Dodaj do ulubionych

Przebudzenie Mocy- widziałyście?

19.12.15, 07:46
Kolejny raz w odległej galaktyce....
Podobało Wam się ? Widziałyście już?

Ja od razu zakochałam się w BB-8 - słodziak po prostu!
Historia się powtarza- można powiedzieć, ale tak fajnie, inaczej i świeżo (staram się nie robić spoilerasmile
Nowi bohaterowie- fajni, dziewczyna- daje radę, Finn trochę "nieogarniety" ale się chłopak wyrobismile- wolę Poe.

Jedynie zdegustował mnie Kylo Ren- wygląda jak ruski baletmistrz i w ogóle- po cholerę zdjął tę maskę? Jeśli będzie głównym szwarccharakterem w całej trylogii 2015-17 to czarno to widzę- beznadziejny jest. Vader miał styl!
I jeszcze ten pożal się Boże przerośnięty Gollum skrzyżowany z Voldemortem ( nie pisze kto, kto widział, wie o co chodzi).

Ale ogólnie na plus. tylko: Han? Dlaczego????
Obserwuj wątek
    • aknaszilak Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 08:14
      Han- bo kiedyś tak chciał harrison Ford i wg mnie postaci należało się odejście z przytupem. Według mnie absolutnie najlepsza scena ta rozmowa na moście i przez moment byłam przekonana że Kylo Ren jednak mięknie.

Bb8 mnie nie wytrzaskały z rajtuz ale bardzo podobały mi się odniesienia do kanonicznej trylogii.

Nie do końca wiarygodne dla mnie jest początkowe zachowanie Finna. Szturmowiec by nie zmiękł . Potem jest trochę jak Solo z IV części. I wiarygodny jest rozwój relacji na linii Han Leia.
      Bałam się rozczarowania, jak częściami 1 i 2, a jest ok.
      • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 08:22
        Należało, należało- ale tak od razu?
        Vader ( a nie Anakin z częsci I- III) i Han to moi ulubieni bohaterowie bylisad I pusto się trochę zrobiło...
        Dobrze, ze roboty zostały i Chewie- bo Luka i Leię niespecjalnie trawię.
        Mam nadzieję, ze młodzi wypełnią lukę.

Ale tym ruskim baletmistrzem jestem załamana. Okropny!
        • najma78 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 08:33
          Wczoraj kupilam e tickets na dzis, idziemy wszyscy. W tygodniu czasu brak. A to bedzie mily poczatek 2 tyg wakacji.
      • kosheen4 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 11:05
        > Han- bo kiedyś tak chciał harrison Ford i wg mnie postaci należało się odejście z przytupem.

nieno, k$%^a, dzięki.
        z przytupem to bym ci kopa zasadziła teraz między twoje durne pośladki. w piekle istnieje specjalny kociołek dla takich jak ty!
        • landora Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 11:43
          Dołączam się do kopa sad
          • kk345 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 00:31
            A tak z ciekawości- czego się spodziewałyście, wchodząc w ten wątek? Bo to raczej oczywiste, ze komuś się spojler wymknie...
            • ichi51e Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 06:30
              Dokładnie big_grin co ludzie maja pisać byliśmy/nie byliśmy? big_grinDD
              • kosheen4 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 21.12.15, 12:34
                ichi51e napisała:

> Dokładnie big_grin co ludzie maja pisać byliśmy/nie byliśmy? big_grinDD

czyli co, statystyczna miłośniczka SW bywająca na emamie jest głupsza od przeciętnego recenzenta filmów/książek/spektakli/seriali potrafiącego opisać swoje wrażenia bez zdradzania fabuły?
        • semihora Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 15:34
          A może zasadź go sobie, bo w takim wątku to trzeba się spodziewać spoilerów i czytanie jest proszeniem się o krzywdę...
          • lauren6 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 22:08
            Dokładnie. Wątek widziałam od wczoraj, weszłam po powrocie z kina.
          • kosheen4 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 21.12.15, 12:38
            semihora napisała:

> A może zasadź go sobie, bo w takim wątku to trzeba się spodziewać spoilerów i c
            > zytanie jest proszeniem się o krzywdę...

wybatrz, zapomniałam że to tylko emama.
      • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 08:25
        >>>>Nie do końca wiarygodne dla mnie jest początkowe zachowanie Finna. Szturmowiec by nie zmiękł .

Może to syn Lando? To by mogło tłumaczyć zachowanie. Zresztą Finn mówił, że został porwany , wbrew woli szkolony, pamiętał chyba też swój dom.
        Teraz każdy będzie cziymś synem lub córkąsmile
        • aknaszilak Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 09:08
          A może? Chociaz ja węszę , że Rey może być córką kogoś z silną mocą w rodzinie. Ale to mogłoby być za wiele tych odnalezionych sierotek na całą sagę.
          • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 09:17
            No na pewno tak będzie, jak zdołała skołować szkolonego Kylo.

Obstawiam, ze jest jego kuzynką, czyli córka Luke'a. No bo siostrą raczej być nie może- chyba, że Han o czymś nie wiedziałsmile
            I też czekała na powrót porwanej/zaginionej rodziny...

I skoro jest silniejsza od Kylo, to może być jeszcze... TADAM!! córką Imperatora!!! hehe
            Ale na tego paskudnego dziada żadna by chyba nie poleciałasmile

PS. Mąż obstawia córkę Yodysmile
      • stephanie_harper2 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 23.12.19, 13:45
        Byłam wczoraj ze starszym dziecięciem. Jak dla mnie 6 na 10 jak to nastolatki mówią. Lando super i ten co z nim latał w poprzednich częściach. Han nie potrzebny zupełnie. Zakończenie ok, nie czytałam spojlerów, więc było zaskoczeniem. Z tekstu : imperatorowa Palpatine będę się śmiać przez miesiąc. Szkoda, że Thrawna nie było.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 09:10
      Han - mial odejście z przytupem i dobrze smile bo należało mu się godne. Kylo - porażka, ale w sumie - chodziło pewnie o przedstawienie młodzieniaszka z lekka zakompleksionego.
      Finn - mam swoją teorie, ale nie bede spoilerowac smile
      Dużo odniesień do IV części i sporo autocytatow z poprzednich epizoďów - gratka dla fanów.

Ogølnie jestem zadowolona, nawet nie wiem kiedy te 2h filmu zlecialy. Byliśmy na dubbingu z synem, po świętach wybieramy się na napisy.
    • kropkacom Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 09:16
      Dzisiaj idziemy do kina smile Napiszę wieczorem.
    • aknaszilak Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 09:20
      Han- bo kiedyś tak chciał harrison Ford i wg mnie postaci należało się odejście z przytupem. Według mnie absolutnie najlepsza scena ta rozmowa na moście i przez moment byłam przekonana że Kylo Ren jednak mięknie.

Bb8 mnie nie wytrzaskały z rajtuz ale bardzo podobały mi się odniesienia do kanonicznej trylogii.

Nie do końca wiarygodne dla mnie jest początkowe zachowanie Finna. Szturmowiec by nie zmiękł . Potem jest trochę jak Solo z IV części. I wiarygodny jest rozwój relacji na linii Han Leia.
      Bałam się rozczarowania, jak częściami 1 i 2, a jest ok.
      • aknaszilak Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 09:22
        Ups, sorki myślałam że się nie wysłało.
    • gaskama Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 09:30
      Bylismy wczoraj z nastoletnim synem i jego kumplami. Wszyscy bylismy zadowoleni. A i w filmie jest sporo humoru. 2 h zlecialy nie wiadomo kiedy. Hana bardzo szkoda.
      • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 09:32
        zdecydowanie.... już mialam wizję dziarskiego dziadka kłocącego sie z młoda pilotką... sad buu
      • antyk-acap2.0 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 22:17
        Sporo? To w zasadzie już komedia a nie sci fi.
      • lauren6 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 22:09
        Taki humor, w sam raz dla 12 latka.
    • heca7 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 09:45
      No proszę jak nie spoiler?! Nie piszcie co się z kim stalo sad
      • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 09:51
        to one zaczęłysmile
      • aknaszilak Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 09:57
        O matko, tak się zagrzałam tematem, że nie pomyślałam, bardzo przepraszam. Jest możliwość edycji tytułu wątku żeby ostrzec ?
    • jusytka Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 10:41
      Ja nie, ale wysłałam syna, który kiedyś miał fazę na Gwiezdne Wojny - wrócił zachwycony!
    • dzoaann Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 11:13
      Dzis idziemy cala rodzinkasmile nie moge sie doczekacsmile
    • kropkacom Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 18:47
      Bardzo dobry. Trochę tylko się z początku długo rozkręcał. Świetnie zagrane i poprowadzone postacie Rey i Finna. Kylo Ren też bez zgrzytu. Scena kiedy wiadomo co robi wiadomo komu - chociaż do przewidzenia to miała moc. Ciekawe czy wiadomo kto w scenariuszu spodziewał się co kombinował Kylo... Han Solo, Księżniczka Leia - jakby nie było tej długiej przerwy dla nich w tej historii. Ogólnie ciekawa jestem jak pociągną ta opowieść. Na plus. Zwłaszcza w porównaniu z początkiem poprzedniej trylogii.
      • klerjeser Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 20:29
        Wciska w fotel i czuć powrót do korzeni i klimatów z pierwszej trylogii. Dobry początek nowej.

Łyżka dziegciu w tej beczce miodu czyli słabiej rozegrane wątki. Najpierw "wyrzuty sumienia Finna". Dlaczego właśnie on i w czasie ekspedycji pacyfikacyjnej? Może jakiś potomek Mace Windu, z genami Mocy, który się oparł praniu mózgu? wink No i niewypał w postaci mapy kryjówki Luke'a. Kto ją zrobił? Dlaczego we fragmentach? I w ogóle po co? Luke powtarza schemat Obi-wana kryjąc się w samotni na bezludnej wyspie. Pojawia się tylko w ostatniej scenie filmu, które jednocześnie jest punktem wyjściowym do kolejnej części - wiemy kto będzie nowym padawanem smile
        • klerjeser Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 20:34
          I w nawiązaniu do wcześniejszych wpisów - nie tyle przerośnięty Gollum co baaardzo duży hologram. We wcześniejszych filmach były malutkie i migające, teraz widać po 30 latach Galaktyka opanowała technologię hd wink

Kylo Ren wygląda jak młody Severus Snape smile
          • antyk-acap2.0 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 22:03
            No nie. Na początku też myślałem że to olbrzym. A okazał się hologramem. Co do wielkości - bodajże w Imperium Kontratakuje hologram imperatora gdy każe przyprowadzić Luka do siebie jest ogromny.
          • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 07:50
            >>>. nie tyle przerośnięty Gollum co baaardzo duży hologram.
            Wiem, że hologram- to była ironiasmilesmile

>>..Kylo Ren wygląda jak młody Severus Snape

Nie obrażaj Severusasmile ruski baletmistrz i tyle- ja tu cała w strachu, jak zdejmuje maska a tu ......... błe...
        • askastar Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 20:36
          Założycielka wątku oddała moje odczucia w 100%..
          Dlaczego Han??
          • najma78 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 21:38
            Wlasnie wrocilismy z kina - podobal nam sie. Dzieci wczesniej zapoznali sie w necie z poprzednimi, zeby wiedzieli o co chodzi, zzwlaszcza syn (8). Ogolnie duzy plus.
            • dzoaann Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 22:06
              My tez wlasnie wrocilismy. Dzieci, w tym 7 letnia corka, widzialy wszystkie czesci. Mala plakala, gdy Solo zmarl.
              Generalnie wrazenia bardzo na plus. Tylko Kylo Ren ciut zawiodl- pol kina prychnelo smiechem, gdy zdjal maske😈a ja nie moglam na niego patrzec spokojnie, pamietajac go z " Dziewczyn"😂😂😂
              • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 07:55
                Tylko Kylo Ren ciut zawiodl- pol kina prychnelo smiechem, gdy zdjal maske??a ja nie moglam na niego patrzec spokojnie, pamietajac go z " Dziewczyn"

No właśnie- śmiech na salismilesmile
              • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:48
                hehehe no właśniesmile
            • klerjeser Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 23:27
              "Dzieci wczesniej zapoznali sie w necie z poprzednimi, zeby wiedzieli o co chodzi"

OJP.... uncertain
              • dzoaann Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 00:07
                Hehe😈
              • najma78 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 09:05
                klerjeser napisał(a):

> "Dzieci wczesniej zapoznali sie w necie z poprzednimi, zeby wiedzieli o co chod
                > zi"
                >
                > OJP.... uncertain

No faktycznie OJP, 13-latla i 8-latek ogladali conajmniej kilka razy star wars - dla nich to byl kultowy film conajmniej.
                Jak do tej pory mieli nieco inne zainteresowania jak wiekszosc dzieci.
                Moja corka nigdy zadnej czesci star wars nie obejrzala od poczatku do konca, nie byla zainyeresowana, wiec owszem przed pojsciem przeczytala plot poprzednich czesci. Syn podobnie. Co w tym dziwnego nie wiem. Widac niektore ematki star wars dzieciom od kolyski pokazywaly. Ale to ematki, wunskie specjalistki wiec wiadomo😁
                • z_lasu Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 09:26
                  > Co w tym dziwnego nie wiem.

To coś jak czytanie książki od 7-go rozdziału, ale co kto lubi...
                  • najma78 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 09:37
                    z_lasu napisała:

> > Co w tym dziwnego nie wiem.
                    >
                    > To coś jak czytanie książki od 7-go rozdziału, ale co kto lubi...

No wlasnie nie, dlatego przeczytali plot. Smiem watpic w to ze 5-latli czy nawet 10-taki swietnie sie orientuja i obejrzeli poprzednie czesci do tego rozumiejac co z czego itd. W tej czesci nie bylo nic nowego, walka dobra ze zlem, przypomnienie glownych postaci, ogladalo sie przyjemnie, role zagrane bardzo dobrze akurat dla mlodego pokolenia, czyli dzieci ktore nie znaja poprzednich czesci. A dzieci sa zainteresowane tym filmem bo za tym stoi cala masa gadzetow, tv reklam itd ze star wars. W sueprmaketach sa pidzamy, jumpers, maski, kostiumy, lego ze star wars (kupilam synowi na BN) kubki itd wszystko to bije po oczach, wystawione przy wejsciu do skolepow. Film jest od 12 lat (u mnie) a widzialam dzieci 4-letnie (na oko ale wzrost i zachowanie na to wskazywal) i nie ma problemu z wpuszczaniem ich na ten film choc te dzieci nie znaja poprzednich czesci ale jaki sens w kupieniu im lego czy innych gadzetow ze star wars jesli nie mogliby obejrzec fimu.
                    • kropkacom Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:02
                      Wiesz, gadżety są dla fanów big_grin Nawet jeśli gadżety są dla bardzo małych dzieci to kupują je im rodzice fani. Tak ja mam poukładane w głowie. Po co na siłę robić z dziecka fana jakiekolwiek filmu?
                      • najma78 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:19
                        kropkacom napisała:

> Wiesz, gadżety są dla fanów big_grin Nawet jeśli gadżety są dla bardzo małych dzieci
                        > to kupują je im rodzice fani. Tak ja mam poukładane w głowie. Po co na siłę rob
                        > ić z dziecka fana jakiekolwiek filmu?

Wiesz jak jest gadzetami i jak one dzialaja na psychike i dlaczego sa kierowane dla dzieci? Mysle ze wiesz. A rodzice kupuja dzieciom rozn rzeczy, ktorych sobie by nie kupili. Ja wiem ze sa tacy ktorzy nie kupuja barbie ani kucykow pony czy jak je tam zwia ale wiekszosc kupi bo kupuja inni i dzieci chca bo widza reklamy, wystawy w sklepach itd.
                        Ja nie ogladam filmow ani nie czytam ksiazek ktorych nie lubie ale zeby stwierdzic czy sis cos lubi trzeba to najpierw obejrzec, przeczytac chocby we fragmentach. Nie jestsm fanka Hobbit, Hunger Games itp ale uwielbiam Star Wars, dzieciom sie podobal film, choc corce bardziej HOBBIT (tak swierdzila) a czy zostana fanami to sie okaze. Jednak obecnie za takimi produkcjami jest cala masa gadzetow bo to biznes, i to jest skierowane do dzieci glownie.
                        • z_lasu Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 17:32
                          > a czy zostana fanami to sie okaze.

To ja Ci już dzisiaj mogę powiedzieć: nie zostaną. Nie zostaje się fanem czegokolwiek po przeczytaniu streszczenia, bo istotne są emocje. Nawet jeśli teraz obejrzą sagę to emocji już nie będzie.
                      • z_lasu Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 17:41
                        > Wiesz, gadżety są dla fanów big_grin

Otóż to. Moje dziecko nie widziało całej masy filmów i gadżety z nimi związane ani go ziębią ani grzeją.
                    • marianna72 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:32
                      moj syn 10 letni swietnie sie orientuje jest fanem od kilku lat.Oglada filmy czyta ksiazki z opisem bohaterow itp zarazil swojego 23 letniego brata swoim entuzjazmem. Poszlismy do kina cala rodzina ja widzialam poprzednie filmy ale pewnych niuansow nie pamietalam i to on tlumaczyl mi szczegoly itp wiec tak fan 10:latek bedzie wiedzial i kojarzyl
                      • najma78 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:46
                        marianna72 napisała:

> moj syn 10 letni swietnie sie orientuje jest fanem od kilku lat.Oglada filmy cz
                        > yta ksiazki z opisem bohaterow itp

Kilka lat temu to on jeszcze czytac nie umial. Ale ja wiem ze sa wyjatki i kilkuletni dzieci ktore pasjonuja sie Star Wars i znaja je lepiej niz ich rodzice czy dziadkowie.
                      • z_lasu Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 17:40
                        Mój miał 5 lat gdy po raz pierwszy obejrzał całość. Myślałam, że nic z tego nie zrozumie, zwłaszcza z wątków nazwijmy to politycznych i że będzie miał problem z połapaniem się w bohaterach (sporo ich jest licząc wszystkie części), zwłaszcza, że bohaterowie się zmieniają (starzeją). Po pierwszym obejrzeniu faktycznie mylił mu się czasami Obi Wan z Qui Gonem a Leia z Padme, ale rzadko. Zasadniczo załapał wszystko. Teraz ma 7,5 roku, widział całość 3 razy i nie zagniesz go na niczym smile
                        • kai_30 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 18:49
                          To tak jak mój - zagina mnie bez trudu smile Ma sześć lat, w tym roku oglądał wszystkie części, dzisiaj byliśmy w kinie. Na "Encyklopedii Star Wars" zaczął czytać (litery znał już dawno, ale niekoniecznie sprawnie składał je do kupy). Gadżetów nie ma wiele, mieczem świetlnym może być i kij od szczotki, a peleryną młodego padawana ręcznik smile
                          • marianna72 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 23:18
                            Wlasnie mnie tez to dziwi ze moj 10 letni fan nie ma specjalnie gadzetow nie liczac lego ale lego ma mnostwo i roznego typu wiec to sie nie liczy. Bardziej zajmuje go encyklopedia star wars i gadanie o filmie a moze opowiadac o nim godzinami przenoszac sie w czasie z niesamowita latwoscia. A wczoraj po filmie poszlismy cos zjesc i przez 2 godz snulismy cala rodzina przypuszczenia a ja dooytywalam o szczegoly poprzednich trylogii, kelner dziwnie sie na nas patrzyl.
        • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 08:27
          albo syn Landosmile
      • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 07:51
        No, ta scena była dobrasmile jedyna dobra z ruskim baletmistrzemsmile
        • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 07:54
          źle mi się podpięło- to byłao do postu kropki, kiedy "wiadomo kto" itd.
    • antyk-acap2.0 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 21:57
      Właściwie to po co Kylo nosi tą maskę? Rozumiem że ma zasłaniać poważne kłopoty z panowaniem nad gniewem ale to bez sensu. Jako szarcharakter wypada śmiesznie. Trzeba przyznać ma głos ma niesamowity. Co do filmu - widać że kobiety rządzą. Świetna postać Rey. Daje radę. O niebo lepsza niż Skalwaker i Wader w poprzednich częściach. Brakuje natomiast złodupca. Kto zastąpi Hana? Najlepszy pilot w galaktyce. Zresztą dręczy mnie jedna zagadka - porywają z Finem myśliwiec. Jest w kurtce. Rozbijają się. Finn znajduje w myśliwcu kurtkę. Myśli że Poe został w myśliwcu który pochłonęły piaski. Okazało się że Poe wypadł a kurtka została w myśliwcu? Spadła z niego czy jak?
      • ichi51e Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 06:32
        Akurat on to lepiej nie h nosi maskę uncertain
        • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 09:23
          No, zdecydowanie niech nosi!
          • marusia_ogoniok_102 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 02.01.16, 23:54
            Popieram, niech nosi.
    • slonko1335 Można iść z 7-latkiem? 19.12.15, 22:01
      ?
      • antyk-acap2.0 Re: Można iść z 7-latkiem? 19.12.15, 22:05
        Można. Przemocy tyle co w Strusiu pędziwiatru. Załapie fabułę.
        • slonko1335 Re: Można iść z 7-latkiem? 19.12.15, 22:11
          thx bo od kilku miesięcy wykłóca się, że idzie, no to wyślę chłopaków i będę się relaksować spokojem przed Świętamiwink
      • dzoaann Re: Można iść z 7-latkiem? 19.12.15, 22:07
        Ja bylam z 7 letnia corka, ale to fanka serii!
        • najma78 Re: Można iść z 7-latkiem? 19.12.15, 22:21
          Moj 8 i ok. Podobalo mu sie. Byly mlodsze dzieci,jedno plakalo.
          • bergamotka77 Re: Można iść z 7-latkiem? 20.12.15, 13:36
            moj mlodszy ma 5,5 lat i dal rade. Ba, caly film obejrzal zachwycony, czasem o cos brata zapytal jak nie zrozumial. Siedzial jak rozanielony, choc to dlugi film, no ale ja mam wyjatkowe dzieci wink Nawet w jaselkach wystepuja z entuzjazmem big_grin
      • lauren6 Re: Można iść z 7-latkiem? 20.12.15, 22:14
        Ja bym nie poszła. Za dużo zabijania.
    • antyk-acap2.0 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 22:21
      Niech ktoś mi wytłumaczy - scena na moście. Spotykają się ojciec i syn. Nagle wchodzą wyżej Finn i Rey i z drzwi które otwierają rzucają snop światła na most. To ma jakieś znaczenie?
    • marusia_ogoniok_102 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 19.12.15, 23:59
      Pamiętacie, jak rozpaczałam, że nie umiem pokochać Gwiezdnych Wojen? No kurde, właśnie dlatego rozpaczałam.

Wszyscy kochają, wszyscy idą, wszyscy się tym jarają jak Reichstag w 1933. A ja co, ja siedzę i staram się przeczekać.

I czuję, jak rośnie we mnie Ciemna Strona.

Macie, dla was tongue_out
      • dzoaann Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 00:13
        Bluznisz!!!!!

Ale filmik swietny😀😀😈
      • miruka Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 06:15
        też tak mam, moją przygoda filmowa zycia to inny film (tez ma kilka części( 😉wink ale dzięki temu rozumiem wspieram wybieram się. pozdrawiam fanki .
    • bergamotka77 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 00:36
      Dzis wybralismy sie na film cala rodzina - nawet moj 5, 5 latek byl zachwycony. Cudowna Daisy Ridley w roli Rey smile
    • antyk-acap2.0 znak czasów? 20.12.15, 00:53
      To co rzuciło mi się w oczy to postać Rey. Kobiety która by biegać nie musi być trzymana za rękę. Bo to ją spowalnia. Która napadnięta przez dwóch bandytów spuszcza im tęgi łomot. Która ma cel w życiu poza przedłużeniem gatunku i potrafi go realizować. Czy to nowa kobieta?
      • mirmunn Re: znak czasów? 20.12.15, 08:22
        Rey jest fajnasmile
        I w ogóle- sporo kobiet- nawet w postimperialnym świecie się znalazłysmile i ta cudna szefowa knajpysmile
        No bo w klasycznej trylogii była tylko Leia, która mnie wkurzała.

Chętnie obejrzę pozostałe części, tylko jakoś muszę się uodpornić na tego pożal się Boże wnuka. Dziadek- obojętnie czy z jasnej, czy z ciemnej strony patrzącsmile- w grobie się pewnie przewraca- błe...
        Ale przyświeca mi iskierka nadziei- może matka spuści mu łomot ....

Na szczęście jest dużo fajnych, nowych postaci i zostali moi ulubieni bohaterowie drugoplanowi. Bez nich nie byłoby klimatu.
        Wiedziałam, którzy na pewno będą, ale ciepło na sercu mi się zrobiło, jak zobaczyłam też dowódcę bitwy z "Powrotu Jedi", którego jako dziecko nazwałam "Admirał Karp" i już tak zostało. I drugiego pilota od Lando, gdy atakowali Sokołem- ładnie "postarzonego", ale nadal w eskadrzesmile

Ale jak Rusek wykończy Chewiego - to przestanę oglądać!
        Robotów chyba nikt nie ruszy, I hope. Fani by nie wybaczyli.
        • jak-kania-dzdzu Re: znak czasów? 21.12.15, 09:21
          mirmunn napisała:

> Na szczęście jest dużo fajnych, nowych postaci i zostali moi ulubieni bohaterow
          > ie drugoplanowi. Bez nich nie byłoby klimatu.
          > Wiedziałam, którzy na pewno będą, ale ciepło na sercu mi się zrobiło, jak zobac
          > zyłam też dowódcę bitwy z "Powrotu Jedi", którego jako dziecko nazwałam "Admira
          > ł Karp" i już tak zostało. I drugiego pilota od Lando, gdy atakowali Sokołem- ł
          > adnie "postarzonego", ale nadal w eskadrzesmile

O to, to! "Admirał Karp It`s a trap" miał nawet kwestię mówioną big_grin
          I to niezrozumienie w oczach mojego męża (który żadnej części poza VII nie widział), jak łapałam go za rękę za każdym razem jak pojawiał się jakiś rekwizyt lub bohater ze starej trylogii wink
          Ja miałam cichą nadzieję, że jak Rey zacznie odczuwać moc, to w tych wizjach albo w głowie usłyszy jeszcze może głos Yody. Ale jednak to byłoby za dużo i na siłę big_grin
          Jak dla mnie za mało R2-D2 I C3PO, ale BB8 daje radę. Dobrze, że na siłę nie rozbudowywali roli Luka, Lei było dokładnie tyle, ile trzeba, no a Han to Han, im więcej Hana, tym lepiej.
          Mam nadzieję zobaczyć Luka w VIII części szkolącego Rey, a Leię nadal jako głównodowodzącą.

• nisar Pytanie!!!!! 20.12.15, 08:02
      Na stronie kina widnieje ograniczenie wiekowe - od 10 lat. Tymczasem czytam, że oglądały siedmio- i ośmiolatki. Mój ma siedem i pół i prawie się popłakał, że nie może iść. Miałyście problem z wpuszczeniem młodszych dzieci do kina? Sprawdzali dokumenty w wejściu? Gdzie byłyście?
      Z góry dziękuję!
      • kropkacom Re: Pytanie!!!!! 20.12.15, 08:56
        W Czechach film jest od dwunastu lat, a były na seansie i bardzo małe dzieci big_grin Tak, tak...

Żeby nie było, nie uważam aby to był film dla małych dzieci. Zawłaszcza jak dzieciak nie zna tej historii.
      • najma78 Re: Pytanie!!!!! 20.12.15, 09:15
        nisar napisała:

> Na stronie kina widnieje ograniczenie wiekowe - od 10 lat.

U mnie jest 12 lat ale wpuszczali bez problemu. Moj ma 8 ale widzialam mlodsze. Jedno plakalo.
        My bylismy rodzina wiec nie mieli problemu. Moze gdyby poszedl tylko z siostra mieliby problem.
      • kai_30 Re: Pytanie!!!!! 20.12.15, 18:54
        Byliśmy z sześciolatkiem, nie sprawdzali żadnych dokumentów, nikt się nie czepiał.
      • hema14 Re: Pytanie!!!!! 20.12.15, 19:49
        Młodsze dziecko wejdzie jeśli jest z rodzicami (osobą dorosłą) - to rodzice decydują jaki film ich dziecko jest w stanie obejrzeć (ale na takie od 18 lat to pewnie nie wpuszczają mimo zgody rodziców wink
        A jak film jest od 10 czy 12 lat to znaczy, że dziecko w tym wieku może iść samodzielnie bez osoby starszej po prostu.
      • wioskowy_glupek Re: Pytanie!!!!! 31.12.15, 21:32
        W kinach dawno nikt nic nie mówi, bo boja sie awantury z oszołomkami... wiadomo ograniczenie wiekowe można sobie w tylek wsadzić ja wiem lepiej co dla mojego dziubdziusia dobre... masakra...
    • tereska.z.bombaju Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 08:09
      Ja nie byłam bo kompletnie nie rozumiem fenomenu gwiezdnych wojen ale był mój syn-fan i stwierdził, że tyłka mu nie urwało.
      • ichi51e Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 08:18
        Nie urwało bo jest do dokładnie remake części 4 plus kawałka 5 uncertain mnie tez nie urwało uważam ze klimat dobrze oddany ale treści nowej zero. Plus kylo Ren bez maski to płaczliwy pryszczaty nastolatek... No i wszyscy albo bardzo młodzi albo bardzo starzy - ani jednego reprezentanta pokolenia starwarsowego (30-40)
        • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 08:34
          Remake owszem, ale całkiem fajny.
          Dla mnie to dobry pomysł- jakoś musieli to wszystko połączyć, nawiązać, zbudować klimat-zwłaszcza dla starszych fanów klasycznej trylogii.
          Bo wiedzieli przecież, że części I- III średnio im się udały w opinii fanów- dla mnie "Mroczne widmo " było poniżej krytyki, "Atak klonów" - słaby , dopiero część III jako- tako. Dlatego pewnie sięgnęli po to, co najlepsze.
        • kropkacom Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 09:03
          No i dodajmy, że ci bardzo starzy i bardzo młodzi (i tutaj recenzenci są zgodni) zagrali świetnie. Tak samo Adam Driver jest sto razy lepszy niż do bólu sztywny Hayden Christensen.
          • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 09:27
            Aktorsko- może trochę.
            W zasadzie Hayden podobał mi się tylko w zakończeniu "Powrotu Jedi"- wklejony zamiast "starego" Vadera. Stał sobie grzecznie, spokojniutko i się uśmiechał , na szczęście nic nie mówił ani nic nie robiłsmile

A Driver- po cholerę ściągał tę maskę...
            • kropkacom Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 09:33
              Czym była maska dla Vadera to chyba wszyscy wiedzą. Maska Kylo Rena to tylko ukłon w stronę Vadera. Czemu więc jej nie miałby zdejmować?
              • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 09:36
                Bo wygląda jak ruski baletmistrz?
                Okropnie- dziecinnie, niedemonicznie i niestylowo?
                I głos ma jak nastolatek?
                • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 09:38
                  I brak maski odebrał mu cały sznyt?
                  • kropkacom Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 09:48
                    Zupełnie nie. Kiedy zobaczyłam w filmie postać Kylo w masce pomyślałam - no ale jak? Czy mu przydarzyło się to samo co Vaderowi? Na szczęście twórcy scenariusza nie poszli tą stroną. Dla tego z ulga obserwowałam jak zdejmuje tą maskę.
                • kropkacom Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 09:44
                  Chyba dla ciebie big_grin Napisz twórcom filmu, że ci się nie podoba i mam maski nie zdejmować. Paradne. Zresztą jak w ogóle można tak pisać mając w pamięci drewnianego Haydena Christensena, który (przypomnę) grał Anakina Skywalkera w Ataku klonów i Zemście Sithów. Tutaj szkoda, ze maskę założył tak późno big_grin
                  • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:04
                    Chyba dla ciebie. Paradne. Zresztą jak można nie czytać ze zrozumieniem- gdzie ja napisałam, że części I - III i Hayden w roli Anakina mi się podobały?

Ty masz swoje zdanie, ja też. Tobie się ruski baletmistrz bez maski, piszczący coś tam pod nosem podoba- mnie nie.

Zresztą część widowni na seansie zareagowała podobnie, jak ja. A ktoraś tam dziewczyna pisze, że wręcz śmiech gruchnął, kiedy pod maską widzowie zobaczyli bohatera serialu (chyba) "Dziewczyny"- nie wiem, nie oglądamsmile
                    • kropkacom Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:07
                      Moja droga, byłam na seansie gdzie była bardzo różna wiekowo widownia i nikt się nie śmiał. A jak twoim zdanie wygląda ten ruski baletmistrz?
                      • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:13
                        Jak Adam Driversmile

U mnie na seansie była lekka konsternacja- gdzieś tam gruchnął śmiech. Ktoś tam pisał, ze pól kina się śmiało.

Myślę, że Kylo tak ma się do Vadera ( a niewątpliwie ma pełnić w trylogii 2015-17 podobną rolę) jak maszyna krocząca do robota sprzątającego. To Imperium , i to Imperium, ale jakby nie to samosmile
                        Tyle w temacie. Dziękujęsmile
                        • kropkacom Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:21
                          Darth Vader to nie Kylo Ren. I na odwrót.
                          • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:28
                            Oczywiście, ze nie to widać od razu.
                            Ale niewątpliwie ma pełnić podobną rolę (czytaj ze zrozumieniem).
                            Czyli - ma - do pewnego momentu przynajmniej- reprezentować Ciemną Stronę, w której to roli jak na razie wypada dość blado. Najpierw postać jest w stylu Vadera- a potem trochę się sypiesmile.
                        • najma78 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:24
                          mirmunn napisała:

> Jak Adam Driversmile
                          >
                          > U mnie na seansie była lekka konsternacja- gdzieś tam gruchnął śmiech. Ktoś tam
                          > pisał, ze pól kina się śmiało.
                          >
                          Bylam wczoraj i nikt sie nie smial. Poza tym zanim poszlam na film przeczytalam kilka postow i zapaietalam tego ruskiego baletmistrza i nie wiedzialam o co chodzi. No coz ten smiech widac jakas specyfika lokalna.
                          • kropkacom Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:29
                            No ja podobnie. Myślałam, ze chodzi o tego blondyna Huxa.
                          • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:39
                            .>>>>>>.... zapamietalam tego ruskiego baletmistrza i nie wiedziałam o co chodzi.

Ten typ urody smile
                            Driver tak mi się kojarzy- z artystami rosyjskiego baletu- nie wiem dlaczego- ale to pierwsze, co przyszło mi do głowy, jak go tylko zobaczyłam z tymi lokami, dużymi ustami i nosem (wcześniej nie znałam aktora).
                            • najma78 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:50
                              mirmunn napisała:

> Driver tak mi się kojarzy- z artystami rosyjskiego baletu- nie wiem dlaczego-
                              > ale to pierwsze, co przyszło mi do głowy, jak go tylko zobaczyłam z tymi lokami
                              > , dużymi ustami i nosem (wcześniej nie znałam aktora).

Komus to sie on konarzy z nastolatkiem (nie wiem czy tobie?) A facet ma 32 lata, na nastolatka nie wyglada i tekiego zamiaru nie bylo.
                              • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:55
                                Nie, mnie się nie kojarzy z nastolatkiem, to chyba Zuleyce.

Ale nijak nie mogę go zaakceptować jako pewnej "kontynuacji" Vadera.

Tak jak napisałam: i maszyna krocząca i robot sprzątający to Imperium. Ale to nie to samosmile

Może się rozkręci, bo pierwsze wrażenie co do jego postaci mam zdecydowanie negatywne.
                                • antyk-acap2.0 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 15:31
                                  Poza tym on nie ma zastąpić Vadera. Vader się nie denerwował.
                          • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:47
                            Możliwe- na seansie, na którym byłam, przeważali ludzie ok 30-40 - czyli zapewne starsi fani- w grupach lub niektórzy z dziećmi. Dużo facetów.
                • zuleyka.z.talgaru Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:02
                  Bo jest nastolatkiem....
                  • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:05
                    No wiem, ale ma być przerażającym nastolatkiem, a to już trochę pokpiłsmile
                    • kropkacom Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:08
                      On nie ma być przerażający. Ma być rozdarty między swoimi mocami.
                      • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:15
                        Jasne, jasne. To napisz to twórcom.
                        • kropkacom Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:17
                          No akurat dla twórców to jest tak jakby jasne big_grin Nie brnij dalej.
                          • kropkacom Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:19
                            Nawet jak miał maskę to miał ataki gniewu. To powinna być już dla ciebie wskazówka.
                          • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:24
                            Jaki masz problem?
                            To tylko opinia w dyskusji. Ma prawo mi się nie podobać. A co- obowiązuje jedno słuszne zdanie?
                            To film dla wszystkich, z wieloma bohaterami i każdy na pewno- zwłaszcza po tylu latach od klasycznej serii- ma faworytów oraz takich, których nie lubi.
                            Nikt jakoś nie kwestionuje wyborów innych w tym wątku, każdy pisze swoją opinię.
                            • kropkacom Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:26
                              Z filmem? Nie mam problemu. Z twoją opinią mam taki problem, że nie przekonuje mnie twoja argumentacja. big_grin Bez odbioru.
                    • zuleyka.z.talgaru Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:11
                      Gdzie Ci wyszlo, ze ma byc przerazajacy? On wszak rozdarty jest, niepewny itp. I taki ma być smile
                      • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:18
                        Vaderowi zdecydowanie lepiej wychodziło bycie rozdartym:0
                        A ten jest dla mnie śmieszny.
                        W początkowych scenach- myślę, jest ok, ale jak zdjął maskę- cały czar prysł.
                        • zuleyka.z.talgaru Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:22
                          A dla mnie - nawet lepiej smile facjata nawiazuje do Kordiana smile) ten tez byl rozdarty.
                          • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:31
                            O, to to!
                            Taki głupio rozdarty w stylu Kordiana oraz z lekka hamletyzującysmile
                            Jakoś kurczę, po Vaderze trudno mi go zaakceptować.

Ale ja jestem fanką Vadera i Hana przede wszystkimsmile
                            A ich już niet, niestety....
                          • jak-kania-dzdzu Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 21.12.15, 09:30
                            Ale mogliby w castingu wybrać aktora choć trochę podobnego urodą do młodego Forda. Jakiegoś blondyna z męską, kwadratową szczęką, prostym nosem i proporcjonalnymi ustami, a nie pana czarnowłosego z długą twarzą, dużym nosem, trochę 'końską' szczęką i ustami jak po botoksie.
                            No patrząc na niego nijak nie mogłam 'uwierzyć' i dać się porwać fabule, że to syn Hana jest, no nijak!
                            • zuleyka.z.talgaru Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 21.12.15, 12:29
                              To Ty nie wiesz, że geny idą po dziadkach? smile Jest podobny do maski vadera ;P
                              • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 21.12.15, 13:44
                                Chyba jak sobie narysujesmile
                              • jak-kania-dzdzu Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 21.12.15, 13:56
                                No chyba do tej Vaderowej maski po przejściach... big_grin
                                https://cdn.meme.am/instances/500x/61365011.jpg
                        • kropkacom Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:22
                          A był rozdarty? smile
                        • antyk-acap2.0 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:29
                          Zwłaszcza gdy w kolejnym szaleństwie nastolatka zaczyna machać tym mieczem a przechodzący korytarzem szturmowcy uciekają...
                          • kropkacom Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:31
                            To było nawet trochę komiczne smile
                          • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:34
                            No, z ich mowy ciała wynikało, że to już nie pierwszy razsmile cudny był ten czajnikowaty odwrótsmile
                            • marusia_ogoniok_102 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 02.01.16, 23:50
                              To było przecudne! big_grin
                • wioskowy_glupek Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 31.12.15, 21:33
                  "I głos ma jak nastolatek? " bo jest nastolatkiem ???
        • yenna_m Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 01.01.16, 00:38
          A juz myslalam, że tylko mi tyłka nie urwało.
          Wynudziłam się w kinie za wszystkie czasy. Pierwszy raz w życiu. A do kina chodzimy w zasadzie tylko na fantastykę.
    • bei Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 10:38
      Dzisiaj mamy wyjscie rodzinne na ten seans, zbyt pozno ( dwa tygodnie przed premiera) rezerwowalismy bilety.
      • feromona Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 14:00
        Nie widziałam, nie wybieram się. Nie kręci mnie fantastyka, a gwiezdne wojny to już zupełnie. Nie czytam też książek o tej tematyce.
        • feromona Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 14:02
          Nie widziałam ani jednej części gwiezdnych wojen. Pewnie jestem wyjątkiem na tym forum smile
          • zebra12 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 15:16
            Ja też nie oglądałam. Zabierałam się parę razy, ale mnie to nudzi. Muzyka fajna.
            A przebudzenie mocy, to ja widziałam wczoraj na Rynku Głównym w Krakowie smile
            https://www.komitetobronydemokracji.pl/wp-content/uploads/2015/11/sg-krak.jpg
        • klerjeser Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 18:35
          Nie widziałaś, nie wybierasz się, nie kręci cię...

To po co się wpisałaś,? Aby zaistnieć w wątku?
    • hema14 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 19:34
      Widziałam. Też jestem zadowolona. Uważam, że utrzymali klimat, akcja działa się w wielu miejscach, różnorodnych planetach, trochę walk w kosmosie, trochę na miecze świetlne (w sumie mało), nowi i starzy bohaterowie spisali się.
      Był moment, że dwie wielkie łzy spłynęły mi po policzkach, także film musiał być udany, bo ruszał emocje.
      Tak, ten "gollum" dziwny i ciekawe skąd się wziął - wiele jest do wyjaśnienia, ale to dobrze smile
    • ludborka Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 22:35
      Właśnie wróciłam. Bardzo mi się podobało, już nie mogę się doczekać kolejnej części. I aż mnie ściska w środku, że nie wiem czyją ona jest córką 😓.
    • aniorek Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 20.12.15, 23:01
      Ktos juz to napisal, ale przyzwoicie byloby juz w temacie ostrzec przed spoilerami.

Film widzialam, juz w zeszla srode bo w Finlandii premiera byla 16.12. smile Jestem beznadziejnie zakochana w Gwiezdnych Wojnach od czasu, gdy zobaczylam epizod 4 w wieku 6 lat.

Epizod 7 podoba mi sie. Szlam z nastawieniem pesymistycznym, jak kazdy, kto przejechal sie na I, II i III. Nikt chyba jeszcze nie napisal, ze JJ Abrams mocno korzystal z animatroniki, a mniej z komputera (w przeciwienstwie do George'a Lucasa, ktory zdecydowanie przesadzil z CGI w I, II i III). Dla mnie to byl absolutnie najjasniejszy punkt filmu.

Nowi bohaterowie daja rade i nastepne czesci trylogii moga byc jeszcze ciekawsze. Przewiduje, ze Kylo Ren nie zginie jak jego dziadek, tylko wroci do mamy. wink

Ogolnie - fajna nostalgiczna podroz - poryczalam sie, gdy zobaczylam Carrie Fisher i Harrisona Forda znowu razem.
      • mirmunn Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 21.12.15, 13:45
        >>>.Ktos juz to napisal, ale przyzwoicie byloby juz w temacie ostrzec przed spoilerami.

Założycielka spoilera nie zrobiłasmile
    • myelegans Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 21.12.15, 01:40
      Nie czytam dalej, mam bilety na 29.12 z moim 11-latkiem na 3D IMAX i juz nogami przebieram
    • czar_bajry Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 21.12.15, 01:50
      tak
      • dzidzia_ch Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 21.12.15, 08:45
        Mąż i syn (7 lat) byli w piątek.Pierwsze co zrobił mąż po wejśćiu do domu to powiedział "tos jest w szoku bo … nie żyje".
        I w tym momencie zaskoczyl że ja jeszsze nie oglądałam...
        • wioskowy_glupek Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 31.12.15, 21:35
          Ja bylam dopiero dzisiaj wink fanką SW nie jestem ale widziałam wszystkie części big_grin Ta mi się podobała zdecydowanie najbardziej. Niesamowity głos Kylo Rena, dobre efekty. Fantastyczny BB8 big_grin ogólnie super zabawa.... Tylko czemu Han... sad
          • ewa_mama_jasia Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 31.12.15, 23:39
            Tez byłam dzis. Zreszta śmiesznie wyszlo, bo mąż chcial, poszlam do towarzystwa, mnie się podobało, jemu nie. Ten film to taki uklon w stronę kobiet ok. 40tki. Ok. 40tki bo silne nawiązanie do części, które ogladalysmy jako dzieci. A kobiet - bo sporo jest wątków uczuciowych. Aktorzy starych odcinków dobrze się starzeją, panowie Ford i Hamill interesujący wizualnie. Młodzież fajna, choc za bardzo wszystko w rodzinie. Głowę dam, ze dziewczyna jest corka Luke'a. Natomiast Kylo Ren to takie skrzyżowanie młodego Sewerusa Snape'a z Michalem Szpakiem.
    • heca7 Re: Przebudzenie Mocy- widziałyście? 01.01.16, 20:07
      No to wróciłam smile Podobało mi się a bałam się , że trafię znowu na królewnę z drewna jak Natalie Portman. Uff, Rey jest realistyczna i sensowna, nie łazi z wałkiem na głowie i nie wygląda jak mutacja chińskiej księżniczki. Nie ma zalewu efektów komputerowych a męscy bohaterowie nie wyglądają jak młodsza wersja Beverly Hills 90210.
      Podobało mi się jak Han Solo czekał aż spomiędzy wysiadających ze statku ludzi wyłoni się Leia.
      W sumie odetchnęłam- wielki powrót do starej , sprawdzonej wersji.
      • awesome810 no fajne, fajne 01.01.16, 20:15
        dziewczyna dobrze rokuje smile najlepszy pilot, aż miło popatrzeć, robocik uroczy... tylko TO ma być potomek Hana Solo? no, heloł... mój dziesięciolatek (!!) stwierdził, że lepiej wygląda w masce. A w dodatku moc jakaś u niego mizerna wink
        • heca7 Re: no fajne, fajne 01.01.16, 20:28
          A rzeczywiście. Na syna Hana Solo nie wygląda. Tylko jakby go osy pożądliły wink U nas nikt się nie śmiał, ja Dziewczyn nie oglądałam ale pewne rozczarowanie poczułam. Nie wiem... chyba liczyłam na bardziej intrygującą postać?
        • mirmunn Re: no fajne, fajne 03.01.16, 09:25
          He, he- mówiłam od razu- jak zdjął maskę, to myślałam, że padnę. Co za dno!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka