Dodaj do ulubionych

pytanie o pracę

14.12.15, 23:17
ide jutro na kolejną rozmowę z potencjalnym pracodawcą, są zainteresowani moją osobą, ale od znajomej osoby usłyszałam dwie niepochlebne opinie o nich i teraz się zastanawiam...boję się zrezygnować z obecnej pracy , żeby się nie okazało , że po okresie próbym kopną mnie w tyłek i zostanę na lodzie...czy mogę podczas rozmowy zaproponować taki układ ze na okresie próbym będę pracować u nich na pół etetu( w dotychczasowej pracy tez jestem zatrudniona na pół etatu, więc jakoś bym to pogodziła), i powiedziec wprost że nie chcę narazie rezygnować z obecnej pracy dopóki nie będe pewna ze po okresie próbnym przyjmą mnie na cały etat?( o ile mi też będzie odpowiadała tam atmosfera i szefostwo), jak myslicie?
Obserwuj wątek
    • klamkas Re: pytanie o pracę 14.12.15, 23:34
      Szczerze? Ja na taką propozycję bym się uśmiechnęła i powiedziała "zadzwonimy do pani". Bo chciałabym sprawdzić jakim jesteś pracownikiem, gdy jesteś moim pracownikiem, a nie gdy pilnujesz innej posady.
      • claudel6 Re: pytanie o pracę 14.12.15, 23:45
        nie wezma Cie do tej roboty, jeśli tak powiesz. ale może nie ryzykuj, jak masz w miarę akceptowalna pracę? czemu szukasz nowej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka