melancho_lia 04.10.15, 07:40 Widziałam te filmiki z Sosnowca. Serio to tak w każdym sklepie wygląda jak "rzucają" nowy towar? Miałam nawet iść zobaczyć te kurtki ale w końcu mi się nie chciało. Ciekawe czy w moim Lidlu tez takie sceny były. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoreska Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 07:43 Moja rada: pod żadnym pozorem pisząc o ludziach walczących o kurtki nie używaj słowa "hołota" Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 07:51 Przecież nawet Kazik śpiewał "HOŁOTA!, HOŁOTA!, HOŁOTA!". Czy jakoś w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
plater-2 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 17:46 Slownik Doroszewskiego definiuje "hołota" takze jako - wrzaskliwa gromadka ( o małych dzieciach zwierzetach). ))) W tym znaczeniu stosuje Reymont, Mickiewicz i Konopnicka Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 07:46 Wczoraj zepsuli mój misterny plan poranka. Pojechałam rano około 8.00 zatankować i umyć samochód. Zaraz obok jest Lidl więc miałam zrobić zakupy. Trochę zdziwiło mnie ile samochodów rano na każdych światłach tam wjeżdża, ale że obok Lidla jedzie się do wielu firm a kawałek dalej jest nowe osiedle uznałam, że tak jest. Niestety parking okazał się pełny po brzegi, a ze sklepu wychodzili dumni mysliwi objuczeni zdobyczą. Dumne miny świadczyły o udanym polowaniu. Potem już tylko byłam świadkiem stłuczki i pięknej kłotni. A te kurtki na pierwszy rzut oka wyglądały tndetnie, paskudnie i ohydnie. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 07:46 obejrzałam, chore lidl byl kiedys mojim ulubionym sklepem, teraz w dni "rzucania" omijam szerokim łukiem a i ten towar na ktory sie rzucaja wcale jakis rewelacyjny nie jest, a cena zwykla, sieciowkowa nie rozumiem fenomenu Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 07:50 Na wyprzedażach w sieciówkach bywa taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 09:45 To jest bardzo fajny lidlowski płaszcz,. Nie sadzę że w cenie 90 zeta w sieciówce dostanę. Oczywiście nie kupiłam rano nie mam czasu, a o 16 i tak by juz nie bylo, nawet nie jechałam. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 10:28 niestety na drugi dzień po kurtkach w moim lidlu nawet metka nie została..../ a stara juz powoli zaczyna się rozłazić i ma więcej niż 2 mce jak tu któraś sugerowała.. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 13:09 dla kogo fajny, dla tego fajny dla mnie jest uosobieniem określenia "praktyczny" - bo ciepły, długi i ma "niebrudzący" kolor natomiast wygląda się w tym niewątpliwie tragicznie i nie rozumiem, jak może w tym chodzić ktoś, kto nie musi zasuwać zimą 3 km na przystanek PKSu, a potem długo tam czekać Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 15:02 no właśnie dlatego, że praktyczny długi ciepły i niebrudzący to fajny. tego oczekuję po okryciu wierzchnim jesienno zimowym, kiedy plicha i piździawa, na spacerek od czasu do czasu nawet w zimę mogę założyc baiłą kurteczkę i szpilki ale nie na codzień, na zakupy czy inne codzienne szybkie wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 15:42 To jest płaszcz termiczny, nie zimowa kurtka. Ten jest cienki i bardzo lekki, na stronie ofery był tez załaczony worek, niby ze mozna go zwinac w mała kulkę i upchać w plecaku. Czyli raczej taki na co dzienne szuranie, atutem jest ta lekkość. Właśnie cos takiego chciałam mieć, oprócz innych, ktore juz mam. Musze mieć długo i ciepło, lubie połazić po wietrznej plaży. Nie wiem jak bym w nim wyglądała, może po przymierzeniu by mi sie nie spodobał, ale opis był zachęcający. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 16:54 U mnie były te krótkie po 60zł, i na sobotnim targu taka kurtka kosztuje 120zł , jest trochę cieńsza i ma inne pikowanie. I tak Lidl jest pod ręką, a najbliższe sieciówki we Wrocławiu, chyba, że coś jest w pobliskiej (jak to szumnie nazywają) galerią ale raczej w droższych cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 07:50 Ja jako cos mnie interesuje z ich oferty to proszę mamę by podeszła do swojego Lidla. U niej nigdy nie ma takich scen i tłumów. Ja raz byłam u siebie w dzień"rzucania" ciuchów dziecięcych i bluz. Moze to mało atrakcyjny towar był ale po pierwsze żadnych tłumów (z 10 osób) i po drugie pełna kultura- proszę, czy może mi pan podać, przepraszam itp. Moze tylko na te kurtki, crocsy czy torby witchena ludzie małpiego rozumu dostają. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 08:02 w większości Lidlów są takie sceny. to dobitnie pokazuje, jakie mamy w Polsce bogactwo/dobrobyt. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 08:13 Bieda w Anglii Black Friday Fight 2014 COMPILATION: Walmart + Tesco MADNESS, television haul, lingerie brawl Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 08:15 Kultura zakupów w Niemczech. PS4 release Media Markt Deutschland 28 ???? ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 08:41 Nie wydaje mi się by o te kurtki to ubodzy wyłącznie walczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
paszewa Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 08:48 a z czego te kurtki były? Chyba mnie coś ominęło. Za darmo rozdawali? Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 08:55 a kto? bogaty, jak o karpie w Lidlu? osoba przy kasie raczej nie kupi "byle czego' i bić się z tłumem o durną kurtkę nie będzie. bogata nie jestem, raczej przeciętna, ale aż tak bym się nie wygłupiała. raz kupiłam kurtkę w jednej z takich promocji, którą ponosiłam raptem 2 miechy i mi się dosłownie rozlazła. powiedziałam, nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
nelamela Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 09:00 W moim mieście nie ma Lidla więc takie atrakcje mnie omijaja . Ale pamiętam że kiedyś trafiłam do Lidla parę dni po tym jak rzucili crocsy.I się zdziwiłam że dużo rozmiarów dziecięcych i męskich było.Fakt dla kobiet jakaś końcówka rozmiarówki... Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 09:24 Ludzie pewnie nie wiedzą, że przy dobrych wiatrach mogą kupić dobra kurtkę czy buty za 1/3 ceny wyjściowej na wyprzedaży. Ostatnio widziałam kurtki GAPa z wypełnieniem z kacze go puchu - za 35 zł. Były śliczne i plusem sobie w brodę, że rozmiaru mojego syna nie było. A kurtki w Lidlu ile kosztują? 7 dych? Pewnie taniej niż w Re, więc się biją. 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
ladnyusmiech Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 10:10 Ostatnio jak rzucili kurtki dla dzieci, poprosiłam mamę aby poszła o 8-mej i wzięła do koszyka dwa rozmiary i poczekała na mnie. Kosztowała 45 zł. - w sieciówce nieosiągalne. Kurteczkę kupiłam dla dziewczynki, bo dla chłopczyka nie przypadły mi do gustu. Zaoszczędziłam czas i pieniądze. W ten sam dzień w porównywalnych cenach kupiłam inne zimowe ubrania w coccodrillo. Uważam, że część asortymentu jest dobra jakościowo w przystępnych cenach. Tyle. Ludzie, jak ludzie. Część z kulturą pójdzie na zakupy, a część hmm. Gdyby w innej sieciówce jak np. hm byłby moment w którym rzucają promocje w określony dzień, po określonych cenach i jeszcze byłoby zdjęcie ubrań - byłoby jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 10:15 45 kurtka zimowa? W pierwszym dniu wyprzedaży omijałam szerokim łukiem Zarę - sklep wygląda wtedy, jakby co 20 minut tajfun w nim przechodził. Wysoko cenię sobie możliwość zakupów przez Internet, trzeba tylko poznać know-how. 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 18:32 Prawda. Ja np. okdrylam, ze taki Esprit, ktory normalnie jest dosc drogi, wlasciwie caly rok ma artykuly wyprzedazowe w sklepie internetowym. Raz na jakism czas przychodzi zas specjalna znizka dla zarejestrowanych klientow, 20%. I wtedy mozna sobie kupic dobre jakosciowo koszulki za 3-5 euro czy ladne wyjsciowe bluzki za 10-15 euro. Taniej niz w wielu sieciowkach, taniej niz w Lidlu. Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 14:57 ladnyusmiech napisała: > Ostatnio jak rzucili kurtki dla dzieci, poprosiłam mamę aby poszła o 8-mej i wz > ięła do koszyka dwa rozmiary i poczekała na mnie. Kosztowała 45 zł. - w sieciów > ce nieosiągalne. Po 35zł w zeszłorocznej wyprzedaży kosztowały kurtki w dziecięcej sieciówce, w tym roku w innej kupiłam dzieciom 2 grubsze przejściówki po 38zł Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 17:55 Ale wiesz- nie każdy lata co tydzień po CH czatując na wyprzedaże, a Lidl rzuca takie zimowe kurteczki PRZED zimą, a nie na wyprzedaży wiosennej. Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 18:46 memphis90 napisała: > Ale wiesz- nie każdy lata co tydzień po CH czatując na wyprzedaże, Ale wiesz, omijam CH szerokim łukiem i kupuję w sklepach internetowych Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 20:10 a ja NIE kupię dzieciakowi w sklepie internetowym. Bo musi przymierzyć, ba, wolalabym żeby mu przypadł ciuch do gustu. Bo wtedy nie muszę tracic nerwów na jego mękolenie że mu nie pasuje. A rozmiar rozmiarowi nieówny. prosty przyklad - kurtki w Lidlu byly w kilku wzorach - jedne ciensze, bez kaptura, drugie troche grubsze, w bardziej stonowanych kolorach i z kapturem. Ciensza w rozmiarze 152 byla na styk z ciut za krotkimi rękawami, druga dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 20:43 Skoro wolisz wyścigi w lidlu, to mnie nic do tego. Odniosłam się tylko do stwierdzenia, że ceny z Lidka są nieosiągalne w sieciówkach - są, czasem dużo niższe nawet. Co do rozmiarów, to trudno tu nawet coś wyjaśniać, bo raz - są podane wymiary, a dwa - można niepasującą rzecz odesłać. Ale nie namawiam Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 14:10 Chciałam zamieścić filmik o podobnych scenach w UK, ale krejzi mnie ubiegła. W podobnej cenie kupiłam kiedyś puchową kurtkę w TK Max. Bez walki i wyrywania. I ładniejszą. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 15:06 To na pewno white trash i imigranci byli Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 09:50 kiedyś wysłałam męża po soft shela dla córki. Był w ciężkim szoku i kurtki nie kupił Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 09:58 A ja byłam wczoraj wieczorem w Lidlu i melduję - pustki. A kurtek pełno w koszach. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 11:25 A ja pierwszy raz wybrałam się w czwartek rano do Lidla. Bardzo się bałam, więc wzięłam chłopa do ochrony. Sama bym nie pojechała. No i nie stałam pod sklepem, tylko przyjechałam 8:10. Córce bardzo podobały sie te granatowe zimowe buty za 59zł. Nieśmiało przeszłam przez tłumy rzucających towarem dzikusów. Szturchali mnie, popychali. Było strasznie, jak w horrorze. Znalazłam takie buty, tyle, że brązowe. To był już jedyny but w rozmiarze mojej córki. Uciekłąm. Potem chłop jeszcze tam wróćił i granatowe już były. Ktoś wrzucił do koszyka. Wrażenia bardzo złe, bo ja nie lubię tłumów. Ludzi w ogóle nie lubię. Poświęciłam się dla dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 13:58 Żałosne jest, ale przedsiębiorczy Polak przed niczym się nie cofnie. Kurtki już wczoraj były do kupienia na olx, oczywiście odpowiednio droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 14:12 1. Nie tylko Polak. 2. Właśnie, wiele osób kupuje na handel, a nie dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 15:06 Jak w Polsce, to raczej Polak, a właśnie o scenach z polskiego Lidla piszemy. A jak w innych krajach, to mi rybka Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 17:59 Sorry to nie jest żałosne. Po prostu ludzie uwierzyli że ten towar jest ok w stosunku do ceny i jakości więc warto kupić. Problem że4 towaru mało więc ludzie starają się kupić pierwszego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 20:15 Żałosne jest zachowanie tych ludzi. Przecież oni nie rzucili się po te kurtki z biedy, bo z biedy można na ciuchach znaleźć coś za 5 zł, rzucili się z pazerności. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 13:34 Byłam tydzień temu w Lidlu po maszynę do szycia, którą rzucają raz na pół roku, ponoć dobry sprzęt, i ponoć też ciężko upolować. Nie liczyłam, że się załapię w sobotę o 15, ale stało jeszcze kilkanaście sztuk - może już się nie biją o nie, a może mój Lidl taki mniej oblegany Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 13:43 W Biedrze podobnych bitw nie ma a kurtki w tym tygodniu były w tych samych cenach Ja ostatnio psu nakupowałam sporo rzeczy w biedronkowej promocji, poszłam w poniedziałek po południu, już nie było z czego wybierać Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 15:12 Jakościowo rzeczy Biedronka -Lidl to niebo a ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 15:16 jeżeli chodzi o ciuchy to widzę to tak-damskie ciuchy beznadzieja zarówno w biedrze jak i w lidlu-oprócz zalinkowanych płaszczy offcorss buty-obrzydliwość tu i tu, dla dzieci w lidlu można było coś wybrać fajnego, w biedrze nie wiem, nie mam porównania, bo mi dzieciory wyrosły, rzeczy zwierzęce w biedrze były extra-chodzi mi o tą ostatnią promocję. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 15:22 No to ja mam zupełnie inne doświadczenia, może sięgamy po różne rzeczy w tych samych sklepach, co też jest możliwe. Koszulka damska z lidla, którą kupiłam jest niezniszczalna, świetnie uszyta. Sama się zdziwiłam. Buty w biedrze dziecięce trampki za 40zł rozleciały się po miesiącu , a były bardzo ładne. Ogólnie Lidl zainteresowanie ciuchami osiągnął świetną jakością (w stosunku do ceny) i niewielką ilością produktów, co sprawia, że ludziom wydaje się wyjątkowe. Te buty za 59zł granatowe nie odbiegają w niczym tym, które oglądałam do tej pory (od 150 wzwyż), co do jakości Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 15:33 Uwielbialam rzeczy z Lidla dla dzieci ale tylko Lupilu. Dla tych starszych od rozm 122 Peppeters nie jestem zadowolona ani trochę! Jedne wielkie szmaty. Bluzki strasznie się rozciagaja i robia się szmaty. Już prawie wogole nie kupuje. Nigdy nie szlam w dniu rzutu bo nie jestem tak stuknieta żeby się zachowywać jak dzikus z buszu. Szlam albo popołudniu albo na drugi dzien. Jeśli udało mi sie dostać to ok a jeśli nie to tez ok. Teraz w czwartek były buty zimowe dla dzieci. No fajne, jakościowo tez fajne ale nie zamierzałam sie szarpac dlatego pojechałam na drugi dzień i to nie specjalni tylko bylam w pobliżu to weszłam. Udalo mi sie jeszcze kupic dla syna buty za 59 zl. Dla corki nie było wiec kupie ale nie lamentowalam z tego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 21:10 Z kurtkami nie próbowałam, ale dziecięce body z Biedronki bardzo szybko sprało się i rozeszło na szwach, Lidlowe lepiej się trzyma, choć wyjściowo wydawało się mniej atrakcyjne. Biedronkowe ubrania dla dzieci mi się nie sprawdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina4 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 16:01 sceny z Sosnowca to kompletna porażka, czuję zażenowanie patrząc na to Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 16:50 Ja właśnie przekonana, że w moim najbliższym Lidlu na pewno kurtki jeszcze leżą wróciłam z iglakami po 4,44zł Kurtki ostały się ino 2szt i to najmniejszy rozmiar. Wczoraj w innym Lidlu była ciotka i mówiła, że rozeszły się momentalnie, bo brano nawet po 5szt. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 17:59 Nie wiem, jak płaszcze, ale wcześniejsze dziecięce soft shelle dla hołoty kupiłam kilka dni po pojawieniu się ich w sklepie, po kolejnym tygodniu jeszcze dokupiłam kurtkę dla siebie, bo tak leżały i leżały. U mnie jakoś tak spokojnie, kulturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 20:57 Dzis bylam w lidlu i nabylam rzeczona kurtke dla mlodej. Byly przerozne wzory i rozmiary i nie trzeba bylo sie tratowac jak bydlo... Odpowiedz Link Zgłoś
mag1982 Re: Lidl bitwa o kurtki 04.10.15, 21:01 Lidl mi nie po drodze i bywam rzadko ale z opowiadań stałych bywalców wiem, że bywa ciężko. Ja wolę wyprzedaże w sieciówkach czy Tesco. Kupuję dziewczynom ciuchy "na zaś" i zdarzało mi się kupić bluzeczki f&f po 6 zł za sztukę albo ostatnio sukienki na lato po 10 zł w h&m. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Lidl bitwa o kurtki 05.10.15, 10:15 Widzę, że uchodźcy dotarli już do Sosnowca. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Lidl bitwa o kurtki 05.10.15, 10:24 Byłam o 8:30 i zobaczyłam jedną jedyną kurtkę i kobieta mi ją wyrwała Wysłałam swoich rodziców u siebie w mieście i o 10 jeszcze sporo kurtek było. Ale Lidl u moich rodziców powstał na wakacjach i chyba ludzie jeszcze nie czają klimatu Odpowiedz Link Zgłoś