Dodaj do ulubionych

Lidl bitwa o kurtki

04.10.15, 07:40
Widziałam te filmiki z Sosnowca. Serio to tak w każdym sklepie wygląda jak "rzucają" nowy towar?
Miałam nawet iść zobaczyć te kurtki ale w końcu mi się nie chciało. Ciekawe czy w moim Lidlu tez takie sceny były.
Obserwuj wątek
    • amoreska Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 07:43
      Moja rada: pod żadnym pozorem pisząc o ludziach walczących o kurtki nie używaj słowa "hołota" wink
      • krejzimama Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 07:51
        Przecież nawet Kazik śpiewał "HOŁOTA!, HOŁOTA!, HOŁOTA!".
        Czy jakoś w tym stylu.
      • plater-2 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 17:46
        Slownik Doroszewskiego definiuje "hołota" takze jako - wrzaskliwa gromadka ( o małych dzieciach zwierzetach). smile)))

W tym znaczeniu stosuje Reymont, Mickiewicz i Konopnicka

• krejzimama Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 07:46
      Wczoraj zepsuli mój misterny plan poranka.
      Pojechałam rano około 8.00 zatankować i umyć samochód. Zaraz obok jest Lidl więc miałam zrobić zakupy. Trochę zdziwiło mnie ile samochodów rano na każdych światłach tam wjeżdża, ale że obok Lidla jedzie się do wielu firm a kawałek dalej jest nowe osiedle uznałam, że tak jest.
      Niestety parking okazał się pełny po brzegi, a ze sklepu wychodzili dumni mysliwi objuczeni zdobyczą. Dumne miny świadczyły o udanym polowaniu. Potem już tylko byłam świadkiem stłuczki i pięknej kłotni.

A te kurtki na pierwszy rzut oka wyglądały tndetnie, paskudnie i ohydnie.
    • moofka Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 07:46
      obejrzałam, chore
      lidl byl kiedys mojim ulubionym sklepem, teraz w dni "rzucania" omijam szerokim łukiem
      a i ten towar na ktory sie rzucaja wcale jakis rewelacyjny nie jest, a cena zwykla, sieciowkowa
      nie rozumiem fenomenu
      • krejzimama Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 07:50
        Na wyprzedażach w sieciówkach bywa taniej.
        • fadilla Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 09:45
          https://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/2015/9/28/146422a0-660e-11e5-9f17-feba324a9943/s.jpg To jest bardzo fajny lidlowski płaszcz,. Nie sadzę że w cenie 90 zeta w sieciówce dostanę. Oczywiście nie kupiłam rano nie mam czasu, a o 16 i tak by juz nie bylo, nawet nie jechałam.
          • beata985 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 10:28
            niestety na drugi dzień po kurtkach w moim lidlu nawet metka nie została..../sad a stara juz powoli zaczyna się rozłazić i ma więcej niż 2 mce jak tu któraś sugerowała..
          • lady-z-gaga Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 13:09
            dla kogo fajny, dla tego fajny
            dla mnie jest uosobieniem określenia "praktyczny" - bo ciepły, długi i ma "niebrudzący" kolor
            natomiast wygląda się w tym niewątpliwie tragicznie i nie rozumiem, jak może w tym chodzić ktoś, kto nie musi zasuwać zimą 3 km na przystanek PKSu, a potem długo tam czekać
            • beata985 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 15:02
              no właśnie dlatego, że praktyczny długi ciepły i niebrudzący to fajny.
              tego oczekuję po okryciu wierzchnim jesienno zimowym, kiedy plicha i piździawa, na spacerek od czasu do czasu nawet w zimę mogę założyc baiłą kurteczkę i szpilki ale nie na codzień, na zakupy czy inne codzienne szybkie wyjscia.
            • fadilla Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 15:42
              To jest płaszcz termiczny, nie zimowa kurtka. Ten jest cienki i bardzo lekki, na stronie ofery był tez załaczony worek, niby ze mozna go zwinac w mała kulkę i upchać w plecaku. wink Czyli raczej taki na co dzienne szuranie, atutem jest ta lekkość. Właśnie cos takiego chciałam mieć, oprócz innych, ktore juz mam. Musze mieć długo i ciepło, lubie połazić po wietrznej plaży. Nie wiem jak bym w nim wyglądała, może po przymierzeniu by mi sie nie spodobał, ale opis był zachęcający.
          • premeda Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 16:54
            U mnie były te krótkie po 60zł, i na sobotnim targu taka kurtka kosztuje 120zł , jest trochę cieńsza i ma inne pikowanie. I tak Lidl jest pod ręką, a najbliższe sieciówki we Wrocławiu, chyba, że coś jest w pobliskiej (jak to szumnie nazywają) galerią ale raczej w droższych cenach.
      • melancho_lia Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 07:50
        Ja jako cos mnie interesuje z ich oferty to proszę mamę by podeszła do swojego Lidla. U niej nigdy nie ma takich scen i tłumów.
        Ja raz byłam u siebie w dzień"rzucania" ciuchów dziecięcych i bluz. Moze to mało atrakcyjny towar był ale po pierwsze żadnych tłumów (z 10 osób) i po drugie pełna kultura- proszę, czy może mi pan podać, przepraszam itp.
        Moze tylko na te kurtki, crocsy czy torby witchena ludzie małpiego rozumu dostają.
    • jagienka75 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 08:02
      w większości Lidlów są takie sceny.
      to dobitnie pokazuje, jakie mamy w Polsce bogactwo/dobrobyt.
      • melancho_lia Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 08:41
        Nie wydaje mi się by o te kurtki to ubodzy wyłącznie walczyli.
        • paszewa Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 08:48
          a z czego te kurtki były? Chyba mnie coś ominęło. Za darmo rozdawali? wink
        • jagienka75 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 08:55
          a kto? bogaty, jak o karpie w Lidlu?
          osoba przy kasie raczej nie kupi "byle czego' i bić się z tłumem o durną kurtkę nie będzie.
          bogata nie jestem, raczej przeciętna, ale aż tak bym się nie wygłupiała.
          raz kupiłam kurtkę w jednej z takich promocji, którą ponosiłam raptem 2 miechy i mi się dosłownie rozlazła. powiedziałam, nigdy więcej.
          • nelamela Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 09:00
            W moim mieście nie ma Lidla więc takie atrakcje mnie omijaja wink. Ale pamiętam że kiedyś trafiłam do Lidla parę dni po tym jak rzucili crocsy.I się zdziwiłam że dużo rozmiarów dziecięcych i męskich było.Fakt dla kobiet jakaś końcówka rozmiarówki...
          • thank_you Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 09:24
            Ludzie pewnie nie wiedzą, że przy dobrych wiatrach mogą kupić dobra kurtkę czy buty za 1/3 ceny wyjściowej na wyprzedaży. Ostatnio widziałam kurtki GAPa z wypełnieniem z kacze go puchu - za 35 zł. Były śliczne i plusem sobie w brodę, że rozmiaru mojego syna nie było.

A kurtki w Lidlu ile kosztują? 7 dych? Pewnie taniej niż w Re, więc się biją. 😉
            • ladnyusmiech Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 10:10
              Ostatnio jak rzucili kurtki dla dzieci, poprosiłam mamę aby poszła o 8-mej i wzięła do koszyka dwa rozmiary i poczekała na mnie. Kosztowała 45 zł. - w sieciówce nieosiągalne. Kurteczkę kupiłam dla dziewczynki, bo dla chłopczyka nie przypadły mi do gustu. Zaoszczędziłam czas i pieniądze.
              W ten sam dzień w porównywalnych cenach kupiłam inne zimowe ubrania w coccodrillo.

Uważam, że część asortymentu jest dobra jakościowo w przystępnych cenach. Tyle. Ludzie, jak ludzie. Część z kulturą pójdzie na zakupy, a część hmm. Gdyby w innej sieciówce jak np. hm byłby moment w którym rzucają promocje w określony dzień, po określonych cenach i jeszcze byłoby zdjęcie ubrań - byłoby jeszcze gorzej.

• thank_you Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 10:15
                45 kurtka zimowa?

W pierwszym dniu wyprzedaży omijałam szerokim łukiem Zarę - sklep wygląda wtedy, jakby co 20 minut tajfun w nim przechodził.

Wysoko cenię sobie możliwość zakupów przez Internet, trzeba tylko poznać know-how. 😉
                • black_halo Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 18:32
                  Prawda. Ja np. okdrylam, ze taki Esprit, ktory normalnie jest dosc drogi, wlasciwie caly rok ma artykuly wyprzedazowe w sklepie internetowym. Raz na jakism czas przychodzi zas specjalna znizka dla zarejestrowanych klientow, 20%. I wtedy mozna sobie kupic dobre jakosciowo koszulki za 3-5 euro czy ladne wyjsciowe bluzki za 10-15 euro. Taniej niz w wielu sieciowkach, taniej niz w Lidlu.
              • atena12345 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 14:57
                ladnyusmiech napisała:

> Ostatnio jak rzucili kurtki dla dzieci, poprosiłam mamę aby poszła o 8-mej i wz
                > ięła do koszyka dwa rozmiary i poczekała na mnie. Kosztowała 45 zł. - w sieciów
                > ce nieosiągalne.

Po 35zł w zeszłorocznej wyprzedaży kosztowały kurtki w dziecięcej sieciówce, w tym roku w innej kupiłam dzieciom 2 grubsze przejściówki po 38zł
                • memphis90 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 17:55
                  Ale wiesz- nie każdy lata co tydzień po CH czatując na wyprzedaże, a Lidl rzuca takie zimowe kurteczki PRZED zimą, a nie na wyprzedaży wiosennej.
                  • atena12345 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 18:46
                    memphis90 napisała:

> Ale wiesz- nie każdy lata co tydzień po CH czatując na wyprzedaże,

Ale wiesz, omijam CH szerokim łukiem i kupuję w sklepach internetowych
                    • paskudek1 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 20:10
                      a ja NIE kupię dzieciakowi w sklepie internetowym. Bo musi przymierzyć, ba, wolalabym żeby mu przypadł ciuch do gustu. Bo wtedy nie muszę tracic nerwów na jego mękolenie że mu nie pasuje. A rozmiar rozmiarowi nieówny. prosty przyklad - kurtki w Lidlu byly w kilku wzorach - jedne ciensze, bez kaptura, drugie troche grubsze, w bardziej stonowanych kolorach i z kapturem. Ciensza w rozmiarze 152 byla na styk z ciut za krotkimi rękawami, druga dobra.
                      • thank_you Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 20:21
                        A o wymiarach słyszałaś? ☺
                      • atena12345 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 20:43
                        Skoro wolisz wyścigi w lidlu, to mnie nic do tego. Odniosłam się tylko do stwierdzenia, że ceny z Lidka są nieosiągalne w sieciówkach - są, czasem dużo niższe nawet.
                        Co do rozmiarów, to trudno tu nawet coś wyjaśniać, bo raz - są podane wymiary, a dwa - można niepasującą rzecz odesłać. Ale nie namawiam wink
      • landora Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 14:10
        Chciałam zamieścić filmik o podobnych scenach w UK, ale krejzi mnie ubiegła.
        W podobnej cenie kupiłam kiedyś puchową kurtkę w TK Max. Bez walki i wyrywania. I ładniejszą.
        • rosapulchra-0 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 15:06
          To na pewno white trash i imigranci byli big_grin
    • zofijkamyjka Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 09:50
      kiedyś wysłałam męża po soft shela dla córki. Był w ciężkim szoku i kurtki nie kupił smile
    • kadfael Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 09:58
      A ja byłam wczoraj wieczorem w Lidlu i melduję - pustki. A kurtek pełno w koszach.
    • naomi19 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 11:25
      A ja pierwszy raz wybrałam się w czwartek rano do Lidla. Bardzo się bałam, więc wzięłam chłopa do ochrony. Sama bym nie pojechała. No i nie stałam pod sklepem, tylko przyjechałam 8:10. Córce bardzo podobały sie te granatowe zimowe buty za 59zł. Nieśmiało przeszłam przez tłumy rzucających towarem dzikusów. Szturchali mnie, popychali. Było strasznie, jak w horrorze. Znalazłam takie buty, tyle, że brązowe. To był już jedyny but w rozmiarze mojej córki. Uciekłąm. Potem chłop jeszcze tam wróćił i granatowe już były. Ktoś wrzucił do koszyka.
      Wrażenia bardzo złe, bo ja nie lubię tłumów. Ludzi w ogóle nie lubię. Poświęciłam się dla dziecka...
    • klubgogo Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 11:28
      To jest żałosne.
      • semihora Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 13:58
        Żałosne jest, ale przedsiębiorczy Polak przed niczym się nie cofnie. Kurtki już wczoraj były do kupienia na olx, oczywiście odpowiednio droższe.
        • landora Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 14:12
          1. Nie tylko Polak.
          2. Właśnie, wiele osób kupuje na handel, a nie dla siebie.
          • semihora Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 15:06
            Jak w Polsce, to raczej Polak, a właśnie o scenach z polskiego Lidla piszemy. A jak w innych krajach, to mi rybka tongue_out
      • alka7777 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 17:59
        Sorry to nie jest żałosne. Po prostu ludzie uwierzyli że ten towar jest ok w stosunku do ceny i jakości więc warto kupić. Problem że4 towaru mało więc ludzie starają się kupić pierwszego dnia.
        • klubgogo Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 20:15
          Żałosne jest zachowanie tych ludzi. Przecież oni nie rzucili się po te kurtki z biedy, bo z biedy można na ciuchach znaleźć coś za 5 zł, rzucili się z pazerności.
    • madzioreck Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 13:34
      Byłam tydzień temu w Lidlu po maszynę do szycia, którą rzucają raz na pół roku, ponoć dobry sprzęt, i ponoć też ciężko upolować. Nie liczyłam, że się załapię w sobotę o 15, ale stało jeszcze kilkanaście sztuk - może już się nie biją o nie, a może mój Lidl taki mniej oblegany wink
      • wioskowy_glupek Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 13:43
        W Biedrze podobnych bitw nie ma a kurtki w tym tygodniu były w tych samych cenach wink
        Ja ostatnio psu nakupowałam sporo rzeczy w biedronkowej promocji, poszłam w poniedziałek po południu, już nie było z czego wybierać big_grin
        • naomi19 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 15:12
          Jakościowo rzeczy Biedronka -Lidl to niebo a ziemia.
          • beata985 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 15:16
            jeżeli chodzi o ciuchy to widzę to tak-damskie ciuchy beznadzieja zarówno w biedrze jak i w lidlu-oprócz zalinkowanych płaszczy offcorss tongue_out
            buty-obrzydliwość tu i tu,
            dla dzieci w lidlu można było coś wybrać fajnego, w biedrze nie wiem, nie mam porównania, bo mi dzieciory wyrosły,
            rzeczy zwierzęce w biedrze były extra-chodzi mi o tą ostatnią promocję.
            • naomi19 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 15:22
              No to ja mam zupełnie inne doświadczenia, może sięgamy po różne rzeczy w tych samych sklepach, co też jest możliwe. Koszulka damska z lidla, którą kupiłam jest niezniszczalna, świetnie uszyta. Sama się zdziwiłam. Buty w biedrze dziecięce trampki za 40zł rozleciały się po miesiącu , a były bardzo ładne. Ogólnie Lidl zainteresowanie ciuchami osiągnął świetną jakością (w stosunku do ceny) i niewielką ilością produktów, co sprawia, że ludziom wydaje się wyjątkowe. Te buty za 59zł granatowe nie odbiegają w niczym tym, które oglądałam do tej pory (od 150 wzwyż), co do jakości
              • bbuziaczekk Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 15:33
                Uwielbialam rzeczy z Lidla dla dzieci ale tylko Lupilu. Dla tych starszych od rozm 122 Peppeters nie jestem zadowolona ani trochę! Jedne wielkie szmaty. Bluzki strasznie się rozciagaja i robia się szmaty.
                Już prawie wogole nie kupuje.
                Nigdy nie szlam w dniu rzutu bo nie jestem tak stuknieta żeby się zachowywać jak dzikus z buszu.
                Szlam albo popołudniu albo na drugi dzien. Jeśli udało mi sie dostać to ok a jeśli nie to tez ok.
                Teraz w czwartek były buty zimowe dla dzieci. No fajne, jakościowo tez fajne ale nie zamierzałam sie szarpac dlatego pojechałam na drugi dzień i to nie specjalni tylko bylam w pobliżu to weszłam.
                Udalo mi sie jeszcze kupic dla syna buty za 59 zl.
                Dla corki nie było wiec kupie ale nie lamentowalam z tego powodu smile
        • asia_i_p Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 21:10
          Z kurtkami nie próbowałam, ale dziecięce body z Biedronki bardzo szybko sprało się i rozeszło na szwach, Lidlowe lepiej się trzyma, choć wyjściowo wydawało się mniej atrakcyjne. Biedronkowe ubrania dla dzieci mi się nie sprawdzają.
    • marcelina4 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 16:01
      sceny z Sosnowca to kompletna porażka, czuję zażenowanie patrząc na to
    • premeda Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 16:50
      Ja właśnie przekonana, że w moim najbliższym Lidlu na pewno kurtki jeszcze leżą wróciłam z iglakami po 4,44zł wink Kurtki ostały się ino 2szt i to najmniejszy rozmiar. Wczoraj w innym Lidlu była ciotka i mówiła, że rozeszły się momentalnie, bo brano nawet po 5szt.
    • memphis90 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 17:59
      Nie wiem, jak płaszcze, ale wcześniejsze dziecięce soft shelle dla hołoty kupiłam kilka dni po pojawieniu się ich w sklepie, po kolejnym tygodniu jeszcze dokupiłam kurtkę dla siebie, bo tak leżały i leżały. U mnie jakoś tak spokojnie, kulturalnie.
    • zazou1980 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 20:57
      Dzis bylam w lidlu i nabylam rzeczona kurtke dla mlodej. Byly przerozne wzory i rozmiary i nie trzeba bylo sie tratowac jak bydlo...
    • mag1982 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 21:01
      Lidl mi nie po drodze i bywam rzadko ale z opowiadań stałych bywalców wiem, że bywa ciężko. Ja wolę wyprzedaże w sieciówkach czy Tesco. Kupuję dziewczynom ciuchy "na zaś" i zdarzało mi się kupić bluzeczki f&f po 6 zł za sztukę albo ostatnio sukienki na lato po 10 zł w h&m.
    • kaz_nodzieja Re: Lidl bitwa o kurtki 05.10.15, 10:15
      Widzę, że uchodźcy dotarli już do Sosnowca.
    • ela.dzi Re: Lidl bitwa o kurtki 05.10.15, 10:24
      Byłam o 8:30 i zobaczyłam jedną jedyną kurtkę i kobieta mi ją wyrwała smile Wysłałam swoich rodziców u siebie w mieście i o 10 jeszcze sporo kurtek było. Ale Lidl u moich rodziców powstał na wakacjach i chyba ludzie jeszcze nie czają klimatu big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka