Dodaj do ulubionych

malujecie sie codziennie?

• lola211 Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 20:23
      Pełny makijaz do pracy.Plus obcasy.
      Na zakupy podklad, tusz.
      Na plac zabaw, do parku itp lekki krem tonujacy.
      Na dzialke nic.

na co dzień chyba dziwnie by patrzyli jakbym córkę r
      > ano do przedszkola odwoziła w szpilach i pełnym makijażu

Gdybys za chwile miala jechac do pracy to nie byłoby to nic dziwnego.

Ja syna odprowadzam w lekkim nieładzie bedąc, bo dla mnie godzina 8.30 to świt,wracam i po sniadaniu i porannej kawie zabieram sie za ogarnianie.Ale wiekszosc matek jest otej porze elegancko odstawiona- to te udajace sie do pracy.
    • stonkamarnotrawna Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 20:37
      Nawilżający krem do twarzy i tusz do rzęs.
    • nanuk24 Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 20:51
      Maluje sie codzienni (jak ty to nazywasz, pelny makijaz: podklad, pider, cienie, kredki, rozjasniacze, maskara, szminka/blyszczyk) i zakladam bizuterie, aczkolwiek zdarza mi sie miec dni bezmakijazowe, nie mam problemu wyjsc na ulice "niezrobiona". Natomiast chce powiedziec, ze odwozac dzieci do szkoly/przedszkola nigdy nie mam makijazu, makijaz robie sobie po, wiec dzieci odbieram(jezli odbieram) juz "zrobiona".
    • zwariowana_wariatka Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 21:01
      maluje się, bo uważam, że makijaż u kobiety to element profesjonalnego wyglądu. poza tym o wiele lepiej wyglądam z makijażem, nie jestem jak typowa piękna naturalnie e-matka wink
    • ina_nova Re: malujecie sie codziennie? 07.09.15, 21:44
      Tak
    • default Re: malujecie sie codziennie? 08.09.15, 08:46
      Gdy idę do pracy - tak, pełny makijaż, podkład, puder, cienie, kreski, tusz do rzęs, konturówka i szminka (no - latem bez podkładu, tylko sypki puder).
      Gdy wychodzę "prywatnie" - na zakupy, odwiedzić mamę, coś załatwić na mieście - "skrócona wersja" makijażu : trochę pudru, kreski, podwinięcie rzęs jednym pociągnięciem szczoteczki, szminka.
      Gdy pozostaję w domu z mężem : kreski, odrobina pudru, błyszczyk.
      Gdy jestem w domu sama albo sama z psami idę do lasu : nic, najwyżej krem ochronny zimą/filtr latem.
    • solejrolia Re: malujecie sie codziennie? 08.09.15, 08:50
      tak, maluję się codziennie. zawsze maskara na rzęsy, krem bb, to taka wersja minimum z minimum.
      bo dalej to idzie puder w kamieniu, trochę różu, jakiś błyszczyk,
      a na wieczór (albo jak jestem zmęczona i żeby rozświetlić oko) to również cień na powieki.
    • quelquechose Re: malujecie sie codziennie? 08.09.15, 09:55
      Jak ide do pracy, to zawsze mam makijaz. Czyli korektor pod oczy, lekki podklad, puder, zrobione oko. Gdy wychodze na chwile w weekend - np. do sklepu, lub odwiezc gdzies corke, to sama skora zrobiona, oko nie. Jak siedze w domu, to staram sie nic nie nakladac na twarz (oczywiscie myje ja i kremuje).
    • 18lipcowa3 Re: malujecie sie codziennie? 08.09.15, 12:21
      jestem zadbana, maluję się owszem codziennie- chyba że nie wychodze z domu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka