Dodaj do ulubionych

Ślub Kondrata z Turnau

12.10.15, 21:32
www.fakt.pl/plotki/marek-kondrat-pracuje-z-ukochana,artykuly,581837.html
Nie pojmuje co widzi młoda niebrzydka dziewczyna w facecie który mógłby być jej dziadkiem, i jest na dodatek sporo starszy od jej ojca. Facecie który ma biust i ciąże spożywczą. Facecie, dla którego rzuciła młodego fajnego chłopaka, już pomijam że milionera. No nie pojmuję!
Obserwuj wątek
    • gragi_tara Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 21:38
      No patrz, ja pojmuję i co teraz?
      • znowu.to.samo Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 21:40
        Ty pojmujesz a ja nie. I co teraz?
        • morekac Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 21:50
          Musisz jakoś żyć z tą niewiedzą.
          • znowu.to.samo Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 21:56
            Próbuję zrozumieć, może mnie ktoś oświeci???
            • nowel1 Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 22:16
              Ja Cię chętnie oświecę.
              Otóż: masz dość ograniczone i wąskie horyzonty i dlatego nie potrafisz zrozumieć tego, co wykracza poza ciasne ramy świata, który znasz.
              Za mało wiedzy, przeczytanych książek, doświadczeń. I już.
              • znowu.to.samo Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 22:28
                ale banał uncertain
                • nowel1 Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 22:43
                  No ba.
                  Twoje wynurzenia są natomiast niesłychanie oryginalne.
              • wioskowy_glupek Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 11:26
                oj oj, ktoś tu chyba sobie, prostactwem leczy kompleksy, no już już nie popłacz się big_grin
        • panidemonka Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 13:36
          Teraz macie remiswink
    • heca7 Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 21:44
      Pewnie kwestia upodobań. Jedne lubią wysokich, inne napakowanych jeszcze inne dużo starszych. Nie ona pierwsza i nie ostatnia.
      • znowu.to.samo Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 21:47
        Jakoś od razu mi się Kaziu Marcinkiewicz przypomniał i Izabel....
        • heca7 Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 22:07
          I jak to się skończyło wiemy...
        • rosapulchra-0 Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 07:34
          znowu.to.samo napisała:

> Jakoś od razu mi się Kaziu Marcinkiewicz przypomniał i Izabel....
          >
          O nie. To zdecydowanie nie ta liga.
    • mama.nygusa Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 21:47
      Tez nie pojmuje.
    • morekac Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 21:49
      Dlaczego panna Turnau wybrała sobie Marka Kondrata za męża - nie wiem. Ale powodów do rozstania z młodym, przystojnym i zamożnym księciem kilka może być. To tylko w bajkach (poza Szrekiem) ten zestaw cech gwarantuje nieskazitelny charakter i wzajemną miłość od pierwszego wejrzenia aż po grób....
      • znowu.to.samo Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 21:53
        no nie twierdzę że milioner był ideałem, bo nikt nim nie jest, ale gdyby moja córka wzieła sobie za meża kogoś 20 lat starszego ode mnie to zastanawiałbym się, co poszło nie tak....
        • paszewa Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 23:15
          chyba 40 wink
          • rosapulchra-0 Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 07:38
            paszewa napisał(a):

> chyba 40 wink

Dobrze napisała. Bo o sobie. Od matki miałby być 20 lat starszy, nie od córki.
        • rosapulchra-0 Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 07:37
          Ale co miało pójść nie tak i z kim, i z czym?
    • jola-kotka Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 21:57
      A musisz pojmowac?nie twoje zycie nie twoja sprawa.
    • feliz_madre Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 22:23
      Dla mnie takie związki dziadków z 20-latkami trącą pedofilią...
      • znowu.to.samo Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 22:25
        To też.
      • rosapulchra-0 Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 07:39
        Następna.. sciana
      • sumire Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 07:40
        A mnie takie opinie trącą głupotą.
        Moja znajoma wyszła za faceta starszego o 30 lat. Są razem od dekady, są szczęśliwi, dobrze im ze sobą i nikomu nic do tego. Naprawdę nie wszystko trzeba rozumieć.
      • fornitta69 Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 08:46
        Czym Ci traca? Pedofilia to odczuwanie pociagu seksualnego do dzieci. To zboczenie. W tym,ze mezczyznom w kazdym wieku bedzie sie podobac dwudziestolatka (nie dziecko-kobieta,mloda ale nie nie niedojrzala fizycznie) nie ma zadnej dewiacji. Chyba na tym forum jeden Pan w wieku zaawansowanym sie zachwycal uroda niedoszlej prezydent big_grin Ogorek. To co skladamy zawiadomienie do prokuratury,ze Baltycki pedofil? tongue_out
        • feliz_madre Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 13:35
          fornitta69 napisał(a):
          >Pedofilia to odczuwanie pociagu seksualnego do dzieci. To zbocze nie.

Ale do faceta 60+ dwudziestolatka to dzieciak właśnie. Masz córkę? Ja mam 10-latkę. Mam też sąsiadów 50+. I w najgorszych koszmarach nie widzę ich razem za 10 czy 15 lat...

>mezczyznom w kazdym wieku bedzie sie podobac dwudziestolatka

Podobać nie znaczy zaraz lepić się do niej i zaciągać do łóżka.
          • sumire Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 14:03
            A dlaczego nie? Jest dorosła, sama decyduje o tym, komu się daje do łóżka zaciągnąć. Jeśli to jej odpowiada, dlaczego nie?
            • bi_scotti Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 14:21
              sumire napisała:

> A dlaczego nie? Jest dorosła, sama decyduje o tym, komu się daje do łóżka zacią
              > gnąć. Jeśli to jej odpowiada, dlaczego nie?

Exactly, 20-kilku-letnia kobieta to nie dziecko, to swiadoma swoich wyborow osoba, ktorej nikt nigdzie zaciagac nie musi. Co nie znaczy, ze wybor partnera o 40 lat starszego to bulka z maslem i szara codziennosc wink Oczywistym jest, ze wybor AT nalezy uszanowac i "nam nic do tego" ale rownie oczywistym jest, ze nie jest to wybor typowy/tuzinkowy i ze budzi co najmniej uniesienie brwi w lekkim zaskoczeniu ... Jesli patrzec na sprawe z punktu widzenia tesciow, ktorym trafil sie starszy od nich o lat 20 ziec, trudno nie spekulowac "co ja bym na taki wybor mojej corki powiedziala?", bo ja np. bardzo bym sie gleboko zastanawiala nad tym, co sprawilo, ze wlasnie taki partner mojemu dziecku odpowiada. Akceptacja to jedna sprawa ale chec (potrzeba?) zrozumienia to druga. I jak najbardziej ludzka, wpisana w parenting smile Life.
          • fornitta69 Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 15:53
            Taaaak a dla stulatka szescdziesieciolatka to dzieciak,jak na nia leci to ani chybi pedofil. Dwudziestolatka to NIE dziecko,serio.
      • demonii.larua Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 09:56
        A wiesz czym jest pedofilia? Bo 20-latka to jest dorosła kobieta, a nie dziecko przed okresem dojrzewania.
    • edelstein Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 22:26
      Bo sa kobiety które wolalam starszych.Mnie osobiscie bardziej pociaga 40latek niz 26latek.Moj partner tez jest sporo ode mnie starszy.
      • znowu.to.samo Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 22:33
        Ja też lubię starszych, żeby nie było. Każdy wie że wiele kobiet też lubi. Jednak do pewnej granicy wieku. Tutaj jest ogromna różnica, przepaść pokoleniowa wręcz. Już nie wspomnę o sprawach estetycznych.
        • edelstein Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 22:37
          Estetycznie to b.duzo mlodszych mi nie odpowiada.Nie lubie chudych,wymoczkowatych itd.
        • rosapulchra-0 Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 07:30
          znowu.to.samo napisała:

Już nie wspomnę o sprawach estetycznych.
          >

Co masz na myśli?
    • joa66 Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 22:30
      na marginesie, moim zdaniem to nie jest "niebrzydka dziewczyna" tylko bardzo piękna kobieta, jedna z piękniejszych jaka widziałam w mediach ostatnio.
      • bi_scotti Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 22:41
        MK jest po prostu lucky facet. Dla wierzacych w reinkarnacje jest zapewne oczywistym, ze w poprzednim wcieleniu musial narobic mnostwo dobrych uczynkow zeby na taka piekna nagrode w tym zyciu sobie zasluzyc wink Pytanie jest, co zlego narobila AT, jakoz i jej rodzice ... tongue_out
        Milosc to cyganskie dziecie, eh big_grin Cheers.
        • ola Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 07:09
          Tak, tym mnóstwem dobrego było pewnie porzucenie rodziny dla młodej kochanki...
          • aandzia43 Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 09:48
            Wydawało mi się, że MK rozstał się z żoną już jakiś czas temu. Sformalizowali rozstanie niedawno, to.fakt. Poza tym "porzucenie rodziny" kiedy dzieci są mocno dorosłe, bo.się.rozwiodło z ich mamą? wink
            • ola Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 15:03
              Dorosłe dzieci i zona to już nie rodzina?
              • aandzia43 Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 22:50
                Jak się męzczyzna mający mocno dorosłe dzieci rozwodzi z ich matką, to nawet jeśli jej się rozstanie bardzo nie podoba, on nie porzuca dzieci (czyli reszty rodziny), bo to są już dorośli ludzie a nie drobiazg matczynego fartuch uczepiony, którymu rozstanie rodziców złamie dzieciństwo i resztę zycia. Dorosli odpępnieni ludzie nie tracą gruntu pod nogami bo im sie nagle starzy rodzice rozwiedli. Co najwyżej przewracają oczami i wzdychaja, że starym odwala. W tym sensie dziadek rozwodzący się z babcią rodziny jednakowoż nie porzuca.
                • jan.kran Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 23:07
                  Bi tak siedzę i myśle o moich dwóch przyjaciółkach , jedna Polka , druga Niemka , rożne historie życiowe , może tez dysfunkcje lub problemy lub nie ...
                  Pierwsza , Polka ma męża starszego od jej ojca , sa małżeństwem blisko 30 lat , generalnie udanym , fajna corka im wyszła i małżeństwo ok. ,maź ma 80 około a wyglada super i takoż sie zachowuje.
                  Druga Niemka ma męża 80 + , forma fizyczna i psychiczna męża do pozazdroszczenia , przyjaciółka jest młodsza od syna męża plus posiadaja dwóch synów 27/28 bardzo udanych.
                  Nie wiem co mi moje dzieci zaproponują jako partnerów życiowych ale jakby corka cos na kształt MK przyprowadziła to bym sie tylko ucieszyła .
                  A jak chodzi o prominentnych staruchow z młodymi żonami to Polanski robi na mnie dobre wrażenie i jeszcze mam jeden przykład udanego małżeństwa z duza różnica wieku:
                  m.youtube.com/watch?v=gp3FvDqvU7g

• klamkas Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 22:39
      Widać dla niej młody milioner nie był fajny, a Kondrat jest. Skoro w kwestii "fajności" się poruszamy to powinno wystarczyć - ona ma inną jej wizję, nie trzeba rozumieć, wystarczy podejść do tego tak: "nie moja sprawa, nie moje życie". I nie będziesz miała potrzeby tracić energii na rozumienie i pojmowanie.
      • znowu.to.samo Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 22:52

Co by zrobiła ematka gdyby jej córka przedstawiła jej przyszłego męża w wieku własnego dziadka???
        • yuka12 Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 23:04
          Odpowiem: zylaby dalej smile "reszta jest mlczeniem".
        • klamkas Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 23:09
          Szczerze? Mam nadzieję, że wychowałam/wychowam córkę na kobietę na tyle silną, że będzie w stanie walczyć o swoją miłość i przekonania, nawet jeśli mi i jej ojcu się to nie będzie podobać. Może dlatego, ze sama wyszłam za mąż zupełnie wbrew woli rodziców (do kilkuletniego zerwania kontaktów włącznie).
          • klamkas Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 23:10
            Ps. Co bym zrobiła? Pewnie bym się wściekła i martwiła. Mam nadzieję, że córka z odpowiednich powodów będzie ponad to wink.
        • bi_scotti Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 23:32
          znowu.to.samo napisała:

> Co by zrobiła ematka gdyby jej córka przedstawiła jej przyszłego męża w wieku w
          > łasnego dziadka???

Well ... bez dluuuugiej i detalicznej rozmowy w SPA przy winie i w rekach (atrakcyjnych!) masazystow (dla nas obu) by sie pewnie nie obylo tongue_out
        • ola Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 07:11
          Powiedziałabym: nie powinno się budować szczęścia na czyimś nieszczęściu.
    • woman_in_love miłość to choroba psychiczna (coś o tym wiem) 12.10.15, 23:08
      a choroba nie wybiera!
    • derena33 Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 23:08
      Bardziej by mnie martwilo jakby mi przyprowadzila faceta prostaka lub karka.
      • kandyzowana3x Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 23:27
        20 letni prostak czy kark ma jeszcze szansę zmadrzec z wiekiem .
        • rosapulchra-0 Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 07:33
          kandyzowana3x napisała:

> 20 letni prostak czy kark ma jeszcze szansę zmadrzec z wiekiem .

Uważasz, że Kondrat jest głupi?
          • kalina_lin Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 08:23
            >Uważasz, że Kondrat jest głupi?

Po prostu nie zrozumiałaś tej wymiany zdań. Nic nowego.
            • rosapulchra-0 Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 23:53
              A mnie zupełnie nie dziwi, że nie zrozumiałaś pytania.
              • kalina_lin Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 08:40
                Pytanie jest jednoznaczne, tyle ze wyskoczyłas z nim jak Filip z Konopii. Słynne czytanie ze zrozumieniem...
                Specjalnie dla Ciebie przetłumaczę:
                20 letni prostak czy kark ma szansę (fakt, nikłą) z czasem zmądrzeć.
                60 letni Kondrat będzie już tylko starszy,tutaj na zmianę "na korzyść" nie ma nadziei.
                Ale nikt nie sugerował, że Kondrat jest głupi. Teraz rozumiesz?

• fornitta69 Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 08:48
                  Ze niby Kondrat nie ma szans odmlodniec? No wesss, historia zna takie przypadki: patrz Krzysztof Ibisz big_grin
                  • kalina_lin Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 10:01
                    wink wink wink
                  • znowu.to.samo Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 14:58
                    tylko że Ibisz wygląda tak samo dobrze a nawet lepiej niż przed laty, czego nie można powiedzieć o Kondracie. Nie dba o siebie przesadnie, delikatnie mówiąc
        • cosmetic.wipes Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 14:39
          Jak komuś 20 lat nie starczyło na zmądrzenie, to słabo widzę ewolucję karka w subtelnego intelektualistę.
    • latarnia_umarlych Re: Ślub Kondrata z Turnau 12.10.15, 23:46
      Co za głupie pytanie. Taki mąż jej widać odpowiada, co tu jest do rozumienia?
    • ana119 Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 06:52
      A niech sobie żyją jak chcą. Tyle że tak dużo różnica wieku w związku to są zawsze duże pieniądze mężczyzny. Może swoje przeżył i teraz z tym doświadczeniami i majątkiem bardziej się będzie starał żeby być oparciem dla kobiety? A ona jemu?
    • anorektycznazdzira Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 07:21
      Motywacji jest zwykle kilka.
      Facet starszy o kilka dekad zwykle uważa, że pana boga za nogi złapał, jak "dostaje" tyle młodszą, więc szanse, na wybrzydzanie i wymianę pani na nowszy/lepszy/bardziej cycaty model są minimalne. Przy młodym, jurnym i bogatym przystojniaku- całkiem prawdopodobne. To raz.
      Facet starszy bywa (BYWA smile ) mądrzejszy i ciekawszy niż młokosy, albo się chociaż taki wydaje. Statystycznie częściej niż 20-latek, prawda?
      Ten akurat starszy facet jest też ustawiony, w świecie bywały, kulturalnie wyrobiony i ma parę groszy- nie sądzę, żeby był nudny, a nudny do jeszcze gorzej niż impotent.

O ile "gdyby to moja córka"- byłabym cokolwiek wkurzona i niezadowolona, sama też nie za bardzo bym się skusiła- to jednak jestem w stanie sobie zracjonalizować dlaczego.
    • niutaki Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 07:50
      znowu.to.samo napisała:
      No nie pojmuję!
      popatrz na swojego meza... no nie pojmuje, jak moglas sie z nim zwiazac...
      i zeby nie bylo: nie mam pojecia kim jest Twoj maz, czy to wazne dlaczego ktos sie z kims wiaze? Chcacemu nie dzieje sie krzywda...
    • lilly_about Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 08:00
      Ja też nie, ale jeśli jest im dobrze? Nie brylują na salonach, nie robią okładek, nie próbują zarobić na różnicy wieku.
    • princy-mincy Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 08:58
      Coz, ja tez nie pojmuje, ale to jej sprawa- o gustach sie nie dyskutuje.
      • quilte Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 09:38
        A może to ma drugie dno? Może pan K. i panna T. z jakiegoś powodu potrzebowali rozgłosu - i znaleźli idealny sposób, by go zdobyć? Ja bym obstawiała, że ona napisała książkę (wspomnicie moje słowa) big_grin A on - nie wiem. Jakiś nowy biznes planuje. Tak se gadam bo ja też tego nie rozumiem. Bo wolę młodszych, mam ciasne horyzonty i niedostatek doświadczeń życiowych tongue_out
        • olewka100procent Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 09:41
          gdyby nie była córką turnaua i nie rzuciłaby młodego chłopaka milionera to odpowiedz była by prosta, a tu popatrz , rebus i zagadka smile
        • morekac Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 10:04
          Ja bym obstawiała, że ona n
          > apisała książkę (wspomnicie moje słowa) big_grin A on - nie wiem

Jemu ona się spodobała po prostu. A ona jest ładna i też ma dobre nazwisko - mogłaby być celebrytką i bez MK.
          • rosapulchra-0 Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 23:55
            Słowo klucz - mogłaby. Ale nie jest i jakoś nie pcha się na ścianki.
    • mejerewa Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 10:02
      Znam dziewczynę, która wychodząc za mąż nie kierowała się wyglądem narzeczonego, erotyczną stroną związku, brakiem chemii i szans na macierzyństwo. Wyszła za mąż za przyjaciela, z którym lubiła spędzać czas, był doskonałym towarzyszem życia. Seks stał nisko w priorytetach, więc zupełnie nie przeszkadzało im, że ta sfera nie jest tak istotna jak np. wspólne wyjazdy na koncerty itp. Po prostu oboje oczekiwali od związku czegoś INNEGO, niż stereotypowo cała reszta ludzi.

Przyjmuję więc, że Turnau oczekiwała od życia czegoś innego, niż związek z rówieśnikiem. A że ta relacja ma przed sobą krótszy czas trwania, niż potencjalny związek z młodszym? Cóż, miłość w wielu związkach też kończy się po kilku, kilkunastu latach, bo gwarancji na wieczność (i życia, i uczuć), nikt nie ma.
      • aandzia43 Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 09:57
        Brak chemii, erotyki i szans macierzystwo? Wyszła za kumpla geja?
        • mejerewa Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 19:10
          Z tego co wiem, seks uprawiają, ale to nigdy nie było ważne (jednak w większości związków choćby na początku jest ważne). Patrząc na nich zrozumiałam, że ludzie mają różne potrzeby, są i tacy, którzy wolą być sami, nie potrzebują partnera, a są i tacy, którym wystarcza towarzysz życia w nieco innym rozumieniu niż standardowa para. I wzięcie ślubu jest konsekwencją innych powodów niż wielka miłość czy chęć posiadania dzieci.
          Dlatego rozumiem, że Turnau może też miała inne potrzeby i woli nietypowe życie z Kondratem niż stereotypowe małżeństwo z rówieśnikiem.
    • demonii.larua Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 10:08
      A musisz pojmować? Żyją jak chcą, są szczęśliwi i nikomu nie robią krzywdy. I już.
    • thank_you Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 10:50
      Co widzi? Widzi zapewne faceta swojego życia. I bardzo dobrze.
      • vvipp Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 11:17
        Podobno od gimnazjum twierdziła, że wyjdzie za niego.
        • znowu.to.samo Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 20:06
          Czasem dziecko idzie w szkodliwy związek i rodzic który ma doświadczenie to widzi, ale zazwyczaj nic nie może zrobić bo dziecko jest zakochane, ma klapki na oczach i żadne argumenty nie trafiają. Znacie to?
          Tutaj ja np zapytałabym córki, czy zdaje sobie sprawę, że jej wybranek za kilka lat podupadnie na zdrowiu zarówno fizycznym jak i intelektualnym, że szybciej niż sie spodziewa moga go dopaść najrozmaitsze starcze choroby? to co z innym partnerem byłoby daleką pieśnią, z tym za chwile będzie się musiała mierzyć. Pewnie że brzmi romantycznie kiedy córka mówi, że z miłości to będzie mu nawet zmieniała pieluchy, ale czy ona naprawdę zdaje sobie sprawę co to znaczy??? Romantyzm szybko zabije proza szarego życia, niestety.....
          • bazia8 Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 21:07
            Twoje poglądy są tak proste, że należy odpowiedzieć - a może ma do kolan????

Nigdy tego nie zrozumiem....
            • znowu.to.samo Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 21:17
              acha czyli nie masz nic ciekawego do powiedzenia. Pozdrawiam smile
              • sumire Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 00:01
                No wiesz, to całkiem jak osoby dramatu - ich też nie obchodzi, co ty masz do powiedzenia na temat ich ślubu smile
    • 71tosia Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 23:10
      Zawsze byly mlode kobiety ktore fascynowali dojrzali mezczyzni zwlaszcza bogaci i wplywowi, z pewnoscia czesc takich zwiazakach opiera sie na wyrachowaniu ale nie wszytskie. Dla niektorych, facet ktory cos osiagnal w zyciu i czegos doswiadczyl moze byc bardziej interesujacy niz 20 letnie zdrowe cialo i ladna buzia.
      ps Johnson ozenil siez pania Pisecka po siedemdziesiatce ona miala wtedy trzydziesci pare, chyba nie bylo im zle ze soba skoro zostawil jej milardy?
      • bi_scotti Re: Ślub Kondrata z Turnau 13.10.15, 23:36
        71tosia napisała:

> Zawsze byly mlode kobiety ktore fascynowali dojrzali mezczyzni zwlaszcza bogaci
        > i wplywowi, z pewnoscia czesc takich zwiazakach opiera sie na wyrachowaniu a
        > le nie wszytskie. Dla niektorych, facet ktory cos osiagnal w zyciu i czegos do
        > swiadczyl moze byc bardziej interesujacy niz 20 letnie zdrowe cialo i ladna bu
        > zia.

Pewnie tyle, ze to sa wielokrotnie kobiety albo faktycznie zainteresownaie glownie kontem bankowym kandydata, albo z roznego typu mniej-lub-bardziej nierozwiazanymi problemami wlasnymi. Ms. Piasecka-Johnson na pewno umiala czynic swojego meza szczesliwym, w koncu to z jej powodu wydziedziczyl piecioro z szostki swoich dzieci ... no a jak nie byl happy to ponoc potrafila go smack/hit/scream at him, wiec juz sie zaraz happy czul. Life. Ale tez sa przyklady takich zwiazkow jak malzenstwo PET z Margaret, on rocznik 1919, ona 1948, mieli trzech synow, po 6 latach malzenstwa byli juz w separacji, ona w depresji i z innymi mental health issues ... Pytanie za 36 zlotych zawsze pozostanie to samo: czy 23-letnia zwiazala sie z 52-letnim Pierre, bo miala problemy sama ze soba, czy raczej nabyla tych problemow jako tak mloda zona tak dojrzalego mezczyzny? Nigdy sie pewnie nie dowiemy ...
        Fascynacja jest OK. Romans jest OK. Jednak malzenstwo to zupelnie inna para kaloszy i ja np. nie oszalalbym ze szczescia gdyby mi Najstarsza (rocznik 1984) przyprowadzila do domu potencjalnego ziecia, ktory 3/4 stulecia ma juz na wiotczejacym karku. Nawet gdyby to byl Al Pacino, Patrick Stewart czy Chuck Norris etc. Ale jakby przyprowadzila Sam Waterston to musialabym go jej odbic anyway tongue_out Cheers.
      • pulower8 Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 00:43
        No ja bym Piasecką-Johnson jednak podejrzewała o *ociupinkę* wyrachowania.

Bi_scotti, masz na myśli Pierre'a i Margaret Trudeau? U Margaret zdiagnozowano ChAD, na którą zapada się w okolicach dwudziestki. Możliwe, że choroba miała jakiś wpływ na to, że zdecydowała się młodo wyjść za mąż za dużo starszego i niepasującego charakterem (za to stabilnego i ważnego) faceta. Potem nieudane małżeństwo i stresy życia na świeczniku i kobieta odleciała nerwowo.
        Moim zdaniem podobna historia miała miejsce w przypadku małżeństwa Diany i Karola (tu różnica wieku mniejsza ale b. młody wiek żon się zgadza)
        • 71tosia Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 01:40
          nie wiem czy Piasecka byla wyrachowana czy nie, ale z pewnoscia facet ktory cos osiagnal moze byc pociagajacy, i nie zawsze chodzi o pieniadze, moze lepszym przykladem takiego zwiazku bez wyrachowania jest Charlie Chaplin i jego zona, gdy sie pobrali ona miala 18 on zblizal sie do 60. Ona corka pisarza Noblisty on aktor i rezyser - chyba jest pewna analogia do Konrada i Turnau ? wink
          • pulower8 Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 02:30
            Ależ nikt nie neguje tego, że facet który coś osiągnał jest pociągający. Po prostu 30 czy 40 -letnia różnica wieku między małżonkami dziwi i ludzie komentują.
        • bi_scotti Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 02:16
          Exactly, jak pisalam wyzej, gdyby rzecz dotyczyla mojej corki, mocno by mnie dreczyl refren z piosenki "czy to skutek, czy przyczyna taka gmina?" Bo na pewno sa przyklady jakichs successful, kompletnie normalnych, bez obciazen zwiazkow w konfiguracjach maj-listopad czy wrecz marzec-grudzien wink ale nie tak latwo je znalezc (ja nie znam uncertain), raczej gdzie nie spojrzec (chocby i sugerowane nizej malzenstwo OO i CC, do ktorego ona weszla majac na koncie ojca alkoholika, rozwiedzionych rodzicow i iles tam lat w boarding schools, co trudno uznac za "regular, happy childhood") jakas "przyczyna" (czyt: troubling przyczyna!) jest do wydedukowania. Wiec jako rodzic bym sie gryzla i bila z myslami czego zabraklo, czego bylo za duzo, co bylo nie tak, ze mloda kobieta wylatujaca z mojego gniazda szuka partnera starszego ode mnie, wrecz takiego, ktorego ja sama dla siebie uznalabym za zbyt ... hmmm ... "dojrzalego" zeby nie powiedziec brutalnie "starego". Kazdy uklad wykraczajacy poza jakis tam "standard" budzi zdziwienie i pytania, to raczej normalne. Ja tam wiem z mojego wlasnego podworka, ze rodzice girlfriend mojego Sredniego tez przeszli przez jakis wlasny soul-searching gdy ich corka zakomunikowala im, ze chce sobie ulozyc zycie z facetem, ktory jest forever disabled. Rodzice tacy sa, eh ... "rozkminiaja" tongue_out Life.
          • znowu.to.samo Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 14:02
            nic dodac nic ująć smile
            Ja Grzegorzowi w tej sytuacji współczuję, Na zdjęciach ze ślubu wyglądał nieciekawie, przyszedł w byle jakiej czarnej marynarce, Minę miał jak na stypie a nie jak na ślubie uncertain
            • thank_you Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 14:34
              A prezerwatywy na uszach miał? Bo idealnie podkreślałyby jego ch... nastrój.
              • znowu.to.samo Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 14:56
                sam sobie zobacz www.pudelek.pl/artykul/83736/marek_kondrat_przed_swoim_slubem_zdjecia/
                • thank_you Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 15:18
                  Marek Kondrat tez na szczęśliwego pana młodego nie wygląda i co wywnioskujesz z jego stroju i miny? Że pewnie został zmuszony? 😁
                  • jan.kran Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 15:26
                    Nie wiem czy dziewczynę blisko trzydziestki można nazwać niedoświadczona małolata.
                    Moja corka jest niewiele starsza od panny młodej i jestem psychicznie przygotowana ze nie znajdzie sobie równolatka jako partnera bo swietnie sie dogaduje z ludźmi starszymi od niej o pokolenie .

• bi_scotti Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 18:49
                      jan.kran napisała:

> Moja corka jest niewiele starsza od panny młodej i jestem psychicznie przygoto
                      > wana ze nie znajdzie sobie równolatka jako partnera bo swietnie sie dogaduje z
                      > ludźmi starszymi od niej o pokolenie .
                      >

Janie Kranie prowokujesz wink Sporo podalas na forum info na temat Twojej rodziny, Twojej corki, Twojego syna ... well ... bazujac na tym info, mozna pewnie zrozumiec/znalezc powody dlaczego akurat Twoja corka moglaby szukac dojrzalego/mature (starego? starzejacego sie?) partnera, ktory da jej to czy tamto czy owo ... Nothing comes from nothing, eh ... I to jest dokladnie to o czym mowie wyzej: takie niestandardowe (!!!) wybory mlodych kobiet (najczesciej!!!) nie biora sie z niczego, sa konsekwencja okreslonego childhood, czasem problemow zdrowotnych, czasem jeszcze jakichs innych. O co chodzi akurat z AT to moze wie jej rodzina i to faktycznie nie jest nasza sprawa, ale zjawisko jako takie warto dyskutowac, szczegolnie gdy sie jest rodzicem. Life.
                      • thank_you Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 18:57
                        A czasami bywa tak, że dziewczyna ma fajną rodzinę, dobre relacje z ojcem, przyjaciół, hobby, brak problemów psychicznych i zakochuje się w starszym od siebie mężczyźnie, bo miłość w metrykę nie zagląda. Może żaden rówieśnik czy ktoś w odpowiednim wieku wg ematkowych standardów nie spełnił jej oczekiwan, nie był wystarczająco mądry, elokwentny, obyty, fascynujący.
                      • nowel1 Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 20:24
                        bi-scotti, KAŻDY wybór możesz w ten sposób komentować, rozkminiać i interpretować.
                        Czemu wybrała starszego, a czemu młodszego, a czemu takiego na wózku, a czemu alkoholika, a czemu socjopatę, pracoholika, niskiego, za chudego, za grubego, biednego, bogatego, głupiego, mądrego... Zawsze znajdziesz jakąś dysfunkcję w tle.
                        A jesli dwoje ludzi czuje się ze sobą na tyle dobrze, żeby planować wspólne życie, to moim zdaniem należy zostawić ich w spokoju.
                        • bi_scotti Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 22:01
                          nowel1 napisała:

> KAŻDY wybór możesz w ten sposób komentować, rozkminiać i interpretow
                          > ać.
                          > Czemu wybrała starszego, a czemu młodszego, a czemu takiego na wózku, a czemu a
                          > lkoholika, a czemu socjopatę, pracoholika, niskiego, za chudego, za grubego, bi
                          > ednego, bogatego, głupiego, mądrego... Zawsze znajdziesz jakąś dysfunkcję w tle

No to juz jest wybitnie pesymistyczne postrzeganie swiata wink Naprawde uwazasz, ze nie ma rodzin bez "dysfunkcji"? Ja znam sporo takich nudnie-zwyczajnych bez trupow w szafie czy innych tego typu atrakcji. I wybory mlodych w tych rodzinach tez sa banalnie nudne, standardowe, nothing surprising typu 30 lat roznicy czy chocby glupi foot fetish wink Tak, tak, wiem, ze mam skrzywienie zawodowe i w niestandardowych wyborach dopatruje sie drugiego dna ... problem w tym, ze procz skrzywienia mam i doswiadczenie, ktore istnienie drugich/trzecich/setnych den potwierdza. Sad but true, eh ...

> A jesli dwoje ludzi czuje się ze sobą na tyle dobrze, żeby planować wspólne życ
                          > ie, to moim zdaniem należy zostawić ich w spokoju.

Eee ... no to tez przeciez nikt z tutejszego grona nie bedzie do AT+MK pisal petycji z kilkoma tysiacami podpisow zatroskanych obywateli zeby sie rozstali, kazdy pewnie w sumie zyczy im jak najlepiej, bo ogolnie ludziom zyczymy jak najlepiej smile Dla mnie to jest historia z gatunku "i tak bywa; co bys zrobila gdyby na ciebie, Matko Bi_scotti, trafilo "szczescie" takiego ziecia?" Cheers.
                          • nowel1 Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 22:04
                            Nie pesymistyczne, raczej nauczone doświadczeniem smile
                            Uważam, że każda rodzina ma swojego "trupa w szefie", i nie jest to mój oryginalny pomysł smile
                            A myślenie "co ja bym zrobiła"... no rozumiem, ale ja się nauczyłam po prostu przyjmować poczynania dorosłych dzieci jako poczynania dorosłych ludzi. I już.
                  • znowu.to.samo Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 16:43
                    Kondrat sobie drepcze z ręką w kieszeni beztrosko, zupełnie nie wyglada na smutnego. Grzegorz natomiast ma niewymowny smutek w oczach smile Wiadomo że był przeciwny, prosił ich by tego nie robili, ale musiał sie pogodzić sie z faktem dokonanym.
                    • sumire Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 16:49
                      Skąd wiadomo?
                      • znowu.to.samo Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 16:59
                        a z tąd www.plotek.pl/plotek/10,82573,19005606,maria-czubaszek-o-malzenstwie-antoniny-turnau-i-marka-kondrata.html?bo=1
                        • sumire Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 18:37
                          A, z kolejnego superpoważnego źródła wink
                          • morekac Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 19:00
                            Oj, po prostu jak to mówić do takiego dojrzałego w latach zięcia per "synu"?
    • 18lipcowa3 Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 09:21
      Moim zdaniem Antosia ma coś z głowa, że zainteresowała się i wzięła ślub z takim dziadem.
      IMHO to nie jest normalne.
      • babcia.stefa Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 09:45
        E, to w sumie dość atrakcyjny facet - niegłupi, nieźle się trzymający i forsiasty. Tylko że o ile bym całkowicie zrozumiała taką akcję w wydaniu czterdziestolatki (jakiejkolwiek), to w wydaniu dwudziestoparolatki, ładnej, niegłupiej, z dobrego domu, która mogłaby, gdyby tylko chciała, mieć nieomal każdego rówieśnika - trochę jednak dziwi.
        • jan.kran Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 10:01
          Brak tolerancji i empatii ematki po raz kolejny mnie powalił .Tak , kiedy młoda dziewczyna wiąże sie ze starszym facetem to ma na myśli kase albo karierę. Li tylko.
          Ja mam w najbliższym otoczeniu dwa wieloletnie małżeństwa , na dzis faceci 80 + , dziewczęta 50+ i każdemu serdecznie życzę takichudanych małżeństw i facetów w formie lepszej od niektórych. 60+.
          Dzieci z tych małżeństw ponizej trzydziestki , udane , zadbane uczuciowo i ekonomicznie .

• triss_merigold6 Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 10:05
            No, może być jeszcze głęboko zaburzona czy cierpieć na gerontofilię.

Niezwykle rzadko młode kobiety dobrowolnie wiążą się z mężczyznami, którzy mogliby być ich dziadkami - różnica wieku 40 lat.
          • 18lipcowa3 Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 11:08
            jan.kran napisała:

> Brak tolerancji i empatii ematki po raz kolejny mnie powalił .Tak , kiedy mło
            > da dziewczyna wiąże sie ze starszym facetem to ma na myśli kase albo karierę.
            > Li tylko.

Nie , no ja sie dziwie.
            Bo z takim dziadem to nawet bym za kase nie poszła.
          • znowu.to.samo Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 14:10
            heloł! związki starszych mężczyzn/kobiet z młodszymi partnerami nie są jakąś ogromną rzadkością, rzadkością jest tak ogromna różnica wieku. Młoda dziewczyna która dopiero wkracza w życie, gó...no wiedząca o menadrach uczuć i doświadczony mocno starszy pan który na pewno z niejednego pieca chleb jadł....kto wie czy małolaty nie zmanipulował???
            • znowu.to.samo Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 14:11
              to było do jan.kran
            • lusitania2 Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 19:10
              znowu.to.samo napisała:

> Młoda dziewczyna która dopiero wkracza w życie,

młodą dziewczyną wkraczającą w życie to ex-panna Turnau była 10 lat temu.
        • 18lipcowa3 Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 11:07
          babcia.stefa napisała:

> E, to w sumie dość atrakcyjny facet - niegłupi, nieźle się trzymający

Tak, dla 50 latki.
          • nowel1 Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 13:42
            Fajny jest ten wątek.
            Taki ilustrujący postaci poszczególnych forumek.
            Zero zaskoczeń smile
          • znowu.to.samo Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 14:03
            Lipcowa tym razem zgadzam sie z tobą bez dwóch zdań
    • dobrochna00 Re: Ślub Kondrata z Turnau 14.10.15, 19:41
      Najwyraźniej widzi w nim dużo. To nie jest gąska z prowincji, która musi złapać kasiastego celebrytę, bo taki ma pomysł na życie. Może to związek oparty na przyjaźni, zrozumieniu i wzajemnym wsparciu po prostu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka