burina Re: Disco polo 11.11.15, 20:28 Ok, my nie, ciotki i wujki też raczej nie (no bo pamiętamy czasy przed dp w mainstreamie), a jak nasze dzieci? Skoro teraz już żadne juwenalia się bez imprezy dp nie mogą obejść... Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Disco polo 11.11.15, 23:39 Do słuchania to ja sobie Lacrimosę zapodaję, ale jak idę zaszaleć w tańcu, to nie ma dla mnie nic lepszego niż nowsze kawałki disco polo i Gypsy Kings (zwłaszcza Soy mogę na okrągło). Nienawidzę smętnych kawałków, przy których w tańcu człowiek się leniwie snuje po parkiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Disco polo 11.11.15, 23:55 Tak samo mam. Mam też pecha, bo kierowcy linii, którą jeżdżę najdłużej i najczęściej lubują się w jakiejś stacji, która tę parodię muzyki nadaje. Notabene Enej to dla mnie też disco-polo, tylko owinięte w pseudofolkowy papierek. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Disco polo 14.04.16, 21:20 Nie trawię mimo że byłam w wakacje na festiwalu disco polo. Natomiast nie rozumiem dlaczeko Ivan Komarenko jest zaliczany do tego nurtu, bo jego akurat posłuchać się da. Mówię to ja fanka Disturbed. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Disco polo 14.04.16, 21:27 i w celu zareklamowania tego szajsu odgrzebujesz stary wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
glowa_do_wycierania Re: Disco polo 14.04.16, 21:44 Uwielbiam rozkminiać warstwę literacką (?) utworów ale tylko w niedzielne poranki i tylko po grubej imprezie, w ramach tak zwanej kacówki. Polecam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: Disco polo 14.04.16, 22:14 Ja na weselach tańczę do disco polo dla beki. W sensie tancze, ale się przy tym wyglupiam bo te proste rytmy sprawiają, ze wlacza mi sie glupawa. A jak znajdę osobę o podobnym poczuciu humoru - to parkiet caly nasz! Niemniej lepiej bawię sie przy rocku z lat 80 i 90. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Disco polo 14.04.16, 22:19 Zerknelam na twój nick, czy to nie jest mój wątek, który chciałam założyć (i do teraz byłam pewna, że nie założyłam). To jednak nie ja, ale słowo w słowo napisalabym to samo. Najwyraźniej harmonia, melodyka, rytm disco polo nie współgra z tą częścią mojego mózgu, która odpowiada za taniec. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Disco polo 16.04.16, 03:14 Na weselach ujdzie,natomiast tak do sluchania nie bo ja sluchajac muzyki tak naprawde bardziej wkrecam sie w tekst utworu a nie dzwiek i ten tekst musi byc dobry musi miec w sobie to cos a w disco polo to sa teksty szkoda gadac. I wlasnie z podobnego powodu nie slucham muzyki np. Powaznej, nic bez slow nie trawie. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Disco polo 16.04.16, 05:39 Ja was proszę same na ,,nie i nie" , cóż, akurat ja mam znajomych hipokrytów którzy potwerdzają stereotyp - jedna znajoma z połki ,,ha ha, jak ty mozesz cos takiego słuchać" (ano, ja tam słucham i lubię ! najlepsze do sprzątania w domu, na imprezy nie wspomnę), bardziej energicznie skakała do ,,czterech osiemnastek" niż ja Nadto ,,cudze chwalicie, swego nie znacie" Polecam na youtube ,,Wzniosłe treści obcych pieśni" autorstwa Cezika Angielski mainstream zapodawany w radiach, wychwalany pod niebiosa, to pod względem tekstów w większości taki sam shit Odpowiedz Link Zgłoś
helka.z.porcelany Re: Disco polo 16.04.16, 08:04 to że się nie trawi disco polo, ale można przy nim na weselu poskakać, to nie musi znaczyć, że jest się hipokrytą, tylko że nie ma się kija w d...pie i tańczysz przy tym, co dają. Ja akurat kij mam i nie dałabym rady. Zajmuje mnie wtedy analiza tekstów poetyckich- zasłyszane w busie :" dziewczyno, dziewczyno uśmiechaj się szeroko, bo mam ba ciebie oko" i hit nr 2 "aj aj piwa mi daj".., Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Disco polo 17.04.16, 23:44 Nie neguję tego, że niektóre są wyjatkowo kretyńskie Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Disco polo 16.04.16, 07:53 mnie się rwą po alkoholu. nie po alkoholu przyznaję się, że piosenka pt. czarownica, wzbudza moje radosne uczucia i momentalnie mam ochotę iść na jakieś wiejskie wesele to jest ta z refrenem: góry pokonałem, lasy przepłynąłem" czy jakoś tak disco polo współczesne z wyjątkiem wiadomego hitu ona tańczy dla mnie, nie rusza mnie totalnie. za to... mam słabość ale taką totalną i absolutną do italo disco. taki francesco napoli, nawet kiedy jestem nie wiadomo jak zła, zmęczona, zniechęcona, powoduje, że wracają mi siły witalne i italo disco działa tak na trzeźwo Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Disco polo 16.04.16, 08:10 hm? majteczki w kropeczki to juz chyba jednak na weselach nie grają.Podobnie jak "niech żyje wolność" Ja za to jak słyszę te wszystkie polskie nie discopolowe kawałki, typu Enej czy (chwila muszę wyguglować) Lemon to mi sie flaki przewracają .Na moim weselu był zakaz grania Ich troje No nie mogłam strawić.Wszyscy do dzisiaj wiedza,że to doprowadza mnie do wyrzygu. Nie powiem,że lubie disco polo, ale fajnie sie przy tym mozna pobawić, co nie oznacza,że słucham. Słynne "Ona tańczy jak szalona" to własnie z ematki sie dowiedziałam.I pamiętam ze słuchałam tego kilka razy na yt a znajomi sie ze mne śmiali.Potem sie xdziwili,że to taki hit był.A ematka już 3mce wcześniej to odkryła Zdaje sobie jednak, że kobieta z wanskom specjalizacjom i bidetem w domu o tak wysublimowanym guście może tego nie słuchać. A tam ...nie słuchać.On pewnie wie, że istnieje disco polo, ale nigdy nie widziała Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Disco polo 16.04.16, 08:14 Tak jak ty. To jest beznadziejne, albo i gorzej. I przerażające, że jednak duży procent narodu to lubi. Wiadomo już czemu PiS wygrał wybory Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Disco polo 16.04.16, 08:52 nie zauważam korelacji. z moich znajomych nie podejrzewałabym nikogo o skłonności do głosowania na pis - każdy załamany tym co się dzieje na scenie politycznej, w większości to przedsiębiorcy, lub menadżerowie wyższego szczebla, a mimo to białejerozy zna każdy Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Disco polo 16.04.16, 11:18 shell.erka napisała: >białejerozy zna każdy Ale to jest sztuka wysoka w porównaniu z tym , co wczoraj - traf chciał - pokazał mi ktoś na jakimś kanale TV. Na dłuższą chwilę utkwiłam w stuporze Jakiś chudy koleś w czerwonej obcisłej koszuli i czarnych okularach, do tego półgołe laski średniej urody i teksty o pupach i biustach, o ile dobrze sobie przypominam. Kurczę, ja rozumiem, że można lubić melodyjne utwory, ale przecież popu jest masa, najróżniejszego. Dziwię się po prostu, tak całkiem osobiście i stronniczo, że takie coś, ani estetycznie, ani muzycznie... no nie wiem, co napisać, żeby nikogo nie urazić Zaskoczyłam się no. Niby o gustach sięń꜀€ Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Disco polo 16.04.16, 11:20 Przepraszam. ...nie dyskutuje oczywiście Ale jednak jeśli np. chodzi o ubiór większość osób zgadza się co do tego, co jest do przyjęcia, a co już oznacza całkowite bezguście i brak jakiejkolwiek klasy. A tu jakby obowiązywały inne zasady. Widocznie taka uroda tematu Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Disco polo 19.04.16, 09:14 Wlacz sobie Gang Albanii, to sobie posluchasz o tylkach i cyckach... Ostatnio stwierdzam ze discopolo nie jest takie zle. Przynajmniej nikt tam nie spiewa o kobietach 'suki'. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Disco polo 16.04.16, 09:01 butch_cassidy napisała: > Tak jak ty. To jest beznadziejne, albo i gorzej. I przerażające, że jednak duży > procent narodu to lubi. Wiadomo już czemu PiS wygrał wybory o k.... większego debilizmu dawno nie wyczytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Disco polo 16.04.16, 11:14 Na ematkę można liczyć Serio. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Disco polo 16.04.16, 11:52 Hehehe. Swego czasu, najwiejszym propagatorem disco polo w kampanii wyborczej bylo PSL, a jak wiadomo ostatnio byli w koalicji z PO Odpowiedz Link Zgłoś
eraz-lilipop Re: Disco polo 18.04.16, 00:19 Nie lubię , nie słucham ale polskiego wesela bez disco polo sobie nie wyobrażam. Na weselu lubie stare znane przeboje do których można potańczyć i pośpiewac. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Disco polo 19.04.16, 00:55 A ja bardzo lubię i się nie wstydzę do tego przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Disco polo 19.04.16, 08:20 Raz jeden usłyszałam disco polo, które mi się spodobało. Aranżacja do niczego, stwierdziłam, ale sama melodia śliczna, a i słowa nie aż takie banalne. Chodziło o "Trojki dwie". Odpowiedz Link Zgłoś
rorzrzutny A właściwie to wcale nie musi być "polo" :P 19.04.16, 17:39 Ale polka już raczej tak... Bzum Bzum Brekeke Odpowiedz Link Zgłoś
eraz-lilipop Re: A właściwie to wcale nie musi być "polo" :P 20.04.16, 11:17 Bzum Bzum rekeke na weselu by się sprawdziło jak kaczuchy czy zorba. Głośno skocznie i radośnie Odpowiedz Link Zgłoś