu krew sie poleje. Nie pojmuje tylko jednego - to nie jest wniosek wymagajacy szczegolnej wiedzy socjologicznej, i co? I rzadzacy tego nie widza?
            • cersei8 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 15:36
              Ale tez czy rzadzacy nie widza, ze w ich krajach nikt tak naprawde nie chce imigrantow.
              No moze oprocz lewicowych skrajnych oszolomow...

iskierka3 napisała:

> Podpisuje sie. Obecna polityka skonczy sie katastrofa. Calkowita poblazliwosc d
              > la wybrykow imigrantow polaczona z odsadzaniem od czci i czlowieczenstwa kazdeg
              > o, kto osmieli sie ich skrytykowac, zaskutkuje polaryzacja i radykalizacja post
              > aw tubylcow az w koncu krew sie poleje. Nie pojmuje tylko jednego - to nie jest
              > wniosek wymagajacy szczegolnej wiedzy socjologicznej, i co? I rzadzacy tego ni
              > e widza?
            • joa66 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 15:48
              Nie pojmuje tylko jednego - to nie jest wniosek wymagajacy szczegolnej wiedzy socjologicznej, i co? I rzadzacy tego nie widza?

IMHO - z powodu bieżącego zaangażowania w gospodarkę Afryki na rękę im jest "ślepota" . I to się sprawdzało przez lata. No i nagle chyba przestaje się sprawdzać, ale innej polityki nie wypracowali.

Poza tym - jeżeli Londyn i Paryż od ponad 10 lat nie są w stanie wypracować polityki bezpieczeństwa/ochronu Eurotunelu, to jak mają ogarnąć Afrykę i konflikty własnych interesów.
              • joa66 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 15:54
                Zresztą...wojna w Syrii to efekt "rozbieżności" w wizji regionu między Berlusconi z Kadafim a Cameronem i Sarkozym.

Dlatego wydaje mi się wyjątkowo perfidne oskarżać Węgrów o to, że próbowali postępować zgodnie z prawem unijnym i - o zgrozo - wybrali podstęp zamiast pacyfikacji.
    • demonii.larua Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:37
      Ale czym Polska miała się popisywać? Przecież Polska nie ma żadnego problemu z UCHODŹCAMI, nawet z tymi ukraińskimi których miało być dziesiątki tysięcy.

>Tak wiem ,ze ta
      > k na prawde do nas jeszcze nie przybyli i moze bysmy staneli na wysokosci zadan
      > ia tak jak to zrobili austryjacy czy niemcy.
      Hmm... no wiesz tu w Niemczech tak naprawdę mało kto rozumie o co chodzi Merkel, że wpuszcza wszystkich jak leci. Myślisz, że przyjmowanie wszystkich "to jest stanie na wysokości zadania"? Obawiam się, że nie.
      • iziula1 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:44
        Szczerze, to ja też nie rozumiem intencji Angeli Merkel.
        Nie rozumiem też w jaki sposób mieliśmy pomóc uchodźcom , którzy nie chcieli podporządkować się przepisom prawa panującym na Węgrzech, jak i w strefie Schengen. uchodźcom,m którzy prawem pięści ŻĄDALI transportu do Niemiec ?!
        Mieliśmy najechać Węgry? Wysłać samoloty VIPu po uchodźców , złote dywany rozwinąć? Wysłać im kawior i szampana ?

W sumie powinniśmy brać z nich przykład i udać się na lotnisko Okęcie i ŻĄDAĆ transportu do Wielkiej Brytanii. BO CHCEMY!!!! Bo jesteśmy uchodźcami ekonomicznymi, nawet nasz graniczny sąsiad jest w stanie wojny, czyż nie jesteśmy zagrożeni wink

• mag1982 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:49
          Ja chcę do Kanady!!! Kto ze mną?
          • zielonelato Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:54
            Ja uwielbiam ten krajsmile
            Ale można już lecieć bez wizy, do Montrealu konkretnie chcęsmile
          • echtom Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:55
            Jeszcze nie byłam, ale może by mi się tam spodobało wink
        • iskierka3 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:55
          O Londyn by mi odpowiadal. Zeby mi tylko zadne tam peryferie! Bo jak sie normalnie sfrustruje to popamietajawink
        • demonii.larua Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:58
          Można by napisać, że Polacy się nie popisali - owszem panika, sianie nienawiści itp. przerosło moje wszelkie oczekiwania, a spotkałam się z nienawiścią taką, ze kilka osób zwyczajnie wyautowałam z kegu swoich znajomych. Ale pisanie, że Polska się nie popisała to tak jakby pisać, że Merkel prowadzi politykę antyemigrancką big_grin
      • arista80 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:46
        Rozmawiałam wczoraj z Tunezyjczykiem, który od wielu lat mieszka we Włoszech, ma żonę Włoszkę i powiedział mi, że on sam jest przeciwko przyjmowaniu tych uchodźców. Powiedział, że właśnie zachowanie wielu z nich tylko rujmuje reputację tych mułzumaninów, którzy mają dobre intencje i chcą się asymilować ze społeczeństwem i że przez nich potem wszyscy uważani są za terrorystów.
        • iskierka3 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:50
          O to, to. Moim znajomi muzulmanie mowia to samo. Pomagac - tak. Ale promujac przemoc i rozwiazania silowe. Ze strony imigrantow silowe, zeby nie bylo. I zdecydowanie zwalczac akty przemocy.
          • iskierka3 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:50
            NIE promujacsmile
    • echtom Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 13:53
      > Na razie lacza nas z wegrami co jest dosyc wstydliwym towarzystwem

A ja myślałam, że jesteśmy bratankami. Nie znam osobiście żadnego Węgra, ale jakoś wolę być łączona z narodem, który zachował jeszcze trochę zdrowego rozsądku niż z tymi, które już się zadławiły poprawnością polityczną.
      • cersei8 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:01
        W sumie to dla nas korzystna sytuacja do Europy Zachodniej naplywja stada muzulmanow, a do Polski i Wegier oraz innych ktorzy sie "nie popisali" beda uciekac Niemcy i Francuzi, zeby normalnie zyc w niemuzulamnskim kraju.
        Tylko dalej sie "nie popisujmy" bo co nam wtedy zostanie? Rosja i Bialorus?
      • zielonelato Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:02
        W moim drzewie genealogicznym jest i rodowita Węgierka , która wybrała męża Polaka. Podejrzewam,ze sporo Polaków nie wie o swych węgierskich przodkach.
        Węgrzy zachowali wszystkie procedury dot, migrantów, co złego zrobili?
        • cersei8 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:07
          No wlasnie tego nam zalozycielka watku nie napisala i raczej nie napisze...
          Moze limuzyn nie podstawili, dziewic nie zaoferowali?

zielonelato napisała:

> W moim drzewie genealogicznym jest i rodowita Węgierka , która wybrała męża Po
          > laka. Podejrzewam,ze sporo Polaków nie wie o swych węgierskich przodkach.
          > Węgrzy zachowali wszystkie procedury dot, migrantów, co złego zrobili?
          • arista80 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:13
            Nie od dziś wiadomo, że najgorsi są ci, którzy starają się pomóc, ale sensownie i wyznaczając przy tym pewnie granice, tak by nie dać sobie wejść na głowę, no i by ta opieka miała ręce i nogi.
          • marianna72 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:14
            mogli zachowac sie jak ludzie
            • mag1982 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:16
              A jak miałoby się to objawić?
            • joa66 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:20
              To znaczy jak? - konkrety, mariannko, konkrety
              • marianna72 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:44
                mogli np zapewnic minimalny komfort tym ludziom na dworcu , zapewnic jedzeni picie koce zapewnic mediatorow , tlumaczy .Nie w momencie kiedy juz nad sytuacja nie panowali i wszystkim puszczaly nerwy ale w momencie przybycia.Mogli sie na to przygotowac wiedzieli ,ze przybywaja.Dlaczego zatrzymano pociagi , budapeszt jest mniej wiecej w centralnych wegrzech jesli chodzilo o respektowanie traktatow dlaczego nie zatrzymano ich wczesniej tuz po przekroczeniu granicy. Oklamywano ich mowiac ,ze pojada pod granice a wywozono do obozow dla uchodzcow ok bali sie rozruchow ale do czego to doprowadzilo .Albo pociagi , ktore wyjezdzaly aby zatrzymac sie 40 km za budapesztem . I ludzie , ktorzy wedrowali autostrada nie madrzej bylo w tym momencie podstawic autobusy .Ok wszystko niby w zgodzie z prawem ale zwyczajnie malo po ludzku
                • iskierka3 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:54
                  Jedzenie, koce i picie byly. O licznych tlumaczy z tak egzotycznych jezykow nie musi byc wcale latwo, a zwaz, ze ci tlumacze musieliby sie zgodzic na wspolprace. Odnosnie miejsca - gdziekolwiek by ich zatrzymano byloby zle. A majac niezadowolony, agresywny tlum - tez bym go pod byle pretekstem wywiozla z miasta, zeby jesli dojdzie do rozruchow, doszlo do nich w szczerym polu a nie w gesto zaludnionej metropolii. Jak wiem, w Budapeszcie to tylko Wegrzy mieszkaja, wiec kto by sie tam przejmowal. Zadna strata.
                • joa66 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 15:07
                  Próbowali zapewnic ten minimalny komfort, ale jedzenie, picie itd nie zostało przyjęte.

Nie ma żadnego znaczenia GDZIE na Węgrzech zatrzymano pociąg - Budapeszt wydaje się najlepszym miejscem z powodu zaplecza.

Okłamywali dlatego, bo dobrowolnie nie chcieli zarejestrowac się na Węgrzech, zgodnie z prawem. Mieli do wyboru - podstęp lub pacyfikację. Naprawdę pacyfikacja byłaby lepsza?

Pomyśl chwilę. I podaj "ludzkie" rozwiązanie.
            • cersei8 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:20
              To znaczy jak w tej konkretnej sytuacji?
              Pytam serio, co w tej konkretnej sytuacji Wegrzy zlego i nieludzkiego zrobili?

Przestrzegali prawa i przepisow, co mogli zrobic wiecej?
              Tym bardziej ze mowimy o kilkutysiecznym tlumie, a nie o samotnej matce z dzieckiem na reku.

marianna72 napisała:

> mogli zachowac sie jak ludzie
              • diamondcrazy Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:27

No przeciez zachowali sie jak ludzie: dali jedzenie i wode. Wszystko zostalo wyrzucone.

cersei8 napisał(a):

> To znaczy jak w tej konkretnej sytuacji?
                > Pytam serio, co w tej konkretnej sytuacji Wegrzy zlego i nieludzkiego zrobili?
                >
                > Przestrzegali prawa i przepisow, co mogli zrobic wiecej?
                > Tym bardziej ze mowimy o kilkutysiecznym tlumie, a nie o samotnej matce z dziec
                > kiem na reku.
                >
                > marianna72 napisała:
                >
                > > mogli zachowac sie jak ludzie
            • joa66 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:21
              Robisz, krecią robotę prawdziwym uchodźcom. To nieludzkie.
        • echtom Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:09
          > Węgrzy zachowali wszystkie procedury dot, migrantów, co złego zrobili?

Zapytałam o to autorkę wątku, ale nie odpowiedziała.
          • iskierka3 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:38
            Nie odpowie bo wie tylko jaki mniej wiecej jest obecnie trend zeby byc cool osoba. To z nim idzie zwawo bez szczegolnych przemyslen.
            • marianna72 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:50
              Kobieto odpowiadam na ile moge ale was jest 50 ja jedna cierpliwosci .Nie wydaje mi sie ,ze jestem jakos szczegolnie trendy w tym watku jestem chyba jedyna , ktora tak mysli
              • iskierka3 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:58
                Bo tu sie samo chamstwo wypowiada przeciezwink
                • marianna72 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 15:07
                  skoro tak uwazasz
                  • iskierka3 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 15:10
                    No nie, nie samo - procz Ciebie oczywisciesmile
                    • marianna72 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 15:21
                      wiesz iskierko to ty uzywasz inwektyw ja jeszcze w tym watku zadnej nie uzylam za to zostalam wyzwana od idiotek a moj maz od agresywnych byczkow czy cos w tym stylu wiec wiesz daruj sobie.
    • misiu-1 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:14
      marianna72 napisała:

> Narazie lacza nas z wegrami co jest dosyc wstydliwym towarzystwem

Wstydliwym towarzystwem mogliby być Niemcy, Francuzi czy Anglicy - albo bandyci, albo zdrajcy i przeniewiercy. Ale nie Węgrzy. Zapamiętaj to sobie. Węgrzy, choć formalnie sojusznicy Hitlera, podczas IIWŚ zachowali się wobec Polski lepiej niż nasi formalni sojusznicy - Francuzi i Anglicy.
      • marianna72 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:57
        no i ?? wtedy zachowali sie tak a teraz inaczej , to ich wczesniejsze zachowanie rozgrzesza ich kolejne bledy ?
        • misiu-1 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 15:12
          marianna72 napisała:

> no i ?? wtedy zachowali sie tak a teraz inaczej , to ich wczesniejsze zachowan
          > ie rozgrzesza ich kolejne bledy ?

Jakie błędy? Ich obecne postępowanie nie jest żadnym błędem, więc nie potrzebują rozgrzeszenia. Cała wina leży po stronie Niemiec i Francji. To te państwa winne są z jednej strony rewoltom w Afryce i na Bliskim Wschodzie a z drugiej - wabieniu emigrantów socjalem. I to one powinny ponieść za to całą odpowiedzialność. W tym także finansową. Węgrzy nie są nic winni emigrantom. Mieliby pełne prawo (także moralne) w ogóle nie wpuścić do siebie żadnego "uchodźcy". Krytykowanie Węgrów przez faktycznych winowajców służy tylko odwróceniu uwagi od własnych błędów.
    • joa66 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:18
      .Narazie lacza nas z wegrami co jest dosyc wstydliwym towarzystwem zwlaszcza po ostatnich wydarzeniach

A w jakim stopniu towarzystwo Włoch (np Abisynia/Etiopia) , Francji (np Algeria) czy UK (np Nigeria) jest lepsze?
      • znowu.to.samo Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 14:43
        Załozycielka wątku za niedługo będzie śmiać się z własnej głupoty, jak najedzie się jeszcze więcej ciemnego towarzystwa i sfrustrowani sytuacją zaczną rozrabiać. Kto zapewni wyżywienie, mieszkanie i pracę takiej armii ludzi??? to proste: nikt...żaden europejski kraj, nawet niemcy, nie da rady utrzymywać na dłuższą metę takiej armii ludzi. Armii stale powiększającej się. To kosztuje gigantyczne pieniądze. Oni jedynie cynicznie i perfidnie wykorzystują system, w czasie kryzysu za chwilę nawet Niemcy będą trzeszczeć w posadach......

Jeszcze troche, cierpliwości poczekajcie, parę latek i wspomnicie swoją głupotę
        • kozica111 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 15:27
          To nie będą lata, to będą miesiące niestety.
    • tatibi Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 15:33
      Ja mam nadzieje, ze Wegrzy zloza wniosek o postawienie rzadu Merkel przed Trybunalem za zlamanie traktatow miedzynarodowych.
      • cersei8 Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 15:38
        A Niemcy o postawienie ich przed Trybunalem Stanu (lub jego niemieckim odpowiednikiem) za spowodowanie sytuacji skrajnego zagrozenia dla spoleczenstwa niemieckiego.

tatibi napisała:

> Ja mam nadzieje, ze Wegrzy zloza wniosek o postawienie rzadu Merkel przed Tryb
        > unalem za zlamanie traktatow miedzynarodowych.
        • diamondcrazy Re: polska sie nie popisala 07.09.15, 17:00
          Zobaczycie, ze Merkel jeszcze Nobla dostanie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka