Dodaj do ulubionych

Multicooker - warto?

13.11.15, 14:27
Co jakiś czas nachodzi mnie pragnienie posiadania czegoś, co samo będzie gotowało, a dodatkowo - można samo zostawić, żeby sobie gotowało i iść w cholerę, albo nastawić, żeby zupa była 10 minut po tym, jak się przyjdzie do domu wink - a na gazie tak ani nie ustawię, ani nie zostawię garnka, żeby się jedzenie przygotowywało.
Oglądałam thermomixy i może są ok, ale ich cena jest mordercza. Oglądałam też podróbki thermomixa i nadal, fajnie fajnie, ale prawie 2 tysiące? No way. Na dodatek, nie mam przekonania do przemiksowania niemal wszystkiego wink

I są też multicookery. Za stówek kilka. Jak się trafi na promocje, to już w ogóle. Ma któraś ematka i uważa, że warto?
Obserwuj wątek
    • stillgrey Re: Multicooker - warto? 13.11.15, 14:59
      matke sanepid czytalas? tongue_out
      Ja bym gotowanie w multicookerze rozwazala jedynie na wyjazdach, na codzien za duzo z tym pieprzenia, poza tym jak juz gotuje to wieksza ilosc.
    • martialis Re: Multicooker - warto? 13.11.15, 15:11
      A może wolnowar?
      • nowaczek1 Re: Multicooker - warto? 13.11.15, 21:18
        nigdy w życiu wolnowar!
        Miałem, i po kilku użyciach wywaliłem. Wielkie i niepraktyczne. Gotowanie bez smakowania pod koniec, co skutkowało niesmacznymi potrawami.
        A kupując naprawdę byłem entuzjastycznie nastawiony.
        • martialis Re: Multicooker - warto? 16.11.15, 09:32
          Ja mam od września i tylko raz mi jakaś zupa nie wyszła, inne potrawy smaczne, więc nie potwierdzam Twoich uwag.
    • grave_digger Re: Multicooker - warto? 13.11.15, 16:25
      Dla takiego debila kuchennego jak ja to jedno z najlepszych zakupów.
      Masz konto w ING? Tam za punkty multicooker kupisz taniej.
      • wuika Re: Multicooker - warto? 14.11.15, 12:47
        Tam za punkty kosztuje tyle, ile w sklepie netowym znalazłam. Tylko, że w sklepie mam jeszcze przesyłkę i czajnik za stówę gratis wink
        • grave_digger Re: Multicooker - warto? 14.11.15, 13:02
          No to za stówę, czy gratis? wink
          • wuika Re: Multicooker - warto? 16.11.15, 09:43
            Taki za stówę dostaję do zamówienia smile
    • volta2 Re: Multicooker - warto? 13.11.15, 16:58
      mnie też co jakiś czas nachodzą myśli w tej sprawie, i gdybym się decydowała to chyba na termomixa ale używanego, z allegro, widziałam tam ceny w okolicach 2 tysięcy. szczególnie po wprowadzeniu nowego modelu ten starszy zaczął spadać gwałtownie z ceny.

nie kupiłam, bo
      mam oceany czasu i se mogę gotować
      miska jest w termo za mała i zupę musiałabym robić codziennie, to ja już wolę raz na dwa dni ugotować dłużej, ale za to mieć więcej
      poczytałam tę książkę z przepisami i wyszło mi, że moi domownicy to jedliby lody i zupy, z drugich dań to nie za wileki wybór by był.

a na lody to lubimy sobie pójść do cukierni tej czy owej, na spacer i przy okazji na lody.

zostaje mi tęsknota za ciastami drożdżowymi i ciastem na pizzę - no ale to maszyna do chleba za 300-500 zeta sobie pewnie poradzi? też zresztą nie kupiłam bo boję się, że będę kwadratowa od tych ciastsmile
      • princesswhitewolf Re: Multicooker - warto? 13.11.15, 21:34
        zostaje mi tęsknota za ciastami drożdżowymi i ciastem na pizzę - no ale to maszyna do chleba za 300-500 zeta sobie pewnie poradzi? też zresztą nie kupiłam bo boję się, że będę kwadratowa od tych ciastsmile

z tym to sobie najlepiej radzi wyrabiaczka w maszynie do pieczenia chleba. Mowie to jako wlascicielka Thermomixa, Kitchen Aid i Philipsa Bread Makera
    • princesswhitewolf Re: Multicooker - warto? 13.11.15, 21:32
      Polecam To

www.amazon.com/gp/product/B00FLYWNYQ/ref=pd_lpo_sbs_dp_ss_2?pf_rd_p=1944687522&pf_rd_s=lpo-top-stripe-1&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B0073GIN08&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=0MTW1HJ4FQ4D6K2B48FY

Naprawde nie przesadzam. Jest to genialna sprawa Wolnowar- Szybkowar- gotowacz wszelaki- wyrabiacz jogurtu : wszystko w jednym. Jak ktos jest gadzeciazem Mozna nawet podlaczyc do netu i na odleglosc w telefonie wlaczyc wylaczyc czy sprawdzic temp. Serio!
    • kanna Re: Multicooker - warto? 16.11.15, 09:50
      Mam Philipsa.

Używam gł. do potraw jednogarnkowych.

Co mi pasuje: trzymanie ciepła (nastawiam sobie, jak wychodzę, jak wracam ja, albo dzieci ze szkoły - ciepłe, gotowe jedzonko czeka).
      Nie przypala, nie kipi, nie brudzi wokół. Jeden garnek do mycia.
      Jak mi się nie chce gotować - wrzucam, co tam mam i się samo robi.

Nie sieka, ale mam mikser :p
      • princesswhitewolf Re: Multicooker - warto? 16.11.15, 10:05
        Nie sieka, ale mam mikser :p
        malakser chcialas powiedziec, albo "robot" ogolnie jesli multifunkcyjny
        Mikser miesza...
        • wilowka Re: Multicooker - warto? 21.11.15, 13:56
          taki multikuker to bym chyba chciała smile A jakieś spektakularne przepisy macie? Podzielicie się?
          • grave_digger Re: Multicooker - warto? 21.11.15, 14:53
            Przepisy
            • mysz1978 Re: Multicooker - warto? 21.11.15, 16:36
              w LIDLu bedzie - ma ktos z Was???
              Kusi mnie, nie powiem... wink
              • jaskiereczka Re: Multicooker - warto? 21.11.15, 16:57
                Ja sie zastanawiam czy poza sytuacją wyjazdu agroturystycznego to ma rację bytu jak się ma kuchenkę i piekarnik. W sumie wygląda fajnie ale czy bym w tym gotowała? widziałam w gazetce lipcowy. Ciekawe czy robi jogurt też bo to by mnie interesowało.
            • wilowka Re: Multicooker - warto? 21.11.15, 21:49
              Dziękuję smile
    • kardiolog Re: Multicooker - warto? 21.11.15, 23:50
      Nie mamy, nie potrzebujemy.
      • mytoya Re: Multicooker - warto? 25.11.15, 22:40
        Mam multicookera i używam do gulasz leczo albo takich potrawę z tego co pod ręką. Nie smrodu. Mało zmywania. Smażyć sobie dusi i nie przypadła co dla mnie jest ważne bo ja niestety czasem zapominam zmniejszyć ogień pod patelnia. Polecam.
        • jaskiereczka Re: Multicooker - warto? 25.11.15, 22:53
          W sumie ja gotuję gulasz i leczo też w jednym garnku z pokrywką i nie ma smrodu smile
          • mytoya Re: Multicooker - warto? 01.12.15, 18:10
            Ale się nie przypala. Co niestety mi na mojej kuchence.dosc często mi się zdarza smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka