Dodaj do ulubionych

ile mam dzieci?

28.10.15, 21:06
Umiem liczyć, ale w kontekście słynnych 500 zł mając jedno dorosłe dziecko a drugie nie to to małoletnie jest pierwszym czy drugim wink
Obserwuj wątek
    • dobrochna00 Re: ile mam dzieci? 28.10.15, 21:09
      Z liczeniem dzieci t w ogóle będzie ciekawie smile Jak nam się pojawi wspólny potomek, to dla mojego partnera będzie to czwarte dziecko, ale moje pierwsze. To które w takim razie? smile
      • silenta Re: ile mam dzieci? 28.10.15, 21:13
        To będzie tylko dla małżeństw ze ślubem kościelnym i dzieci z prawego łoża. Też masz pomysły.
        • dobrochna00 Re: ile mam dzieci? 28.10.15, 21:19
          Teoretycznie nie ma przeszkód, żebyśmy takowe zawarli smile Zresztą ja się serio zastanawiam, jak się będzie te dzieci liczyć. A dowcipy o więzieniu za brak wiary zrobiły się lekko sucharowate już.
        • a1ma Re: ile mam dzieci? 30.10.15, 14:20
          I tylko ochrzczonych. Inne się nie liczą, to oczywiste.
      • 3-mamuska Re: ile mam dzieci? 28.10.15, 21:17
        dobrochna00 napisał(a):

> Z liczeniem dzieci t w ogóle będzie ciekawie smile Jak nam się pojawi wspólny poto
        > mek, to dla mojego partnera będzie to czwarte dziecko, ale moje pierwsze. To kt
        > óre w takim razie? smile

A to nie liczy sie tylko dzieci z danego "gospodarstwa domowego"?
        W waszym bedzie 1 ( bo mieszkacie razem wspólnie)
        Partnera dzieci mieszkają i sa w gospodarstwie domowym ex zony.

Tak to chyba bedzie wyglądać?
        • dobrochna00 Re: ile mam dzieci? 28.10.15, 21:20
          Partnera dzieci mieszkają z nim i ze mną, jak się pojawi nowe to w naszym gospodarstwie domowym będzie tych dzieci czworo, choć ja nadal będę osoba mającą pierwsze dziecko.
          • kotradykcja Re: ile mam dzieci? 28.10.15, 21:26
            Ma się liczyć opiekun faktyczny, więc teoretycznie liczycie wszystkie dzieci.
            Ale u nas będzie fajnie, bo projekt przewiduje, że w przypadku opieki naprzemiennej kasę dostanie ten, kto pierwszy złoży wniosek big_grin
            • klamkas Re: ile mam dzieci? 28.10.15, 21:41
              To może już przybij zafoliowane na drzwiach odpowiedniej instytucji? Będziesz najpierwszejsza ze wszystkich wink.
              • kotradykcja Re: ile mam dzieci? 28.10.15, 21:49
                klamkas napisała:

> To może już przybij zafoliowane na drzwiach odpowiedniej instytucji? Będziesz n
                > ajpierwszejsza ze wszystkich wink.

E tam, myśmy już z exią ustalili, że jak dadzą to my bierzemy ponieważ dostaniemy wtedy na 2 dzieci i dzieciakom solidarnie na konta wpłacam po 300, a za pozostałe 100 idziemy z mężem (tj mąż i ja) na kolację
                wink
                Tylko zasada z dupy.
            • marychna31 kotradykcja ot 28.10.15, 22:10
              sygnaturka zacna! Gdyby nie Ty, to ten wiekopomny wpis schera by mi umknąłwink
              • kotradykcja Re: kotradykcja ot 28.10.15, 22:14
                wink
          • 3-mamuska Re: ile mam dzieci? 28.10.15, 21:38
            No to sie liczy wszystkie .
            No chyba ze bedzie mozns złożyć oddzielnie ty na 1, on na 3.

W uk jest tak ze nie ma znaczenia czy jest sie mażeństwem,, w formach jest partner i partnerka i nikogo nie obchodzi czy jest ślub czy nie.
            I wpisuje sie obu partnerów jeśli razem mieszkają i dzieci mieszkające. Nie wiem jeszcze jak to jest jeśli chodzi o studentów mieszkających w akademikach.
          • aamarzena Re: ile mam dzieci? 30.10.15, 19:08
            Ja ci wróżę, że dostaniecie po 500 zł na drugie i trzecie, a na wasze wspólne 250, bo ono jest w połowie pierwsze, a w połowie czwarte wink
      • asia_i_p Re: ile mam dzieci? 28.10.15, 21:55
        Wstydziłabyś się tak państwu utrudniać. wink

A tak na poważnie to pewnie drugie i pół. Wyciągnie się średnią.

Nie no, zgrywam się, dzieci przecież nie można oznaczać ułamkami, więc się średnią zaokrągli. Drugie albo trzecie będzie. To jest moja ostateczna i już w pełni poważna interpretacja.
        • lena.113 Re: ile mam dzieci? 30.10.15, 14:19
          a jak mam 20 letnia córke z byłym męzem i obydwoje mamy po 1 dziecku w nowych zwiazkach to kazde z nas na te drugie dzieci dostanie,bo teoretycznie dla kazdego z nas sa to drugie dzieci...a córka mieszka na studiach sama
    • klubgogo Re: ile mam dzieci? 30.10.15, 20:39
      Mowa o dzieciach do 18 rż. Więc teoretycznie masz jedno.
      • chocolate_cake Re: ile mam dzieci? 30.10.15, 21:56
        Mam taką samą sytuację, dziecko które ma skończone 18 lat i uczy się w liceum oraz drugie dziecko w gimnazjum. Wydawało mi że mam dwoje 😉
        • mamati3 Re: ile mam dzieci? 30.10.15, 22:22
          Mi też, jedno 18 lat ( ale uczące się, może to będzie atut?) a drugie 6 lat ...
          • lena.113 Re: ile mam dzieci? 04.11.15, 13:14
            MAm dwoje dzieci,a to ze jedno ma 20 lat i studiuje nie powoduje ze go nie ma,cały czas je utrzymuję,mam w świetle prawa taki obowiązek do czasu kiedy skończy studia...więc ponoszę trudy utrzymania dwójki dzieci...
            To jak ktoś ma 17 letnie i np 2 letnie, to tylko przez rok dostanie na to 2 letnie
            Liczba dzieci sie chyba będzie liczyła a nie ich aktualny wiek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka