Dodaj do ulubionych

zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu?

09.11.15, 15:13
Tego chciałyście? Bo ja czuję się jakby mi współobywatele dali w twarz . Nawet nie politycy, ale właśnie Wy, żeście takim oszołomom dały władzę.
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 15:24
      Ja nie chcę prorokować ani zachowywać się jak i demonizować, ale przy aktualnej sytuacji społeczno-politycznej, zwłaszcza z Rosją w tle, a wlaściwie teraz to na pierwszym miejscu, ja obawiam się wojny. Pomijając kwestie frankowe, 500 złotowe, szkolne czy in vitro, itd. dla mnie przy takim składzie rządu i takich "tendencjach" partii wysoce prawdopodobny wydaje się otwarty konflikt z Putinem, a w najlepszej sytuacji zaognianie konfliktu który jest. Nie wykluczam również jakiegoś konfliktu "światopoglądowego" z UE i NATO.
      • kim5 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 15:42
        Straszny tłok na tym wątku...
        • obrus_w_paski Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 15:46
          Kota marcowa, marzeka i inne ktorych nicki litościwie pomine pewnie sie ze wstydu pała, nie maja czasu na forum
          • kota_marcowa Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 20:31
            Sobie mną gęby nie wycieraj, na pis nie głosowałam, ale tak, uważam, że wygrana platformy byłaby jeszcze gorsza.
        • aankaa Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 15:46
          pewnie się upiły, jak dojdą do siebie odpowiedzą wink
          • kaz_nodzieja Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 19:46
            Na razie nic drastycznego się jeszcze nie dzieje. Przypuszczalnie rządy PiS-y nie będą drastycznie gorsze od PO, a być może pod niektórymi względami lepsze.
            • pade Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 20:41
              pod jakimi???
              • kaz_nodzieja Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 09:37
                Np. może pomogą frankowiczom, a przynajmniej jak na razie (w odróżnieniu od PO) nie szczują motłochu na nich tylko widzą ich problem i starają się przynajmniej pomóc, zapewne nic z tego nie wyjdzie, ale przynajmniej nie zostawiają ich samych, nie są jak PO które niemal oficjalnie twierdziło, że to ich problem. Poza tym są patriotami co by o nich nie mówić i na pierwszym miejscu jest dobro Polski, a nie UE. Niezależnie od wszystkiego nowość po rządach PO zawsze wpływa ożywczo, coś się zacznie dziać. Będą oczywiście afery i aferki, szwindle, niedotrzymywanie obietnic wyborczych, ale to samo było za PO.
                • pade Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 09:55
                  ojp, pomogą frankowiczom?
                  nie bądź naiwny
                  • kaz_nodzieja Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 10:15
                    Też nie bardzo wierzę, ale przynajmniej w odróżnieniu od PO nie szczują na ciężko pracujących, żyjących uczciwie ludzi, którzy chcieli mieć własny dach nad głową czyli frankowiczów ludu.
                    • pade Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 10:19
                      Jeśli komukolwiek będzie dobrze za PiSowskiego rządu to najbogatszym i bezrobotnym, oraz bardzo wielodzietnym (no dobra, patologii). Kosztem tych, którzy uczciwie pracują i są na tyle odpowiedzialni, że nie płodzą potomków bez opamiętania.
                      • kaz_nodzieja Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 19:23
                        Pożyjemy, zobaczymy, ja obstawiam że będzie mniej więcej constans, ani nikt ostatecznie specjalnie się nie wzbogaci ani nie zbiednieje.
                • kotradykcja Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 10:21
                  kaz_nodzieja napisał(a):

> Np. może pomogą frankowiczom,

Ale oczywiście rozumiesz, że wszelka pomoc finansowa pójdzie z kieszeni podatnika? Poza tym naprawdę nie rozumiem dlaczego mają dostać pomoc akurat ci, a nie wszyscy kredytobiorcy. Ja też ciężko pracuję i spłacam kredyt.

> Poza tym są patriotami co by o nich nie mówić i na pierwszym miejscu jest dobro Po
                  > lski, a nie UE.

Serio? A w czym przejawia się ten "patriotyzm"? W zadłużaniu karaju? Wspieraniu patologii? Stawianiu pomników "prezydenta tysiąclecia"?

> Będą oczywiście afery i aferki, szwindle, nied
                  > otrzymywanie obietnic wyborczych, ale to samo było za PO.

No pacz pan, a właśnie miało być inaczej!
                  • kaz_nodzieja Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 10:32
                    >Ale oczywiście rozumiesz, że wszelka pomoc finansowa pójdzie z kieszeni podatnika?

Jak wszystko - służba zdrowia, roczny macierzyński, emerytury.

>No pacz pan, a właśnie miało być inaczej!

Zawsze tak jest, która by partia nie wygrała, jestem realistą. A może Ty powiesz mi za jakich rządów nie było afer i szwindli?
                • memphis90 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 16:17
                  Poz
                  > a tym są patriotami co by o nich nie mówić i na pierwszym miejscu jest dobro Po
                  > lski, a nie UE.
                  Ksenofobia i szowinizm to nie patriotyzm, a wycieranie sobie gęby ojczyzną jeszcze z nikogo nie uczyniło patrioty.

www.youtube.com/watch?v=C0qIodMPkVo
                  www.youtube.com/watch?v=m00udFijVf0
                  "... jak topi się w wymiotach gorzkie słowo patriota..."
                  • kaz_nodzieja Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 17:54
                    Każdy dobry polityk musi być choć trochę ksenofobiczny, inaczej będzie działał na szkodę swojego kraju.
              • drobnostka7 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 16:17
                Zapewne ciekawiej będzie, może nawet komicznie smile to optymistyczna wizja, zaznaczam, o tej innej wolę nie pisać. .
      • mynia_pynia Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 17:34
        No prezes kota na wojnę nie wyślę więc co mu wisi, w końcu za Polskę pójdą się bić młodzi i jędrni 18-25 latkowie - a ci na wyborach nie byli - przynajmniej u nas.
    • bluebellll Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 15:48
      A ja zaczynam podejrzewać, że te wybory były sfałszowane.
      No bo jak to możliwe, że tyle milionów głosowało na PiS, a nikt się nie chce przyznać, że zaufał tej zgranej i od dawna znanej drużynie?
      Zwyciężyć już po dwóch tygodniach chowają głowy w piasek i wstydzą się, że są w zwycięskiej grupie. Tego jeszcze nie gralismile
      • obrus_w_paski Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 15:51
        W takim np wątku "straszenie PiS-em" duzo forumek sie przyznało do zaufania takiej fajnej bandzie.
        Teraz opijaja sukces; jak ktos napisał wyzej- wytrzeźwieją to odpowiedzą wink
    • marzeka1 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 16:26
      Wypowiadam się ostatni raz i znikam- przestają rozmawiać w 2 tematach na ematce: polityki i religii z powodu sposobu rozmowy i mówienia. Dlaczego? Bo osoby, które są bardzo zapatrzone w swoje widzenie- odrzucają kogoś, kto patrzy na to samo inaczej, wyzywając.

Ostatnio w czymś takim brałam baaaardzo dawno, gdy głosowałam na Mazowieckiego w wyborach na prezydenta, a przyjaciele na Wałęsę- od tamtego czasu nigdy aż tak się emocjonalnie nie dałam nakręcić.

W tych wyborach do Senatu głosowałam na niezależnego kandydata z "Porozumienia dla Mazur"n p. Tołwińskiego, do Sejmu na panią Arent z Pis, która posłanką już była- i wg Was samo oddanie głosu to "danie w twarz", bo ktoś nie zrobił tego jak Ty/Wy.
      I śmieszy mnie ta nawalanka, która toczy się, że nie będę już zaglądała do pewnych tematów na emamie: religia, rządy, uchodźcy.
      • spanish_fly Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 16:55
        Czekaj, czekaj. Napisz przynajmniej co myślisz o rządzie proponowanym przez formację, na którą głosowałaś. Podobają Ci się propozycje kadrowe?
        • marzeka1 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 17:08
          Nie, nie podoba mi się wybór 2 panów: Ziobry i Maciarewicza.
          Dobrze odebrałam p. Morawieckiego :
          "Rocznik 1968. Syn Kornela Morawieckiego. Studiował historię na Uniwersytecie Wrocławskim, później Business Administration na Politechnice Wrocławskiej i Central Connecticut State University. Uzyskał też dyplom MBA na Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu."- ojciec został posłem w partii Kukiza i dawniej był to twórca Solidarności Walczącej.

Równie pozytywnie: ministra cyfryzacji Anna Streżyńska.
          O tu jest trochę o tych osobach:
          Streżyńska i Morawiecki
          • ola_dom Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 17:10
            marzeka1 napisała:

> Nie, nie podoba mi się wybór 2 panów: Ziobry i Maciarewicza.

MaCIErewicza.
            Mam o nim zdanie takie, że się nie nadaje na forum, ale nie mogę jednocześnie pojąć, jak wiele osób nie jest w stanie poprawnie powtórzyć tego nazwiska uncertain
            • aankaa Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 18:12
              nie mogę jednocześnie pojąć, jak wiele osób nie jest w stanie poprawnie powtórzyć tego nazwiska

myślisz, że chodzi o przypadkową omyłkę lub literówkę ?
              • ola_dom Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 20:35
                aankaa napisała:

> myślisz, że chodzi o przypadkową omyłkę lub literówkę ?

Zastanawiałam się właśnie, czy to nie jest celowe przeinaczenie - ale co miałoby znaczyć? W którą stronę ośmieszać? - bo rozumiałabym, jeśli o to miałoby chodzić, w sensie, że to kpina.
                Poza tym - dziennikarze i politycy wcale nie są lepsi, też często walą babola w jego nazwisku, w całkiem oficjalnych okolicznościach.
          • spanish_fly Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 17:19
            Nominacja Morawieckiego pokazuje, że rząd będzie raczej dbał o interesy biznesu - facet jest prezesem Rady Nadzorczej Lewiatana i był prezesem banku, gdzie zarabiał pierdyliard bananów miesięcznie. Już widzę jak się pochyla nad ciężkim losem salowej albo sprzedawczyni okradanej z zapłaty za nadgodziny.

Streżyńską bardzo szanuję i mam nadzieję, że przynajmniej pozwolą jej działać.

Czemu nie Ziobro? Czemu nie Macierewicz?
            • dyzurny_troll_forum Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 17:25
              spanish_fly napisała:

> Nominacja Morawieckiego pokazuje, że rząd będzie raczej dbał o interesy biznesu
              > - facet jest prezesem Rady Nadzorczej Lewiatana i

Jeżeli ktoś myślał, że stanie się krzywda bankom to chyba może przestać marzyć....

> był prezesem banku, gdzie zarabiał pierdyliard bananów miesięcznie.

Bez dramatu! Jedynie jakieś 1.5mln PLN rocznie, żaden krezus (w porównaniu do tych co biorą 3-4 mln)
              • claudel6 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 22:33
                no to ma szczęscie, ze Razem przepadło wink
      • bluebellll Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 16:59
        Zanim znikniesz
        1. Czy oddając głos na jakąś tam panią miałaś świadomość, że jedyne o czym będzie decydować to kolor sukienki, w ktorej przyjdzie?
        2. Czy gdybyś znała skład rządu, oddałabyś swój głos na PiS?
        3. Jak oceniasz fakt, że już dwa tygodnie po wyborach partia coraz szybciej i bardziej stanowczo wycofuje się z obietnic?
        • marzeka1 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 17:21
          Powiedz mi w takim razie inaczek: JAKĄ wagę ma/miał Twój głos?
          Każdy głos waży tyle samo. Może dlatego np. jestem za obowiązkiem głosowania jak w niektórych europejskich krajach.
        • arwena_11 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 17:39
          Ja odpowiem i podobnie jak Marzeka w wątkach na ten temat już nie będę się udzielała.
          Tak ponownie zagłosowałabym na PiS znając skład rządu, bo to była jedyna alternatywa
          PO - ręka by mi prędzej uschła gdybym miała zagłosować na miłośników uchodźców i ośmiorniczek, uważających że tylko idioci pracują za 6000.
          Lewica - zupełnie nie moja bajka
          Petru - niekoniecznie
          Korwin - oszołom
          Kukiz by pasował, ale wolałam nie rozkładać głosów, żeby choć raz partia nie miała szansy powiedzieć - nie zrobiliśmy czegoś bo nie mieliśmy jak.

Co będzie za 4 lata nie wiem, zobaczymy co wyjdzie z Kukiza, bo innej opcji na ten moment nie mam
          • dyzurny_troll_forum Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 17:46
            arwena_11 napisała:

> Co będzie za 4 lata nie wiem, zobaczymy co wyjdzie z Kukiza, bo innej opcji na
            > ten moment nie mam

Kukiz, a przynajmniej jego cześć narodowa zostaniu kupiona przez PiS w celu zmiany konstytucji.... Reszta się rozpadnie i za 4 lata ślad po niej nie pozostanie.
            • arwena_11 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 17:49
              To nie mam pojęcia co będzie za 4 lata. Zobaczę co zrobi PiS i jak będzie rządził, bo żadna inna partia mi w ogóle nie podchodzi. Z tymi mam przynajmniej kilka punktów zbieżnych.
          • bluebellll Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 17:58
            Czy ty naprawdę wierzysz, ze PiS stołowało się w barach mlecznych w czasie, gdy mieli władzę i jedli na nasz koszt? Koalicjantem PiSu był "znany miłośnik ascetycznego stylu życia", niejaki Lepper, tak przypominam.
            Dziś wasz prezydent wrócił z Watykanu z żoną i córką, czy kojarzysz takie wypady Komorowskiego z dziećmi za nasze pieniądze?
            Już rozumiem brak sentymentu do uchodźców, bo to pierwszy rząd, ktory musiał zmierzyć się ze społeczeństwem, ale świętą naiwnością jest wiara, że inni rządzący nie rozpieprzali na prawo i lewo naszych pieniędzy.
            Że nie wspomnę o podróżach pisowskiego Hoffmana i spółki.
            • arwena_11 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 18:03
              Za ten mariaż z LPR i Samoobroną, olałam wybory w poprzednich latach. Teraz po prostu stwierdziłam, że gorzej niż za PO nie bedzie.
            • marzeka1 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 18:08
              Chwila, o ile się nie mylę to jak najbardziej także prezydent Komorowski z żoną był w Watykanie (to częste odwiedziny różnych prezydentów czy premierów z krajów wielu): prezydent Komorowski w Watykanie - z nim była pani premier Kopacz i całkiem sporo ludzi z otoczenia: i Ty tak serio z argumentem "wypad za nasze pieniądze"? w odniesieniu do takiej wizyty?
              • aankaa Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 18:17
                ok, prezydent z małżonką - to normalne
                a po co córka ?
                zaraz napiszesz, że w samolocie i tak miejsce było więc pofrunęła za friko tongue_out
              • koordonek Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 18:17
                Chwila, Bluebell zapytała o to, czy "kojarzysz takie wypady Komorowskiego z dziećmi za nasze pieniądze?" To jak, kojarzysz?
              • mama303 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 18:20
                marzeka1 napisała:

> Chwila, o ile się nie mylę to jak najbardziej także prezydent Komorowski z żoną
                > był w Watykanie

oczywiście był z cała delegacją państwową /bez dzieci/ i nie miesiąc po nominacji
                • black_halo Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 19:12
                  Duda zostal zaprzysiezony 6 sierpnia zdaje sie a w Watykanie byl w ten weekend czyli trzy miesiace.
                  Komorowski byl zaprzysiezony 25 maja a w Watykanie byl 16 pazdziernika tego samego roku wiec niecale 5 miesiecy. No, Duda nieco wyprzedzil ale to nie tak, ze Komorowski nie polecial pocalowac rasi bialego papy zaraz po wyborach.

Tak na marginesie to dodam jeszcze, ze do Watykanu w jedna z pierwszych wizyt polecial chyba Miller i z tego wzgledu nigdy wiecej nie zaglosuje na lewice. PiSowi wizyty w Watykanie moge jeszcze wybaczyc bo to zadeklarowana partia narodowo-katolicka, wizerunek jest spojny.
                  • black_halo Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 16:10
                    Jeszcze sobie sprawdzilam: najszybciej do Watykanu polecial Tusk, zaprzysiezony 9 listopada 2007, w Watykanie byl juz 17 grudnia a takze calkiem niedawno, w 2014 roku i tez wraz z cala rodzina. Wyprzedzil nawet Dude !!!
          • hermenegilda_zenia Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 22:02
            Szkoda mi ciebie, bo dopiero teraz dotarło do mnie, że żyjesz w skrajnej biedzie i nie jesteś w stanie wysupłać 10 zeta w biedronie na ośmiorniczki, żeby poczuć się lepiej że też możesz te ośmiorniczki bez wyrzeczeń od czasu do czasu zjeść.
            • arwena_11 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 10:01
              ty jednak jesteś głupia. Co kogo obchodzą ośmiorniczki, jak żre je za własne pieniądze. Ale jak robi to za państwową kasę, to wybacz ale niekoniecznie ma do tego prawo.
              • pade Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 10:02
                Te ośmiorniczki pewnie kosztowały tyle co pobyt córki Dudy w Watykanie.
                Czyli PO i PiS są kwita.
              • mama303 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 18:24
                arwena_11 napisała:

> ty jednak jesteś głupia. Co kogo obchodzą ośmiorniczki, jak żre je za własne pi
                > eniądze. Ale jak robi to za państwową kasę, to wybacz ale niekoniecznie ma do t
                > ego prawo.

ma prawo, na to sa fudusze reprezentacyjne np. NBP.
      • mama303 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 17:31
        marzeka1 napisała:

>do Sejmu na panią Arent z Pis, która posłanką już
        > była- i wg Was samo oddanie głosu to "danie w twarz", bo ktoś nie zrobił tego j
        > ak Ty/Wy.

ale u nas nie ma Jowów, głosowałas na PIS.
      • araceli Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 18:26
        marzeka1 napisała:
        > bo ktoś nie zrobił tego jak Ty/Wy.

Nie - nie dlatego. Robienie z siebie męczennicy jest żałosne Marzeko.

Krytyka dotyczy głosowania na ludzi o konkretnych, skrajnych, szkodliwych poglądach. Nie zasłaniaj się, że 'nie było na kogo głosować' - byłaś w takiej samej sytuacji jak inni. Przyłożyłaś czynnie rękę do tego rządu i weź za to odpowiedzialność - przynajmniej cywilną. Twoja pani Arent podniesie rękę 'za' skazańcami w roli ministrów.
        • kota_marcowa Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 20:56
          Przyłożyłaś czynnie rękę do tego rządu i weź za to odpowiedz
          > ialność - przynajmniej cywilną.

Prawdę mówiąc, ty też, skoro nie glosowałaś na peło, jak deklarowałaś w innym wątku, czyli przeciwko pisowi, to zmarnowałaś głos i przyczyniłaś się chcąc nie chcąc do wygranej pisu tongue_out
          Trzeba było posłuchać pani Kopacz i nie glosować na małe partie wink
          • araceli Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 09:28
            kota_marcowa napisała:
            > Prawdę mówiąc, ty też, skoro nie glosowałaś na peło, jak deklarowałaś
            > w innym wątku, czyli przeciwko pisowi,

Nie deklarowałam i nie głosowałam. Czemu mają służyć Twoje kłamstwa?
          • kaz_nodzieja Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 09:38
            Trzeba było byśmy wszyscy głosowali na Nowoczesną.
      • claudel6 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 22:31
        helou, ale wiesz, jaki system liczenia głosow mamy w Polsce? nie głosuje się na ludzi, tylko partie. tzn. fakt głosowania na rozsądnego człowieka, gdy się głosuje na oszołomską partię, niestety nie jest wyborem rozsądku.
    • kaz_nodzieja Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 16:40
      Było pójść do wyborów i namówić do tego innych.
      • kropkacom Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 16:59
        Przecież nie wiadomo jak głosowało by te pozostałe ponad czterdzieści procent? Czy wiadomo? Bez urazy, ale naród jednak wybrał to co wybrał. Mnie też ciekawi czy wyborcom PIS podoba się obsada ministerstw.
        • dyzurny_troll_forum Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 17:06
          kropkacom napisała:

> Czy wiadomo? Bez urazy, ale naród jednak wybrał to co wybrał.

Bez przesady! 16% narodu zgotowało nam ten los....
          • kropkacom Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 17:08
            > 16% narodu zgotowało nam ten los....

Okazało się, że to decydujący procent.
    • lady-z-gaga Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 17:19
      A czego Ty chcesz od zwolenniczek pisu? one przynajmniej mają to, co chciały, na co głosowały, co było jasne od samego początku.
      Zapytaj raczej grupę "na złość mamie odmrożę sobie uszy", czy te, które chciały ukarać PO za swoje rozczarowania i ktore twierdziły, że każda zmiana będzie lepsza od tego, co jest. Te, ktore twierdziły, że juz nie nabiorą się na "straszenie PiSem", bo to są strachy na lachy i żaden argument... to ich dzisiejsze samopoczucie jest najbardziej interesujące smile
      • aankaa Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 18:19
        dobrze prawisz, lady
      • asia-loi Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 20:49
        lady-z-gaga napisała:

> Zapytaj raczej grupę "na złość mamie odmrożę sobie uszy", czy te, które chciały ukarać PO za swoje rozczarowania i ktore twierdziły, że każda zmiana będzie lepsza od tego, co jest.

Ja nie byłam na wyborach do parlamentu (do tej pory chodziłam na głosowania), nie dlatego, że nie miałam na kogo głosować (ktoś by się znalazł), tylko nie byłam dlatego, że nikomu, ale to nikomu już nie wierzę. Rządziły już w nowej Polsce wszystkie liczące się partie. I zawsze jest tak: jedni na drugich gadają, a później sami dokładnie, to samo robią.

Te, ktore twierdziły, że juz nie nabiorą się na "strasze nie PiSem", bo to są strachy na lachy i żaden argument... to ich dzisiejsze samopoczucie jest najbardziej interesujące smile

Mam już po kokardy, ciągłego wybierania mniejszego zła. Skład tego rządu nie robi na mnie najmniejszego wrażenia. Ci czy inni ministrowie, nie ma dla mnie znaczenia, ponieważ i tak o wszystkim będzie decydował Kaczyński. W żadne wyborcze obietnice PiS-u nie wierzyłam i nie wierzę, więc rozczarowana też nie będę. Samopoczucie z powodu składu rządu mam dobre. PO nie daruję podniesienia wieku emerytalnego i kradzieży kasy z OFE. Afery mają wszystkie rządy/partie na sumieniu, więc wszystkie afery, zawsze mnie tak samo bulwersowały. A z PiS-em zgadzam się co do uchodźców.
      • lauren6 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 20:03
        > Zapytaj raczej grupę "na złość mamie odmrożę sobie uszy", czy te, które chciały ukarać PO za swoje rozczarowania i ktore twierdziły, że każda zmiana będzie lepsza od tego, co jest.

PO na swoją kolejną kadencję planowało rozmontowanie kodeksu pracy, więc kompletnie nie jest mi przykro, że przegrali.

Czekam, aż wreszcie naród otrzeźwieje i POPISom podziękuje.
    • la_mujer75 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 17:41
      Ta odpowiedź to "tak,jestem zadowolona", czy "nie,nie jestem zadowolona" ?
      • cosmetic.wipes Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 20:18
        Stawiam na: jestem skonfundowana, ale głupio mi się przyznaćbig_grin
        • purchawkapuknieta Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 20:54
          Głosuję na Kaczora niemal 20 lat, więc ciężko byłoby mi czuć zakłopotonie z powodu jego wyborów personalnych. Choć przyznam, że być może Małgorzata Wassermann byłaby lepszą minister niźli Zbych. Niegłupia kobita. Jestem bardziej niz kontenta z nazwisk: Macierewicz, Waszczykowski, Kamiński i Kempa.
          • hermenegilda_zenia Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 22:03
            Jakże idealnie te poglądy odzwierciedają twojego nicka
            • purchawkapuknieta Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 08:56
              Odzwierciedlają (kogo, co- biernik) twój nick. Chyba że jadasz torta, pijesz koniaka i masz z tego powodu stresa.
          • kotradykcja Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 10:34
            Serio jesteś zadowolona, że ministrami będą m.in. facet, który odpowiada osobiście za śmierć kilkudziesięciu polskich żołnierzy w Afganistanie, koleś i który ma wyrok? Poważnie???
    • kozica111 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 17:47
      Kolejna odsłona frustracji.
      • cosmetic.wipes Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 20:20
        Chyba twojej. Co żeś se przedstawicieli wybrała, to rence opadajom big_grin
        • kozica111 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 18:09
          Sobie to sobie, tak chciałam ale ja tobie wybrałam i to jest najlepsze big_grin
    • nanuk24 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 17:47
      Zwolennicy PiSu raczej sa zadwolone i zadowolone beda, dlatego preciez sa zwolennikami, bo im sie ich program podoba i ich ludzie. To chyba logiczne.

Znam kilku zwolennikow PiSu, ktorzy sa zadowoleni ze skladu rzadu. Przeciez po to glosowli, by taki sklad sie pojawil. Nie ma sie czego dziwic, mozna co najwyzej sie pochylic nad nimiwink
    • marychna31 alez wy jesteście naiwne 09.11.15, 18:20
      Serio myślicie, ze dla wyznawców pisu taki skład rządu nie jest powodem do zachwytów i bicia pokłonów??
      Kilka cytatów z komentarzy na oficjalnym profilu pisu na fb:

"Brawo ! Wreszcie rzad w ktorym sa ludzie z charyzma. Nadchodzi czas na normalnosc w kraju i poczatek wyjasniania i osadzania przez sady przestepstw platformianej mafii. Powodzenia dla Pani Premier B. Szydlo i jej Rzadu. Gratulacje dla Pana Premiera J. Kaczynskiego, dzieki ktoremu PiS odniosl tak niebywaly sukces."

"BRAWO BRAWO BRAWO!!! nareszcie odetchnęłam. w końcu sprawiedliwe sądy. ja też mam wyrok z tego roku za "niedokonane przestępstwo". wreszcie won dla oszustów złodziei i układowców
      "Wspaniałe osobowości powrócą do polityki i dlatego blady strach zapanował w mafijnych kręgach ...Jak miło poczuć że prawo będzie prawem a uczciwość powróci z emigracji na którą wysłały ją POpaprani & PSL .....

Całość:
      www.facebook.com/pisorgpl/?fref=nf
      • mama303 Re: alez wy jesteście naiwne 09.11.15, 18:22
        marychna31 napisała:

> Serio myślicie, ze dla wyznawców pisu taki skład rządu nie jest powodem do zach
        > wytów i bicia pokłonów??

alez oczywiscie! mam kilku zwolenników PISU w robocie. Naprawde sa zachwyceni
    • anika772 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 18:56
      No, prawdopodobnie są zadowolone, mają czego chcialy...
    • kota_marcowa Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 20:48
      A ci którzy głosowali np na Nowoczesną, przede wszystkim, przeciw peło, tez cię spoliczkowali?
      Strasznie wrazliwa jesteś tongue_out
    • mejerewa Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 09.11.15, 21:19
      Mój wykształcony i sympatyczny znajomy też agitował za PIS. Bo Szydło, bo zmiana, bo Kaczyńskiego na emeryturę wyślą, że są też porządni i uczciwi kandydaci w tej partii. Ja mu na to wprost, że głosowanie na tych porządnych to i tak oddanie władzy Macierewiczowi, Kamińskiemu i Ziobrze oraz umocnienie Kaczyńskiego. Nie wierzył, bo "Szydło obiecała". Jak tylko będzie okazja to zapytam go czy dalej wierzy w te obiecanki. I podziękuję, że tak nas urządził wraz z innymi "wierzącymi w pisie kłamstwa".
    • antyk-acap2.0 Wiek poborowy 09.11.15, 22:41
      A ja jestem zadowolony. Do wojska już mnie nie powołają. Za to dziewczyny wielu narodowców będą mogły odwiedzić ich na przysiędze...
    • isa_bella1 Re::))))) 10.11.15, 09:21
      zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu?
      baaardzo, Pani minister od edukacji właśnie powiedziała, że rodzice bedą mieli wybór w sprawie sześciolatków smile)) bosko
      • oqoq74 Re::))))) 10.11.15, 09:33
        Ciebie to cieszy?
        To tylko spowoduje bałagan organizacyjny dla przedszkoli i szkół.
        • isa_bella1 Re::))))) 10.11.15, 09:38
          cieszy to za mało powiedziane, wg. mnie własnie skończy się bałagan smilehuurra
          • oqoq74 Re::))))) 10.11.15, 09:41
            Pożyjemy, zobaczymy.
          • pade Re::))))) 10.11.15, 09:52
            Bo patrzysz tylko i wyłącznie ze swojego punktu widzenia (siedzenia).
            Gdybyś popatrzyła szerzej, zmieniła perspektywę, zobaczyłabyś tysiące dzieci, nastolatków, nauczycieli, dla których to, co chce zrobić PiS będzie bałaganem.
            Dzieci odczują to najmocniej.
            No ale rozumiem, Twoje jeszcze do szkoły nie chodzi, więc Cię to nie interesuje.
            • isa_bella1 Re::))))) 10.11.15, 10:02
              cóż... tak samo mówili rodzice i nauczyciele gdy wprowadzano nowe zasady ( gimnazja, sześciolatki w szkołach), ale teraz idzie ku lepszemu smile
              • isa_bella1 Re::))))) 10.11.15, 10:03
                w sumie to teraz ja mogę powiedziec jak kiedys mówiono rodzicom 6latków, nie histeryzujcie smile
                • oqoq74 Re::))))) 10.11.15, 10:09
                  Życie uczy, że od mieszania herbata słodsza się nie robi.
                  A Ty cieszysz się na zapas.
                • pade Re::))))) 10.11.15, 10:11
                  zapamiętambig_grin
                • memphis90 Re::))))) 10.11.15, 16:28
                  Jako matka dziecka właśnie uczestniczącego w tym edukacyjnym pie...iku z rocznikami bynajmniej nie jestem zadowolona, że moje kolejne dziecko również będzie miało pie...ik. A już wreszcie miało się unormować.
      • gaskama Re::))))) 10.11.15, 10:08
        A co w tym boskiego??? Klasy będą mieszane, z różnicą wieku dzieci nawet do 2 lat. Będzie osobnik, który w październiku 2017 będzie kończył 6 lat i osobnik, który w styczniu 2018 będzie obchodził 8 urodziny. Masakra. Szkoły nie będą wiedziały, jak duże będą klasy. Najgłupszy wariant z możliwych.
    • demonii.larua Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 09:33
      A dlaczego do wyborców PiS to pytanie? W większości są zachwyceni. Zapytaj tych co nie głosowali w ogóle na przykład, czy podoba się im to że dopuścili do władzy kogo dopuścili big_grin
      • isa_bella1 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 09:39
        demonii.larua napisała:

> A dlaczego do wyborców PiS to pytanie? W większości są zachwyceni. Zapytaj tych
        > co nie głosowali w ogóle na przykład, czy podoba się im to że dopuścili do wła
        > dzy kogo dopuścili big_grin
        oj tam, tacy się nie liczą, bo nie mozna im dowalić smile
      • kaz_nodzieja Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 09:39
        Słuszna uwaga.
      • asia-loi Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 18:20
        demonii.larua napisała:

> A dlaczego do wyborców PiS to pytanie? W większości są zachwyceni. Zapytaj tych co nie głosowali w ogóle na przykład, czy podoba się im to że dopuścili do władzy kogo dopuścili big_grin

Ja należę do tych, co nie poszli na wybory. Wczoraj się do tego odniosłam w tym wątku. Proszę sobie przeczytać.
    • esme83 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 14:15
      Pytasz retorycznie? Jeśli nie, to odpowiadam, tak, jestem dość zadowolona; to chyba jasne, skoro głosowałam akurat na tę partię. Gdyby mi nie odpowiadała, głosowałabym na kogoś innego.

Nie jestem przekonana jedynie do Mateusza Morawieckiego, bo dla mnie to był zawsze taki Petru, tylko z lepszym PRem, ale wstrzymuję się z oceną do czasu, aż coś konkretnego zrobi.

No i do Gowina, bo był w PO ;p ale rozumiem, że on i Ziobro to ukłon w stronę koalicjantów z ZP (Zjednoczonej Prawicy), coś jak PSL w rządzie PO.
    • angelika.to.ja Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 19:16
      osobiscie wk...mnie pro koscielne ciągotki ale powiedzmy sobie szczerze narodowosciowa partia z narodowosciowym programem jest dobra dla kraju-obywateli szczegolnie tych biedniejszych. Po d...dostanie sie wielkim korporacjom, banksterom i slusznie, bedzie nagonka , masowe sprawy w sadach za szwindle , wyprzedawanie kraju...
      • lusitania2 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 19:48
        angelika.to.ja napisał(a):

> Po d...dostanie sie wielkim korporacjom, banksterom

i dlatego wicepremierem mianuje się prezesa banku bułaha ha ha.

> i slusznie, bedzie nagonka , masowe sprawy w sadach za szwindle , wyprzedawanie
        > kraju...

masowe to co najwyżej będą odszkodowania za niesłuszne areszty, jak to było za poprzednich "rządów" pisss.
      • lauren6 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 19:55
        > bedzie nagonka , masowe sprawy w sadach za szwindle , wyprzedawanie kraju...

Osoby, które pare lat temu czekały na przeszczep mogą ci co nieco opowiedzieć jak to w praktyce wygląda uncertain
      • mama303 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 20:10
        angelika.to.ja napisał(a):

> Po d...dostanie sie wielkim korporacjom, banksterom
        > i slusznie

to jest takie głupie myślenie, te banki, korporacje, supermarkety itd. zatrudniaja sporo ludzi!
        • kaz_nodzieja Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 20:54
          A kasa z ich zysków (ta największa, a nie pensja szeregowej ekspedientki) idzie do kasy obcego państwa.
          • angelika.to.ja Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 20:57
            z pewnoscia wszelkie teska i carfury z pl nie odfruną
    • forkos Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 20:05
      Szydło okłamała swoich wyborców w sprawie Macierewicza. PiS potraktowało społeczeństwo jak frajerów. I ci, którzy uwierzyli, że PiS się zmienił okazali się frajerami.
      Tu jest dobry tekst.
      szczerek.blog.polityka.pl/2015/11/10/uleglosc-czyli-jak-dalismy-sie-zrobic/?nocheck=1
      • klerjeser uzgodnijcie zeznania 10.11.15, 20:08
        Autorka wątku pisze, że czuje się jakby dosłała plaskacza, w innym wątku niejakie waciki kosmetyczne piszą, że mają ubaw z nowej władzy (w licznie mnogiej cokolwiek miała by ona oznaczać big_grin ) Gubicie się w tej histerii panienki big_grin
      • misiu-1 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 20:35
        forkos napisała:

> Szydło okłamała swoich wyborców w sprawie Macierewicza.

Tych czworo oszukanych wyborców PiS-u na pewno następnym razem na nich nie zagłosuje:
        https://naszeblogi.pl/uploads/imagecache/640s/galeria/5246-5844649841447147067.png
    • misiu-1 Re: zadowolone jesteście? zwolenniczki pisu? 10.11.15, 20:29
      Jakbym wiedział, że te cymbały, zwolennicy PO poczują się po wygranej PiS, jakby im kto w pysk dał, to na miły Bóg, sam bym do tego rękę przyłożył. Przez 8 lat rządów tych lewackich szubrawców nieraz miałem ochotę przywalić w pysk ich wyborcom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka