Dodaj do ulubionych

Rzuciłam prace!!

16.09.15, 19:49
Pracowałam ponad 11 godzin na dobę. Tak też zarabiałam. Idę na swoje. Małe biuro. Dorosłość po 40tce. Dziecko w domu, a nie na zajęciach dodatkowych.
Obserwuj wątek
    • amoreska Re: Rzuciłam prace!! 16.09.15, 19:52
      Powodzenia smile !
    • rosapulchra-0 Re: Rzuciłam prace!! 16.09.15, 20:01
      Tak trzymaj!
      • mildenhurst Re: Rzuciłam prace!! 16.09.15, 20:05
        Lokal na biuro mam na parterze .zaklepany już. Zamiast do pracy w weekend polecimy z synem na grzyby.
        • natalie_rushman Re: Rzuciłam prace!! 16.09.15, 20:23
          Super. Życzę powodzenia. A jaka branża, jeśli mogę zapytać?
        • black.sally Re: Rzuciłam prace!! 16.09.15, 21:17
          mildenhurst napisała:
          Zamiast do pracy w weekend pole
          > cimy z synem na grzyby.

ni ma niestety grzybów sad
    • echtom Re: Rzuciłam prace!! 16.09.15, 20:09
      Czasem trzeba smile Też kiedyś rzuciłam i nie żałuję.
    • mamma_2012 Re: Rzuciłam prace!! 16.09.15, 20:12
      Wielu moich znajomych z własną firmą wychodzi z domu o 6.00, a wraca o 24.00. Sa wsrod nich i tacy, ktorzy zarabiają na życie na poziomie o jakim niewielu się śniło, jak i tacy, ktorzy zarabiają na jakiekolwiek zycie.
      Niemniej życzę powodzenia i trzymam kciuki! A jaka "specjalność"?
      • natalie_rushman Re: Rzuciłam prace!! 16.09.15, 20:20
        Wiesz, ja zarabiam po prostu "na życie", bez żadnych rewelacji, ale za to zawożę młodą do szkoły na 8.50, przyjeżdżam po nią zaraz po lekcjach. Jeśli zdążymy, idziemy sobie kawałek spacerkiem, idziemy na jakieś zakupy itp., ogarniamy zajęcia dodatkowe poza szkołą, lekcje, odpoczynek i wszystko mniej więcej do 20.00.
        Coś za coś. Jakbym musiała wyjść z domu o 7, odstawić dzieciaka na 7.30 do świetlicy, do pracy galopkiem na 8, a potem to samo w drugą stronę (16 - 16.30 - 17.30 w domu, potem druga szkoła, lekcje itp.), to wiem, że bym się całkowicie psychicznie załamała...
        • princesswhitewolf Re: Rzuciłam prace!! 17.09.15, 09:30
          > Coś za coś. Jakbym musiała wyjść z domu o 7, odstawić dzieciaka na 7.30 do świe
          > tlicy, do pracy galopkiem na 8, a potem to samo w drugą stronę (16 - 16.30 - 17
          > .30 w domu, potem druga szkoła, lekcje itp.), to wiem, że bym się całkowicie ps
          > ychicznie załamała...

milony ludzi chodzilyby zatem zalamane po swiecie. Nie rob z siebie psychicznej inwalidki. Ludzie pracuja duzo dluzej I ciezej wlasnie gdy otwieraja wlasna dzialalnosc.
          • zuleyka.z.talgaru Re: Rzuciłam prace!! 17.09.15, 09:41
            Princess masz jakis ból dupy?
            • princesswhitewolf Re: Rzuciłam prace!! 17.09.15, 10:56

Nie sadzisz, ze mam prawo wyrazic zdziwienie, ze ktos uwaza ze normalny 8 godzinny dzien pracy to powod do zalamania psychicznego? To conajmniej lekka przesada.

A propos….Zuleyka rozwazylabym reprezentowanie wyzszego poziomu kultury osobistej I omijania rynsztokowych wyrazen jesli nie chcesz byc odbierana na tym poziomie. Eh zapewne odpowiedz znowu przypomni o kloace I tylko potwierdzi, ze to jednak ten poziom…
              • kruche_ciacho Re: Rzuciłam prace!! 17.09.15, 13:36
                popieram cie princess
                jak poczytam opinie matek co to tylko pol etatu albo tylko od 8 do 16 bo inaczej nie dalyby rady..... tak jak mowisz, miliony ludzi na swiecie by sie zalamalo
                wrazliwe jakie
          • wioskowy_glupek Re: Rzuciłam prace!! 17.09.15, 13:59
            10/10
    • princess_yo_yo Re: Rzuciłam prace!! 16.09.15, 20:56
      yeah baby! powodzenia!
    • prophetess.pl Re: Rzuciłam prace!! 16.09.15, 20:57
      cool, mam nadzieje ze tez kiedys zaloze podobny post smile
    • mid.week Re: Rzuciłam prace!! 16.09.15, 21:09
      O a ja ciągle nie mogę się zebrać...
      Powodzenia, relacjonuj jak się będzie sprawa rozwijać! wink
    • solejrolia Re: Rzuciłam prace!! 16.09.15, 21:09
      No i git! POWODZENIA.
      I do zobaczenia na forum do południa- gdy wszyscy etatowcy są w pracy, my możemy popijać kawę na ematcetongue_out
    • mayaalex Re: Rzuciłam prace!! 16.09.15, 21:20
      gratuluje i powodzenia!
    • thea19 Re: Rzuciłam prace!! 17.09.15, 08:27
      tez tak kiedys zrobilam i nie zaluje. powodzenia!
    • zuleyka.z.talgaru Re: Rzuciłam prace!! 17.09.15, 09:41
      Gratulacje!!! Trzymam kciuki!
    • pulcino3 Re: Rzuciłam prace!! 17.09.15, 10:01
      Bravo TY! smile
    • ola_dom Re: Rzuciłam prace!! 17.09.15, 10:53
      smile

Będę Cię podglądać smile
      Trzymam kciuki bardzo mocno. Z zazdrości też wink
    • mozambique Re: Rzuciłam prace!! 17.09.15, 11:02
      byla keidys taka reklama w tv , kobitka sie wywnetrza w stylu "chciałam miec wiecej czasu dla siebei i dzieci wiec założyłam firmę"
      dawno sie tak nie usmialam jak na tej reklamie, i moje znajome przedsiębiorczynie ( co za okropne słowo swoją drogą) jeszcze bardziej
      w miare reguralne i przewidywalne czasowo sa te ktorych biznes to zalozona DG i w ramach niej normalna praca "u kogos" , zgodnie z normami czasu itp
      pozostałe , prowadzace w całości niezależne firmy , nawet te bardzo zyskowne, wlasciwie to mieszkają w pracy, jedzą w pracy , dzieci przyprowadzają do pracy i nawet rodzą w pracy
      • nenia1 Re: Rzuciłam prace!! 17.09.15, 13:58
        A jednak jest różnie z firmami, jak ze wszystkim w życiu. Prowadzę całkowicie niezależną firmę i pewnie faktycznie pracuję godzinowo więcej niż na etacie, ale mam też zupełnie inny komfort pracy i jej rytm. Po pierwsze nie muszę dojeżdżać, więc samo to powoduje oszczędność czasu, po drugie mogę pracować we własnym rytmie, jednym słowem dziś boli mnie np. głowa, ząb albo dusza, to odpuszczam, a jutro pracuję więcej, chcę spać dłużej to śpię itd. po trzecie dla mnie zawsze uciążliwa była praca powyżej 6 godzin ciurkiem, no taki mam organizm i już, jak pracowałam więcej niż 6 godzin, zaczynał mi nawalać przede wszystkim kręgosłup, ale i odczuwałam też irytację. Teraz robię sobie liczne przerwy w pracy, czasem idę na rower, czasem na spacer, na basen. Mimo że więcej pracuję, czuję się wyspana, jem regularnie posiłki, mam stałą dawkę ruchu, czuję się o wiele lepiej i nie muszę się martwić czy zdążę gdzieś na jakąś godzinę, bo wychodzę wtedy kiedy mam ochotę. Umawiam się na rano do dentysty czy fryzjera, robię zakupy w tygodniu gdy inni są w pracy, więc i mniej ludzi i więcej towaru do wyboru itd. A przede wszystkim gdy więcej pracuję to zawsze więcej zarabiam a to też mocno motywuje, bo wiesz że rozwijasz WŁASNĄ firmę, a nie cudzą - całkowicie inaczej psychicznie się do tego podchodzi.
        Oczywiście, zdaję sobie sprawę, że mój tryb życia może sporej grupie osób nie odpowiadać. Mnie odpowiada i to jest chyba najważniejsze - znaleźć coś dobrego dla siebie. Dlatego trzymam kciuki za mildenhurst i życzę żeby miała tak jak ja po paru latach poczucie dobrze podjętej decyzji.
    • joaaa83 Re: Rzuciłam prace!! 17.09.15, 12:27
      Z moich obserwacji wynika, że to raczej kobiety na etacie mają więcej czasu dla rodziny, a te posiadające DG myślą o 8-godzinnym dniu pracy, wolnych sobotach i przede wszystkim WDUPIEMANIU wszystkiego co związane z pracą przez resztę doby. Czasami lepiej pracę po prostu zmienić, jeśli jest zbyt czasochłonna.

Oczywiście i tak życzę powodzenia!
    • kawka74 Re: Rzuciłam prace!! 17.09.15, 14:05
      Powodzenia! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka