kropkacom 25.10.15, 22:30 Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jakieś obawy co rządów (może samodzielnych) tej partii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iskierka3 Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 25.10.15, 22:34 Wrogie sily beda im przeszkadzac, wodz juz to powiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 25.10.15, 22:36 Jak? Mają wymarzoną sytuację Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 25.10.15, 23:04 A co ja z PISu zeby im wymyslac jak? Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog PiS to rozsadni ludzie 27.10.15, 20:09 PiS to rozsadni ludzie - nie ma obaw. Trzeba rozliczyc bande Burego i Klamaczki-Peron-Rozpacz, odsunac roznych Radkow-zdradkow od strategicznych przyczolkow. Do ludzi ktorzy byli w PiS 10 a nawet 3 lata temu mozna miec zaufanie. Dobrac rozsadnych ludzi od Schetyny/Kukiza/Petru i naprawde w Polsce moze byc normalnie. Bo to nie jest biedny kraj, zlodziei i glupich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tmk123 Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 25.10.15, 22:42 Nie głosowałam na PIS, ale pamietam, że przed Smoleńskiem Platforma cały się żaliła że to zły PIS blokuje wszelkie reformy, nie daje działać, rozwijać kraju itp Jak już mogła działać samodzielnie to... było dokładnie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 25.10.15, 23:00 A kiedy działała samodzielnie, bo mi to umknęło, cały czas byłam przekonana że byli w koalicji z PSL-em Odpowiedz Link Zgłoś
5venuss Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 00:20 Hahaha ok! Czyli teraz ostatecznie wszystko to wina PSLu? Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 00:58 a czy kiedykolwiek PO winiło za coś PSL, odniosłam się tylko do kwestii, że PO nigdy nie rządziło samodzielnie, lecz było w koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
5venuss Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 02:02 Ta koalicja to fikcja była i tak Po robiło co chciało. A Psl to partia lelotów niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 09:00 Mieli za słabe poparcie w Sejmie. PSL to tylko wisienka na torcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 06:38 tmk123 napisała: > Nie głosowałam na PIS, ale pamietam, że przed Smoleńskiem Platforma cały się ż > aliła że to zły PIS blokuje wszelkie reformy, nie daje działać, rozwijać kraju > itp > Jak już mogła działać samodzielnie to... było dokładnie to samo PO nie rządziła samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 25.10.15, 22:53 Mieszkam w Polsce, nie poszlam na wybory, pisu sie nie boje w obietnice nie wierze. Kolejnej histerii na temat pisu zrozumiec nie moge, po zryla wam mozgi czy co?? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 25.10.15, 22:58 Ja nie histeryzuję Pytam z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 25.10.15, 22:59 Jeśli ktoś miał obawy przed rządami PISu, to chyba na niego nie głosował? Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 25.10.15, 23:02 Tak, mam sporo obaw i na prawdę jak nigdy chciałabym być w błędzie. Niestety , czas pokaże ze jednak miałam rację i PIS to nie jest dobry wybór dla Polski. Pocieszam się jednak ze za 4 lata będziemy mądrzejsi i zacznie się nowe, lepsze. Choć te 4 lata przerażają Odpowiedz Link Zgłoś
5venuss Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 00:21 JASNOWIDZKA??? Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 00:59 tu nie trzeba być jasnowidzem, wystarczy przeczytać program wyborczy Odpowiedz Link Zgłoś
5venuss Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 02:08 Skoro tak skrupulatnie czytasz programy wyborcze, to wróć do programu Po sprzed lat. Co zrealizowali? A NICO! Tak, ze jesli teraz ogarnia cie strach, to śpij spokojnie i nie siej paniki. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 06:49 Wiesz, ja jako dojrzały wyborca nie łykam obietnic przedwyborczych, dla mnie ważniejszy jest światopogląd, a do PISu to mi dalej niż na księżyc. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 10:39 Skoro uważasz, że zrealizowali NICO to widać, ze masz problemy ze skrupulatnym czytaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 25.10.15, 23:03 No cos ty kosciol wszelkie obawy nawet jak sie pojawia im wybije z glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Litania ... 26.10.15, 00:53 Czy ten Wojtowicz przestanie kiedys wreszcie byc aktualny? www.youtube.com/watch?v=7hqMiZbizFo Oh, kraju moj ... ja juz naprawde zaczynam byc za stara na te kolejna trzesienia ziemi, eh ... Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Litania ... 26.10.15, 02:28 no, przepraszam, nie chciałabym być brutalna ale tobie te trzęsienia to chyba za bardzo nie zaszkodzą? że juz nie wspomne, iz Polnonia USA też swoje do tego dołozyła. Wyniki wyborów w USA. Przygniatające zwycięstwo PiS - 75,4 proc. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Litania ... 26.10.15, 02:44 Kazdy odpowiada za siebie, kazdy ma prawo do swoich refleksji, swoich niepokojow o swoje serdeczne miejsce na Ziemi, ja tez. A juz na pewno nie mam nic wspolnego z Polonia u sasiadow no, przepraszam, nie chciałabym być brutalna ale tobie te trzęsienia to chyba z > a bardzo nie zaszkodzą? Ja Twoich uczuc nie oceniam, nie podsumowywuje - moge tylko prosic o wzajemnosc! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Litania ... 26.10.15, 03:13 > Ja Twoich uczuc nie oceniam, nie podsumowywuje - moge tylko prosic o wzajemnosc > ! Cheers. oczywiscie, oczywiście...dlatego napisalam "przepraszam". Ale to naprawdę jest róznica kiedy patrzy sie na to zza oceanu, żyjąc w całkowicie innych realiach, na co dzień. W dodatku kiedy efekty tych wyborow absolutnie nie dotykaja cie bezposrednio. Co do adresu polonii mogłam się pomylic bo nie śledzę twoich postów z zapartym tchem , choc jest to bez znaczenia bo każda głosowała podobnie. Zarówno USA, jak i Kanada czy Australia. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Litania ... 26.10.15, 03:30 kamunyak napisała: > Ale to naprawdę jest róznica kiedy patrzy sie na to zza oceanu, żyjąc w całkowi > cie innych realiach, na co dzień. W dodatku kiedy efekty tych wyborow absolutni > e nie dotykaja cie bezposrednio. Powyzsze stwierdzenia to wylacznie Twoje spekulacje/domysly. Z (moim!) reality maja bardzo niewiele wspolnego; nie mam jednak zadnej potrzeby zeby komukolwiek cokolwiek udowadniac na temat mojego zycia, szczegolnie na publicznym forum. Po prostu dziele sie od odczuciami/uczuciami, ktore sa tego zycia czescia. Bye for now Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Litania ... 26.10.15, 07:39 To juz nie jest twój kraj, to po co sie tak martwisz... Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Litania ... 26.10.15, 12:53 fogito napisała: > To juz nie jest twój kraj, to po co sie tak martwisz... To ZAWSZE bedzie moj kraj i ja ZAWSZE bede czescia tego kraju, for better or worse. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Litania ... 26.10.15, 18:17 Cóż za infantylna nostalgia. To juz dawno nie jest twój kraj, wiec daj sobie spokój. Mam nadzieje, ze nie byłaś na głosowaniu, bo jeśli tak, to jestes większa hipokrytka niż myślałam. Ludzie, którzy opuścili Polskę lata świetlne temu powinni miec odebrane prawa wyborcze., bo kompletnie nie kumają co sie w Polsce dzieje i potem wszyscy głosują na PiS myśląc, ze nam tak nam tu dobrze robią. Otóż nie robią i niech sobie wsadza te swoje zagraniczne głosy. Tylko Ci co planują wrócic mogą udać sie do urn. Reszta niech głosuje w wyborach amerykańskich czy kanadyjskich. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Ja, sympatyk i wyborca Jarka od 20 lat 26.10.15, 06:32 mam jedna obawę. Marzy mi się rozliczenie zdrajców, marzy mi sie trybunał stanu dla co poniektórych, marzy mi sie kilka procesów sku...synów i boję się, że PiS tego nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Ja, sympatyk i wyborca Jarka od 20 lat 26.10.15, 06:51 PIS jest mistrzem rozliczania, uwielbia walkę z układem, wiec spokojna twoja, w tym przypadku się sprawdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Ja, sympatyk i wyborca Jarka od 20 lat 26.10.15, 07:43 Eeee, od paru lat o układzie przycichło. Otwartym tekstem mówią, że Platforma to największe zuo Mnie trochę zmartwił ten wysoki wynik - liczyłam że koalicjant będzie hamował najbardziej radykalne zapędy, typu zakaz invitro. Z drugiej strony - z kim oni mieli wejść w tą koalicję? Z Nowoczesną?! Jednego żałuję - projekt PO ws zmiany PITu pójdzie do kosza, a to był niezły punkt wyjściowy do rozmów o reformie podatkowej. Byłam w szoku, że ten temat w ogóle w trakcie debat nie wypłynął. Kopacz dostała amnezji? Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Ja, sympatyk i wyborca Jarka od 20 lat 26.10.15, 07:57 Już doczytałam, że Kukiz się wychyla. Szybko mu antysystemowość przeszła Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Ja, sympatyk i wyborca Jarka od 20 lat 27.10.15, 11:49 > Już doczytałam, że Kukiz się wychyla. > Szybko mu antysystemowość przeszła jak każdemu, w podobnej sytuacji. korwin tez juz Brukseli nie rozwala od środka. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ja, sympatyk i wyborca Jarka od 20 lat 26.10.15, 09:08 Ale chodzi Ci o sprawiedliwość, czy pokazówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Ja, sympatyk i wyborca Jarka od 20 lat 26.10.15, 10:00 Od pokazówek specjalistami byla PO Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Ja, sympatyk i wyborca Jarka od 20 lat 27.10.15, 20:13 > Od pokazówek specjalistami byla PO 100/100 Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 26.10.15, 07:54 j.w bardzo proszę o wyjaśnienia, normalne, rzeczowe argumenty. dla mnie to jest tak niepojete, jak glosowanie np na Korwina (poza glosowaniem dla tzw jaj przez osoby, ktore swiezo otrzymaly dowód osobosty). pozwolcie mi zrozumiec o co chodzi, dzisiaj jestem w nastroju pt: rzucam sie do wisły, albo jade w siną dal - pocieszcie tych, ktorzy nie glosowali wcale (50 %) i pozostale 60 %, ktore glosowalo na kogos innego, czy mamy sie bać? pakować? powiedzcie, ze bedzie dobrze, ze pan Kaczyński i Maciarewicz z panią dajmy na to Pawłowicz to zrównoważone jednostki, którym można zaufac i iść za nimi ku świetlanej przyszłości. Dlaczego głosowałyście na PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 26.10.15, 08:01 Przeczytaj sobie post purchawki to zobaczysz dlaczego i jaka to mentalnosc. PIS jest partia narodowo-socjalistyczna, specyficzny typ ludzi na takowe formacje glosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 26.10.15, 08:12 Przecież na emamie nikt na PIS nie głosuje. Chyba ja jedyna w wątku Morgen się przyznałam Parę miesięcy temu, przy okazji wyborów prezydenckich założyłam wątek "co pamiętacie z rządów PIS-u?". Większość afer i kompromitacji była związana z Samoobroną i LPR. Do tego trzeba by dodać Ziobrę i jego niesławne "nikt przez tego pana życia pozbawiony nie będzie". Nikt za to nie pamiętał, że PiS - chyba jako jedyni od 89' - obniżył podatki. Z rozmów z pro-pisowskimi znajomymi widzę, że nikt nie mówi o tych mitycznych 500 zł, natomiast mają nadzieję, że państwo w końcu zacznie działać jak powinno. Tzn.: policja, sądy, administracja zaczną robić co do nich należy. Ja widzę jedno zagrożenie - po 2007 r. odeszła od nich większość sensownych polityków. Kaczyński oczyścił szeregi z "elementów niepewnych" i zaostrzył retorykę do walki z PO. Ciekawe, kim teraz będzie rządził. Czyżby szykował nam "rząd fachowców"? (myślę że wątpię) Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 26.10.15, 08:20 Calkiem sporo nickow deklaruje tu sympatie dla PISu. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 26.10.15, 08:23 nihiru napisała: > Tzn.: policja, sądy, administracja zaczną robić co do nich należy. Tzn. Agenty Tomki i polowanie na czarownice bis? Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 26.10.15, 08:38 Proponuję, żeby mniej oglądać telewizji, a bardziej rozejrzeć się wokół siebie. Mam wśród znajomych sporo przedsiębiorców (drobnych i średnich przedsiębiorców, a nie wielkich tuzów). Wielu z nich wspomina przykładowo, że w Warszawie za prezydentury Lecha Kaczyńskiego (chodzi mi o okres kiedy był prezydentem Warszawy, a nie państwa) administracja samorządowa zaczęła działać zgodnie z przepisami a nie interesami jakichś grup interesów. Wreszcie były jasne reguły gry, a nie walenie głową w mur. Ludzie pamiętają też, że to od Lecha Kaczyńskiego (jak jeszcze był ministrem sprawiedliwości w rządzie AWS) zaczęła się zmiana w polityce bezpieczeństwa i państwo zaczęło chronić ofiary zamiast przestępców. Jednym słowem - w telewizji różne autorytety krzyczały o "atmosferze", a w rzeczywistości ludzie czuli się bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 26.10.15, 09:11 nihiru napisała: > zaczęło chronić ofiary zamiast przestępców. Tak - za tę ochronę płacimy i będziemy płacić odszkodowania rzkomym 'przestępcom'. Dziwne jak bardzo wypaczoną pamięć mają niektórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 26.10.15, 09:33 No cóż, a w urzędzie miasta jak Kaczyński startował na Prezydenta RP, cieszyli się, bo zostając głową państwa przestanie być prezydentem miasta. Bo ponoć niefajnie się zrobiło w urzędzie za jego rzadów. Nie pracowałam, powtarzam zasłyszane. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 26.10.15, 09:47 Ja natomiast rozmawiałam z przedsiębiorcami których urzędnicy miasta za czasów Lecha Kaczyńskiego położyli firmy. Bo każda z nich była z poza układu. Po śmierci LK miasto wyplacalo tym firmom odszkodowania, bo sprawy trafiały do sądów. Więc, jak widzisz są dwa oblicza prezydenta tysiąclecia Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 28.10.15, 06:01 Za Kaczyńskiego prezydenta Warszawy w urzędzie było tak, że każdy urzędnik od góry do dołu drabiny bał się podjąć jakąkolwiek decyzję by nie być posądzonym o udział w "układzie". Każda decyzja wydawana była tygodniami. Kontrolujący sam był kontrolowany przez innego kontrolowanego kontrolera. Kiedy Lechu przeszedł na posadę państwową wszyscy odetchneli z wielką ulgą. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 26.10.15, 10:47 To odpowiedz mi na takie pytanie: skąd PIS weźmie pieniądze na spełnienie swoich wyborczych obietnic, skoro wg nich PO tak zadłużyło państwo, że zostały ruiny i zgliszcza? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 26.10.15, 12:04 Przecież wiadomo, że nic nie zrobią, bo nie mogli - PO zostawiło ruiny i zgliszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 27.10.15, 21:37 pade napisała: > To odpowiedz mi na takie pytanie: skąd PIS weźmie pieniądze na spełnienie swoic > h wyborczych obietnic, skoro wg nich PO tak zadłużyło państwo, że zostały ruiny > i zgliszcza? Jeśli chodzi o 500 zł na dziecko, to dadzą na drugie, a kasę na to wezmą ze zlikwidowania ulgi podatkowej. Tak zrobią na 99% i dlatego na nich nie głosowałam (+ kwestie światopoglądowe oczywiscie), po prostu tysiaka rocznie będę stratna, a to dla mnie spora suma. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 27.10.15, 22:40 tego właśnie się obawiam Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 26.10.15, 09:56 O, ja swojego PiSdzielstwa nie ukrywałam. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 26.10.15, 10:44 Komu PIS obniżył podatki? I o Ile? I jaka była wtedy koniunktura? Teraz jest bardzo podobna sytuacja jak podczas ostatnich rządów PIS. Kto sobie przypisze chwałę za wzrost gospodarczy? Komu się przypisze chwałę za więcej pieniędzy w kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 26.10.15, 10:49 O jakim wzroście piszesz? O ile się nie mylę, ostatnio znów głośno o trzeciej fali kryzysu. Jak się do tego dołoży problem uchodźców, nerwowa atmosfera w ue, to nie ma co marzyć o wzroście. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 26.10.15, 10:53 On już jest, nie odczuwasz tego? Trzecia fala kryzysu to póki co spekulacje: wyborcza.biz/biznes/1,100896,19035542,trzecia-fala-kryzysu-czy-mamy-sie-czego-bac.html Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 26.10.15, 10:55 Tu bardziej kraczą: www.bankier.pl/wiadomosc/Rzonca-Trzecia-fala-swiatowego-kryzysu-bardzo-prawdopodobna-3426289.html Ale zwróć uwagę na opinię na temat stanu naszej gospodarki. Sama się taka nie zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 26.10.15, 11:00 Gospodarka ok, przy założeniach jakie były, teraz może się to zmienić. Zresztą poczekamy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 27.10.15, 23:01 Jak to ładnie brzmi: PIS obniżył podatki. Ale już jakie i KTO na tej obniżce skorzystał to już cisza zapada. A więc drodzy zwolennicy PISu jakie to podatki obniżyła wasza partia? Może PIT? Może VAT? Hmm....A może CIT ? Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 27.10.15, 12:22 > Większość afer i kompromitacji była związana z Samoobro > ną i LPR. Do tego trzeba by dodać Ziobrę i jego niesławne "nikt przez tego pana > życia pozbawiony nie będzie". a nie pamiętasz kto te partie wrabiał w te afery? doprawdy, jakie to mile....pamiętać tylko to, co chce się pamiętać.... Afery gruntowej nie pamiętasz? kto wrabiał Leppera, żeby połaszczył sie na łapówkę? Nie pamiętasz Lipińskiego, który zapewniał niejaka p. Berger, że stanowisko podsekretarza stanu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, dla niej, to pryszcz, jesli tylko wyjdzie z Samoobrony? Podsekretarz stanu dla mietły z kur-wikami w oczach? która maturę robiła w trakcie kadencji? no, ludzie... a Ziobro to, niestety, nie tylko "ten pan", Blidę też zapomniałaś? 40mln Polakow musiało przeżywać żałobę pana jarka. Pan jarek jeszcze żałoby do konca nie przeżył, co było widac po ogłoszeniu wyników. Teraz będziemy kontynuować żałobę z panem jarkiem oraz chęć zrobienia z jego brata i bratowej, męczenników. Wszyscy, całe 40 mln ludzi. jeśli jeszcze pan jarek zechce rozdawać nasze wspólne pieniądze, które obiecywał na prawo i lewo, a jest do tego podpuszczany przez media, to ja dziękuje. Dlaczego mam płacic ze swojej kieszeni 500 zł na każde obce dziecko? ja, oczywiscie, nie łapie się bo na wychowanie swoich dzieci, które już są pełnoletnie i po maturze, musiałam zasuwać sama, nikt mi nic nie dołożył, nawe na becikowe sie nie załapałam, że o rocznych płatnych urlopach nie wspomnę. Dlaczego mam doplacać ze swoich pieniędzy do najbiedniejszych emerytów, czy to ja im te nędzne składki opłacałam? nie wystarczy, że swojej matce do emerytury dokładałam? Zamiast rozdawać na prawo i lewo to trzeba umozliwic ludziom godne zarobki, oni sami sobie na te dzieci zarobia i emeryturę odłożą. Co to za polityka? rozdawanie. Za chwile wszyscy będziemy w czarnej doopie bo pieniadze się skończą i nawet wyemigrować nie bedzie gdzie bo cała Europa zatkana przez muzułmańskich emigrantów. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 26.10.15, 10:44 > wisły, albo jade w siną dal - pocieszcie tych, ktorzy nie glosowali wcale (50 > %) Ci, którzy nie głosowali wcale pocieszenia nie potrzebują, bo- jak widać- działania polityków ich nie dotyczą i ogólnie mają to w d..pie. Niemniej jednak, IMO, na najbliższe 4 lata stracili prawo do smęcenia w tym temacie. Mogli pójść i zagłosować, widać obecny wynik im odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 27.10.15, 20:15 Macierewicz to jedna z najbardziej zasluzonych osob w polskiej polityce. Wyprzedzajacy epoke o 20 lat minimum. Patrz skutki nieprzeprowadzenia lustracji w 1992 - odbijaja sie czkawka juz trzecia dekade Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 27.10.15, 23:42 > Macierewicz to jedna z najbardziej zasluzonych osob w polskiej polityce. człowieku, nawet szaleństwo ma pewne granice. Poszukaj sobie, jesli nie pamiętasz, ile osób unurzał w błocie przez swoje raporty, ludzi, którzy wygrali procesy a my, takze ty, z własnych kieszeni, musieliśmy placic, za to błoto, odszkodowania. Przypominam też o danych polskich agentów, które zostały upublicznione a polscy żołnierze, będących wówczas m.in. na misjach w Afganistanie i Iraku, pozbawieni zostali ochrony kontrwywiadu wojskowego. Cały świat poznał sposób działania i strukturę polskich służb specjalnych.. Ogarnij sie troche, naprawdę bo zaczynasz być lepszy niż rzecznicy PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 28.10.15, 00:05 A ja tam w Macierewiczu pokladam nadzieję: dwa rządy już obalił. Może i teraz nie zawiedzie Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 28.10.15, 06:48 kamunyak napisała: > ludzi, którzy wygrali procesy a my, takze ty, z własnych kieszeni, musieliśmy placic, za to > błoto, odszkodowania. Tylko dlatego, że nowe władze zaczęły bezpodstawnie zawierać ugody zamiast walczyć i wygrywać te procesy. Przypominam, że Macierewicz z kolei wszystkie swoje procesy wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
kotradykcja Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 28.10.15, 07:23 > Przypominam, że Macierewicz z kolei wszystkie swoje > procesy wygrał. Macierewicz ma na rękach krew polskich żołnierzy. Powinien siedzieć za to w więzieniu i z własnej kieszeni płacić odszkodowania ich rodzinom. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 28.10.15, 08:20 Macierewicz nie wygrał żadnych procesów, bo nasze chore prawo chroni funkcjonariuszy publicznych. Nikt nie mógł wnieść przeciw niemu pozwu. Więc poszkodowani przez Macierewicza skarzyli państwo Polskie. Ten twój bohater nawet nie zrzekł się immunitetu , taki jest odważny inaczej Skoro jest i był taki niewinny to po co mu immunitet ? Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 28.10.15, 09:03 iziula1 napisała: > Macierewicz nie wygrał żadnych procesów Nieprawda. > Skoro jest i był taki niewinny to po co mu immunitet ? Immunitet jest po to, żeby chronić posła przed zemstą polityczną. Dokładnie z taką sytuacją mieliśmy do czynienia. Kamiński był bez immunitetu i co z nim próbowała zrobić rządząca sitwa, ten peowsko-zeteselowski gang, który właśnie wyborcy spuścili w klozecie? Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 28.10.15, 08:30 > Powinien siedzieć za to w więzieniu i z własnej kieszeni płacić odszkodowania ich rodzinom Gdzie powinni byc: Donald Amber Tusk, Ewa Klamaczka Peron, Radek zdradek kiometrowka. He? Odpowiedz Link Zgłoś
kotradykcja Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 28.10.15, 15:16 A co ma do rzeczy to, że ktoś inny ma cokolwiek na sumieniu? Mordercę swojego dziecka też będziesz w ten sposób tłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 28.10.15, 08:28 Przeczytaj jego zyciorys, ale nie na GW. Nie powtarzaj zgranych sloganow Jowity Kacik. Macierewicz wyprzedza epoke. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 28.10.15, 08:54 Tak, Macierewicz wyprzedzał ale samochody na drodze z Katynia do Polski chwilę po katastrofie smoleńskiej. Gdzie tak się spieszył? A może uciekał ? Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Glosowalas na PiS - napisz dlaczego 28.10.15, 09:05 iziula1 napisała: > Tak, Macierewicz wyprzedzał ale samochody na drodze z Katynia do Polski chwilę > po katastrofie smoleńskiej. > Gdzie tak się spieszył? A może uciekał? I wszystko jasne. Zatrudnia cię putinowska fabryka trolli. Już niedługo waszych kłamstw. Odpowiedz Link Zgłoś
kotradykcja Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 09:53 Ja się tylko obawiam, że do głosu dojdzie znowu Maciarewicz i kolejni ludzie stracą życie przez ... tego pana Ostatnim razem jego niewyparzony jęzor kosztował życie ponad 70 ludzi w Afganistanie Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Do zestrachanych :-) 26.10.15, 09:55 ku pokrzepieniu serc. Wczoraj w wieczorze wyborczym w TVP nie kto inny tylko Prof. Śpiewak stwierdził, że PIS w latach swoich poprzednich rządów wykazał się największym z dotychczasowych rządów liberalizmem gospodarczym. W końcu to wtedy obniżono składkę rentową i zlikwidowano trzy stawki PIT, co prawie każdy odczul we własnej kieszeni. Wtórował mu prof. Kleiber. Trudno zaliczyć ich do "pisowców". Też jestem zdania, że gospodarczo wcale nie będzie tak źle i do żadnej katastrofy nie dojdzie. Owszem, naobiecywali sporo ale na pewno nie aż tyle ile im się zarzuca a poza tym nie obiecywali realizacji rok do roku. Gospodarczo jestem dobrej myśli. A co do reszty...no cóż jeśli dla kogoś centralnym pkt politycznej debaty są związki partnerskie itp to może czuć się rozgoryczony ale taki urok demokracji. Nie można mieć wszystkiego, raz jeden zyskuje, a drugi traci i odwrotnie. Najważniejsze nie popadać w paranoję Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Do zestrachanych :-) 26.10.15, 10:28 Nie dojdzie, bo oni się gospodarką nie zajmą. Za dużo czasu będzie im zajmować sprawa wraku i rozliczania mitycznych ubeków. Znowu będą teczki, wizyty ABW + obowiązkowe pomniki z tupolewem w tle... Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Do zestrachanych :-) 26.10.15, 10:39 Gdyby rzeczywiście udało im się spowodować poprawę sytuacji ekonomicznej większości Polaków to jestem święcie przekonana, że psa kulawą nogą nie interesowałoby co PIS robi z teczkami, tupolewem i innymi takimi tematami. Ludzie w masie głosują na tych, którym wierzą, że zapewnią im lepsze, bogatsze życie. To nie koniecznie zawsze oznacza głupie rozdawnictwo bo bardzo wielu jest takich którzy nie chcą dostać a chcą żeby im nie zabierać. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Do zestrachanych :-) 26.10.15, 14:10 Za dużo czasu będzie im zajmować > sprawa wraku i rozliczania mitycznych ubeków. Kogo? UBecy już dawno gryza piach. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Do zestrachanych :-) 27.10.15, 20:17 > Nie dojdzie, bo oni się gospodarką nie zajmą. i bardzo dobrze, wystarczy zeby nie kradli jak PO-przednia ekipa Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Do zestrachanych :-) 26.10.15, 10:50 www.bankier.pl/wiadomosc/Ile-zyskamy-na-obnizce-podatkow-w-2009-roku-1821716.html kto odczuł, ten odczuł... Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 10:58 Miałam się nie wypowiadać, bo na PIS nie głosowałam, ale denerwuje mnie ta zbiorowa histeria. Nie uważam, żeby za pisiorów miało być gorzej niż za peło, za rządów peło, katotaliban miał się doskonale, afera aferę poganiała i ogólnie był ch* d* i kamieni kupa. I poczułam ulgę, że ta banda w końcu przegrała wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:11 Jacy by nie byli, a pretensji do platformy mam co nie miara, to jedno oddać im muszę: ta banda przeprowadziła Polskę przez kryzys. To nie są bajki, to jest rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:11 Przez kryzys przelecieliśmy siłą rozpędu, tak samo jak PIS mógł obniżyć składkę emerytalną, bo gospodarka robiła swoją nie patrząc na rząd. Zwykli wyborcy PO kojarzą z zabraniem kasy z OFE, podniesieniem VAT-u i wieku emerytalnego, aferami, i nawet głupiego abonamentu nie potrafili zlikwidować. Owszem mogą chwalić się wykorzystanymi środkami unijnymi ale to większość odbiera jako sprawne działanie samorządów, a nie rządu. Nie głosowałam na PIS ani PO. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:25 Siłą rozpędu mówisz... Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 27.10.15, 20:19 o tak, + zlikwidowali bezrobocie i zwiekszyli eksport - jedno i drugie przez zmuszenie 3 milionow ludzi do opuszczenia Polski. A na koniec na ich miejsce PO-stanowili sciagnac imigrantow islamskich. Trzeba miec niezle zryty mozg zeby tego wszystkiego nie widziec. Zielona wyspa - buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhahahahahahahahhahahahahhahahhahah Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:18 Podobnie i ja, i jedni i drudzy śpiewają jak kościół im zagra, z tym, że przynajmniej PiS-y w odróżnieniu od PO nie ukrywają tego. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:22 gdyby głupota dawała skrzydła fru, fruuu, fruuuuuuwałabyś, kota, jak gołębica. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:29 Znam ten tym ludzi: dużo mówią, mało wiedzą i jeszcze mniej robią. To ostanie to na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:53 I to m.in. jeden z czynników, przez które peło przegrało wybory. Wyzywanie wyborców, którzy głosują inaczej od ciemnogrodu, niewykształconych przygłupów itp., zamiast próbować ich przekonać, jak widać odbiło się czkawką. Jak już ktoś słusznie napisał, pycha kroczy przed upadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:27 Dziwnym trafem nikt na PIS nie głosował Mam nadzieję, ze masz rację, że nic wielkiego nie zmieni się w tym zgniłym układzie światopoglądowym, któremu nikt nie daje rady. Niefajnie by jednak było coś na forum odszczekiwać, prawda? PS. Ta banda przegrała wybory, ale weszła do parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:32 Dziwnym trafem nikt na PIS nie głosował big_grin A co w tym dziwnego? Na PiS nie glosowalo +/- 70 % społeczeństwa. Jesteś na forum gazety. To naprawdę takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:38 Poważnie? To stwierdzenie o niegłosowaniu na PIS to zawsze dziwnym trafem pada poprzedzając zadnia - skąd ta panika, peło było gorsze i tak dalej. Dlatego wybacz. Postoję. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:41 Ależ postój, jeżeli tak mysli Ci się wygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:45 Ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:41 Jeszcze przed wyborami pisałam, że będę głosować na Nowoczesną, ale znam ludzi, którzy głosowali na PIS, zresztą na forum też sporo osób się deklarowało. Zakładając ten wątek, z góry wiedziałaś, że nikt kto głosował na PIS się nie wpisze, bo te osoby się ich rządów nie boją i była to zamierzona prowokacja. Ich kwestie światopoglądowe typu aborcja, in vitro, czy związki partnerskie wiszą mi zwiędłym kalafiorem, bo mnie nie dotyczą. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:43 Aha i gdybym nie miała alternatywy w postaci Nowoczesnej, to zagłosowałabym na pisiorów, tylko po to żeby peło przegrało z kretesem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:44 Ja też Nowoczesna Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:44 Jak chcesz. Dla ciebie to prowokacja, a mnie ciekawiło czy faktycznie ktoś nie ma obawia się rządów konserwatystów mimo iz oddał na nich głos. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:45 To kiedy wracasz w ojczyźniane pielesze? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:47 Mam nadzieję, że nieprędko. A co się stało z twoją agitką w stronę mniejszego zła? Komorowski przegrał i zmieniłeś front, czy imigranci? Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 13:21 > Mam nadzieję, że nieprędko. Uff, nie jesteś jedyna Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:16 > Mam nadzieję, ze masz rację, Taaa... Roześmiane gęby w prawie każdym twoim poście świadczą o zupełnie czym innym. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:26 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,147565,19089216,gowin-rakiem-wycofuje-sie-z-obietnic-pis-zobacz-co-naprawde.html#Czolka3Img Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:33 Jak to ktoś w komentarzu napisał, obojętnie co zrobią, będzie źle. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:39 To niech zrobią dobrze. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:42 Nie, no oczywiście. Ematka wie wszystko najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:45 Znaczy ty, czy ja? Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:48 No Ty uważasz, że wystarczy jak zrobią dobrze, przy czym oczywiście nie precyzujesz co masz na myśli i co to dobrze oznacza. Jak również dla kogo dobrze, dla ludzi, partii, kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:51 No bo co to oznacza, ze cokolwiek co zrobią zrobią źle? Nic, prawda? spodziewałaś się, że opozycja będzie im przyklaskiwać, bo tak? Pis sam wie, że tak nie postępuje opozycja Jedyna rada to zrobić coś naprawdę dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 11:53 Zakładam, że jak każdej ematce się polepszy to nie będzie problemem kto rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:01 A Tobie ematko się polepszyło? Kto rządzi tam gdzie Ci się polepszyło? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:03 A co ma piernik do wiatraka? Hę? Nie, odkąd tu mieszkamy robi się gorzej niż lepiej, ale wciąż na tyle dobrze aby nie szukać innego miejsca. To chyba, ok. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:13 To, że jestes bardzo standardową ematką, więc Twoje doświadczenia są ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:14 Skoro tak uważasz... Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:18 > Nie, odkąd tu mieszkamy robi się gorzej niż lepiej, ale wciąż na tyle dobrze aby nie szukać innego miejsca. To chyba, ok. Wiem, że może to być dla ciebie szok, ale wyobraź sobie, że wielu Polaków mogłoby powiedzieć dokładnie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:20 Szok. A tak poważnie, nadal nie uważam, że mieszkam w kraju, który jest ruiną. A ty? Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:23 Nie wiem, w jakim kraju mieszkasz, więc nie potrafię ocenić, czy jest to kraj w ruinie Doprawdy, troska emigrantek o Polskę jest wzruszająca. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:26 No cóż, nie mieszkam w Polsce ale nadal mam polski paszport. Podobnie jak cała moja rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:28 Dziwię Ci się, na Twoim miejscu zrzekłabym się obywatelstwa. Bycie Polakiem to tylko powód do wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:30 Chyba dla ciebie. Ja nigdy nie wstydziłam się swojego obywatelstwa i tego też uczę swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 13:02 Ciekawe, że nie widać tego po Twoich wypowiedziach na forum. Ja z kraju nie mam zamiaru emigrować i jestem dumna z faktu bycia Polką bez względu na wyniki wyborów, na które nie mam zresztą znaczącego wpływu. Nie wszystko w Polsce mi sie podoba, mam obawy przed rządami PISU, ale uważam za żenujące wypowiedzi nacechowane histetrią albo jakąś niezrozumiałą dla mnie satysfakcją dotyczące wygranej tej partii. Naprawdę niczym się nie różnią od wypowiedzi przeciwników przyjmowania uchodźców. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 13:10 Ale czubek własnego nosa widzisz, prawda? Nie napisałam, że jestem dumna. Napisałam, że się nie wstydzę tego kim jestem. Staram się dobrze kraj reprezentować. Nie uważam też wyjazdu za zdrady PS. Daj dobry przykład i sama nie histeryzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 13:19 > Staram się dobrze kraj reprezentować. Ehe, na forum Ci to słabo wychodzi > Nie uważam też wyjazdu za zdrady Ja też nie. > Daj dobry przykład i sama nie histeryzuj. Które moje słowa świadczą o histerii? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 13:30 Tak, histeryzujesz aż miło. Kąsasz i tylko wgryźć się nie umiesz. Co mi słabo wychodzi... No cóż, nie tobie na szczęście decydować. Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 13:33 > Tak, histeryzujesz aż miło Piszę raczej spokojnie, nie wklejam w co drugie zdanie roześmianych gębek ja Ty. Naprawdę, dziwi mnie Twoja satysfakcja z wygranej PISu, nie wiem, co chcesz tymi wątkami udowodnić. Ale najważniejsze, że sprawia Ci to radość, w takim razie cieszę się razem z Tobą Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 13:42 > Piszę raczej spokojnie, nie wklejam w co drugie zdanie roześmianych gębek ja Ty Doprawdy? Pozwolisz, że się nie zgodzę? Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 13:52 Dobra, masz rację, gęby są w co trzecim zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 13:58 Nie, nie... Są w każdym. A w twoich postach prostu ich w ogóle nie ma. <sarkazm> Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 14:36 Nie ma, bo mnie, w przeciwieństwie do Ciebie, wyniki wyborów nie cieszą <brak sarkazmu> Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 14:43 No tak, bo to takie oczywiste jak się czyta twoje posty. Znaczy co cię cieszy, a co nie. Dla jasności -dyskusję uważam za zamkniętą. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 14:46 Ja cały czas piszę o Twojej radości, która bije w wątkach po oczach, moja odczucia nie mają przecież wpływu na to, czy Ty odczuwasz satysfakcję z wyników wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:42 Jasne i wrzucić PIS-owi do gardła 360 euro, bo za darmo ci nie pozwolą? Obywatelstwo polskie nabyte w chwili urodzenia nie zobowiązuje nikogo do miłości do ojczyzny, tak samo jak chrzest w niemowlęctwie nie robi z nikogo wierzącego i praktykującego katolika. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 13:09 Aha, czyli nie chodzi o ideały, tylko o kasę? No chyba nie powiesz mi, że szkoda Ci 360 euro, żeby uwolnić się od brsemienia bycia Polką? I jednocześnie Dziwisz się wyborcom PIS, co za hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 13:19 * brzemienia. Sorki, pisałam z telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 21:00 A kto pisał, że się dziwię? Nie dziwię się wynikom wyborów, bo potwierdzają moje zdanie o Polakach w kraju. Bycie Polką nie jest dla mnie brzemieniem, jest tylko niewygodne i tylko wtedy, gdy jestem w Polsce. Za mało by robić z tego ideologię wartą 360 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 23:21 > jest tylko niewygodne i tylko wtedy, gdy jestem w Polsce Świetnie Ci wychodzi bycie męczennicą. W dodatku kosztuje Cię to tylko 360 euro Chyba jednak trudno Ci uciec od polskiej mentalności, nawet mimo wielu lat przebywania za granicą. Takie rzeczy wysysa się z mlekiem matki. Wszak Polska od wieków męczeństwem właśnie stoi Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:00 Ok, wyjaśnię. Jeśli PiS będzie chciało spełnić obietnice to rozwali finanse. W kampanii mogli mówić, że pieniądze "som", teraz będą musieli pokazać skąd je wezmą, a w kasie pusto. A jeśli PiS nie spełni obietnic, to wyborcy bardzo szybko się od nich odwrócą.... I nie wystarczy zrobić "coś", tylko konkretnie. Więc takie pitu pitu, jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:06 No wyżej dupy nie podskoczysz. Dlatego zostają sprawy z teczki podpisanej - światopogląd. Tu mogą sporo namieszać w tym układzie. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:11 Działka światopogląd jest dobra na krótką, bardzo krótką metę. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:15 Rozwiń proszę, tą myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:18 Czy chcą, czy nie, są sprawy, którymi będą musieli się zająć jeśli idzie o gospodarkę, politykę zagraniczną itd - kalendarz obowiązuje. Budżet został przyjęty, ale na pewno go znowelizują, a to już wymaga konkretnych decyzji i nie da się tylko ględzić o problemach światopoglądowych. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:19 TĘ myśl Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 12:20 TĘ myśl Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 13:43 Czy Polacy kiedykolwiek, chociaz przez kilka dni byli zadowoleni z wybranych wladz? Sledze ten syf kilkadziesiat lat ,czyzby cos mi umknelo? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 15:12 A jak jest w Twoim nowym kraju? Po wyborach u Was nie ma żadnych rozczarowanych? Wszyscy lub zdecydowana większość głosują tylko na jedną partię? Opowiedz nam coś więcej o wyborach w Twoim obecnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 26.10.15, 19:23 Przecież ci, którzy głosowali na PIS są zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Czy panie i panowie glosujący na PIS mają jak 27.10.15, 12:23 a nie wydaje Ci się, że głosowali na PIS właśnie dlatego żeby ta partia rządziła ? pomijając wyborców tzw negatywnych w stosunku do PO, ale ci rozeszli się do różnych partii Odpowiedz Link Zgłoś