Dodaj do ulubionych

Na rympał

27.08.03, 13:25
Co znaczy i jak tego można albo należy używać?
Obserwuj wątek
    • ala100 Re: Na rympał 27.08.03, 17:13
      ja22ek napisał:

> Co znaczy i jak tego można albo należy używać?

www.ipipan.gda.pl/BeskidzkiTrakt/slown.htm
      • ja22ek Re: Na rympał 28.08.03, 12:16
        Dziękuję i proszę o jeszcze.
        Mnie ten rympał kojarzy się z szemranym towarzystwem. Może z tej dziedziny też
        coś podsuniesz?
        • jacklosi Re: Na rympał 28.08.03, 15:52
          Ja o rympale słyszałem tylko w kontekście: taki rympał!, co miało znaczyć tyle
          co: takiego wała. Czyli zdecydowane zaprzeczenie.
          JK
          • ala100 Re: Na rympał 29.08.03, 13:04
            jacklosi napisał:

> Ja o rympale słyszałem tylko w kontekście: taki rympał!, co miało znaczyć
            tyle
            > co: takiego wała. Czyli zdecydowane zaprzeczenie.
            > JK

Coś w tym jest. Znalazłam:

"To na rympał mi ta wódeczka? "

sokolowska.home.pl/Pages/Odzera/jazz2.html
            Ala
            • jacklosi Re: Na rympał 01.09.03, 13:16
              ala100 napisała:

> jacklosi napisał:
              >
              > > Ja o rympale słyszałem tylko w kontekście: taki rympał!, co miało znaczyć
              > tyle
              > > co: takiego wała. Czyli zdecydowane zaprzeczenie.
              > > JK
              >
              >
              > Coś w tym jest. Znalazłam:
              >
              > "To na rympał mi ta wódeczka? "
              >
              > Ala
              To będzie chyba jednak trzecie, nie znane mi wcześniej, znaczenie.
              JK
        • ala100 Re: Na rympał 28.08.03, 19:17
          ja22ek napisał:

> Dziękuję i proszę o jeszcze.
          > Mnie ten rympał kojarzy się z szemranym towarzystwem. Może z tej dziedziny
          też
          > coś podsuniesz?

A co on taki leniwy?

www.google.pl/search?hl=pl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=%22na+rympa%C5%82%22&lr=

• ja22ek Re: Na rympał 29.08.03, 08:36
            Niech nie myśli, że aż TAK leniwy... Już tam byłem miód i wino piłem....
            A jeśli myśli, że z opisu:

"Zauważył, że zgubił klucze do domu: Ha: Otworzy cicho wytrychem La: Otworzy
            na rympał albo z kopa"

domyślę się, co to znaczy 'na rympał', to się myli. Wiem jedynie, że nie znaczy
            to ani kluczem, ani wytrychem, ani z kopa. Jeszcze jest wiele innych sposobów
            drzwi otwierania, niestety.

Pozdrawiam
            Jazzek
            • ala100 Re: Na rympał 29.08.03, 12:50
              ja22ek napisał:

> Niech nie myśli, że aż TAK leniwy... Już tam byłem miód i wino piłem....
              > A jeśli myśli, że z opisu:
              >
              > "Zauważył, że zgubił klucze do domu: Ha: Otworzy cicho wytrychem La: Otworzy
              > na rympał albo z kopa"
              >
              > domyślę się, co to znaczy 'na rympał', to się myli. Wiem jedynie, że nie
              znaczy
              >
              > to ani kluczem, ani wytrychem, ani z kopa. Jeszcze jest wiele innych sposobów
              > drzwi otwierania, niestety.
              >

A to widział?

Na rympał - 1. metoda pokonywania przeszkód terenowych polegająca na -
              >napieraniu na przeszkodę w jej najcieńszym lub najniższym miejscu. Czasami
              kończy się ->Full dive'm lub ktorymś z Łyków. 2. styl pływania kajakiem przez
              aproksymowanie toru płyńcia niewielką liczbą linii prostych. Reprezentowany
              przez legendarnego ->Ptaka. Komentowany zwykle przez ->Kierownictwo krótkim
              zdaniem: "Gdzie płyniesz, durniu!!!!"

splyw.piu.org.pl/splywizmyframe.html

• ja22ek Re: Na rympał 29.08.03, 14:03
                ala100 napisała:

> A to widział?
                >
                >Na rympał - 1. metoda pokonywania przeszkód terenowych polegająca na ->
                >napieraniu na przeszkodę w jej najcieńszym lub najniższym miejscu. Czasami
                >kończy się ->Full dive'm lub ktorymś z Łyków. 2. styl pływania kajakiem przez
                >aproksymowanie toru płyńcia niewielką liczbą linii prostych. Reprezentowany
                >przez legendarnego ->Ptaka. Komentowany zwykle przez ->Kierownictwo krótkim
                >zdaniem: "Gdzie płyniesz, durniu!!!!"

Drzwi jako przeszkoda terenowa? Otwieranie zamka kajakiem? Mam teraz taką
                hipotezę, że otwarcie drzwi na rympał polega po prostu na przejściu przez nie.
                Czy to nie jest jednak metoda duchów? Albo trzeba być nieco masywniejszym niże
                ja.

Jazzek
                • ala100 Re: Na rympał 29.08.03, 17:41
                  ja22ek napisał:

>
                  > Drzwi jako przeszkoda terenowa? Otwieranie zamka kajakiem? Mam teraz taką
                  > hipotezę, że otwarcie drzwi na rympał polega po prostu na przejściu przez
                  nie.
                  > Czy to nie jest jednak metoda duchów? Albo trzeba być nieco masywniejszym
                  niże
                  > ja.
                  >
                  > Jazzek

Więc nie jesteś Rympałek? Ala

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka