ja22ek 27.08.03, 13:25 Co znaczy i jak tego można albo należy używać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala100 Re: Na rympał 27.08.03, 17:13 ja22ek napisał: > Co znaczy i jak tego można albo należy używać? www.ipipan.gda.pl/BeskidzkiTrakt/slown.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ja22ek Re: Na rympał 28.08.03, 12:16 Dziękuję i proszę o jeszcze. Mnie ten rympał kojarzy się z szemranym towarzystwem. Może z tej dziedziny też coś podsuniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
jacklosi Re: Na rympał 28.08.03, 15:52 Ja o rympale słyszałem tylko w kontekście: taki rympał!, co miało znaczyć tyle co: takiego wała. Czyli zdecydowane zaprzeczenie. JK Odpowiedz Link Zgłoś
ala100 Re: Na rympał 29.08.03, 13:04 jacklosi napisał: > Ja o rympale słyszałem tylko w kontekście: taki rympał!, co miało znaczyć tyle > co: takiego wała. Czyli zdecydowane zaprzeczenie. > JK Coś w tym jest. Znalazłam: "To na rympał mi ta wódeczka? " sokolowska.home.pl/Pages/Odzera/jazz2.html Ala Odpowiedz Link Zgłoś
jacklosi Re: Na rympał 01.09.03, 13:16 ala100 napisała: > jacklosi napisał: > > > Ja o rympale słyszałem tylko w kontekście: taki rympał!, co miało znaczyć > tyle > > co: takiego wała. Czyli zdecydowane zaprzeczenie. > > JK > > > Coś w tym jest. Znalazłam: > > "To na rympał mi ta wódeczka? " > > Ala To będzie chyba jednak trzecie, nie znane mi wcześniej, znaczenie. JK Odpowiedz Link Zgłoś
ala100 Re: Na rympał 28.08.03, 19:17 ja22ek napisał: > Dziękuję i proszę o jeszcze. > Mnie ten rympał kojarzy się z szemranym towarzystwem. Może z tej dziedziny też > coś podsuniesz? A co on taki leniwy? www.google.pl/search?hl=pl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=%22na+rympa%C5%82%22&lr= Odpowiedz Link Zgłoś
ja22ek Re: Na rympał 29.08.03, 08:36 Niech nie myśli, że aż TAK leniwy... Już tam byłem miód i wino piłem.... A jeśli myśli, że z opisu: "Zauważył, że zgubił klucze do domu: Ha: Otworzy cicho wytrychem La: Otworzy na rympał albo z kopa" domyślę się, co to znaczy 'na rympał', to się myli. Wiem jedynie, że nie znaczy to ani kluczem, ani wytrychem, ani z kopa. Jeszcze jest wiele innych sposobów drzwi otwierania, niestety. Pozdrawiam Jazzek Odpowiedz Link Zgłoś
ala100 Re: Na rympał 29.08.03, 12:50 ja22ek napisał: > Niech nie myśli, że aż TAK leniwy... Już tam byłem miód i wino piłem.... > A jeśli myśli, że z opisu: > > "Zauważył, że zgubił klucze do domu: Ha: Otworzy cicho wytrychem La: Otworzy > na rympał albo z kopa" > > domyślę się, co to znaczy 'na rympał', to się myli. Wiem jedynie, że nie znaczy > > to ani kluczem, ani wytrychem, ani z kopa. Jeszcze jest wiele innych sposobów > drzwi otwierania, niestety. > A to widział? Na rympał - 1. metoda pokonywania przeszkód terenowych polegająca na - >napieraniu na przeszkodę w jej najcieńszym lub najniższym miejscu. Czasami kończy się ->Full dive'm lub ktorymś z Łyków. 2. styl pływania kajakiem przez aproksymowanie toru płyńcia niewielką liczbą linii prostych. Reprezentowany przez legendarnego ->Ptaka. Komentowany zwykle przez ->Kierownictwo krótkim zdaniem: "Gdzie płyniesz, durniu!!!!" splyw.piu.org.pl/splywizmyframe.html Odpowiedz Link Zgłoś
ja22ek Re: Na rympał 29.08.03, 14:03 ala100 napisała: > A to widział? > >Na rympał - 1. metoda pokonywania przeszkód terenowych polegająca na -> >napieraniu na przeszkodę w jej najcieńszym lub najniższym miejscu. Czasami >kończy się ->Full dive'm lub ktorymś z Łyków. 2. styl pływania kajakiem przez >aproksymowanie toru płyńcia niewielką liczbą linii prostych. Reprezentowany >przez legendarnego ->Ptaka. Komentowany zwykle przez ->Kierownictwo krótkim >zdaniem: "Gdzie płyniesz, durniu!!!!" Drzwi jako przeszkoda terenowa? Otwieranie zamka kajakiem? Mam teraz taką hipotezę, że otwarcie drzwi na rympał polega po prostu na przejściu przez nie. Czy to nie jest jednak metoda duchów? Albo trzeba być nieco masywniejszym niże ja. Jazzek Odpowiedz Link Zgłoś
ala100 Re: Na rympał 29.08.03, 17:41 ja22ek napisał: > > Drzwi jako przeszkoda terenowa? Otwieranie zamka kajakiem? Mam teraz taką > hipotezę, że otwarcie drzwi na rympał polega po prostu na przejściu przez nie. > Czy to nie jest jednak metoda duchów? Albo trzeba być nieco masywniejszym niże > ja. > > Jazzek Więc nie jesteś Rympałek? Ala Odpowiedz Link Zgłoś