Dodaj do ulubionych

Matka karmiąca i pracująca

22.12.15, 21:35
Godzina mniej dziennie w pracy, korzystacie? Wychodzicie wcześniej/ przychodzicie później?
Zaraz po macierzyńskim czy nawet jak dziecko ma 2/3/4 lata i teoretycznie mleko nie jest już jego głównym pokarmem?
Jak to u Was wygląda?
Obserwuj wątek
    • najma78 Re: Matka karmiąca i pracująca 22.12.15, 21:41
      Alez oczywiscie, do ukonczenia przez dziecko 18-go roku zycia.
    • szogunna Re: Matka karmiąca i pracująca 22.12.15, 21:45
      Korzystalam dwa razy do drugiego roku zycia dziecka. Wychodzilam wczesniej.
    • slonko1335 Re: Matka karmiąca i pracująca 22.12.15, 21:48
      wychodziłam wcześniej
    • hermenegilda_zenia Re: Matka karmiąca i pracująca 22.12.15, 22:19
      Mnie co prawda kodeks pracy nie dotyczy, bo jestem matką z własną firmą, ale napiszę jak to u mnie było. Wróciłam do pracy po 3 tygodniach od porodu - co prawda w niepełnym wymiarze godzin i głównie w domu. W przypadku dłuższych, kilkugodzinnych wyjazdów do firm zewnętrznych ściągałam pokarm w ciągu dnia, w biurze lub innych udostępnionych pomieszczeniach. Jak syn miał 9 miesięcy i rozszerzoną dietę, a ja pracowałam już "pełnowymiarowo" i w normalnym trybie, to przestałam ściągać, bo nie było takiej potrzeby - piersi się dostosowały do trybu praca-dom. Karmiłam łącznie 2 lata.
    • kajak.aja Re: Matka karmiąca i pracująca 22.12.15, 22:26
      Wychodziłam wcześniej przez pierwsze 3 miesiace po powrocie do pracy. Pozniej juz nie było takiej potrzeby, bo stopniowo odstawiałam dziecko od piersi i wprowadzałam mleko modyfikowane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka