basia_400 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 17:51 Ja sobie nie zmarnowałam życia. Nie każdy muzułmanin bije żonę, nie każdy traktuje ją jak własność, z którą można robić, co się chce. Bo i w Polsce na wiochach zabitych dechami (nie tylko) są panowie, którzy swoje żony/partnerki leją i tresują, jak psy. Ja tam mogę mieć nakrytą głowę - noszenie chustki na głowie nie jest dla mnie poniżające, nie uwłacza to mojej godności. Czyli co, nie da się kubkuwkropki kulturalniej, prawda? Obowiązkowo musi być ta dzicz, ten brudas i ciapaty, no i rzecz jasna ja - cholerna dziw.., która się puszcza z tym ,,ciapatym''. No tak, jakby nie było, to by cię przecież skręciło. Co się tak dopi..... dowaliłaś do muzułmanów? Zrobili ci coś? Odpowiedz Link Zgłoś
kubekwkropki Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 18:10 Moja sprawność językowa pozwala mi wypowiadać sie pisemnie w najróżniejszy sposób. Od oficjalnego języka dyplomacji po kolokwializmy i dosadność. Więc teoretycznie sie da (umiem, jestem w stanie, posiadam kompetencje językowe). Ale ja NIE CHCĘ inaczej. To moj świadomy wybór. Uzasadniony powyżej. Nie zamierzam udawać tolerancji i wrażliwego zrozumienia dla kultury i przekonań które; oględnie mówiąc (ze względu na wrażliwe uszka niektórych forumek), niespecjalnie szanuje. Nie zamierzam tez udawać, że napływ dzikusów spod znaku półksiężyca i szariatu mnie nie mierzi. Mierzi mnie. Jestem przeciw. Powinnam współczuć chusty, niskiej pozycji społecznej i reszty ograniczeń. Choć w Twoim wypadku to zdaje sie na ochotnika. Sa kobiety, ktore wyboru nie miały. Im współczuje. Ciebie mi żal. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_400 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 18:27 Żal, bo...? Bo co? Współczuć chusty? A to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 18:34 Nie rozumiesz. Nie chusty ci współczuję. Współczuję, że jesteś zmanipulowana i zindoktrynowana. I że nie tego nie widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kubekwkropki Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 18:41 Bo z własnej woli dałaś z siebie zrobić niewolnicę, istotę ograniczoną, o wartości niewiele większej od wielbłąda, winną bezwzględne posłuszeństwo swojemu władcy i pozbawioną elementarnych praw. Co więcej to "one way ticket" - bez powrotu. Tak sie na własne życzenie dożywotnio ubezwlasnowolnic? Żałosna, skrajna bezmyślność. Ale oczywiscie są rożne zboczenia. Są zwolennicy wiązania i klamerek na sutki, są sadyści i masochistki, to i amatorki sarniookich habibi sie znajdą. Ale prosze swoich odchyleń nie projektować na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 18:36 Ale islam to nie tylko chustka. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 19:16 basia_400 napisał(a): Te, które jeszcze parę miechów temu za rasistowski tekst wsadzałyb > y do pudła, zgłaszały do prokuratury czy... (wpisać dowolne)? Witam No nie! Które to takie prędkie, żeby coś zgłaszać do prokuratury? Podaj imiona policjantek forumowych, proszę. Trzeba będzie im kocówę zrobić;-P Na koleżanki donosić... a feee! Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 19:33 ja juz tu kiedyś pisałam, że ja się nie boje uchodźców tylko moich kochanych rodaków Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 19:39 i to się nazywa mieć sprany mózg Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 19:47 sprane mózgi to mają rozkwitający w atmosferze histerii, strachu i nienawiści i w poczuciu swej wyimaginowanej wyższości. Zmartwię Cię, jesteś takim samym człowiekiem jak Syryjczyk i jakby Ci krwawy rezim wprowadzono w kraju to byś pewnie pierwsza wypier..... gdzie tylko można.... Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 20:09 Moi dziadkowie nie spieprzali, tylko walczyli. Moi r0dzice też. So... Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 20:59 musisz być strasznie stara chyba że w Iraku? Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 19:37 To jest dopiero podziękowanie i pokazanie prawdziwej twarzy ...współczuję żonom tych policjantów nie wiadomo czy po pracy do domu wrócą. Jak tu im współczuć jak zachowują się jak, już nie powiem kto. Nie, to nie moja bajka zakłamane, parszywe towarzystwo żerujące na kim czy czym tylko się da. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 19:44 Tak jak patrze na ta fotkę to się zastanawiam czy ta nasza obecna moda na "drwala" to przypadek czy jednak działanie podświadomości...taka walka na brody... Odpowiedz Link Zgłoś
ciociazlarada Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 20:36 Źle interpretujesz. Przecież jak na dłoni widać, że bronią demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 02.10.15, 12:40 Ja tam widzę starcie policjantów z dziećmi i kobietami. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 20:07 tez jestem przerażona rasizmem kwitnącym w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 20:15 tak? a obrazeczek u góry ci się podoba? twoi przodkowie walczący o Polskę przewracają się w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 20:24 Rasizmem? Muzułmanin to rasa? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 21:03 cosmetic.wipes napisała: > Rasizmem? > Muzułmanin to rasa? poczytaj co to jest rasizm, religia, kultura jak najbardziej mogą być powodem poczucia wyższości i gardzenia drugim człowiekiem. Ma rację Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 21:11 > poczytaj co to jest rasizm Ależ proszę: rasizm «pogląd oparty na przekonaniu o nierównej wartości biologicznej, społecznej i intelektualnej ras ludzkich, łączący się z wiarą we wrodzoną wyższość jednej rasy Chcesz jeszcze podyskutować o znaczeniu używanych słów? Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 02.10.15, 00:23 To ludzie sa rowni a nie kultury. Zgadnij kto to powiedzial. Podpowiem. Ayaan Hirsi Ali. Tez rasistka ? Odpowiedz Link Zgłoś
black.sally Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 20:37 a wez napisz,że nie lubisz psów, gejów i lesbijek.... a tu taka tolerancja wychodzi...prosze,prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love czy czujesz już powoli że przegrałaś swoje życie 01.10.15, 20:43 z habibim? Odpowiedz Link Zgłoś
basia_400 Re: czy czujesz już powoli że przegrałaś swoje ży 01.10.15, 20:48 A z kim ty przegrywasz swoje zycie, i tak juz marne, ze sie tak do mnie dopie......? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love myślisz że habibi obrzeza ci corke? (jak ją bedzie 01.10.15, 21:32 sz mieć) Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: czy czujesz już powoli że przegrałaś swoje ży 01.10.15, 21:36 rozpoczynasz nawracanie Basiu? dlaczego te wszystkie baby nie przechodzą np. na buddyzm, ba hinduizm, tylko na islam? Odpowiedz Link Zgłoś
tarkawodna Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 01.10.15, 22:09 basiu ............... zadbaj najpierw o swoją kulturę wypowiedzi, a potem będziesz innych pouczać jak mają się wypowiadać i jakie mają mieć poglądy. Ja osobiście jakoś nie widzę tych obelg, widzę że co niektóre się obawiają i mają do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
rhysmeyers22 Kubek 01.10.15, 22:30 Popieram kubekwkropki.w moim kraju moge głośno mowić o tym co mi sie nie podoba i wypad.a ja ich tu tez nie chce.zdecydowana większość to prymitywy,mentalne średniowiecze.juz mi wystarczy co wyprawiaja ich bracia w wierze aka isis.i dziś jest ich 7000 a za rok będzie dwa razy tyle,powoli ,rok po roku bedą sie rozmnazac(to im akurat idzie swietnie) ,panoszyć a ostatnia rzeczą jaka ich interesuje jest integracja.dlatego won ,niech spadają na drzewo.a miłośniczki i wrażliwe serduszka mogą spokojnie przyjmować kogo chcą pod SWÓJ dach. juz widze oczyma wyobraźni jak jedna z druga skomle gdyby tylko prawdziwy strach im zajrzał do tych politpoprawnych tyłków. Odpowiedz Link Zgłoś
helka.z.porcelany Re: Kubek 02.10.15, 00:48 To juz jest taka histeria, że wy, drogie panie, to nie wiecie, co piszecie i juz sie odklejacie od logiki i realizmu w stopniu zadziwiającym. Ten "pod swój dach" jest tego przykładem. Nikt wam przecież pod swój nikogo brać nie każe, a jak ja pod swój zaproszę, to bedzie ok? Nie zakładacie, że moge mieszkać w kamienicy/bloku/domu obok? To juz on wtedy rozbrojony z trotylu? ci To chyba juz nie strach, wynikający z zagrożeń, jakie niewątpliwie niesie ze sobą ta dała migracji, ale bicie piany, nieco jakby ba oślep. PS jak wyglada zjawisko strachu, który zagląda do politpoprawnego tyłka? Byłabym ciekawa, bo nigdy nie słyszałam. To jakieś poetyckie neologizmy, metafory, czy co? Histeria, argumentowana w taki sposob to już groteska. Dajcie se spokój, wypijcie meliskę i do spania. Jutro i tak żadna z was muzułmanina nie zobaczy na oczy. Zresztą za miesiąc i rok też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Kubek 02.10.15, 00:58 helka.z.porcelany napisała: > Histeria, argumentowana w taki sposob to już groteska. Dajcie se spokój, wypijc > ie meliskę i do spania. Jutro i tak żadna z was muzułmanina nie zobaczy na oczy > . Zresztą za miesiąc i rok też nie. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikka Co sie dzieje z Niemcami? Uchodźcy 02.10.15, 14:13 No, niektórzy na pewno ich zobaczą w nadmiarze. Do końca napływu imigrantów ( wśród których w mniejszości są ci naprawdę potrzebujący) jeszcze daleko a nastawienie Niemców dość szybko się zmienia: fakty.interia.pl/raporty/raport-imigranci-z-afryki/informacje/news-sondaz-niemcy-zaniepokojeni-fala-migrantow,nId,1897190 W Grecji tez ktoś nie wytrzymał: wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Bomba-zniszczyla-biuro-bylego-ministra-na-Lesbos,wid,17885069,wiadomosc.html?ticaid=115b06&_ticrsn=3 Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Co sie dzieje z Niemcami? Uchodźcy 02.10.15, 15:02 A miejscowi emigranci dalej będą udawać, że deszcz pada. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Co się z ematkami dzieje? Uchodźcy 02.10.15, 15:20 Przepraszam, to nie Ty mi zyczylas w watku ktory zalozylam (o tym,ze mi sie zachcialo trojkata) zeby mi moj facet flaki wyprul czy cos w tym stylu? Jezeli pomylilam nicki to przepraszam. Jezeli nie: moze najpierw sie zajmij swoja tolerancja a dopiero potem tolerancja ematek? Swiat trzeba zaczac zmieniac od siebie Odpowiedz Link Zgłoś