Dodaj do ulubionych

Do znawców zmywarek

11.11.15, 21:47
Mam pytanie,zmywarka Amica,używana raptem kilka razy,pierwszy raz było ok czyli pobrała tabletkę z koszyczka podczas zmywania,za drugim razem zmieniony program w celu wyczucia który będzie najlepszy dla tej osoby i problem,po skończonym myciu okazuje się iż tabletka pozostała "nienaruszona".Kolejne i kolejne mycie i ponowna próba odszukania odpowiedniego programu i znowu to samo sad
gdzie tkwi problem???
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: Do znawców zmywarek 11.11.15, 21:57
      Została w dozowniku?
    • zuleyka.z.talgaru Re: Do znawców zmywarek 11.11.15, 22:00
      Może tak ułożone naczynia, że klapka nie jest w stanie odskoczyć?
      • clare79 Re: Do znawców zmywarek 11.11.15, 22:05
        tak,została w dozowniku,przerobiłam od wczoraj wszystkie fora i nic mi nie pasuje sad
        1.temperatura wody wydaje się być dobra
        2.naczynia ułożone ok,nic nie przeszkadza by klapka mogła sie otworzyć
        3.tabletki dobrej firmy
        4.programy nie najkrótsze
        ????
        jutro dopiero mogę skontaktować się z serwisem,
    • magia Re: Do znawców zmywarek 11.11.15, 22:03
      Może ten program to płukanie (wtedy nei używa tabletki) albo poprostu jakaś wersja programu eko, albo klapka się zacina.
      • clare79 Re: Do znawców zmywarek 11.11.15, 22:08
        Mam zmywarkę pare dni ,nie uzywam jej codziennie,za pierwszym razem było ok,potem juz nie,ten program to nie płukanie,próbowałam róznych programów i wróciłam do tego pierwszego i i tak nie pobrało sad
        • melancho_lia Re: Do znawców zmywarek 11.11.15, 22:20
          To raczej problem z dozownikiem skoro zostala tam. Moj Siemens czasem nie rozpuszcza tabletki- wypada z dozownika i zostaje taka nieco rozmoczona na tej półeczce - ale to raczej kwestia ulozenia naczyń i gorszego dopływu wody do tej półki.
    • babunia_wygodka Re: Do znawców zmywarek 11.11.15, 22:20
      clare79 napisał(a):

> m w celu wyczucia który będzie najlepszy dla tej osoby i problem,po skończonym
      > myciu okazuje się iż tabletka pozostała "nienaruszona".Kolejne i kolejne mycie

Ale co to dokładnie znaczy ""nienaruszona""? Wypada, ale się nie rozpuszcza? No to pewnie masz tak wsadzone naczynia, że spryskiwacz nie może się obracać i woda nie dochodzi, gdzie powinna.
      • melancho_lia Re: Do znawców zmywarek 11.11.15, 22:21
        Napisala ze zostaje w dozowniku- czyli to nie kwestia ułożenia naczyń.
        • babunia_wygodka Re: Do znawców zmywarek 11.11.15, 22:22
          melancho_lia napisała:

> Napisala ze zostaje w dozowniku- czyli to nie kwestia ułożenia naczyń.

Ale czy dozownik się otwiera, czy nie? Bo może się otworzyć, ale wilgotna kostka nie wypadnie.
          • rosapulchra-0 Re: Do znawców zmywarek 11.11.15, 23:24
            Może to być kwestia wody w dozowniku lub jego złe zamknięcie.
    • zetka50 Re: Do znawców zmywarek 11.11.15, 22:38
      od jakiegoś czasu moja zmywarka za późno otwierała dozownik, kostka się całkowicie nie wyplukała, więc wrzucam ja teraz na spód zmywarki i jest ok, ale jak twoja na gwarancji to serwisować.
      • babunia_wygodka Re: Do znawców zmywarek 11.11.15, 22:58
        zetka50 napisała:

> od jakiegoś czasu moja zmywarka za późno otwierała dozownik, kostka się całkowi
        > cie nie wyplukała, więc wrzucam ja teraz na spód zmywarki i jest ok, ale jak tw
        > oja na gwarancji to serwisować.

Wyczyść filtr w dnie, bo pewnie nie daje rady wyrobić wystarczającego ciśnienia na spryskiwaczu, to działa w zamkniętym obiegu.
        Nie widzę możliwości żeby zmienił się w programie moment otwarcia dozownika.

• zetka50 Re: Do znawców zmywarek 11.11.15, 23:03
          pewnie masz rację, ostatnio czyścilam z jakiś rok temu, jutro sprawdzę filtr, dziekismile
          • babunia_wygodka Re: Do znawców zmywarek 11.11.15, 23:06
            zetka50 napisała:

> pewnie masz rację, ostatnio czyścilam z jakiś rok temu, jutro sprawdzę filtr, d
            > ziekismile

Po kilku miesiącach pracy nad nowym modelem zmywarki już nigdy nie patrzy się tak samo na urządzenia AGD wink
    • pajesia Re: Do znawców zmywarek 11.11.15, 23:16
      U mnie proszek/tabletka nie rozpuszczaja sie gdy 'wiatrak/i' nie obracaja się swobodnie. Po włożeniu naczyń i wsunięciu szuflad sprawdź czy obracaja się.
    • rosapulchra-0 Re: Do znawców zmywarek 11.11.15, 23:22
      A szufladka na kostkę była sucha czy mokra?
      • pajesia Re: Do znawców zmywarek 12.11.15, 18:44
        Mojej szufladce jest wszystko jedno czy jest sucha czy mokra. Dla niej ważne są obracajace się'wiatraki' wink
    • landora Re: Do znawców zmywarek 12.11.15, 08:09
      W mojej zmywarce (Hyundai) ta klapka przestała się otwierać niemal na samym początku użytkowania. Od tego czasu wkładam tabletkę na wierzch pojemniczka na sztućce, tam gdzie powinna spaść po otwarciu pojemnika. Tabletka rozpuszcza się bez problemu.
      • babunia_wygodka Re: Do znawców zmywarek 12.11.15, 21:30
        landora napisała:

> W mojej zmywarce (Hyundai) ta klapka przestała się otwierać niemal na samym poc
        > zątku użytkowania. Od tego czasu wkładam tabletkę na wierzch pojemniczka na szt

No to przecież od tego jest gwarancja.

> ućce, tam gdzie powinna spaść po otwarciu pojemnika. Tabletka rozpuszcza się be
        > z problemu.

Tak, tylko że podczas wstępnego spłukiwania, a nie podczas zmywania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka