Dodaj do ulubionych

lepsze 500...

15.01.16, 16:20
Wpadł mi w ręce analityczny artykuł o historii wzajemnych stosunków Niemców i imigrantów na przestrzeni ostatnich 40 lat - mocno polecam
Polecam obu stronom dyskusji. Pomysł "rozrzedzenia" niemieckości wcale nie jest taki świeży, okazuje się, że chore w skutkach idee czystości/mieszanki rasowej są chyba przypisane do tego narodu.
Obserwuj wątek
    • zonablond Re: lepsze 500... 15.01.16, 16:23
      Za szybko wysłałam. Więc chyba wolę 500 na drugie dziecko, niż w to miejsce imigrantów obcych kulturowo.
      • araceli Re: lepsze 500... 15.01.16, 18:08
        zonablond napisał(a):
        > Za szybko wysłałam. Więc chyba wolę 500 na drugie dziecko, niż w to miejsce
        > imigrantów obcych kulturowo.

A to przepraszam jest wybór między jednym a drugim w kontekście albo-albo? To ja wolę 6-tkę w totka big_grin
      • sumire Re: lepsze 500... 15.01.16, 18:48
        Uważaj, bo jeszcze to 500 będziesz musiała dopłacić.
    • julita165 Re: lepsze 500... 15.01.16, 17:02
      Przeczytałam. Smutne to ale prawdziwe. A najsmutniejsze jest to że tylu ludzi od dawna ostrzega ale żadnej korekty polityki to nie powoduje, przeciwnie, pęd ku przepaści rośnie. A ostrzegających szykanuje się donosami do prokuratora, ostracyzmem zawodowym czy towarzyskim.
    • zielonelato Re: lepsze 500... 15.01.16, 17:10
      "Masowa imigracja nieuchronnie obniży poziom życia europejskiej klasy pracującej, uderzy w nią, zabierze owoce jej pracy. Kiedy milionowe masy z Trzeciego Świata napłyną do Europy i trzeba się będzie z nimi podzielić europejskim dobrobytem, to ten szybko się on skończy. Niemieckie państwo socjalne, a wraz z nim cały system ?wolnościowej demokracji? ulegnie destabilizacji, podkopany zostanie ład konstytucyjny, i zagrożona tożsamość zarówno niemiecka, jak i europejska.

To jest ta niewygodna prawda o której ani media, ani politycy nie chcą słyszeć. O tym pisała też Oriana Fallaci wiele lat temu. A to się dzieje już teraz , na naszych oczach.
      • araceli Re: lepsze 500... 15.01.16, 18:07
        zielonelato napisała:
        > "Masowa imigracja nieuchronnie obniży poziom życia europejskiej klasy
        > pracującej, uderzy w nią, zabierze owoce jej pracy.

He, he... a te miliony Polaków co wyjechały do pracy w UE to myślicie jak były postrzegane? Że niby nie odbiorą nikomu pracy? big_grin
        • triss_merigold6 Re: lepsze 500... 15.01.16, 18:12
          Cherie, ci Polacy, a przynajmniej mężczyźni, przeważnie pracują. Tak zwani uchodźcy - nie pracują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka