natalie_rushman Re: Kolczyki u niemowlaka 23.10.15, 09:56 nie wierzę, że jakikolwiek facet może być aż tak jeb...ty na tle kolczyków u córki, trollujesz Odpowiedz Link Zgłoś
natalie_rushman Re: Kolczyki u niemowlaka 23.10.15, 09:58 A jeśli to nawet prawda, zrób to, co pisze pulower8 wyżej i za parę dni będzie po krzyku . Męża na wszelki wypadek już samego z córką na spacer nie wysyłaj, bo jeszcze wrócą z tatuażem Odpowiedz Link Zgłoś
lucky80 Re: Kolczyki u niemowlaka 23.10.15, 10:19 współczuję, że mąż potrafi coś takiego zrobić za Twoimi plecami...co do kolczyków - nie poradzę, może faktycznie wyjmij a może zostaw...trudno się mówi. Z nim się rozmów. Ale dziewczyny powyżej mogłyby swoje chamskie uwagi co do narodowości, innych cech męża, etc zostawić dla siebie.. Co was to obchodzi??? Lepiej się czujecie pisząc rozczarowanej dziewczynie że jej mąż jest z nizin społecznych?? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Kolczyki u niemowlaka 23.10.15, 16:23 lucky80 napisała: > Ale dziewczyny powyżej mogłyby swoje chamskie uwagi co do narodowości, innych > cech męża, etc zostawić dla siebie.. Co was to obchodzi??? Lepiej się czujecie > pisząc rozczarowanej dziewczynie że jej mąż jest z nizin społecznych?? 100/100!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zolla78 Re: Kolczyki u niemowlaka 23.10.15, 12:24 Wyjmij, na 99% zagoi się szybko i bez blizn. Weź pod uwagę, że twoje bliznowce czy te kulki, jak to nazywasz, to może być efekt tego, że kiedyś przekłuwano czasem czym się dało i potem nosiło się kolczyki nie zawsze dobrej próby lub ogólnie, z uwagi na to, że człowiek większy był, to na początku zwykle to brudnymi palcami dotykał albo wkładał kolczyki gorszego sortu i stąd zakażenia malutkie często się robiły, z których nawet pewnie nie zdawałaś sobie sprawy. Jak małej wyjmiesz od razu, przypilnujesz by placami ucha nie tarmosiła, to raz dwa się zagoi bez żadnych blizn. Nie będę się odnosić do tego czy to ładne czy nie i czy świadczy o niższej kulturze czy nie. W przedszkolu córki widzę z 3 dziewczynki z kolczykami, a raczej rodzice nie biedni i nie z niższych sfer i co ciekawe kolczyków nie ma dziewczynka, którą matka w chuście odprowadza czy jest pochodzenia chińskiego. Ale, widzę czasem co za akrobacje wyczynia moja 4 latka, sama uwielbiam się z nią tarzać i wygłupiać na podłodze itp. i sama muszę wtedy zdjąć kolczyki, nawet małe, bo zdarzyło mi się nimi o coś w takiej zabawie zahaczyć i albo bolało bardzo albo w najlepszym wypadku wypadł mi kolczyk i nie wyobrażam sobie, że ona miałaby mieć coś w uszach. To proszenie się o wypadek. Nie mówiąc o tym, że niemowlak może też właśnie połknąć taki kolczyk. Po cholerę tak ryzykować. Tak przypuszczam, że ci rodzice co zakładają te kolczyki tak małym dziewczynkom, to pewnie też trochę świadomie lub podświadomie zakładają, że te będą spokojne i spokojnie się będą bawić. Ale jak trafi ci się taki wściek jak moje albo może pozwolisz być dziecku takim małym żywiołem, a dziewczynki też to w sobie mają, to te kolczyki to proszenie się o kłopoty. Nawet te zwykle noszone przez dzieci małe kuleczki. A mężowi to nie wiem co bym zrobiła za to, gdyż chociaż moje małżeństwo jest bardzo trudne i wiele się mogę po mężu spodziewać, to czegoś takiego by nie zrobił bez mojej zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Kolczyki u niemowlaka 23.10.15, 14:58 Ło matko, myślałam, że będzie obgadywanie cudzych dzieci a tu taki zonk. Dla mnie masakra, przekłuj synowi uszy z dedykacja dla męża ;P Odpowiedz Link Zgłoś
jusiakr Re: Kolczyki u niemowlaka 23.10.15, 15:01 Znajoma hinduska mi opowiadała, ze u nich wszystkim dzieciom (chłopcom i dziewczynkom) przekłuwa sie uszy chyba 12 dni po urodzeniu. Taka tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Kolczyki u niemowlaka 23.10.15, 15:25 też mi się z cyganami skojarzyło na początku ustaw gościa do pionu, bo aż strach pomyśleć, co jeszcze wywinie. i na przyszłość też się specjalnie jego zdaniem nie przejmuj, bo po co? Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Kolczyki u niemowlaka 23.10.15, 16:10 Problem nie w kolczykach, ale w tym, że pan ma żonę i matkę swego dziecka totalnie w odwłoku. Macho brazylijski za pięć groszy. Naprawdę którakolwiek z was wyobraża sobie życie z kimś, kto tak was lekceważy i nie liczy się z waszym zdaniem? Możemy się policytować, co pan zrobi następnym razem. --- Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek). Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2601 Re: Kolczyki u niemowlaka 25.10.15, 10:29 Nie przeczytałam całego wątku,ale kolczyki natychmiast bym wyjęła.Dziurki zagoją się błyskawicznie. Rozmawiałam kiedyś o tym z moją kosmetyczką,która widziała różne akcje z małymi dziećmi i z zasady nie przekłuwa uszu dzieciom do wieku szkolego. Pomijam fakt,że kompletnie mi się nie podobają kolczyki u małych dzieci,a u niemowlaka nigdy nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Kolczyki u niemowlaka 25.10.15, 16:15 Dziwię się sposobowi przedstawienia problemu - z opisu wynika, że wkurzasz się bo mąż sprzeciwił się twojemu zdaniu i przeforsował po cichu swoje. A twoje jest takie, że nie podobają ci się kolczyki u niemowlaka, bo źle wygląda. Natomiast gdzie clou tej sprawy? Oboje traktujecie dziecko jak przedmiot, który każdy przeciąga lub nie na swoją stronę i nie liczycie się z tym, że to osobny człowiek, któremu właśnie tatuś zafundował okaleczenie i ból mając w doopie to, co mała może czuć. Masakra po obu stronach. Odpowiedz Link Zgłoś