mixa31 08.01.16, 23:03 Córka skarży się na pieczenie i swędzenie okolic intymnych, ma 7 lat. Jak leczyć?? Tantum rosa? Clotrimazol krem? nie ma u nas ginekologa dziecięcego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klamkas Re: Dziecko- problem zdrowotny 08.01.16, 23:47 To umów się (albo chociaż skonsultuj) z normalnym ginekologiem, albo chociaż pediatrą, zanim zaczniesz dziecko "leczyć" z niewiadomo czego i niewiadomo czym, w niewiadomej dla małej dziewczynki dawce. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Dziecko- problem zdrowotny 09.01.16, 10:42 Isc do lekarza,nie musi byc ginekolog dziececy. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_400 Re: Dziecko- problem zdrowotny 09.01.16, 10:56 Isć do lekarza: zwykłego gina, pediatry, dermatologa. Lepiej nie kombinować z lekami na własna rękę u kilkulatki. Odpowiedz Link Zgłoś
pamel-a1000 Re: Dziecko- problem zdrowotny 09.01.16, 11:09 mozesz sprobowac kapieli z krochmalu i masci alantan plu (kosztuje kilka zlotych, stosuje sie na podraznienia pupki u niemowlakow) na zewnetrzne strefy. jezeli problem jest zewnetrzny powinno pomoc, jezeli wewnetrzny lub bardziej intensywny idz do pediatry Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Dziecko- problem zdrowotny 09.01.16, 11:03 na dzień dobry pediatra, ginekolog dorosły tez da radę, bez obaw.... Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Dziecko- problem zdrowotny 09.01.16, 11:13 Zacznij od badania moczu. Jak pobrać prawidłowo mocz, znajdziesz w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Dziecko- problem zdrowotny 09.01.16, 11:35 U mojej było podobnie, na początek leczyłam tylko symptomy- tantum verde, clotrimazolum, podmywałam tantum rosa. Wszystko na darmo, bo okazało się, że ma owsiki, doszła gorączka, zapalenie drug moczowych i wijące się robale z tyłka- sorry za obrazowość, ale nikomu nie życzę... i niekiedy objawy nie są tym czym nam się wydają. Odpowiedz Link Zgłoś
mixa31 Re: Dziecko- problem zdrowotny 09.01.16, 12:07 Zapomniałam jeszcze napisać,ze dopiero co chorowała i brała antybiotyk Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Dziecko- problem zdrowotny 09.01.16, 13:20 Po antybiotyku może być grzybica, jakiś dobry probiotyk z kwasem mlekowym, pumafucort i oczywiście bez lekarza się nie obejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Dziecko- problem zdrowotny 09.01.16, 13:47 ale jakis specjalista dzieciecy sie chyba takimi rzeczmi zajmuje? chocby lekarz pierwszego kontaktu? Odpowiedz Link Zgłoś